Bedste silver shampoo: Se de 10 udvalgte lilla shampooer i 2021

Bedste silver shampoo: Se de 10 udvalgte lilla shampooer i 2021

Den bedste silver shampoo er den der effektivt bekæmper uønskede gule og orange toner, og genfinder de lyse, friske og kølige nuancer i håret. Den lilla shampoo er en utrolig effektiv måde at komme de uønskede nuancer i håret til livs på. Bliv klogere på valg af den rigtige silver shampoo til netop dit hår og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret søndag d. 15. august 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 30. oktober 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo silver shampoo

Konklusion: Her er den bedste silver shampoo

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo silver shampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste silver shampoo i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af silver shampoo

En silver shampoo er din bedste ven, hvis du er blond og gerne vil holde dit hår i kølige toner. Den lilla shampoo som den også bliver kaldt, går effektivt ind og neutralisere de gullige toner i håret. Det gør, at du kan få et smukt askeblond hår uden gyldent skær.

Hvad end du er blond fra naturens side eller at du har affarvet eller afbleget dit hår, så kan du bruge silver shampoo som en del af din hårplejerutine. Hvis du gerne vil holde dit hår i kolde toner, så er denne shampoo svaret på dine bønner.

Der er et stort udvalg af silver shampoo på markedet og de er langt fra alle lige effektive. Derfor har jeg her samlet de absolut bedste og mest effektive lilla shampoo, så du ved hvad der virker. Efter gennemgangen får du en masse gode råd om, hvordan du bedst bruger din silver shampoo.

3 ting som du bør holde fokus på når du køber en silver shampoo til blond hår

  1. Hvad er dit behov- Der er forskel på, hvor kraftige de forskellige silver shampoos er. Vælg silver shampoo efter hvor varme toner der er i dit hår. Har du meget kraftige gullige toner i håret, så bør du vælge en silver shampoo med ekstra mange lilla pigmenter.
  2. Overhold trækketiden - Du vil altid kunne læse på din silver shampoo hvor lang tid den skal trække i håret, inden du vasker den ud. Overhold altid dette da du ellers risikerer, at dit hår får et lilla skær i nogle dage.
  3. Husk fugtgivende efterbehandling - En silver shampoo er ikke en skånsom shampoo for håret og det er derfor vigtigt, at du sørger for at pleje dit hår med en balsam eller hårkur til tørt hår og også gerne en leave-in conditioner til håret.

Hvilken silver shampoo er bedst i test?

1. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo silver shampoo

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo silver shampoo

Fudge silver shampoo

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo er en fantastisk silvershampoo, der effektivt eliminerer uønskede gule og varme toner i et farvet og blond hår. Den kan både anvendes i helt lyst naturhår, eller i farvet/afbleget hår. De violette mikro-pigmenter i... Læs mere hos Billigvoks

3. Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo For Blondes silver shampoo

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo For Blondes silver shampoo

HairLust silver shampoo

Certificeret vegansk og rig på økologiske ingredienser Sig farvel til det gullige og orange skær i håret med HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes! Denne farvekorrigerende silver shampoo indeholder violette farvepigmenter udviklet specielt til... Læs mere hos HairLust

4. LOreal Expert silver shampoo

LOreal Expert silver shampoo

LOreal silver shampoo

L'Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo er en fantastisk silver shampoo, der effektivt reducerer de gyldne og gule toner i håret, for et mere koldt og lysnet resultat. Derudover indeholder den aminosyrer og andre plejende ingredienser, der effe... Læs mere hos Brandshop

6. Tigi Catwalk Fashionista Violet Shampoo silver shampoo

Tigi Catwalk Fashionista Violet Shampoo silver shampoo

TIGI silver shampoo

TIGI Catwalk Fashionista Violet Shampoo 300mlEn shampoo der vedligeholder blond hår, uanset om det er naturligt eller farvet.Den blonde farve forstærkes med indholdet af en sulfatri formel, som inkluderer violet perleekstrakt og rismælk.Reducer gyldne og... Læs mere hos Billigvoks

