Bedste shampoo til fedtet hår: Se de 9 udvalgte til hårvask af fedtet hår i 2021

Bedste shampoo til fedtet hår: Se de 9 udvalgte til hårvask af fedtet hår i 2021

Den bedste shampoo til fedtet hår er den der effektivt fjerner alt det overflødige fedt og olie (sebum) i hovedbunden. Med en ren hovedbund har kroppen de bedste forudsætninger for at genoprette et friskt ydre og skabe en sundere hovedbund. Bliv klogere på hvordan du bekæmper fedtet hår med den rigtige shampoo og se samtidig hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Frisør
Priser er opdateret i dag torsdag d. 29 juli 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 14. juli 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 3. juni 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
FVS Nr. 1 shampoo

Konklusion: Her er den bedste shampoo til fedtet hår

FVS Nr. 1 shampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste shampoo til fedtet hår i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af shampoo til fedtet hår

Med den bedste shampoo til fedtet hår kan du effektivt vaske overproduktionen af talg (som er det, der forårsager det fedtede hår) ud af håret. Du er samtidig sikker på, at den shampoo som du bruger ikke gør problemet værre.

Hår der klasker og ser uvasket ud kan være en kæmpe udfordring, når man gerne vil se velsoigneret og frisk ud. Heldigvis kan du minimere problemet ved at ændre i dine hårrutiner. Det kigger jeg nærmere på i denne artikel.

Men først vil jeg præsentere dig for de absolut bedste shampoos til fedtet hår. De er de produkter, der har fået gode anmeldelser med på vejen fra både professionelle og forbrugerne.

3 ting du bør holde fokus på når du køber shampoo til fedtet hår

  1. Vælg en shampoo der henvender sig til fedtet hår - Det kan godt betale sig at købe en shampoo, der er specielt sammensat til at afhjælpe lige præcis det problem, du står med. Nemlig at dit hår har tendens til at fedte og se uvasket ud.
  2. Vælg en shampoo uden olier - Olier er det sidste et fedtet hår har brug for. Du bør derfor gå langt udenom shampooer og andre hårstylingsprodukter, som indeholder en masse olier. Også selvom der er tale om gode og nærende olier.
  3. Vælg en shampoo der har en afrensende effekt - Hvis dit hår virkelig fedter, så kan du have gavn af en shampoo med en udpræget afrensende effekt. Den vil effektivt opløse talgaflejringer på både hårstrå og i hovedbunden.

Hvilken shampoo til fedtet hår er bedst i test?

1. FVS Nr. 1 shampoo

FVS Nr. 1 shampoo

Frisørens Vital System (FVS) shampoo

FVS nr. 1 Shampoo FVS - Frisørens Vital System Shampoo nr. 1 er en terapeutisk specialshampoo til normalt/ fedtet hår og hovedbund. Denne shampoo modvirker effektivt skælforekomster, svamp, kløe samt produktionen af talg. Shampooen virker beroligende på i... Læs mere hos Nicehair

2. Redken Scalp Relief Oil Detox shampoo

Redken Scalp Relief Oil Detox shampoo

Redken shampoo

Redken Scalp Relief Oil Detox ShampooHer har du en rensende shampoo, specielt beregnet til hår og hovedbund, der kan have en tendens til at blive fedtet. Det gode ved denne shampoo, er at den fjerner det overskydende fedt - og efterlader håret rent og luf... Læs mere hos Signatura

3. System 4 Climbazole Shampoo 1 shampoo

System 4 Climbazole Shampoo 1 shampoo

System 4 shampoo

System 4 Climbazole Shampoo er en mild og skånsom shampoo til almindeligt hår, der har behov for en mild shampoo. Den genskaber håret naturlige fugtbalance og afbalancerer hovedbunden. Den fjerner effektivt fedt og skæl, og modvirker irritation, kløe og s... Læs mere hos Nicehair

4. Milk_shake Normalizing Blend shampoo

Milk_shake Normalizing Blend shampoo

milk_shake shampoo

Milk_Shake Normalizing Blend Shampoo er en shampoo til dig, der døjer med fedtet hår. Shampooen renser effektivt hovedbunden og fjerner overskydende olie hurtigt og effektivt, således håret ikke fedter. Ydermere neutraliserer den lugt forbundet med fedtet... Læs mere hos Nicehair

