Bedste vandfaste mascara: Se de 7 udvalgte vandsikre mascaraer i 2021

Bedste vandfaste mascara: Se de 7 udvalgte vandsikre mascaraer i 2021

Den bedste vandfaste mascara er den der holder i vand, og den du glædeligt tager på næste gang du planlægger at hoppe en tur i bølgerne. Med en god vandfast mascara kan du lægge makeup inden du hopper i poolen, havet eller går udenfor i regnvejr. Den skal ikke blot kunne holde til fugt og vand, men også være nem at lægge, og tage af igen. Bliv klogere på valg af den rigtige og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons makeup artist
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 9. august 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 6. april 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof vandfast mascara

Konklusion: Her er den bedste vandfaste mascara

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof vandfast mascara er udvalgt af Rikke S. Christiansen, som den bedste vandfaste mascara i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af mascara der holder i vand

Med den bedste vandfaste mascara behøver du ikke længere skænke vejret en tanke, når det kommer til din makeup. En vandfast mascara kan klare både sved og vand og varme uden at løbe eller smelte væk.

En god vandfast mascara har de samme kvaliteter som den traditionelle mascara. Den kan give dine vipper volume og længde og masser af definition. Hvis du gerne vil have et mere dramatisk look, kan du lægge flere lag mascara.

Der findes så mange vandfaste mascara i handlen, at det er næsten umuligt at gennemskue hvilke der er de bedste - uden hjælp. Derfor har jeg læst anmeldelser fra både forbrugere og beauty eksperter og vil nu gerne præsentere dig for de vandfaste mascara, som der har været mest hype om det sidste års tid.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber en vandfast mascara

 1. Den må ikke drysse - Den største udfordring med vandfast mascara er, at en del har en tendens til at drysse i løbet af dagen. Vælg en vandfast mascara der har fokus på netop denne problematik.
 2. Volume - Længde? - En vandfast mascara er ikke bare en vandfast mascara, som med din almindelige mascara kan du vælge, om du ønsker en, der giver vipperne mere volume, ekstra længde, mere definition osv.
 3. Farve - Vandfaste mascara er altid lettest at finde i sort. Men hvis du gerne vil have et mere naturligt look, så kan du med fordel vælge en brun vandfast mascara. Eller hvis det er en sjov dag ved poolen en blå vandfast mascara.

Hvilken vandfaste mascara er bedst i test?

1. Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof vandfast mascara

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof vandfast mascara

Maybelline vandfast mascara

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara - Waterproof Very Black er en super god mascara, som virkelig lever op til sit navn - Sky High. Med denne vandfaste mascara får du nemlig skyhøje vipper fra alle vinkler, samtidig med at den tilføjer en masse v... Læs mere hos Nicehair

2. Clinique High Impact Waterproof Mascara vandfast mascara

Clinique High Impact Waterproof Mascara vandfast mascara

Clinique vandfast mascara

Clinique High Impact Waterproof Mascara - Black er en vandfast sort mascara der giver smukke og intense vipper. Giver hvert vippehår ekstra længde og fylde - resultatet er vipper, der forfører og fortryller. Den rene og dybe farve øger indtrykket. Når du... Læs mere hos Proshop

3. Max Factor 2000 Calorie Mascara Waterproof vandfast mascara

Max Factor 2000 Calorie Mascara Waterproof vandfast mascara

Max Factor vandfast mascara

Max Factor 2000 Calorie Mascara Waterproof - Rich Black gør dine vipper tre gange så fyldige og adskiller vipperne perfekt. Med denne ultra volumegivende mascara får selv de fineste vipper en overdådig volumeeffekt. Mascaraen er smudgeproof, altså resiste... Læs mere hos Signatura

Vandfast mascara, intens sort farve, skaber fyldige vipper, tværer ikke ud & med blød børste.

