Bedste rundbørste: Se de 7 udvalgte rundbørster til håret i 2021

Bedste rundbørste: Se de 7 udvalgte rundbørster til håret i 2021

Den bedste rundbørste er den med en god længde og den rette diameter. Man kan købe både små og store rundbørster, der kan give give hhv. små og store bølger i håret under føntørring. Sagt med andre ord er en rund hårbørste ideel til at skabe volumen i kort og langt hår. Bliv klogere på valg af den rette rundbørste til håret og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 13. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 8. juli 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste

Konklusion: Her er den bedste rundbørste

ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste er udvalgt af Camilla Østergaard, som den bedste rundbørste i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af rundbørste

Med den bedste rundbørste kan du skabe masser af volumen og fylde i dit hår samtidig med at du børster håret blankt. En god rundbørste kan ikke kun skabe lækkert fylde i håret men også lave bølger og en let krøl.

Rundbørster findes i flere størrelser og anbefales til såvel kort som langt hår. En rundbørste kræver en smule øvelse at kontrollere men så bliver den også hurtigt din bedste ven. Er du nysgerrig efter at vide mere om hvad en rundbørste kan gøre for dig så læs med videre.

Jeg vil starte med at præsentere dig for et udvalg af de bedste rundbørster på markedet i øjeblikket og derefter vil jeg gennemgå alle de fordele der er ved lige præcis denne type hårbørste.

3 gode råd når du køber en rundbørste til hår

 1. Vælg en rundbørste i den rette størrelse - Du skal vælge størrelsen på din rundbørste afhængigt af, hvad du vil bruge den til. Skal du skabe meget fylde i håret eller lave krøller, så kan du få gode resultater med en stor rundbørste. Har du kort hår er en mindre rundbørste måske bedre.
 2. Kunstige børster eller vildsvinebørster - Du kan vælge mellem rundbørster lavet i plast eller silikone og rundbørster lavet i naturmaterialer som vildsvinebørster. Vildsvinebørster er dyrest, men også den børste der giver mest glans til håret. Rundbørster i plast er lettere at vedligeholde.
 3. Almindelig eller keramisk rundbørste - Når du skal vælge rundbørste, så kan du vælge mellem en traditionel rundbørste og en keramisk rundbørste. Den keramiske rundbørste bliver varmet op af hårtørren og egner sig specielt godt til meget tykt hår.

Hvilken rundbørste er bedst i test?

1. ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste

ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste

ghd rundbørste

Denne runde, keramiske børste er tilgængelig i 4 forskellige størrelser, for at kunne passe de fleste hårlængder. Denne rundbørste er det perfekte værktøj til dig med mellemlangt til langt hår. Den hjælper dig med at skabe kontrol ved føntørring. Du får l... Læs mere hos Signatura

2. Moroccanoil Boar Bristle Round Brush rundbørste

Moroccanoil Boar Bristle Round Brush rundbørste

Moroccanoil rundbørste

MOROCCANOIL®Boar Bristle Round Brush er en rigtig lækker håndlavet hårbørste med ægte vildsvinehår. Børsten er 45 mm i diameter, og er yderst velegnet til mellemlangt og langt hår. Den er med en masse huller, som gør den ideel at bruge i forbindelse med... Læs mere hos Nicehair

3. Moroccanoil Ceramic Ionic Brush keramisk rundbørste

Moroccanoil Ceramic Ionic Brush keramisk rundbørste

Moroccanoil keramisk rundbørste

Moroccanoil Keramisk Ionisk Rundbørste (Large - 55 mm) er en nylonbørste, der er det ultimative tilbehør til den daglige styling af håret. Børsten er konstrueret af materialer af høj kvalitet med keramiske og ioniske egenskaber, hvilket sikrer en stærk og... Læs mere hos Signatura

Keramisk rundbørste, 55 mm i diameter, for volumen eller krøl, nænsom mod håret & med inddelingspind.