5. LOreal Pro Serie Expert Sense Balance Pure Resource shampoo

LOreal Pro Serie Expert Sense Balance Pure Resource shampoo

LOreal shampoo

L'Oréal Expert Pure Resource Shampoo 250 ml. er en dybderensende shampoo.Håret bliver renset i dybden og stylingsrester bliver effektivt fjernet med L'Oréal Expert Pure Resource Shampoo.Indeholder E-vitamin som giver beskytter og plejer håret.Håret efterl... Læs mere hos Signatura

6. American Crew Daily Cleansing shampoo

American Crew Daily Cleansing shampoo

American Crew shampoo

American Crew Daily Shampoo 250 ml. - Forbedrer hårets generelle tilstand.En stimulerende, styrkende hår- og hovedbunds behandling, som øjeblikkeligt udglatter håret og efterlader det med en silkeblød fornemmelse.Anvendelse: I rent, fugtigt hår.Velegnet t... Læs mere hos Signatura

7. Cutrin BIO+ Re-Balance shampoo

Cutrin BIO+ Re-Balance shampoo

Cutrin BIO+ shampoo

Cutrin BIO+ Re-Balance Shampoo er en balancerende, plejende og fugtgivende shampoo til fedtet hår. Re-Balance Shampoo renser forsigtigt og eliminere fedtet hår, mens det effektivt tilfører fugt til dit hår og hovedbund. Sellerifrøekstraktet i shampooen i... Læs mere hos Signatura

8. KMS HeadRemedy Deep Cleanse shampoo

KMS HeadRemedy Deep Cleanse shampoo

KMS shampoo

KMS HeadRemedy Deep Cleanse Shampoo 300 ml. er en shampoo der ikke udtørrer håret.Håret bliver sundt og rent med KMS HeadRemedy Deep Cleanse Shampoo 300 ml.Klorrester, styilng produkter og salte bliver effektivt fjernet!Pomegranate pepper giver beskyttels... Læs mere hos Signatura

9. Simply Zen Normalizing shampoo

Simply Zen Normalizing shampoo

Simply Zen shampoo

Simply Zen Normalizing Shampoo er en mild og skånsom shampoo til fedtet hår og hovedbund. Ved hjælp fra naturlige planteekstrakter, der har en sebum-kontrollerende effekt, bliver hovedbunden normaliseret. Den virker opfriskende og neutraliserer lugten af... Læs mere hos Nicehair

Oplever du problemer med hår der klaster allerede samme dag som du har vasket det?

Det kan være super frustrerende, når håret begynder at se uvasket ud allerede sidst på dagen, hvis du har vasket hår om morgenen.

Jeg har ikke nogen mirakuløs kur som en gang for alle kan løse problemet, men jeg kan hjælpe dig med at finde den rette shampoo og jeg kan give dig nogle råd med på vejen, som kan være med til at gøre problemet mindre og forhåbentlig lettere at leve med.

Læs med videre og bliv meget klogere på, hvad du kan gøre for at dit hår fedter mindre.

Undgå at gå med kasket eller hue - Du bør i så høj grad det kan lade sig gøre lade være med at bruge kasket, hue eller anden hovedbeklædning. Det opvarmer nemlig din hovedbund og gør dit hår endnu mere fedtet.

Hvorfor har nogen en fedtet hovedbund når det ikke er et problem for andre?

Hvis du har hår, der har tendens til at blive fedtet hurtigt, så skyldes det, at dine talgkirtler i hovedbunden producerer for meget talg. Talgkirtlerne sidder i hårsækkene og når der sker en overproduktion af talg, så kommer håret hurtigt til at klaske og se fedtet ud.

Der kan flere flere grunde til, at du har fedtede hårstrå. Jeg kigger her på de 4 hyppigste årsager - se om du kan nikke genkendende til én eller flere af dem.

Vasker du hår for tit?