4. Loreal Paris Cosmetics Air Volume Mega Mascara Easy Waterproof vandfast mascara

Loreal Paris Cosmetics Air Volume Mega Mascara Easy Waterproof vandfast mascara

LOreal vandfast mascara

L'Oréal Paris Cosmetics Air Volume Mega Mascara Easy Waterproof er en vandfast volumengivende mascara, som tager dine vipper til nye højder. Den specielle børste er med både korte og lange børstehår, som fanger alle vippehår og fordeler farven perfekt... Læs mere hos Coolshop

5. Max Factor False Lash Effect Mascara vandfast mascara

Max Factor False Lash Effect Mascara vandfast mascara

Max Factor vandfast mascara

Max Factor False Lash Effect Mascara Waterproof Black fordobler dine vippers volume og giver samme virkning som falske vipper. Den unikke børste indfanger hver en vippe og giver fylde og en fantastisk længde. Max Factor False Lash Effect Mascara adskiller... Læs mere hos BilligParfume

6. Irina The Diva Very Vixen Volume Mascara vandfast mascara

Irina The Diva Very Vixen Volume Mascara vandfast mascara

Irina The Diva vandfast mascara

Irina The Diva Very Vixen Volume Mascara er en sort mascara, der efterlader vipperne med et dramatisk og sexet look. Denne mascara tilfører en masse volumen til vipperne, og er det perfekte valg uanset om det er til et dæmpet hverdags look, eller til fest... Læs mere hos Signatura

Sort mascara farve, giver volume, tårefast mascara, til hverdagsbrug & til festbrug.

7. Helena Rubinstein Lash Queen vandfast mascara

Helena Rubinstein Lash Queen vandfast mascara

Helena Rubinstein vandfast mascara

Helena Rubinstein Lash Queen Mascara Feline Blacks - 01 Black Waterproof er en vandfast udgave af den eksklusive og ikoniske Lash Queen Mascara Feline Blacks mascara fra Helena Rubinstein. Denne mascara giver majestætisk lange og overdådige fyldige vipper... Læs mere hos Magasin

Med den bedste vandfaste mascara er det ingen sag at få våde øjne

Vandfaste mascara er ikke bare fantastiske, når du skal i svømmehal med ungerne eller vil sikre dig, at makeup´en ikke sveder af i løbet af dagen.

En vandfast mascara er også perfekt til alle de øjeblikke i livet, hvor vi kan få våde øjne. Det kan være af frustration over chefen, fordi filmen bare er SÅ god, eller vittigheden skide sjov. Men også til de rørende øjeblikke ved brylluppet, konfirmationen eller andre begivenheder, der ofte kalder på en tåre.

Med en vandfast mascara så ved du, at du kan koncentrere dig om oplevelsen uden, at behøve at frygte at makeup´en tværes ud. Læs med videre og bliv meget klogere på mascaraen, der kan holde til hvad som helst og stadig se godt ud.

Dérfor er den vandfaste mascara så populære

En vandfast mascara adskiller sig fra de traditionelle mascara, fordi den ikke løber selvom du får vand i ansigtet eller sveder. Det er dog desværre langt fra alle vandfaste mascara, der lever op til dette. Hvilket er hele grunden til, at jeg har undersøgt markedet og læst anmeldelser, så jeg har kunne præsentere dig for de bedste af de bedste vandfaste mascara.

Alle mascara i denne gennemgang er 100 % vandfaste. Det vil sige, at du kan svømme med hovedet under vand, svede dig igennem en times spinning class eller opholde dig udenfor i regnvejr i timevis uden, at din mascara løber og efterlader dig med øjne som en vaskebjørn.

Vandfast mascara er dog ikke bare vandfast mascara - så læs endelig med videre.

Vandfast mascara er ikke bare vandfast mascara

Når det kommer til vandfast mascara, så skal du ikke bare vælge den første, du falder over. Du kan nemlig godt sætte krav til den vandfaste mascara, akkurat som du gør til din almindelige mascara.

Hvis du når du vælger almindelig mascara går efter en mascara der;

 • Giver dine vipper en dyb farve
 • Giver længere vipper
 • Giver en flot bue på vipperne
 • Giver tætte og tydeligt definerede vipper

Så kan du sagtens stille de samme krav til den vandfaste mascara, du nu skal købe. Hvilket leder os til det næste spørgsmål…

Læg et ekstra lag mascara for dramatisk effekt - Hvis du skal lægge en aften makeup, måske en smokey eye øjenmakeup, så behøver du ikke at bruge falske øjenvipper eller vippe-extensions for at få den dramatiske effekt. Ved at lægge 2 - 3 lag mascara, vil du både få længere vipper og langt mere definition af hvert enkelt vippehår og dermed et dramatisk look, der minder om falske øjenvipper.