4. HH Simonsen Heat Brush rundbørste

HH Simonsen Heat Brush rundbørste

HH Simonsen rundbørste

HH Simonsen Heat Brush - Medium er en rundbørste i et ergonomisk design, der gør det til en leg at skabe volumen, forme håret og lave flotte krøller. Den er designet med et keramisk rør, og er udviklet specielt til at blive hurtig varm, samt til at holde... Læs mere hos Nicehair

Intelligent Heat Technology, bliver hurtig varm, giver fylde og volumen & 43 mm rundbørste.

5. Tangle Teezer Blow-Styling Round Tool rundbørste

Tangle Teezer Blow-Styling Round Tool rundbørste

Tangle Teezer rundbørste

Tangle Teezer Blow-Styling Round Tool - Large Size er en innovativ rund hårbørste der mildt og skånsomt hjælper håret med at gå fra vådt til tørt. Med banebrydende "tandteknologi" samler Blow-Styling Round Tool håret helt nede fra roden for et s... Læs mere hos Nicehair

Rund hårbørste i lækkert, ergonomisk udført design, ideel til brug ved føntørring og styling af håret, arbejder skånsomt med at rede og udfiltre alle hårstrå & tilfører naturlig volumen.

6. Kevin Murphy SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO rundbørste

Kevin Murphy SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO rundbørste

Kevin Murphy rundbørste

Kevin Murphy SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO Ø55 mm, er fremstillet af 100 % naturlig bæredygtig bambus. Dette betyder at børsten ikke kun er utrolig let, men også vand-resistent. Selve børstehårene er fremstillet af vildsvinehår, kombineret med ioniske børstehår... Læs mere hos Nicehair

7. Philip B Round Brush rundbørste

Philip B Round Brush rundbørste

Philip B rundbørste

Philip B Round Brush er en virkelig lækker rundbørste, som giver en frizz-fri frisering. Børstehårene er en kombination af tætsiddende vildsvinehår og nylon, hvilket betyder at håret bliver børstet godt igennem uden at filtre sammen. Den giver en let hove... Læs mere hos Signatura

Modvirker elektrisk hår, ergonomisk korrekt håndtag & måler 45 mm.

Hvad er en rundbørste?

En rundbørste er som ordet indikerer en børste med et rundt børstehoved, hvor der er pigge hele vejen rundt. En rundbørste egner sig ikke til at redde dit hår fri for filter. Til gengæld er den næsten uundværlig, hvis du føntørrer dit hår og gerne vil have så meget volumen og kontrol over din frisure som muligt.

Du bruger en rundbørste ved at holde den stille ved hårrødderne og derefter føntørre nedefra og op. Det får hårrødderne til at rejse sig, hvilket giver det fyldige filmstjerne hår som vi alle drømmer om.

En rundbørste er super god i langt hår, hvis du gerne vil have lette krøller eller bølger i håret, samt fylde naturligvis. Den er også super velegnet i kort hår fordi du får fuldstændig kontrol over hver enkelt hårlok, som du kan forme som du ønsker med rundbørsten.

Har du aldrig prøvet at føntørrer dit hår med en rundbørste, så vil der åbne sig en helt ny verden for dig og du går med garanti aldrig tilbage igen.

Lav den perfekte blow out derhjemme med en rundbørste

Vi elsker alle følelsen, når vi forlader frisøren og håret bare danser omkring ansigtet, fordi frisøren har føntørret det til perfektion, så der er masser af fylde og volumen i håret. Desværre forsvinder volumen første gang du vasker håret og så er du overladt til dine egne evner som stylist.

Hvis du elsker det fyldige hår med masser af volumen, så kan du dog sagtens med en smule øvelse gøre frisøren kunsten efter derhjemme. Det kræver blot en rundbørste og en føntørre.

Jeg har lige præsenteret dig for et udvalg af de bedste rundbørster, der er i handlen i øjeblikket. Det er rundbørster, som har fået rigtig gode anmeldelser af såvel frisører men også almindelige dødelige som du og jeg. Det er altså alle rundbørster som har vist sig at være lette at bruge og som giver gode resultater.