Den hyppigste årsag er faktisk for hyppig hårvask. Når vi vasker håret, så vasker vi håret og hovedbunden ren for talg. Det er et signal til kroppen om at producere nyt. Og hvis du hyppigt vasker hår, så tror dine talgkirtler, at de skal producere i overflod.

Det bedste DU kan gøre er faktisk at springe en hårvask over. Ændringen af talgproduktion ved ikke falde øjeblikkeligt, men hvis du holder ud så vil produktionen ofte dale til et almindeligt niveau igen efter et stykke tid. Eksperterne anbefaler, at vi vasker hår maks. 3 gange om ugen, gerne mindre.

Hvilke hårprodukter anvender du?

Som udgangspunkt så vil vi gerne gøre det så godt for vores hår som muligt. Derfor køber vi også dyre shampoo, conditioner og hårkure med lækre olier og andre fugtgivende ingredienser, men hvis du har tendens til fedtet hår, så gør du faktisk ofte dig selv en bjørnetjeneste og gør egentlig problemet værre end det behøver at være.

Hvis dit hår let fedter, så betyder det ikke, at du ikke kan købe en lækker og god shampoo til dit hår. Men det betyder, at du bør holde dig fra de shampoo, conditioner og hårkure som indeholder en masse olier, det kan være argan-, hamp-, kokos- eller macadamiaolie og ligeledes hårprodukter med silikone.

Hårvoks er heller ikke nogen god hårstylings løsning hvis du har tendens til fedtede hårstrå. I stedet vil du måske kunne bruge en saltvandsspray eller en hårmousse.

Lever du en sund livsstil - eller udsætter du dig selv for stress, usund mad, for meget alkohol?

Din livsstil og almene velbefindende har faktisk også indflydelse på, hvor meget dit hår fedter. Hvis du døjer med fedtet hår, så prøv at tænk tilbage på perioder i dit liv, hvor du har haft rigeligt om ørene. Sandsynligheden for, at du i den periode oplevede endnu større problemer med din hovedbund, er stor.

Studier viser faktisk, at talgproduktionen intensiveres, når kroppen udsættes for stress eller dårlig kost og livsstil. Hvis du gerne vil prøve at kontrollere din talgproduktion, så bør du prøve at leve clean & tranquil - altså spise godt, sove godt og behandle dig selv godt.

Hvilken type hår har du fra naturens side?

Hvad mange ikke er klar over er, at din hårtype faktisk også kan have betydning for, om du har større chance for at komme til at døje med at dit hår klasker og let bliver fedtet.

Undersøgelser har vist, at øget talgproduktion = fedtet hår hyppigst opstår hos folk med fint og glat hår. Eksperterne er ikke klar over, hvorfor det forholder sig sådan, men kan bare konstatere at det er et faktum.

Hvad adskiller en shampoo til fedtede lokker fra en almindelig shampoo?

En almindelig shampoo vil ofte indeholde plejende olier til håret og en masse fugt. Det er nemlig det normalt til tørt hår har mest brug for. Men det er absolut ikke den rette shampoo for dig, der har fedtet hår.

Du bør vælge en shampoo til fedtet hår, for den er nemlig sammensat, så du ikke tilfører håret ekstra fugt eller olie. Det har dit hår jo rigeligt af.

I den rigtige shampoo er der tilsat udrensende ingredienser som opløser og fjerner overproduktionen af talg. Shampooen vil samtidig pleje din hovedbund, der kan være påvirket af den øgede talgproduktion.

Den dybderensende shampoo fremmer sundheden i hovedbunden og bringer dig tættere på en hverdag uden fedtet hovedbund. Det er midlet hvis du vil undgå fedtet hår. Håret og hovedbunden vil takke dig!

Vejen til en sund hovedbund og en naturlig balance starter med de rigtige hudplejeprodukter, og i dette tilfælde en god shampoo, der kan gøre has på hårstrå der ser fedtete ud!

Sådan behandler du bedst hår der har tendens til at fedte

Der er heldigvis ting, du selv kan gøre for, at håret fedter mindre. Her får du 5 gode råd som virker!

