Gule pletter fra solcreme på tøjet? (Sådan fjerner du dem)

Gule pletter fra solcreme på tøjet? (Sådan fjerner du dem)

Når sommeren melder sin ankomst, så er det tid til strandture og ferierejser. Det betyder masser af solcreme, hvis du gerne vil passe på din hud. Solcremen kan give grimme gule pletter på tøjet, som kan være svære at få af. Har du fået gule pletter på tøjet fra solcreme, så læs med videre, hvor du får en komplet guide til hvordan du fjerner pletterne.

Af Skønhedsblogger
Indholdet er opdateret fredag d. 16. juli 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 25. juni 2021.

Guide - Sådan fjerner du gule pletter fra solcreme på tøjet

Vi bliver heldigvis bedre og bedre til at beskytte os mod solens farlige stråler. Det gør vi ved enten at beskytte vores hud med tøj eller med en høj faktor solcreme. Problemet med solcreme er bare, at det kan være svært at vaske at tøjet, hvis du er kommet til at lave en plet.

Har du børn, så er problemet sikkert utrolig velkendt. Den nye t shirt eller kjolen synes lige til at smide ud, fordi den har fået gule pletter fra den rigelige mængde solcreme, som du har smurt dit barn ind i.

Heldigvis er der gode råd, der kan fjerne de genstridige pletter fra selv hvidt tøj og dem får du selvfølgelig alle her.

Men først ser vi nærmere på hvorfor solcreme egentlig giver gule pletter på tøjet og hvorfor de er så svære at vaske væk.

Dérfor er pletterne fra solcreme gule

Hvis du har undret dig over, at pletterne på tøjet bliver gule, selvom solcremen er hvid, når den forlader tuben, så får du forklaringen her.

Den gule farve, der er så svær at få af tøjet, er en del af solfilteret på samme måde som, at et UV filter til kameraet er gult og det samme er meget solafskærmningsfilm til butiksruder. Det er derfor ikke muligt at finde en solcreme, der er godkendt til brug i Danmark, der ikke indeholder de gule solfiltre.

Sådan fjerner du pletter fra solcreme på dit tøj med 3 enkle skridt

Når skaden er sket og den hvide t-shirt eller bikini har fået grimme gule pletter af solcreme, så behøver du ikke at fortvivle. Med de rigtige midler kan solcreme fjernes fra næsten alle tekstiler på nær silke, som tager ekstrem let mod farve.

  1. Forbehandl pletten med opvaskemiddel eller et pletfjerningsprodukt - Hvis du har fået solcreme på sit tøj så vil en almindelig vask ikke altid kunne fjerne hele pletten. Det skyldes blandt andet de egenskaber som gør, at din solcreme er vand- og svedfast og selve solfilteret. Det er derfor vigtigt, at du forbehandler pletten og giver midlet tid til at virke. Jeg vil anbefale dig at bruge et pletopløsningsmiddel som Vanish, du kan dog også vælge at bruge koncentreret flydende vaskemiddel, når du forbehandler pletter. Anvend rigeligt produkt på pletten og masser det godt ind i stoffet.
  2. Lad tøjet hvile i en lukket plastpose natten over - Pletter fra solcreme kan være virkelig genstridige og derfor kræver de også lidt ekstra fra det pletfjerningsmiddel eller vaskemiddel som du bruger. Jeg vil anbefale dig, at tage tøjstykket og lægge det i en plastpose, når du har plet behandlet det. Luk derefter plastikposen med en elastik eller snor og lad det trække natten over.
  3. Vask efter anvisninger på tøjet - Når tøjet med solcremespletter har trukket natten over i en lukket plastpose, så skal tøjes vaskes i maskinen på en almindelig cyklus. Vælg så høje varmegrader som tøjet tillader.

Du vil altid kunne finde vaskeanvisningerne på tøjet på den lille lap, der er syet fast i syningen på tøjstykket.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
11 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5