Styrk hårvæksten med hovedbundsmassage (+ 2 massageformer)

Styrk hårvæksten med hovedbundsmassage (+ 2 massageformer)

Vidste du, at du med hovedbundsmassage kan styrke hårets vækst og fremme den? Ved massage af hovedbunden udskilles hormonet oxytocin, der giver fornyet energi og glæde. Massagen af hovedbunden både afstresser og lindrer spændinger, og kan sågar lindre spændingshovedpine. Bliv klogere på massage af hovedbund her i vores miniguide.

Af Bapoons skønhedsguru
Indholdet er opdateret fredag d. 24. september 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 11. september 2021.

Styrk hårets vækst med hovedbundsmassage

Hvem elsker ikke den del af turen til frisøren, hvor man sidder i vaskestolen og får hovedbundsmassage, alt imens shampooen får lov til at virke i håret? Kan man mon tage til frisøren, og kun bestille massagedelen…?

Spøg til side, så er der faktisk noget om snakken, når det kommer til hovedbundsmassage og hårets ve og vel.

En god og dybdegående massage af hovedbunden udløser nemlig hormonet oxytocin, der giver kroppen fornyet energi og glæde.

Udover den dejlige energi og glæde, så virker massagen også afstressende og lindrende på spændinger i kroppen. Det kan ligeså have en lindrende effekt på spændingshovedpine.

Blodcirkulationen i hovedbunden stimuleres under massage og øger dermed blodgennemstrømningen til hårsækkene. Hårsækkene sender ilt og næringsstoffer ud til hårfolliklerne, der dermed styrke hårets vækst og giver os flotte hårstrå.

Så udover en dejlig fornemmelse under selve massagen, så er der også lidt om snakken, når det kommer til en længerevarende effekt og gavn heraf.

Sådan udfører du den bedste hovedbundsmassage derhjemme

En god hovedbundsmassage behøver hverken at vare halve eller hele timer. Den kan vare alt fra et par minutter, inden du skal i bad, til en længere omgang ifm. en hårkur der skal virke i håret.

Uanset antallet af minutter, så er et minut bedre end nul. Din tidsmæssige investering i hovedbundsmassage vil uden tvivl være godt givet ud!

Et godt tip vil være, at du investerer i en god hovedbundsbørste. Den vil uden tvivl hjælpe dig godt på vej og du vil ej heller blive træt i fingrene. Den har ligeså en større overflade, der kan massere et større område af gangen.

Klargøring til hovedbundsmassage

 1. Red håret grundigt igennem, så det bliver let for fingrene at glide fra hovedbund til hårspids. Brug en god stor pladebørste eller en bred kam, der passer til dit hår.
 2. Fordel lidt hårolie i håndfladerne og lad hænderne glide gennem håret. Start ved panden og arbejd dig bagud indtil dine hænder mødes bagpå. Lav samme bevægelse på top og siderne af hovedet. Gentag den glidende bevægelse med produktet i håret indtil olien er godt fordelt.

  Pas på du ikke rammer hovedbund eller hårstrå unødvendigt med neglene, da spidse negle kan gøre med skade end gavn.

Nu er dit hår klar til massage og du skal nu blot bestemme dig for typen af massagen. Forskellen ligger umiddelbart blot bevægelsen, som kan være enten cirkulær eller zig-zag massage.

Cirkulær hovedbundsmassage

Den cirkulære hovedbundsmassage er nem og kan udføres både med en hovedbundsbørste samt med spredte fingre.

 1. Spred fingrene godt ud til siderne og placer dem på hovedet, som en edderkop der er helt oppe på sine ben. Har du en hovedbundsbørste, så er fremgangsmåden den samme, men du slipper blot for ømme fingre.
 2. Bevæg fingrene i små cirkler rundt på hovedet alt imens du presser let mod hovedbunden.
 3. Start din massage i panden og arbejd dig gennem håret til nakken. Du må gerne gentage turen...

Zig-zag hovedbundsmassage

Massagen med zig-zag bevægelser kan udføres med en eller to børster, men den er primært tiltænkt hænderne, da fingrene flettes og overlapper hinanden.

 1. Sæt hænderne på hver sin side af hovedet.
 2. Bevæg hænderne op mod toppen af hovedet og lad hænderne mødes, så de flettes og dermed overlapper hinanden.

De to massagemetoder kan nemt kombineres, så dine cirkulære bevægelser alligevel zigzagger ind i hinanden og mødes på toppen af hovedet.

2 tips fra en "ekspert"

Ekspert og ekspert… Jeg elsker hovedbundsmassage, og du skal derfor ikke snydes for mine to bedste tips.

 1. Massér hovedbunden når du er i bad - Kast håret forover og massér fra nakken og op. Tyngdekraften giver et ekstra boost til massagen, når hovedet vender nedad.
 2. Sådan vasker du olien ud af håret - Har du brugt hårolie i håret under massagen, så må du en tur i bad for at vaske det ud igen. Fordel en god shampoo i håret og vask håret. Gentag din hårvask af to omgange, da shampoo formentlig kun skummer den sidste gang, når håret er rent. Brug balsam efter behov og afslut din hårvask med koldt vand. Kold vand lukker skællaget på hårstråene og lokkerne fremstår med ekstra glans.
Artiklen er skrevet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
16 stemmer, gennemsnit: 4.3 / 5