I det følgende kan du læse meget mere om rundbørster og ikke mindst om hvordan du selv kan lave en perfekt blow out derhjemme.

Rundbørste i kunstmateriale vs. rundbørste i naturmateriale

Når du skal købe en rundbørste, så kan du vælge mellem en rundbørste lavet i kunstmateriale som plastik eller en rundbørste lavet i naturmaterialer som træ med børster af vildsvin.

Plast rundbørsterne er som regel de billigste og de er også lettest at vedligeholde, fordi de sagtens kan tåle vand og fordi de hurtigt tørrer igen. Ulempen ved nogle plast rundbørster er at de har tendens til at gøre håret statisk, det kan du dog komme udenom ved at købe en static-free plast rundbørste.

En rundbørste lavet i naturmaterialer har naturlige børster. Det er som oftest vildsvinebørster, der er tale om. En rundbørste med vildsvinebørster er mere sårbar end en børste i plast. Den kan for eksempel ikke så god holde til at blive våd og den er også længere tid om at tørre.

Når den alligevel anses for at være den bedste type rundbørste, så er det fordi at vildsvinebørsterne er meget bedre til at fordele de naturlige olier i håret, så håret får naturlig glans.

Hvilken der er den bedste type rundbørste for dig afhænger altså langt hen af vejen om temperament og hvordan du ønsker at bruge din rundbørste.

Brug aldrig en rundbørste med metalpigge - Der findes enkelt rundbørster på markedet med metalpigge. De er dog ikke at foretrække, da de let ødelægger dit hår og desuden kan brænde din hovedbund, når du varmer den op med hårtørren.

En keramisk rundbørste egner sig ikke til alle hårtyper

En keramisk rundbørste er noget af det nyeste, der er kommet på markedet indenfor rundbørster. Det er en super god rundbørste, hvis du har et sundt og tykt hår. Fordi selve kernen er keramisk så bliver den opvarmet, når du føntørrer håret. Det gør, at den giver ekstra meget volumen til hår som ellers kan være svært at gennemvarme.

At den keramiske rundbørste bliver varm, når du føntørre dit hår gør på den anden side at det ikke er en børste der egner sig til tyndt eller slidt hår. Den vil simpelthen skade håret yderligere på grund af den høje varme.

Har du sundt og tykt hår er en keramisk rundbørste altså super fantastisk - men har du tyndt og fint hår, så bør du vælge en ikke-keramisk rundbørste, så du ikke risikerer at ødelægge dit hår yderligere.

Sådan skaber du masser af volumen i håret med en rundbørste

Hvis du elsker masser af volumen i håret, så bliver rundbørsten hurtigt din bedste ven. For med den og en hårtørrer kan du nemlig genskabe en blow out, som ligner et professionelt job udført af en frisør.

En rundbørste er super anvendelig i såvel kort som langt hår og processen er den samme.

