Bedste shampoo til krøllet hår: Se de 8 udvalgte shampooer til hårvask af krøllet hår i 2021

Bedste shampoo til krøllet hår: Se de 8 udvalgte shampooer til hårvask af krøllet hår i 2021

Den bedste shampoo til krøllet hår bekæmper krus og frizz i krøllerne samt plejer håret på bedste vis. Krøllede lokker har brug for en speciel shampoo og man bør derfor vælge den rigtige til formålet. Bliv klogere på hvilken hårshampoo du skal vælge og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag mandag d. 27 september 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 6. september 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 2. juni 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Milk_shake Curl Passion shampoo

Konklusion: Her er den bedste shampoo til krøllet hår

Milk_shake Curl Passion shampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste shampoo til krøllet hår i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af shampoo til krøllet hår

Den bedste shampoo til krøllet hår tager hensyn til de krav et krøllet hår stiller til en shampoo. Den tilfører håret en masse fugt og sørger samtidig for at pleje håret, så det ikke har tendens til at kruse som er det største problem mænd og kvinder med krøller har.

Ved at bruge den rigtige shampoo til dit hår, så vil du opleve at dit hår er meget lettere at style og ikke mindst at det ser meget sundere og mere levende ud, fordi det får lidt ekstra glans af den gode shampoo.

Med utrolig mange produkter at vælge mellem har jeg her samlet de absolut bedste shampoo til krøllet hår. Det er shampoo, der har fået rosende anbefalinger og som har vist sig at være rigtig gode i brug - og så dufter de dejligt samtidig.

3 gode råd du kan tage med dig når du skal købe den bedste shampoo til krøllet hår

  1. Din shampoo skal passe til din hårtype - Den shampoo du vælger skal ikke kun passe til krøllet hår. Den skal også passe til din øvrige hårtype. Altså om du har helt fint hår, om du har hår der har tendens til at fedte, eller tørt og plejekrævende hår.
  2. Vælg en shampoo til krøller med anti-krus effekt - Den største udfordring ved at have krøller er, at håret har tendens til at kruse. Ved at vælge en shampoo til krøller der indeholder kokosolie, silikone eller lignende, så kan du let tæmme de genstridige krøller.
  3. Vælg en shampoo der giver ekstra shine til håret - Et glansfuldt hår ser utrolig smukt og velplejet ud. Du kan derfor med fordel vælge en shampoo som samtidig med at den plejer dine krøller, også giver håret ekstra glans og vitalitet.

Hvilken shampoo til krøllet hår er bedst i test?

1. Milk_shake Curl Passion shampoo

Milk_shake Curl Passion shampoo

milk_shake shampoo

Milk_shake Curl Passion Shampoo er en shampoo, der er udviklet specielt til dig med et krøllet hår. Krøllet hår har tendens til hurtigt at blive tørt og kruset grundet fugtmangel. Derfor renser denne shampoo håret blidt så det ikke udtørre, og virker deru... Læs mere hos Brandshop

2. Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo krølleshampoo

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo krølleshampoo

Moroccanoil krølleshampoo

MOROCCANOIL® Curl Enhancing Shampoo er en fantastisk shampoo der booster et krøllet hår. Denne shampoo nærer håret med argan olie, som er med til at genoprette elasticitet, glans og håndterbarhed i håret. Håret renses mildt og får mærkbart mere bløde og... Læs mere hos Brandshop

3. Redken Curvaceous High Foam Cleanser shampoo

Redken Curvaceous High Foam Cleanser shampoo

Redken shampoo

Redken Redken Curvaceous High Foam Shampoo 300 ml - Lightweight Cleanser Redken Redken Curvaceous High Foam Shampoo 300 ml er en skummende shampoo uden sulfater og parabener. Denne shampoo er ideel til dig med krøller eller bølget hår.High Foam Shampoo re... Læs mere hos Brandshop

4. Davines Love Curl shampoo

Davines Love Curl shampoo

Davines shampoo

Volume shampoo til krøllet hårBoost dine krøller med denne skønne krølle shampoo fra Davines Essentials. Shampooen giver intens volume med et glansfuldt finish.AnvendelseMassér shampooen godt ind i hovedbunden og håret indtil den skummer. Efterskyl... Læs mere hos Signatura

5. BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar shampoo

BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar shampoo

Schwarzkopf shampoo

BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar Shampoo er en plejende shampoo til normalt, krøllet eller tørt hår. Håret bliver helt rent og genopbygges i dybden. Den giver en masse fugt til håret, og samtidig sørger den for at genskabe fugtbalancen. Den har en sty... Læs mere hos Brandshop

6. Paul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting shampoo

Paul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting shampoo

Paul Mitchell shampoo

Paul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting Shampoo 250 ml - Nyt liv til krøllernePaul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting Shampoo er et lækkert hårprodukt, der er specielt fantastisk til dig med krøllet, bølget og måske kruset hår. Den er fa... Læs mere hos Signatura

7. Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur shampoo

Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur shampoo

Kerastase shampoo

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo er en utrolig fugtiggivende shampoo, som er super velegnet til alle typer af krøllet hår. Den cremede formel er beriget med Manuka-honning, som er med til at fugte og nære hårfiberen. Denne velduft... Læs mere hos Nicehair

8. Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo

Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo

Innersense shampoo

Prisvindende, fugtgivende shampooHydrating Cream Hairbath Shampoo fra Innersense er en privindende, cremet shampoo, der virker fugtgivende og blødgørende, samtidigt med at du får et skønt og glat udtrykAnvendelseShampooen kan med fordel anvendes i tykt, g... Læs mere hos Signatura

Vælg en shampoo til krøllet hår og få det bedste ud af dine krøller

Vi har alle gode og dårlige hårdage, men vi kan gøre vores til, at vi har langt flere af de gode hårdage frem for dårlige. Et vigtigt skridt til dette er at vælge en shampoo, balsam og hårkur, der passer til din hårtype. Har du krøllet hår, så oplever mange ofte problemer med, at håret kan føles tørt og mangle glans. Det kan gøre håret svært at style og få det til at se trist og livløst ud.

Læs med videre og få alle de tips du har brug for for at vælge den helt rigtige shampoo til krøllet hår.

Hvad er shampoo til krøllet hår - og hvad kan den som en almindelig shampoo ikke kan

Det er ikke bare billige salgstrick, når producenterne udvikler shampoo, der henvender sig til en bestemt hårtype. Vores hår har nemlig brug for vidt forskellige ting afhængig af din hårtype. Har du krøllet hår, så oplever mange problemer med at håret mangler glans og ser tørt ud. Det har sikkert også let ved at komme til at kruse.

Vælger du en shampoo til krøllet hår, så får du en shampoo, der er tilpasset lige præcis de udfordringer, som du står med. En shampoo til krøller indeholder en masse styrkende egenskaber, som giver dit hår en fin elasticitet som gør, at dine krøller ser godt ud hele dagen.

Shampooen indeholder også større mængder fugt end mange andre shampooer, men modsat shampoo til tørt hår, der også indeholder store mængder fugt, så er en shampoo til krøllet hår udviklet så den på ingen måde tynger håret og trækker krøllen ud, selvom den er fuld af fugt.

Har du krøller og vil du gerne have en shampoo, der plejer dit hår, så det bliver let at have med at gøre og dit hår bliver mere glansfuldt. Samtidig vil shampooen understrege dine krøller, uagtet om de er naturlige eller om de er købt hos frisøren.

Sæt krøllerne op med clips - Hvis du gerne vil have dine krøller så definerede som muligt, så virker det rigtig godt, hvis du klipser de våde krøller op i hovedbunden. Det er utrolig let. Ta en lok hår og rul den sammen til en krølle og sæt den fast i hovedbunden med en clips og lad den sidde til den er 100 % tør.

Sådan holder du krøllet hår sundt og glansfuldt

Har du naturligt krøllet hår eller har du får permanentet håret hos frisøren, så er det vigtigt, at du passer og plejer dine krøller bedst muligt. Lige så misundelsesværdigt et velplejet krøllet hår kan være, lige så tørt, frizzet og mat kan et krøllet hår se ud, hvis ikke det har fået den rette pleje.

Og hvad er den rette hårpleje til krøllet hår så? Den gennemgår jeg nu trin for trin, så du får det fulde overblik over, hvad du selv kan gøre for at få dine krøller til at fremstå smukkest muligt.

Spring en hårvask over

Det krøllet hår oftest mangler er fugt. Derfor gør du også problemet endnu værre, hvis du vasker dit hår for ofte. Vasker du håret for ofte, så vasker du nemlig de naturlige olier i hovedbunden væk oftere end de kan nå at regenerere sig selv. Det betyder, at dit hår langsomt bliver mere og mere tørt.

