Bedste skægbalsam: Se de 6 udvalgte balsammer til blødt & flot skæg i 2021

Bedste skægbalsam: Se de 6 udvalgte balsammer til blødt & flot skæg i 2021

Den bedste skægbalsam plejer skægget og giver et flottere og bløder skæg. De færreste ved det, men skægbalsam er mindst lige så vigtig som skægshampoo, og de supplerer hinanden så godt, at man får det absolut bedst resultat ved brug af begge produkter. Lad balsam til skægget indgå i din plejerutine af skægget og opnå mere volumen samt et lækkert og blødt skæg. Bliv klogere på valg af balsam til skægget og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons skægentusiast
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 27. september 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 21. september 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Beardsley Wild Cherry skægbalsam

Konklusion: Her er den bedste skægbalsam

Beardsley Wild Cherry skægbalsam er udvalgt af Philip, som den bedste skægbalsam i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af skægbalsam

Med den bedste skægbalsam er det slut med at få klager fra kæresten over, at skægget kradser. Med skæg balsam som en del af din skægpleje rutine, vil du få et blødt og medgørligt skæg, som ser sundt og velsoigneret ud.

En skægbalsam går ind og tilfører skægget en masse fugt. Dit skæg bliver nemlig mere og mere tørt, jo ældre du bliver. Det er derfor rigtig vigtigt, at du er ekstra opmærksom på at holde dit skæg gennemfugtet med gode produkter.

Jeg har her samlet et udvalg af de bedste skægbalsam på markedet lige nu. Det er alle produkter, som er tester af både eksperter og forbruger som i enighed kun har rosende ord at sige om produkterne. Gør dit valg mellem skæg balsam som rent faktisk gør en forskel.

3 ting du skal være opmærksom på når du køber skægbalsam

 1. Vælg en skægbalsam der passer til din skægtype - Der er forskel på skæg og det er der også på skægbalsam. Vælg en balsam med masser af fugt og olier, hvis du har et tørt og kraftigt skæg. Vælg en mere let skægbalsam hvis du har et helt fint skæg.
 2. Vælg en skægbalsam der komplimentere din skægshampoo - Det er vigtigt, at du vasker dit skæg, inden du giver det balsam, så det er helt rent og fri for snavs og sved. Vælg en skægshampoo i samme serie som din skægshampoo, så du får produkter der arbejder godt sammen.
 3. Vælg en skæg balsam med silvereffekt hvis du har gråt skæg - Gråt skæg kan ligesom gråt hår have en tendens til et gulligt skær. Det gullige skær i skægget kan du neutralisere ved at bruge en skægbalsam med silver effekt, som du kender det fra en silver shampoo.

Hvilken skægbalsam er bedst i test?

1. Beardsley Wild Cherry skægbalsam

Beardsley Wild Cherry skægbalsam

Beardsley skægbalsam

Conditioner til skæg fremstillet med botaniske ingredienser (wild berry) og formuleret specielt til at løse de særlige behov ved langt ansigtshår.... Læs mere hos Made4Men

2. Matas Men 2-in-1 skægshampoo-og balsam

Matas Men 2-in-1 skægshampoo-og balsam

Matas skægshampoo-og balsam

Matas har lavet en unik hybrid med deres 2-in-1 Beard Shampoo & Balsam. Du får et rengjort, blødgjort og styrket skæg på én gang - med et skud glans oveni!... Læs mere hos Made4Men

3. Dear Barber skægbalsam

Dear Barber skægbalsam

Dear Barber skægbalsam

Dear Barber Conditioner - Skægbalsam plejer dit skæg og holder det sundt og rask.... Læs mere hos Made4Men

4. Golden Beards skægbalsam

Golden Beards skægbalsam

Golden Beards skægbalsam

En økologisk skægbalsam, som både er sund for dit skæg, din hud og din sjæl. Den er til dig som gerne vil forkæle dig selv og dit skæg... Læs mere hos Made4Men

