Strandhår - når du ikke lige er på stranden (3 muligheder)

Strandhår - når du ikke lige er på stranden (3 muligheder)

Strandhår er en eftertragtet frisure, når vi ikke lige er på stranden. Der hersker nok ingen tvivl om, at sommerens lækreste hår er et råt, mat og vindstylet look. Man kan næppe nå en tur på stranden inden arbejdet, så man må tage en genvej til det magiske strandhår. Bliv klogere på at skabe strandhår, når du ikke lige er på stranden, lige her i artiklen.

Af Frisør
Indholdet er opdateret onsdag d. 16. juni 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 10. juni 2021.

Mat, råt og vindstylet look året rundt

Du kan roligt drømme dig tilbage til sommerens varme og det sexede strandhår, som vi alle, nok uden undtagelse, vil rocke til ug, kryds og slange!

At skabe et mat hår med et islæt af et råt og vindstylet look kan rent faktisk opnås derhjemme - tilmed på flere forskellige måder:

 • Saltvandsspray
 • Krøllejern
 • Glattejern

Står du tilbage med spørgsmål om hvordan man nu lige kan skabe de uperfekte og tilfældige bølger i håret, så frygt ej - det får du selvfølgelig guidance til lige her i artiklen.

Med relativt få produkter samt et par tips og tricks, så kan du nemt lave sommerens look number 1 - strandhåret. Behøver jeg og nævne, at det foregår helt uden en strandtur og saltvand fra bølgen blå i håret?

Læs med nedenfor og blive klogere på hvordan du kan skabe strandhår året rundt med et eller flere af ovenstående produkter.

Strandhår med saltvandsspray, sådan gør du

Det ligger næsten i produktets navn, at en saltvandsspray giver saltvandseffekt til håret.

Netop dette hårprodukt er ligeså den nemmeste måde at opnå det lækre strandhår, der gør det ud for en helt dag på stranden. Med få pust er du næsten i mål med din frisure!

Du kan faktisk bruge saltvandsspray i både tørt og vådt hår. Fremgangsmåden er næsten den samme, men der er lidt forskel.

Sådan bruger du saltvandsspray i vådt hår

 1. Spray din saltvandsspray i det våde eller ideelt set håndklædetørre hår.
 2. Inddel håret i mindre sektioner, der snøres op i små knolde og fæstnes med hårelastikker eller nåle.
 3. Lad håret lufttørre og frigør knoldene.
 4. Spred fingrene og kør håndfladerne gennem håret, og fornem hvordan det rå, matte og sexede beach look opstår - med naturlige bølger!

Sådan bruger du saltvandsspray i tørt hår

 1. Spray produktet i de tørre lokker.
 2. Kram håret op med håndfladerne, til du ikke længere kan mærke fugten.
 3. Efter en kort stund er dit tørre hår forvandlet til et smart beach loook!

Ønsker du et strandlook med ekstra meget volumen, så spray hovedbunden og den nederste del af håret med saltvandsspray og føntør med en skånsom føntørrer - alt i mens du krammer håret op med håndfladerne.

Strandhår med krøllejern, sådan gør du

Det kræver hverken oceaner af tid eller mange forskellige stylingprodukter, at skabe bølger i håret, der ser naturlige og tilfældige ud.

Med et godt krøllejern ved hånden og et par stylingprodukter er du godt på vej!

Bølgerne må gerne opstå midt på hårets længde så de virker mest naturtro. Du kan derfor med fordel sætte håret op i en hestehale inden du skal krølle det.

Sådan laver du strandhår med et krøllejern

 1. Sæt håret op i en hestehale og placer elastikken nogenlunde midtvejs af hårets længde.
 2. Spray den nederste del af hestehalen med et varmebeskyttende hårprodukt.
 3. Find dit krøllejern frem og krøl på skift sektioner af den nederste del af hestehalen.
 4. Spray krøllerne med en saltvandsspray for tekstur, en let hårspray for hold eller en krøllecreme for begge dele. Krøllecremen må ikke tynge håret.

Du kan med fordel investere i et stort krøllejern med et stort varmelegeme. Jo større diameter på varmelegemet, desto større diameter på dine krøller.

Strandhår med glattejern, sådan gør du

Fremgangsmåden minder en hel del om den man har med et krøllejern, men der er en lille forskel.

Krøllejernet har en naturlig krølle-form, så man får et flot svirp i krøllen - det har et glattejern ikke. Du kan derfor med fordel, efter du har krøllet lokkerne med glattejernet, fæstne dem med en hårklemme.

Den afsluttende styling kunne ligeså indeholde en let hårspray med hold, en letvægts krøllecreme eller anden styling lotion til krøller.

Konklusion

Jeg håber at ovenstående artikel kan inspirere dig til og afprøve det populære beach look. Det er populært!

Vil du hellere en tur på stranden og få det den naturlige vej, så forstår jeg dig til fulde!

Vil du gerne spare lidt penge, så kan du med fordel lave en hjemmelavet saltvandsspray - det er ikke spor svært og du ved præcis hvad den indeholder.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Camilla

Camilla har en baggrund som frisør og har derfor et stort praktisk kendskab til hårprodukter, klippeteknikker mv. Desuden har Camilla været med siden starten på søstersiden Hair-blog.dk, der så dagens lys tilbage for mange, mange år siden.

Bedøm denne artikel
16 stemmer, gennemsnit: 4.4 / 5