  1. Spring en hårvask over - Overdreven hårvask fremmer produktionen af talg, hvilken gør at dit hår hurtigere virker fedtet efter hårvask. Det de fleste gør er, at vaske håret endnu hyppigere, men det gør det blot værre. I stedet bør du springe en hårvask over, så du højst vasker håret to til tre gange om ugen.
  2. Brug den rigtige shampoo til formålet og vask dit hår to gange - Når det er tid til hårvask, så sørg for at bruge shampoo og evt. conditioner der er lavet til fedtet hår. Vask dit hår to gange og lad shampooen sidde et par minutter første gang. Det løsner det ophobede talg og anden indsæbning vasker håret hår helt rent.
  3. Undlad at vaske hår i for varmt vand og slut af med koldt vand - Dit hår har ikke godt af varmt vand, særlig ikke hvis du har tendens til at få fedtede hårstrå i løbet af dagen. Du kan minimere produktionen af talg ved at vaske dit hår i køligt vand og slutte af med så koldt vand, som du kan holde til. Det gør dig med sikkerhed også vågen.
  4. Brug tørshampoo de dage du ikke vasker håret - Du bør som sagt lade så lang tid gå mellem dine hårvaske som muligt. Det kan være svært, hvis du er i vane med at vaske hår hver morgen. Du kan dog med fordel bruge en tørshampoo i håret på 2. og 3. dagen. Når du fordeler tørshampoo i hovedbunden, så opsuger den talgen/olien i håret og giver dit hår sit fylde og rent look tilbage.
  5. Brug de rigtige hårstylingsprodukter - Har du fedtede hårstrå, så skal du være virkelig varsom med, hvilke produkter du anvender i dit hår. Tunge hårstylingsprodukter som voks og gelé er sjældent en god idé, da det vil få dit hår til at klaske yderligere sammen. Ligeledes er hårolier heller ikke særlig velegnet med mindre, du kan nøjes med at putte det i hårspidserne på det lange hår.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 9 shampooer til fedtet hår, har Camilla valgt FVS Nr. 1 , som den bedste shampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 8 andre populære shampooer til fedtet hår, herunder bl.a. Redken Scalp Relief Oil Detox, System 4 Climbazole Shampoo 1, Milk_shake Normalizing Blend & LOreal Pro Serie Expert Sense Balance Pure Resource... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla har en baggrund som frisør og har derfor et stort praktisk kendskab til hårprodukter, klippeteknikker mv. Desuden har Camilla været med siden starten på søstersiden Hair-blog.dk, der så dagens lys tilbage for mange, mange år siden.

5 ofte stillede spørgsmål om shampoo til fedtet hår

Du kan slippe for fedtet hår og hovedbund over tid med den rette behandling. Vil du undgå en fedtet hovedbund, så skal du genoverveje dit valg af shampoo og balsam. Det fedtede hår kan du komme til livs med en god dybderensende shampoo til hårvask og færre hårvaske i løbet af ugen, f.eks. blot hver anden dag. Du bør også supplere med en god hårkur til fedtede hårstrå.

Du kan undgå fedtet hår ved at vaske håret hver anden dag. Det skal vel og mærke være med den rigtige shampoo og balsam til netop det formål, at komme det fedtede hår til livs. Et andet godt tip vil være, at du undgår kasket, hue o.lign. hovedbeklædning.

Hvis du har fedtet hår, så anbefales det, at du vasker dit hår så lidt som muligt, da hyppig hårvask forstærker problemet. Vask dit hår maks. 3 gange om ugen.

Når du vasker dit hår med shampoo bør du lade shampooen virker i ca. 2 min og gentage behandlingen ved behov. Afslut eventuelt din hårvask med en god hårkur, der støtter op om din bekæmpelse af fedtede lokker.Når du vasker dit hår med shampoo bør du lade shampooen virker i ca. 2 min og gentage behandlingen ved behov. Afslut eventuelt din hårvask med en god hårkur, der støtter op om din bekæmpelse af fedtede lokker.

En shampoo til fedtet hår har affedtende egenskaber samt pleje til hovedbunden.

Bedøm denne artikel
27 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5