Prøv derfor at springe en hårvask eller to over, så du maksimalt vasker hår 3 gange om ugen. Kan du sætte det ned til 2 gange, så er det endnu bedre.

Shampoo til krøllet hår

Vejen til smukke krøller starter allerede, når du vasker dit hår. Vælg en god shampoo som er lavet specielt med henblik på krøllet hår. På den måde får du nemlig en shampoo, som er nøje afstemt med de rette mængder fugt og pleje til krøllet hår. Når håret får den fugt og pleje som det har brug for, så bliver krøllerne mere samlede og får deres naturlige shine tilbage.

Balsam og hårkur til krøllet hår

Fordi et krøllet hår har tendens til at blive tørt og porøst, så er det vigtigt, at du slutter hårvasken af med at give håret balsam eller hårkur. Jeg vil anbefale dig at vælge en balsam til krøllet hår, som igen tager højde for lige præcis de udfordringer, som du står med.

Brug balsam til krøllet hår efter hver hårvask. Det er også en god idé mindst én gang om ugen at give dine krøller en god hårkur, som du lader sidde så den rigtig kan trække. Der findes flere rigtige gode hårkur til krøllet hår som virkelig infuser masser af fugt ind i dit hår.

Bredtandet kam

Du skal være utrolig nænsom, når du børster et krøllet hår. Et krøllet hår er ofte et fint hår med porøse hår, der let knækker. Det kan være en udfordring, da et krøllet hår også har tendens til at filtre. Jeg vil anbefale dig at bruge en bredtandet kam frem for at bruge en børste. En bredtandet kam vil lettere kunne glide gennem håret og sørge for at løsne filtrene let op. Er dit hår meget filtret kan du overveje at bruge en leave-in conditioner. Det kan gøre det lettere at rede håret ud.

Red håret ud mens du står under bruseren

Rigtig mange frisører anbefaler, at du reder dit krøllede hår ud, mens du stadig står under bruseren og har balsam eller hårkur i håret. Husk at starte nederst på håret og arbejd dit op af længderne. På den måde belaster du håret mindst muligt, når du reder filteret ud.

Kokosolie til håret

Fordi et krøllet hår altid skriger på fugt, så kan du med fordel bruge en god hårolie. En god hårolie til krøllet hår er en fugtig olie, som samtidig ikke tynger håret så krøllerne “glider” ud.

Jeg vil anbefale dig at prøve kokosolie til håret, som er sprængfuld med fugt, men som også er kendt for at give masser af glans uden at tynge håret. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er klar over at Less is More, når det kommer til hårolier. Du behøver kun ganske få dråber til et tykt og langt hår.

Pas ekstra på spidserne

Vores hårspidser er altid dem, der er mest udsatte og også der, hvor vi først ser skaderne på håret. Er dine hårspidser meget slidte, så vil jeg anbefale dig at gå til frisøren og få klippet spidserne. Det vil få dit hår til at se meget sundere ud og du slipper for spidser der flosser og ugler.

Vær ligeledes altid ekstra opmærksom på spidserne af håret når du bruger hårolie og andre plejende hårstylingsprodukter.

Mousse til krøllet hår

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af dine krøller, så kan du få gode resultater, hvis du bruger en hårmousse.Vælg en mousse der giver volumen eller en mousse specielt til krøllet hår.

En mousse giver en masse ekstra fylde i hovedbunden, som vi alle gerne vil have, men den sørger også for at skabe struktur i dine krøller, så de ikke ser uglede ud. Samtidig kan du også kramme dit hår, når du har fordelt mousse i håret. På den måde kan du gøre dine krøller endnu mere definerede. Har du kun fald i håret, vil du med lidt tålmodig kunne kramme det krøllet.

Tør dit hår rigtigt

Det værste du kan gøre ved et krøllet hår er, at tage et håndklæde og frottere det. Det kan du komme afsted med, hvis du har glat hår, men har du krøller så er det et No Go. I stedet bør du presse vandet ud af krøllerne ved at tage et håndklæde og presse mod hovedbunden forsigtigt flere gange. Pas på med ikke at rode unødvendigt rundt i dine krøller. De fleste krøltoppe får de bedste resultater ved at lade håret lufttørre.

Men du kan også vælge at føntørre dit hår med en diffuser. Det kan dog godt kræve en vis øvelse at tørre håret på denne måde uden, at krøllerne har en tendens til at miste deres struktur.