7. Joico Blonde Life Violet Shampoo silver shampoo

Joico Blonde Life Violet Shampoo silver shampoo

Joico silver shampoo

Joico Blonde Life Violet Shampoo er en silver shampoo, som er udviklet specielt til dig med et lyst hår. Den har en unik formel, som er beriget med violette pigmenter, der effektivt neutraliserer gyldne toner, og efterlader håret med en koldere og klarere... Læs mere hos Nicehair

8. Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo silver shampoo

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo silver shampoo

Kerastase silver shampoo

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo er en helt fantastisk og lukseriøs silver shampoo. Med sin unikke formel som er sprængfyldt med violette pigmenter, går den ind og eliminerer gyldne toner, og efterlader det i en smuk og kold farve. Derudov... Læs mere hos Nicehair

9. Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo silver shampoo

Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo silver shampoo

Paul Mitchell silver shampoo

Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo er specielt udviklet til dig med enten naturligt lyst/gråt hår eller har kemisk lysnet hår. Shampooen sikrer at dit hår forbliver blond, gråt eller hvidt hår, da den fjerner de gule nuancer. En kombination af s... Læs mere hos Nicehair

10. Davines Alchemic silver shampoo

Davines Alchemic silver shampoo

Davines silver shampoo

Davines Alchemic Shampoo Silver er en shampoo, der skånsomt renser håret og intensiverer farven i både naturligt og farvet hår. Shampooen har en nærende og fugtgivende effekt, som efterlader håret silkeblødt. Denne shampoo er dedikeret til hårfarver med p... Læs mere hos Signatura

Fjern gullige toner i håret med silver shampoo

Hvis du drømmer om askeblond eller platin blond hår med kolde toner så bør silver shampooen være en fast del af din hårplejerutine. Silver shampooen går nemlig aktivt ind og dæmper de varme pigmenter i håret.

Du kan faktisk få ganske imponerende resultater med denne lilla shampoo, der ikke indeholder permanent farve, men som giver resultater, der kan minde om en toningsfarve eller en skyllefarve.

Hvad er silver shampoo?

Silver shampoo er en shampoo, der er udviklet specielt med henblik på at fjerne de gullige toner i blond hår. Hemmeligheden ved silver shampooen er, at den bekæmper de varme toner i håret ved neutralisere farven med komplementærfarven violet / lilla.

En silver shampoo er altså kraftig lilla og det kan forskrække mange, når de første gang stifter bekendtskab med denne type shampoo. Men du behøver ikke at frygte noget, dit hår bliver ikke lilla, når du vasker dit hår med shampooen.

I stedet vil du opleve, at dit hår pludselig igen har de smukke kolde skær, som du ellers kun kan opnå ved en tur i frisørstolen.

Undre du dig over hvorfor det gullige skær i håret opstår?

Hvis du kæmper med varmer eller gullige toner i dit blonde hår, så er du langt fra den eneste. De varme toner i det blonde hår kan opstå både i naturlig blond hår, men også meget ofte i hår, der er lysnet eller afbleget.

Årsagen er det samme, uanset om håret er behandlet eller ej. De varme eller gullige toner i håret opstår af 2 årsager. Langt den hyppigste årsag er, at der stadig er en smule pigment tilbage i håret.

Er du naturlig blond betyder det, at du fra naturens side ikke har særlig meget pigment i dit hår. Har du lysnet eller afbleget dit hår, så har behandlingen været inde og fjerne pigment fra håret. Det er bare ikke altid, at det lykkedes at fjerne alt pigment uden at ødelægge håret.

Det er også derfor, at frisøren som oftest afslutter en lysning eller afblegning med at give kundens hår en lilla toningsfarve. Den neutralisere nemlig de sidste pigment rester i håret. Toningsfarven virker som silver shampooen, men holder i 4 - 6 uger hvorimod virkningen fra silver shampoo aftages efter et par hårvaske.