5. Nõberu Beard Conditioner Sandalwood skægbalsam

Nõberu Beard Conditioner Sandalwood skægbalsam

Noberu skægbalsam

Nõberu Beard Conditioner giver dig det blødeste og lækreste skæg.... Læs mere hos Made4Men

6. Blind Barber Lemongrass Tea skægbalsam

Blind Barber Lemongrass Tea skægbalsam

Blind Barber skægbalsam

Blind Barber Lemongrass Tea Conditioner er en velduftende -og plejende balsam, som efterlader dit hår sundt og rask.... Læs mere hos Made4Men

Hvad er skægbalsam - og hvorfor ikke bare bruge balsam til håret?

Skæg er noget af det hotteste i øjeblikket og det er noget mænd i alle aldre benytter sig af. Du kan vælge mellem mange forskellige styles, når det kommer til skæg.

Ud over skægstubbe i forskellige længder, så er der blandt andet et goatee-skæg, som er en fusion mellem et fipskæg og overskæg, der er cirkel-skæg, balbo-skæg, ankerskæg, chin beard, lumberjack-skæg eller du kan gå all in med et Bandholz-skæg, hvor overskæg og fuldskæg er vokset sammen.

Lige meget hvilken skægmode du foretrækker, så har du kun lækkert skæg, hvis du husker at pleje det og holde det rent.

Når du går i bad, så bør du også vaske dit skæg. Men du bør aldrig gøre det med den shampoo og balsam, som du bruger til dit hår. Almindelige hårprodukter vil nemlig indeholde stoffer som din sarte ansigtshud ikke har godt af - OG der er stor forskel i strukturen på et hoved-hår og et skæg-hår, og dermed hvad det har brug for.

Jeg vil klart anbefale dig altid at bruge en skægbalsam efter, at du har vasket dit skæg i skægshampoo. En skægbalsam er nemlig særlig rig på fugtgivende olier som jojoba, kokosolie og arganolie, der kan trænge ind i de genstridige skæghår og gøre dem bløde og mere medgørlige.

En skægbalsam er samtidig også ekstra rig på fugtgivende ingredienser, fordi skæghår har tendens til at tørre ud i meget højere grad end håret på dit hoved. Alle disse ting tager en skægbalsam hensyn til i sin sammensætning og det er derfor heller ikke uden grund, at der både findes plejeprodukter til hår og plejeprodukter til skæg.

Dét kan den bedste skægbalsam

 • Den kan fugte og blødgøre dit skæg
 • Den fjerner skægskæl
 • Den beroliger huden og stopper hudirritation og kløe
 • Den gør skægget mere medgørligt og lettere at style
 • Den modvirker at skægget tørre ud
 • Den øger skægvæksten
 • Den giver skægget mere fylde

Få blødere skæg med skægbalsam

Hvis du får komplimenter for dit skæg, så er det ikke kun, fordi du har valgt en fed skæg-style eller fordi du fra naturens side er udstyret med en smuk skægfarve eller et kraftigt voksende skæg. Nej det er helt sikkert også fordi dit skæg ser velplejet og indbydende ud.

De fleste mænds skæg vil virke kradsende og stift, hvis ikke det bliver plejet med skæg-plejeprodukter. Det vil også let komme til at se mat og glansløst ud. Har du en kæreste, vil han eller hun næsten også med sikkerhed at have gjort dig opmærksom på, at du kradser!

Måske har du gået og troet at det eneste alternativ er, at barbere skægget af men nej - du kan få det lækreste blødeste skæg, hvis bare du bruger tid på at pleje det, og ikke mindst vælger de rigtige produkter.

Hvis du bruger en skæg balsam, som du lader sidde og virke i håret et par minutter hver gang du vasker dit skæg, så vil du allerede efter første vask mærke en forskel i dit skæg og hvis du gør det til en fast del af din rutine, når du går i bad, så vil du i løbet af kort tid få det blødeste og sundeste skæg.