Er en vandfast mascara lige så god som en almindelig mascara?

Det ærlige svar på dette er: Nej, men næsten! Der er sket en masse indenfor udviklingen af vandfaste mascara indenfor det sidste årti.

Det er også derfor, at udvalget af forskellige typer vandfaste mascara aldrig har været større end det er i dag. Men det er dog stadig et faktum at for at opnå at mascaraen er 100% vandfast, så vil det ofte betyde, at det går en smule ud over den effekt som mascaraen tilbyder.

Vælger du for eksempel en vandfast mascara der giver længere og tættere vipper, så vil du også klart kunne se en forskel i forhold til en mascara der ikke indeholder fibre eller lignende forlængere. Men du vil stadig ikke opnå helt så lange og tætte vipper, som du kan med en almindelig mascara med fibre.

Disse små forskelle opvejes dog rigeligt af alle de fordele der er ved en vandfast mascara.

Fordele og ulemper ved en vandfast mascara

Er du stadig ikke helt overbevist om at en vandfast mascara er noget for dig, så læs med videre, hvor jeg gennemgår såvel fordele som ulemper. På den måde misser du ikke nogle fordele du ikke var klar over og du er bevidst om de få ulemper, der kan være ved at bruge vandfast mascara.

Fordele ved en vandfast mascara

 • Den er 100% svedfast
 • Den er 100% vandfast, selv i salt- og klorvand
 • Den smelter ikke væk på varme dage
 • Den bliver på vipperne til du fjerner den med makeupfjerner
 • Den er tårefast og derfor et hit til bryllup og romantiske film

Ulemper ved en vandfast mascara

 • Den kan kun fjernes med makeupfjerner
 • Den gør øjenvipperne mere stive, hvilket gør dem mere sårbare overfor brud

Guide - Sådan finder du den bedste vandfaste mascara til DIG

Som jeg har været inde på, så er vandfast mascara ikke bare vandfast mascara. Det betyder, at der er et par overvejelser som du bør gøre dig inden du vælger mascara.

Volume, længde eller definition

Som med en almindelig mascara, så kan du godt sætte flere krav til den vandfaste mascara ude over, at den skal være 100 % vandfast. Det kan være, du går op i at dine øjenvipper syner, så lange som muligt. Det kan også, være du har fin længde på dine vipper, men at de er sparsomme og at du derfor gerne vil have en mascara, der definere hvert eneste hårstrå så meget som muligt.

Det er dog en god idé på forhånd at gøre op med dig selv, hvad der er det vigtigste for dig. Det er nemlig sjældent du kan finde en vandfast mascara, der samtidig er fænomenal til både at give længde og definition. Hvis du gerne vil have så buede vipper som muligt, så bør holde dit fokus på børsten. En tyk børstehoved giver nemlig mere volumen til vipperne.

Børste

Formen på børsten på din mascara er utrolig vigtig. Det er der mange, der ikke er klar over. Du har sikkert allerede nogle børsteforme, som du foretrækker, fordi de har givet dig gode resultater. Men det er ikke sikkert, at du er klar over hvordan det hænger sammen.

Hvis du gerne vil have så lange øjenvipper som muligt, så er et smalt og aflangt børstehoved at foretrække. Vil du derimod gerne have smukt buede øjenvipper, så har du brug for et børstehoved, som har denne bue du kan forme dine vipper efter. Hvis du gerne vil have så meget fylde til dine vipper som muligt, så er en tyk og tæt børste det du skal sigte efter.

Plejende egenskaber

Du skal tænke på dine øjenvipper, som du gør med håret på dit hoved. Alt hår har nemlig brug for fugt og pleje og det bør du derfor også tænke ind i dit valg af vandfast mascara. I dag er producenterne flinke til at tænke på at tilsætte gode ingredienser som vitamin E, der er styrkende og fugtgivende for vipperne. Det kan også være, du kan finde en mascara som har vækstfremmende egenskaber, eller som indeholder keratin som er hovedbestanddelen af hår. Du kan lige så godt pleje dine vipper samtidig med, at du ser godt ud.

Farve

Langt de fleste bruger sort mascara. Men de senere år er der kommet flere og flere brune såvel vandfaste- som almindelig mascara på markedet. En mørkebrun mascara syner nemlig sort, når den er på vipperne, men den er alligevel ikke så voldsom som den helt sorte. Det gør, at du får et lidt blidere udtryk.