Andre årsager til gullige nuancer i håret

UV-stråler - Solens UV stråler har ikke kun en effekt på pigmentet i vores hud, men også på pigment i vores hår. UV stråler afbleger simpelthen langsomt håret og det gør, at der er stadier i afblegningsprocessen, hvor håret vil synes gulligt, inden det bliver ordentlig lyst.

Saltvand - Bader du meget i havet, så kan det store indhold af salt i vandet også give dig gullige toner i håret. Saltvand bleger nemlig også håret og akkurat som med UV strålerne, så vil håret have faser i afblegningen hvor det trækker gulligt op.

Klorvand - Klorvand kan være en udfordring for blond hår. Specielt hvis du ikke er blond fra naturens side, men har afbleget håret. Når kloret fra poolen går i forbindelsen med den kemi du har i håret fra afblegningen, så risikerer du at håret får et grønt skær men også at det bliver utrolig tørt.

Dérfor er det vigtigt at du giver dit hår plejende efterbehandling efter brug af silver shampoo

Når du bruger silver shampoo, særlig hvis du anvender en af de meget effektive, så vil du opdage, at dit hår godt kan føles tørt og være svært at rede ud.

Det skyldes de ingredienser i den lilla shampoo, der gør at de lilla pigmenter får adgang til det gullige pigment indeni hårstrået. En silver shampoo er derfor ikke den sundeste shampoo for dit hår fordi den er stærkt affedtende. Men det kan du heldigvis råde bod på med den rette plejende efterbehandling af håret.

Du har sikkert allerede dine rutiner, hvor du anvender balsam og hårkur efter behov. Men når du bruger silver shampoo, så vil du opdage, at dit hår godt kan bruge en ekstra hårkur og ligeledes en balsam, der indeholder meget pleje og fugt som er det dit hår har brug for.

Jeg ville vælge en balsam til tørt hår og en hårkur til tørt hår og det er også det jeg vil anbefale dig. Det er den type plejende produkter, der indeholder mest fugt og som har flest plejende egenskaber. Har du før brugt hårkur én gang om ugen, så forkæl dit hår med en ekstra hårkur midt på ugen.

Guide - Sådan bruger du silver shampoo

Hvis du aldrig har brugt silver shampoo før eller bare gerne vil anvende den med de bedst mulige resultater, så læs med her, hvor du får en komplet guide til, hvordan du bruger silver shampoo.

Silver shampoo, eller lilla shampoo som det også kaldes, er en stærkt farvende shampoo og det er en god ting at have i baghovedet, når du anvender den i badekarret eller i brusekabinen.

At skylle væggene i brusekabinen eller badekarret godt af, når du har vasket dit hår med silver shampoo. Tabt silver shampoo kan give grimme misfarvninger, hvis ikke shampooen skylles væk inden du går ud af badet.

1. Gør håret vådt - Det er vigtigt, at du tager dig tid og gør håret ordentlig vådt. Det tager altid lidt tid fra du gør håret vådt og til håret er færdig med at trække vand.

2. Tag plastikhandsker på - Jeg vil anbefale dig at bruge et par latex handsker, når du bruger silver shampoo. Den lilla shampoo er nemlig super effektiv, hvilket også betyder at den kan misfarve huden på dine hænder og dine negle. Med handsker kan du give dig god tid til at fordele shampooen jævnt i håret uden at behøve at bekymre dig om misfarvninger.

3. Fordel silver shampoo i håret - Fordel en passende mængde silver shampoo i håret. Mængden afhænger af længden på dit hår samt hvor tykt det er. De fleste silver shampoo er dog drøje i brug og du kan sagtens starte med en mængde svarende til en valnød. Synes du ikke det er nok, så kan du altid tilføje lidt mere.

4. Masser silver shampooen ind i håret - Når du vasker hår med traditionel shampoo, så er det din hovedbund, du koncentrere dig om. Det er lige omvendt, når det drejer sig om silver shampoo.