Og du kan være helt sikker på, at det er slut med at få klager fra kæresten. ( I hvert fald over at skægget kradser!)

De vigtigste ingredienser i en skægbalsam

En skægbalsam skal både kunne gennemfugte dit skæg, så skægget forbliver sundt, den skal gøre skægget medgørligt og let at style, den skal give det glans og struktur og så skal den dufte dejligt.

Alle skægbalsam er ikke skåret over en kam, men der er 4 ingredienser som er at finde i næsten alle højkvalitets skægbalsam. Det er:

Bivoks

Bivoks er utrolig nænsomt for din hud og har antiinflammatoriske egenskaber. Samtidig er bivoksen eminent, når det kommer til den styling egenskaber. Af en voks at være er den utrolig let at håndtere og bliver hurtig blød i varmen på dine hænder.

Sheabutter

Sheabutter eller sheasmør, som det kaldes på dansk, er en naturlig ingrediens som indeholder en stor mængde fugt. Den har samtidig en konsistens, der er med til at give skægget struktur og få det til at se mere fyldigt ud. Sheabutter virker samtidig som en forsegling på skæghåret, så skægget ikke så let tørre ud

Jojoba-, kokos- og arganolie

Jojobaolie, kokosolie og arganolie kender du sikkert allerede fra din hårstylingsprodukter. Det er olie som virker som en naturlig fugtighedscreme for dit skæg og som derfor er uundværlige i en god skægbalsam.

Man kan sige, at de gode olier og sheabutter sørger for at gennemfugte dit skæg samtidig med at bivoksen plejer din hud og forsegler fugten i skægget.

Hvis din skægbalsam indeholder vaseline så skal den skylles ud HVER dag - Nogle skægbalsam indeholder vaseline. Vaseline giver skægget en flot shine, men det stopper dine porer og ligeledes hårsækkene. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vaske skæg balsam ud af skægget hver dag hvis du har valgt et produkt indeholdende vaseline.

Dét bør du have med i dine overvejelser når du køber skægbalsam

Hvis du ikke har voldsom meget erfaring i at købe plejeprodukter til skæg, så kan det virke som en jungle at finde rundt i de mange skæg plejeprodukter. Og selv når du har besluttet dig for et produkt, som nu med skægbalsam, kan det være svært at vide, hvad du bør have fokus på, når du skal finde den bedste skægbalsam til dit skæg.

Jeg gennemgår nu de punkter, som du bør have med i dine overvejelser og som vil lede dig frem til en skægbalsam, der er som skræddersyet til lige præcis DIT skæg.

Tykkelsen på dit skæg

Når det kommer til håret på vores hoveder, så er der stor forskel på hvilken hårtype vi har. Nogen har fint hår og andre har kraftigt hår. Det samme gælder for skæg.

Der er først og fremmest stor forskel på, hvor kraftig skægvækst mænd har. Nogle har rigeligt til et fuldskæg, andre må nøjes med et fipskæg eller bare en perilla.

Men der er også forskel på hvor kraftige de enkelte skæghår er. Nogle har skæg, der bliver blødt og medgørligt allerede efter et par dage, andre har groft skæg, der forbliver groft at mærke på, selv når det bliver længere. Et skæg som det har virkelig brug for kærlig skægpleje i form af skægbalsam og gerne en efterfølgende skægolie.

Alle skæg har brug for skægbalsam efter vask for at holde skægget og huden under sund og velplejet. Har du meget tykt eller groft skæg, så bør du gå efter en skægbalsam med ekstra blødgørende effekt.

Din hudtype

Ansigtshuden er sart og det har mange mænd med skæg tendens til at glemme, fordi huden bliver gemt under skægvæksten. Men det er faktisk vigtigt, at du tager udgangspunkt i din hudtype, når du vælger plejeprodukter til dit skæg. Dine skæg-plejeprodukter kommer jo i forbindelse med huden i dit ansigt.