De brune mascara er særdeles velegnede til skandinavien med blond hår, på hvem en sort mascara kan virke meget dominerende.

Har du lyst til sjov i gaden eller at fremhæve din blå øjenfarve så er der stadig masser af sjovt farvede mascara på markedet som gule, blå, guld og pink.

Sådan fjerner du vandfast mascara

Har du prøvet at fjerne den vandfaste mascara uden held? Vandfast mascara er en større udfordring at fjerne end en almindelig mascara, men drop frustrationerne og få mine bedste tricks til at fjerne alle former for vandfast mascara.

Oliebaseret øjenmakeupfjerner eller en 2-fase øjenmakeupfjerner

Det er meget muligt, at din almindelige makeupfjerner ikke egner sig til at fjerne vandfast makeup, som en vandfast mascara. Det kræver nemlig, at øjenmakeupfjerneren indeholder olie, som kan opløse mascaraen. Køb derfor en oliebaseret øjenmakeupfjerner eller en 2-fase øjenmakeupfjerner.

Brug kokosolie som alternativ

Har du ikke en oliebaseret øjenmakeupfjerner, så kan du istedet bruge en kokosolie. Den kan klare jobbet lige så vel.

Tålmodighed er nøgleordet

En vandfast mascara er designet til, at blive hvor den er uanset hvad du udsætter den for. Derfor kan du heller ikke fjerne den ved bare at køre en vatrondel over øjet en enkelt gang.

Nej det kræver, at du lader den oliebaserede øjenmakeupfjerner virke, så den kan opløse mascaraen. Hæld derfor rigelig makeupfjerner på en vatrondel og læg den på øjen i ca 20 sekunder. Så har den nemlig fået tid til at virke.

Derefter bruger du vatrondellen til at trække mascaraen ud af øjenvipperne ved at køre vatrondellen forsignet ned over øjenvipperne flere gange. Du må aldrig gnide i dine øjenvipper. Det mister du øjenvipper af.

Benyt derefter din normale hudplejerutine

Når den vandfaste mascara er opløst og fjernet så kan du gå tilbage til din normale hudplejerutine og give dit ansigt den pleje det har brug for.

Husk at skifte din (vandfaste) mascara ud

Mange tænker ikke over det, men make-up og specielt produkter som mascara har faktisk en begrænset holdbarhed inden produktet bør udskiftes. Hvis du kigger på emballagen til din makeup, så står der en udløbsdato, som er den dato produktet må sælges indtil.

Men eksperterne anbefaler vi maksimalt bruger makeup i 3 måneder efter, at det er taget i brug. Når det kommer til mascara og andre våde produkter, så er det ofte ikke noget problem at overholde tiden fordi produktet af sig selv begynder at tørre ud og blive sværere at bruge. Men øjenskygger, bronzer, highlighter osv viser ikke tydeligt hvornår de 3 måneder er ved at være gået ligesom de våde produkter, men derfor bør du stadig skifte dem ud.

Derfor skal din mascara skiftes ud hver 3. måned

Det er ikke kun af hensyn til produktets kvalitet, at det skal det skal skiftes ud hver 3. måned. Det har i høj grad også at gøre med bakterier. Det kan nemlig ikke undgås, at der kommer bakterier i dine produkter. Heller ikke selvom du aldrig bruger dine fingre men kun makeup pensler eller beauty blenders. Disse ophober nemlig også bakterier, hvis ikke du vasker dem dagligt.

En øjenvippebukker er guld værd - Hvis du gerne vil åbne dit øje op, så er en øjenvippebukker guld værd. Øjenvippebukkeren bukker, som navnet indikerer, dine øjenvipper, så de buer smukt. Det får dine øjenvipper til at se længere ud og det får dine øjne til at virke større og mere “vågne”. Brug øjenvippebukkeren INDEN du lægger mascara.

4 tips- Sådan lægger du en vandfast øjenmakeup

Har du først vænnet dig til at se dig selv i spejlet med makeup og specielt med mascara, så føler man sig let fuldstændig nøgen uden. En traditionel mascara og traditionel makeup i det hele taget er utrolig sårbar overfor fugt af enhver art, det være sig både vand og sved. Derfor er der flere situationer, hvor de bare ikke er anvendelige.