Det er vigtigt, at du tager dig tid til at gnide den lille shampoo ind i længderne på dit hår. Er der områder som har ekstra mange gullige toner, så kan du godt hjælpe processen på vej ved forsigtigt at gnide den lilla shampoo ind i håret. Gnid altid med håret, så du lukker porerne på håret.

5. Lad den lilla shampoo trække - De lilla pigmenter i silver shampooen skal have tid til at virke. Derfor skal en silver shampoo modsat en almindelig shampoo sidde og trække i håret.

Hvor lang tid den skal trække i håret afhænger af flere faktorer som;

Hvilket mærke silver shampoo du vælger

  • Om dit hår er naturligt blond eller lysnet / afbleget
  • Om håret er skadet og tørt
  • Hvor gullige toner den skal neutralisere
Du bør dog altid læse på produktet og overholde den anbefalede trækketid. Synes du ikke resultatet er fuldendt, så bruger du bare silver shampoo igen ved næste hårvask. Så har du hår i kolde toner inden længe. Overholder du ikke trækketiden men lader det sidde for længe, så risikerer du et lilla skær i håret.

Har du fået lilla hår af silver shampoo? - Hvis du har glemt tiden, så kan du godt opleve at dit hår har fået et lilla skær. Specielt de dele af håret der er mest tørt eller medtaget. Du behøver dog ikke at fortvivle. Vask håret i en almindelig plejende shampoo én til to gange så er problemet løst.

6. Skyl shampooen ud - Når silver shampooen er færdig med at trække, så skal den skylles ud af håret. Du kan lige så godt finde tålmodigheden frem, for det er vigtigt, at du får vasket alt shampoo grundigt ud af håret. Er du ikke grundig, når du skyller dit hår rent, så vil dit hår føles underligt og være svært at style, men endnu værre så vil shampooen fortsætte med at virke hvilket kan ødelægge håret på sigt.

7. Balsam og hårkur - Silver shampoo er hårdt ved håret, men det plejer vi os ud af, fordi den lilla shampoo giver så fantastiske resultater. Når du har brugt silver shampoo, så har du fjernet alt olie og fedt fra håret. Håret er derfor særlig porøst fordi det mangler fugt. Start med at bruge en balsam til tørt hår. Den vil tilføre dit hår en masse fugt og gøre det lettere at rede ud. Har du tid, bør du efter balsam give håret en hårkur til tørt hår. Det kan lyde som overkill, men det er utrolig vigtigt, at du giver dig tid til at pleje dit hår.

8. Undgå føntørre og glattejern hvis muligt - Hvis du har mulighed for det, så lad håret lufttørre de dage, hvor du har brugt silver shampoo. Det er mest skånsomt for håret. Er du nødt til at tage føntørren, glattejernet eller krøllejernet i brug, så husk altid at bruge en varmebeskyttende spray til håret. Det minimere den udtørrende effektivt varme hårstylings tools har på håret.

3 alternativer til silver shampoo

En god silver shampoo som dem jeg har præsenteret dig for tidligere i artiklen, kan du skabe underværker i blond og gråt hår. Ved brug 1 - 2 gange om ugen vil en silver shampoo være nok til at holde de fleste blondiner i kølige toner.

Du kan dog opleve, at de gullige toner i dit hår er mere end hvad silver shampooen kan neutralisere. Det betyder, at der stadig er en hel del pigment tilbage i håret. Du kan i så fald vælge at gøre én af 3 ting.

1. Afbleg håret igen - Du kan vælge af afblege håret endnu en gang for at fjerne de sidste pigment rester. Det vil ganske givet løse problemet, men du risikerer at ødelægge dit hår hvis du afbleger det for ofte.

2. Toningsfarve - En toningsfarve er en ikke permanent farve. Har du mange gullige toner i håret, så vil din frisør kunne give dig en lilla toningsfarve som virker som en ekstra effektiv silver shampoo. En toningsfarve holder i håret i 6 til 10 hårvaske.