Har du for eksempel meget sensitiv hud der har let ved slå ud og komme til at klø, så bør du vælge en skægbalsam uden parfume og andre unødvendige kemikalier, som kan irritere din hud. Har du tendens til tør hud så vælg en skægbalsam, der giver ekstra fugt osv.

Din alder

Dit alder har faktisk meget at gøre, når det kommer til dit skæg. Hvis du er kommet i 40'erne eller derover, så vil du nok have opdaget, at dit skægs struktur har ændret sig, siden du var yngre. Det sker helt naturligt med alderen.

Skægget bliver mere tørt og skørt, hvilket kan få det til at ligne og mærkes som ståluld. Det kan også være, du har svært ved at få den samme længde på dit skæg som tidligere, fordi skæghårene er blevet mere porøse og simpelthen knækker.

Det er derfor aldrig for tidligt at begynde en god skægpleje rutine med en skægbalsam. Og jo ældre du bliver, jo mere opmærksom bør du være på at vælge en skægbalsam med masser af fugtgivende olier. En decideret skægolie eller skægcreme kan også være en god afslutning for at få mest mulig fugt ind i skægget efter, du har vasket det med skægshampoo og givet det balsam.

Ingredienser

Som jeg har været inde på tidligere, så kan det være en god idé at kigge på ingredienserne, hvis du har særlig udfordringer med din hud eller dit skæg.

Det kan være, at du har meget sensitiv hud og et tørt skæg. I så fald vil det være en god idé at vælge en skægshampoo og skægbalsam, som indeholder aloe vera eller lignende som er beroligende for huden og som samtidig indeholder gode olier som jojoba, kokosolie eller arganolie, der er fantastiske til at give skægget masser af fugt og samtidig en flot diskret glans.

Brugervenlighed og størrelse

Når du står i badet, så er det frustrerende at stå med våde fingre og slås med emballage, der ikke er til at have med at gøre. Vælg derfor en skægbalsam som er let at anvende, når du står i badet.

Det er også en god idé at vælge en skægbalsam i samme serie, som du bruger skægshampoo, skægolie og skægvoks fra. Så skal de diskrete dufte fra produkterne ikke slås med hinanden, men i stedet komplimentere hinanden.

Og du sikrer dig samtidig at dit skæg får den optimale pleje fordi produkterne er designet til at arbejde sammen. Har du meget lidt tid, så kan du også vælge en smart 2 i 1 shampoo- og skægbalsam.

Pris

Den bedste skægbalsam til dit skæg behøver ikke nødvendigvis at være den dyreste. Jeg vil dog anbefale dig at købe kvalitet, så din skægbalsam er et boost af næring og fugt til dit skæg. Det er nemlig det, der vil efterlade dig med det bløde og velplejede skæg som alle mænd gerne vil have ( og som alle kvinder ville ønske deres mænd havde).

Du kan gå gode kvalitets skægbalsam startende for bare 50 kr. Og når man tænker på, hvor drøj en skægbalsam er i brug, fordi du skal bruge så lidt af gangen, så er det ikke noget, der slår budgettet i stykker.

Guide - Sådan bruger du skægbalsam

Hvis du gerne vil opnå de bedste resultater med din skægbalsam, så er det vigtigt, at du lærer at anvende den korrekt.