Det kan være du træner meget og derfor sveder eller at du har et job, hvor du opholder dig meget ud i det regnfulde danske vejr eller måske transporterer du dig selv til og fra studie ude i elementerne. Det kan også være tiden endelig er inde til ferie. Ferie er fantastisk - men ferie er ofte lig med varme og vand, hvilket er en dårlig kombination med makeup.

Du behøver dog ikke at fortvivle. Du kan sagtens lægge en komplet øjenmakeup der ikke løber nogen steder selvom du slænger dig ved poolen.

1. Vandfast cremerouge - Nu tænker du nok, at jeg har lovet dig tips til en vandfast øjenmakeup og at rouge er et fejlskud. Men en vandfast rouge er faktisk perfekt som øjenskygge. Find en rouge i varme toner og læg den på hele øjenlåget og husk at blende godt op mod dine øjenbryn.

2. Vandfast eyeliner - Invester i en vandfast eyeliner, sammen med den vandfaste mascara vil den give dine øjne definition og fremhæve dine øjne. En vandfast eyeliner er som oftest en flydende eyeliner. De kræver en smule øvelse at mestre at lægge, men når først stregen ligger korrekt, så holder den til både badetur og fitness.

3. Vandfast mascara - Det i mine øjne vigtigste trin, mascaraen. Ét til to lag vandfast mascara forvandler dit ansigt fra nøgent til udtryksfuldt.

4. Vandfast øjenbrynsblyant - I øjeblikket dikterer moden definerede øjenbryn og derfor er mange af os nødt til at give vores bryn en kærlig hånd med øjenbrynsserum osv. Men i det daglige kan en vandfast øjenbrynsblyant tegne brynene op uden, at du behøver være bange for at det “smelter” væk i løbet af dagen.

Brug øjenvippeserum for ekstra lange øjenvipper

Det kan være, at du fra naturens side har korte og sparsomme øjenvipper. Det kan også være, du har brugt øjenvippe extensions og har ødelagt dine egne vipper. Eller har mistet mange hår, når du har brugt øjenvippebukker.

En god mascara kan gøre meget, MEN hvis du gerne vil;

 • Have længere øjenvipper
 • Have tættere øjenvipper
 • Have hurtigere voksende øjenvipper
 • Have mørkere øjenvipper

Så bør du virkelig overveje en øjenvippeserum. En øjenvippeserum går nemlig ind og booster hårvæksten. Det betyder, at du får længere øjenvipper end nogensinde før, men det betyder også, at du hurtigere kan reparere skader i dine øjenvipper.

Brug mascara primer for mere volume - Hvis du gerne vil have mere volume i dine vipper og få dem til at virke kraftigere og mere defineret, så bør du bruge en mascara primer inden din mascara. En mascara primer kan anvendes under såvel traditionel mascara som en vandfast mascara.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 vandfaste mascaraer, har Rikke S. Christiansen valgt Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof vandfast mascara, som den bedste vandfast mascara i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære vandfaste mascaraer, herunder bl.a. Clinique High Impact Waterproof Mascara, Max Factor 2000 Calorie Mascara Waterproof, Loreal Paris Cosmetics Air Volume Mega Mascara Easy Waterproof & Max Factor False Lash Effect Mascara... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål til vandfast mascara

Må man bruge vandfast mascara hver dag?

Nej, det anbefales ikke at du bruger vandfast mascara hver eneste dag, da en vandfast mascara er lidt hårdere ved hårstrået end en traditionel mascara.

Hvordan fjerner man vandfast mascara?

Når du skal fjerne vandfast mascara så skal du have fat i en makeupfjerner der er udviklet specielt til dette formål. Det er som regel de oliebaserede makeupfjerner. Men du vil altid kunne læse det på produktet.

Er en vandfast mascara 100 % vandfast?

Ja, hvis du vælger en god kvalitet vandfast mascara, så er den 100 % vandfast, hvilket vil sige, at du kan have hovedet under vand uden at din mascara løber.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Clinique High Impact.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Bapoons makeup artist
Skriv til Rikke S. Christiansen

Rikke er selvstændig makeup artist og derfor en naturlig stor passion for makeup. Hendes jobs er primært på filmset og shows, men hun gør sig fra tid til anden også i både brude- og konfirmationsmakeup.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5