Det skal du bruge

Sådan gør du

 1. Vask dit hår med en shampoo der passer til din hårtype - Vask dit hår med en god shampoo der passer til din hårtype. Du kan med fordel vælge en, der giver masser af volume til håret.
 2. Brug balsam eller hårkur der ikke tynger håret - Det er vigtigt at bruge en god balsam eller hårkur efter hårvask, så dit hår får alt den fugt og pleje, som det har brug for. Men når du gerne vil skabe en masse volumen i håret, så skal du passe på med ikke at bruge produkter, der tynger håret. Det kan for eksempel være meget olierige produkter.
 3. Varmebeskyt håret - Husk altid at bruge en varmebeskyttende spray, når du styler dit hår med en hårtørrer, et glattejern, et krøllejern eller et andet varmt hårstylings tool.
 4. Føntør dit hår 70 % tørt med hovedet nedad - Der er ingen grund til at bruge timer på at tørre håret fra bunden af med en rundbørste. Lad derfor håret lufttørre til det er 70 % tørt eller føntør det med hovedet nedad, indtil det er næsten tørt.
 5. Kom stylingprodukter i håret - Hvis du bruger stylingprodukter som saltvandsspray eller sprayvoks, så er det nu du skal komme produkterne i håret. Men anvender du hår stylingsprodukter som tørshampoo, hårpudder eller hårfiber, så er det utrolig vigtigt, at du venter med at komme dem i håret, indtil håret er fuldstændig tørt.
 6. Del håret op i sektioner - For at give dig selv den bedste blow out med rundbørsten, så kan det godt betale sig at dele håret op i sektioner. Jeg deler personligt håret op i 3 sektioner. To fortil og 3 bagtil. Det gør det lettere at styre håret.
 7. Rul en lok hår op på rundbørsten af gangen - Når du skal have mest muligt volume i dit hår, så rul det inderste af hver hårlok op på rundbørsten og brug din hårtørrer til at blæse varm luft ind under håret og sigt efter rundbørsten. Det får dine hår til at løfte sig fra hovedbunden, hvilken er hemmeligheden bag masser af fylde og volume i håret.
 8. Start med varm luft og slut med kold luft - Når du er færdig med at blæse varm luft ind under det oprullede hår, så slut af med et par sekunders kold luft. Det får hårene til at fiksere sig løftet fra hovedbunden.
 9. Gentag denne process med hver enkelt hårsektion - Du skal gentage denne process hele hovedet rundt. Det er vigtigt, at du ikke arbejder med for store sektioner, så får du nemlig ikke et godt resultat.
 10. Fikser håret med en hårlak - Når håret sidder som det skal, så kan du med fordel fiksere det med en hårspray, så det holder sin volumen hele dagen og hvis du gerne vil tilføje lidt ekstra lækkerhed til dit hår, så kan du slutte af med at give det et pift glansspray.

Første gang du skal føntørrer dit hår og give det fylde og volumen med en rundbørste, så kan det godt føles svært og det kan føles, som om det tager lang tid at opnå det ønskede resultat.

Men i løbet af ingen tid vil du have helt styr på hvordan du skal holde henholdsvis rundbørste og hårtørrer og så kan du lave en perfekt blowout på ingen tid.

Vær sikker på, at dit hår er 100 % tørt, inden du slukker for hårtørren. Er der den mindste smule fugt tilbage i dit hår, så vil håret hurtigt miste volumen og klaske sammen.

Genskab volumen på 2. og 3. dagen med tørshampoo eller hårpudder

Når du har brugt tid på at føntørrer dit hår til perfektion, så vil du selvfølgelig gerne have mest muligt ud af dine anstrengelser. Når håret begynder at fedte, så kan du redde dig en ekstra dag eller to inden hårvask ved at bruge en tørshampoo.

Tørshampooen går ind og opsuger den olie som hovedbunden producerer og som er den der gør dit hår fedtet. Samtidig giver den håret struktur hvilket hjælper med at genskabe volumen i håret.

Du kan også anvende hårpudder, hvis du elsker volumen i håret. Hårpudder er nok den mest effektive måde at give håret et ekstra løft. Det skal blot drysses i hovedbunden og så skal du puffe håret lidt op med fingrene og voila - så har du genskabt meget af volumen i håret.

Hvilke typer hårbørster egner sig bedst til hvad

Rundbørsten - Fantastisk til at lave blowout - altså den perfekte føntørring og den er samtidig super velegnet til at skabe volumen og krøl i håret.

Fladbørsten - En fladbørste også kaldet en pladebørste er en bred flad børste som egner sig rigtig godt til mellemlangt og langt hår. Børstens udformning gør samtidig, at den giver din hovedbund en stimulerende massage, lidt som en hovedbundsbørste.

Pudebørsten - En pudebørste er en børste, hvor piggene sidder i en blød og eftergivende pude. Samtidig sidder der for enden af hver enkelt pig en lille kugle som en beskyttende afslutning. Denne type børste passer rigtig godt til tyndt og fint hår og kan bruges i alle hårlængder.