 1. Vask dit skæg i skægshampoo - Første skridt er at vaske dit skæg rent for snavs og sved. Det bør du gøre med en skægshampoo, som renser dit skæg grundigt men uden på nogen måde at udtørre det. Faktisk indeholder en skægshampoo en større mængde olie og butter end en almindelig shampoo.
 2. Tør med håndklæde og lad skægget lufttørre i 2 min. - Når skægget er rent og du er færdig med dit bad, så tør dit skæg i håndklædet og lad det derefter lufttørre et par minutter. Eventuelt imens du styler dit hår.
 3. Du skal kun bruge ganske lidt skægbalsam - Når du bruger skægbalsam, så skal du kun bruge ganske lidt. Med mindre dit skæg er meget langt eller meget tykt, så vil en mængde skægbalsam svarende til en 2-krone være mere end rigeligt.
 4. Varm skægbalsam i hånden - Inden du kommer skægbalsam i dit skæg, så skal du varme det op, så det bliver lettere at have med at gøre. Det gør du ved at gnide det mellem dine hænder. indtil det er varmt og smidigt.
 5. Fordel skægbalsam med hænderne - Når skægbalsam skal fordeles, så gøres det i første omgang med hænderne. Kør hænderne gennem skægget fra halsen og opad og sørg for at komme helt ind til huden, så denne også kommer i berøring med skægbalsammen. Kør derefter hænderne igennem dit overskæg og skægget omkring munden.
 6. Brug en skæg børste - For at få skægbalsam fordelt jævnt i hele skægget, så skal du bruge en skægbørste. Du kan få skægbørster i forskellige kvaliteter, men køber du en skægbørste med vildsvinebørster, så får du en god og holdbar skæg-børste. Du bruger nu børsten til at fordele skægbalsam i skægget ved at rede skægget. Du kan også bruge skægbørsten til at style skægget med. Synes du skægget får for trimmet et look, når du har børstet det, så kan du let bruge dine fingre til at kramme skægget i facon igen.

Rengøring af skægbørste

Hvis du bruger skægbørste til at fordele skægbalsam i dit skæg, så kender du alt til hvordan skægbørsten kan komme til at se ud efter et stykke tid, fordi gamle produktrester hober sig op i den. Det kan både være grobund for bakterier og det gør også. at din skægbørste med tiden ikke længere fungere optimalt.

Sådan rengør du en skægbørste

Brug en tættandet kam til at fjerne løst skidt som støv og skægrester. Det bør du gøre hver gang du har brugt skægbørsten.

Hver 14. dag bør du vaske skægbørsten grundigt. Det gør du i lunkent vand tilsat et par dråber skægshampoo (Du kan også bruge en shampoo til børn).

Det er kun børstehårene du skal vaske. Ikke håndtaget. Du renser skæg børsten hurtigst vil at lave cirkelbevægelser i vandet med børsten.

Skyl indtil du er helt sikker på at alle sæberester er ude af børsten.

Ryst børsten fri for vand og stil den til at tørre. Husk at stille den på børsterne og ikke skaftet. Vandet skal jo løbe væk fra børstehårene og ned i børsteskaftet.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 skægbalsammer, har Philip valgt Beardsley Wild Cherry , som den bedste skægbalsam i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære skægbalsammer, herunder bl.a. Matas Men 2-in-1, Dear Barber, Golden Beards & Nõberu Beard Conditioner Sandalwood... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål til skægbalsam

Hvor ofte må jeg bruge skægbalsam?

Skægbalsam er sundt for dit skæg og din ansigtshud, så du må gerne bruge skægbalsam flere gange om dagen, hvis du føler behov for det.

Hvad er forskellen på skægbalsam og skægolie?

Forskellen på skægbalsam og skægolie er at skægbalsam indeholder bivoks og en butter (ofte shea-butter) samtidig med, at den indeholder æteriske olier. En skægolie indeholder kun æteriske olier og en fyldolie.

Er skægbalsam drøjt i brug?

Ja, skægbalsam er utrolig drøjt i brug. Du skal kun bruge en ganske lille mængde til at style selv et stort fuldskæg.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Philip

Philip er Bapoons skægentusiast. Han ved alt om grooming & pleje af skæg og har uden tvivl det flotteste & altid blødeste skæg.

Bedøm denne artikel
14 stemmer, gennemsnit: 4.4 / 5