Varmebeskyttende spray til håret

Vælger du at føntørre dit hår med en diffuser eller bruger du nogen gange et glattejern for at trække dine krøller ud, så er det vigtigt, at du varmebeskytter dit hår med en heat protection.

Jeg bruger selv varmebeskyttende spray i mit hår. Det sørger for at beskytte hver enkelt hårstrå for varmen fra hårtørren eller glattejernet. Varmebeskyttende spray tynger ikke håret men sørger for at beskytte håret mod skader.

Hårspray til krøllet hår

Når du er færdig med at style dit hår og håret sidder som det skal, så er det en god idé at sette håret, så det holder sin form. Det bedste råd jeg kan give dig er at vælge en hårspray til krøller frem for en almindelig hårspray. I en hårspray til krøller er der nemlig fugt protection som holder på fugten inde i håret, men som samtidig beskytter håret mod den fugt i luften som får det til at kruse.

Pudebetræk af silke eller satin

Vi kender alle til at vågne op med morgenhår, der står ud til alle tider. Det kan være et stort problem for et krøllet hår, som kun bliver mere ustyrligt, hvis du børster det igennem med en børste.

Dit valg af hovedpudebetræk og din sovestilling har meget at sige for, hvordan dine krøller tager sig ud om morgenen. Det kan være svært at kontrollere din sovestilling, men du kan let skifte dit pudebetræk ud. Mange sover med hovedpudebetræk i bomuld, men du vil opleve at dit hår bliver meget mindre uglet, hvis du i stedet vælger et hovedpudebetræk i silke eller satin.

Hvis du ikke har et silke eller satin hovedpudebetræk, så kan du også vælge at samle dine krøller ovenpå hovedet og binde et silketørklæde løst om. Det virker på samme måde.

Tips til at undgå krøllet hår der kruser

Har du krøller så kender du med garanti alt til krøllet hår der har tendens til at kruse. Det får håret til at se uglet ud og det gør det svært at sætte. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at modvirke at håret kruser. Her får du mine 3 bedste tips.

1. Spring en hårvask over

Når dit hår kruser, så skyldes det i høj grad, at håret er tørt og dermed svært at styre. Vasker du dit hår ofte, så forværre du problemet markant.

Du bør derfor følge eksperternes råd og nøjes med at vaske håret 2 til 3 gange om ugen. Din hovedbund producerer nemlig vigtig olie, som er med til at give dit hår den fugt det har brug for. Vasker du dit hår for ofte så forstyrre du denne process og dit hår vi blive mere og mere kruset.

2. Red håret mens din balsam eller hårkur virker

Når dit hår er vådt er det mere skrøbeligt, end når det er tørt. Det er også derfor, vi let kommer til at skade vores hår, når vi reder det igennem efter hårvask. Kig på din hårbørste, så bliver du overrasket over, hvor mange hår du mister, når du reder det, mens det er vådt.

Jeg vil anbefale dig at tage børsten med i bad og rede dine krøller ud mens du stadig har balsam eller hårkur i håret. Hårproduktet sørger for at børsten lettest muligt kan glide igennem håret og løsne knuder op. Når håret er redt ud, så skyller du balsammen ud af håret.

3. Brug en hårspray til krøllet hår

Du kan få rigtig gode resultater ved at slutte din styling af med at give håret hårspray til krøllet hår. En af de største grunde til at håret kruser, ud over hvis det er tørt, er når håret får fugt.

Har du krøller, så kender du sikkert alt til at gå ud i fugtigt vejr og se krøllerne begynde at kruse et øjeblik efter. Når du bruger hårspray til krøllet hår. så lægger det en let film på håret, så giver håret en masse næring, men som samtidig beskytter det mod fugt fra luften, så dit hår holder sin styling uden at håret kruser.

Guide - Er du træt af dine krøller? Sådan glatter du et krøllet hår

Hvis du har krøller, så kan det være noget af en udfordring at glatte håret, hvis ikke du har et par gode tricks i bagagen. Krøller er misundelsesværdige og smukke, men det er sjovt en gang imellem at kunne ændre sit look med en ny frisure. Derfor efterspørger mange med krøller også gode tips til, hvordan du glatter et krøllet hår.