Stylingbørste - En stylingbørste er designet til at udglatte og forme håret. Den har ofte rækker af pigge, der sidder forskudt for hinanden, det gør den super god, når tykt og ustyrligt hår skal tæmmes.

Touperingsbørste - Touperingsbørsten er en lille børste med meget grove børster. En touperingsbørste bruges til at lave detaljeret frisering eller til at toupere små sektioner hår af gangen. Touperings af enkelte hår sektioner giver nemlig også mere fylde til frisuren

Skal du på ferie så er en rejseføntørrer og en rundbørste ofte alt hvad du har brug for

En rundbørste er fantastisk til at få din frisure til at ændres fra utæmmet til totalt stylet på ingen tid. Derfor er en rundbørste også ofte alt, hvad du har brug for, hvis du skal ud og rejse, om det er på ferie eller i forbindelse med arbejde.

Vi vil alle gerne pakke let, men tasken kan hurtigt blive fyldt med glattejern, krøllejern osv. Men du vil opdage at en rundbørste og en lille rejsehårtørrer er nok.

Med en rundbørste og en hårtørrer vil du kunne både glatte dit hår og lave lækre voluminøse krøller. Du kan altså skabe mange forskellige look bare med en rundbørste og lidt varme fra en hårtørrer.

Har du spottet den bedste rundbørste til dig?

Så er der ikke meget mere, jeg kan fortælle dig om rundbørsten. Som du nok kan ane, er jeg personligt super begejstret for rundbørsten. Jeg har langt hår og jeg synes, den er fantastisk til at skabe masser af volumen og fylde i hovedbunden samtidig med, at den lægger hårene ned i lænden, så det faktisk ser ud som om jeg bruger glattejern - det gør jeg ikke.

Min veninde har kort hår der kun går til kæbelinjen. Hun bruger en mindre rundbørste til at skabe masser af volumen og kontrol over frisuren.

Jeg tænker, du allerede har spottet en enkelt eller to rundbørster fra min præsentation som du kunne være interesseret i. Har du flere spørgsmål til nogle af børsterne, som jeg ikke har fået besvaret her, så skal du blot følge linket til forhandleren, som har alt den produktinformation, som du har brug for.

Jeg har også gjort priserne tydelige hos de enkelte forhandlere, så du let kan vælge den pris der tiltaler dig mest.

Rigtig god fornøjelse med din nye rundbørste - du kan glæde dig til rigtig mange gode hårdage fremover.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 rundbørster, har Camilla Østergaard valgt ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste, som den bedste rundbørste i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære rundbørster, herunder bl.a. Moroccanoil Boar Bristle Round Brush, Moroccanoil Ceramic Ionic Brush, HH Simonsen Heat Brush & Tangle Teezer Blow-Styling Round Tool... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål til rundbørster

Kan en rundbørste lave krøller i håret?

En rundbørste kan til dels lave krøller i håret, men det er hovedsageligt volumen og bølger denne form for hårbørste kan lave.

Hvordan bruger man en rundbørste?

Man bruger en rundbørste ved at køre børsten gennem en tot hår, så håret ligger oven på rundbørsten. Herefter lader man hårtørrerens fønnæb følge bevægelsen nedad. Ønsker man et look med fald i håret, så kan man bruge varmen til at forme håret.

Hvad gør en rundbørste?

En rundbørste kan give fylde og volumen til frisuren. Med en rundbørste kan man forme håret i processen med føntørring af håret, og håret tørres hurtigere.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Bapoons frisør & hårguru
Skriv til Camilla Østergaard

Camilla er Bapoons frisør & hårguru og er ansvarlig for vores anbefalinger indenfor hårpleje mm. Hun har altid et godt hårtip klar, der måske ikke engang inkluderer et hårprodukt. Vi er alle enige om, at Camilla er den éne person, der aldrig har dårlige hårdage - kun gode!

Bedøm denne artikel
15 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5