3. Skyllefarve - En skyllefarve er også en ikke permanent farve lige som toningsfarven. En skyllefarve er dog ikke så kraftig i sin effekt som en toningsfarve og den holder heller ikke lige så længe.

Har du fundet den bedste silver shampoo?

Tak fordi du læste med så langt. Jeg håber, du er blevet meget klogere på silver shampoo og den fantastiske effekt den har på både naturligt men også bleget blond hår.

Håber du allerede har besluttet dig for, hvilken silver shampoo der passer bedst til dit hår og de udfordringer DU har med gullige toner i håret.

Husk at genlæs min guide til hvordan du bruger silver shampoo. På den måde er du sikker på at få et godt resultat og du risikerer ikke at ødelægge dit hår.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 silver shampooer, har Camilla valgt Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo , som den bedste silver shampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære silver shampooer, herunder bl.a. Milk_shake Silver Shine Shampoo, Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo For Blondes, LOreal Expert & Maria Nila Sheer... klik her for at se de resterende!

11 ofte stillede spørgsmål til silver shampoo

Kan silver shampoo fjerne rødt skær i håret?

Silver shampoo kan godt fjerne rødt skært i håret. Lilla er placeret overfor orange på farvehjulet og kan dermed ophæve røde og orange nuancer. OBS. frisører anbefaler ofte, at brunetter anvender blå shampoo til at fjerne uønskede røde og orange skær i håret, og dermed ikke lilla shampoo.

Kan silver shampoo fjerne gult skær i håret?

Silver shampoo fjerner gult skær i håret og ophæver dermed den uønskede gule nuance.

Kan silver shampoo fjerne grønt skær i håret?

Silver shampoo kan godt fjerne grønt skær i håret. Vask håret et par gange med silver shampoo og det grønne skær vil være væk.

Kan man bruge silver shampoo i tørt hår?

Man kan godt bruge silver shampoo i tørt hår, og dermed få en endnu bedre effekt fra den lilla shampoo. Man får en mere kølig effekt i håret, da shampooen lettere kan trænge ind i tørre hårstrå. Ved første øjekast er håret dyblilla, men slutresultat er ikke lilla hårstrå, men blot et flot køligt look uden gule toner i håret.

Kan brunetter med mørkt hår bruge silver shampoo?

Brunetter med mørkt hår kan godt bruge silver shampoo, men vil formentlig få uønskede varme undertoner i håret. I mørkt hår er disse undertoner mere orange og røde, og her kan løsningen være blå shampoo, som er den lilla shampoos sidestykke.

Hvordan plejer jeg hvidt hår?

Pleje af hvidt hår, der er opnået ved blegning eller hårfarvning hos frisøren, kan plejes med lilla shampoo. Hvidt hår vil nemt få gule toner, som dog nemt kan fjernes med hårvask med silver shampoo.

Hvordan fungerer silver shampoo?

Silver shampoo fungerer ved at dens lilla farvepigmenter eliminerer gule og orange toner og efterlader håret mere koldt og gråligt. Lilla er komplementærfarve til gul og orange.

Hvordan fjerner man silver shampoo?

Man kan fjerne silver shampoo ved at vaske håret med almindelige shampoo et par gange, så går det væk igen. Man kan godt komme til at bruge for meget af den lilla shampoo, men det kan vaskes ud igen.

Hvor ofte skal man vaske håret med silver shampoo?

Man bør ikke anvende silver shampoo ved hver hårvask, men i stedet lejlighedsvis når behovet opstår.

Hvad farve er silver shampoo?

Silver shampoo er lilla.

Grønt hår efter badning i pool med klorvand, hvad gør jeg?

Har du fået grønt hår eller nuancer i håret efter badning i pool med klorvand, så kan du vaske dem ud med en silver shampoo.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Redken Color Extend Blondage Shampoo.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
51 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5