Brug en god balsam efter hårvask - Hvis du gerne vil trække dine krøller ud, så kan du gøre det lettere for dig selv ved at give dit hår et par ekstra minutter med balsam eller hårkur. Har du en hårkur stående til tørt hår, så er den optimal, fordi den oftest indeholder en masse olier, som kan tynge dit hår en anelse og hjælpe med at trække krøllerne ud.

Brug en hårserum til glat hår - En hårserum er det rene eliksir for håret. Hårserum gennemfugter håret og vitaliserer det men hårserum hjælper også håret med at slappe af. Dermed er det lettere for dig når du skal glatte håret.

Hårserum skal kun bruges i små mængder da lidt rækker meget langt. Dryp et par dråber i håndfladen og varm produktet godt op inden du fordeler det i længderne på håret.

Husk varmebeskyttelse til håret - Et glattejern er effektivt, når krøllerne skal trækkes ud, men det er ingen hemmelighed, at håret ikke har godt af varmen fra glattejern, hårtørrer og krøllejern.

Beskytter du ikke håret så udsætter du håret for så høj varme at keratinen i håret begynder at smelte og nedbrydes. Det gør dit hår porøst, slidt og med risiko for at det knækker. Jeg vil anbefale dig at bruge en varmebeskyttende spray til håret, som du kommer i det håndklædetørre hår inden du føntørre det.

Start med at føntørre håret glat - Du får det bedste resultat, hvis du starter med at føntørre så mange krøller som muligt ud af håret, inden du går videre med glattejernet. Brug din børste mens du føntørre håret, så du allerede der begynder at trækker krøllerne ud.

Har du en rundbørste, så er den rigtig god til at trække krøller ud med. Rul en tot hår op på rundbørsten og føntørrer den, mens du trækker hårbørsten ned gennem håret og trækker krøllen ud. Er du super ferm med en rundbørste, så vil du kunne få næsten glat hår alene med børsten.

Glattejernet behøver ikke være på højeste volumen - Når håret er 100 % tørt, så er du klar til at begynde at glatte det. Det er vigtigt, at du venter til håret er gennemtørt, når du glatter fugtigt hår, så skader du det nemlig mere. Samtidig er er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke behøver skrue fuldt op for glattejernet. Prøv at holde temperaturen under 170 hvis du kan, det har håret bedst af.

Sådan trækker du krøller ud med et glattejern - trin for trin

  1. Start med at give det tørre hår varmebeskyttelse i form at en varmebeskyttende spray til håret.
  2. Lav en skilning midt i håret og inddel derefter håret i 6 sektioner. 3 på hver side af skildningen.
  3. Start med de bagerste sektioner i nakken og arbejd dig frem mod ansigtet.
  4. For at få et godt resultat så skal du glatte en lille tot hår af gangen.
  5. Lad glattejernet glide gennem håret i et jævnt tempo. Du må gerne trække ned i håret samtidig.
  6. Prøv at undgå at glatte de samme sektioner flere gange, det har håret ikke godt af.
  7. Fikser håret med en hårspray med kraftigt hold eller brug en lækker hårolie til at afslutte med afhængigt af hvilket look du går efter.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 shampooer til krøllet hår, har Camilla valgt Milk_shake Curl Passion , som den bedste shampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære shampooer til krøllet hår, herunder bl.a. Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo, Redken Curvaceous High Foam Cleanser, Davines Love Curl & BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar... klik her for at se de resterende!

4 ofte stillede spørgsmål om shampoo til krøllet hår

Skal man bruge shampoo til krøllet hår selvom man kun har fald i håret?

Hvis du har fald i håret og gerne vil gøre dem tydeligere, så kan du med fordel bruge en shampoo til krøllet hår. Den vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af det fald du har i håret.

Hvilke krav stiller et krøllet hår til shampoo?

Krøllet hår har brug for en shampoo der indeholder store mængder fugt, da krøller har en tendens til at udtørre. Den bør samtidig have en anti-krus effekt, så din krøller ikke frizzer og kruser.

Giver en shampoo til krøllet hår flere krøller?

Ja, en shampoo til krøllet hår vil få dine krøller til at samle sig mere og samtidig vil de få mere spændstighed og holde deres krøl længere.

Er der forskel på shampoo til krøllet hår?

Ja, der er forskel på kvaliteten af shampoo til krøllet hår, men der er også forskel på hvilke hårtyper shampooen henvender sig til. Har du tørt hår, bør du derfor købe en shampoo til krøllet hår der er tørt.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5