Frisørens guide: 5 tips til at passe på dit blonde hår

Blondt hår har brug for ekstra pleje, blandt andet fordi det er let modtageligt overfor udefrakommende påvirkninger. Det gælder, uanset om man er naturlig blond, eller om man har farvet sit hår for at blive blond. Nedenfor har vi samlet nogle tips til, hvordan man bedst plejer og passer på sit smukke lyse hår.

Af Frisør
Indholdet er opdateret torsdag d. 29. april 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 26. april 2021.

1. Brug kildevand i forbindelse med hårvask

Almindeligt vand fra bruseren kan faktisk være til skade for dit hår, og særligt blondt hår er udsat. Almindeligt vandhanevand indeholder kalk og andre stoffer, som kildevand er renset for. Netop kildevand er en utrolig god og nem måde til at pleje og vedligeholde dit blonde hår, og så er det også en billig måde.

I forbindelse med hårvask fungerer det sådan, at du fugter hårstråene med en halv flaske kildevand. Derefter vasker du håret som normalt, og til sidst hælder du den sidste flaske kildevand i håret. Det vil hjælpe med at pleje og vedligeholde dit blonde hår, og undgå skader fra kalk og lignende.

2. En god silver shampoo er guld værd

Silver shampoo, også kendt som lilla shampoo, kan gøre underværker for dit blonde hår. silver shampoo forebygger misfarvninger, og kan også hjælpe på allerede opståede misfarvninger i håret. Personer med blondt hår vil ofte opleve, at deres hår let får en meget gullig tone, og netop det fjerner en god silver shampoo.

Røg fra cigaretter, farvestoffer fra diverse produkter eller lignende udefrakommende påvirkninger, sætter sig lynhurtigt i blondt hår. Silver shampoo virker ved at ”dræbe” og udligne de gullige nuancer. Det betyder, at du ved brug af silver shampoo, lynhurtigt kan have dit flotte blonde skær tilbage. Har man farvet sit hår platinblond, bør man ikke lade silver shampooen sidde for længe, da man skal være opmærksom på, at det kan resultere i, at håret får et lilla skær.

3. Brug hårkur til at pleje dit hår

Lyst hår er generelt mere sart end hår i andre farver, og derfor er det en rigtig god idé at bruge hårkur jævnligt. Bruger man hårkur en gang eller to i ugen, vil man opleve, at håret bliver mindre skadet, og at der går længere tid før ens spidser spalter.

Hårkur medvirker til, at håret bliver velplejet, og ser mere glansfuldt ud. Der findes flere hårkure på markedet, som er tiltænkt blondt hår. Her er der ofte også tænkt over at kombinere effekten fra hårkur og silver shampoo i et produkt, samtidig med, at hårkuren indeholder de stoffer, som er gavnligt for blondt hår.

4. Hårprodukter der beskytter dit blonde hår

Det er ikke kun i forbindelse med hårvask, at du kan gøre noget for dit blonde hår. Der findes flere produkter, som er velegnede til at bruge i dit blonde hår efter hårvask og mellem hårvask. Eksempelvis har både Redken og Kevin Murphy lavet nogle super gode produkter, som netop er tiltænkt til brug i blondt hår.

Ved at gøre brug af disse, vil du bidrage til at reparere eventuelle begyndende spaltede spidser, og dit hår bliver mere modstandsdygtigt. Produkterne virker ofte således, at de laver en beskyttende hinde på håret, som også gør, at de virker varmebeskyttende. Der betyder, at det også hjælper til at beskytte dit hår ved brug af eksempelvis glattejern eller føntørrer.

Mange af produkterne hjælper dig også med at holde dit hår glat og pænt, så det er lettere at rede ud, da der opstår mindre sammenfiltring i håret.

5. Undgå shampoo og balsam i bestemte farver

Da blondt hår, som tidligere nævnt, er meget modtageligt over for udefrakommende påvirker, så skal man også tænke over, hvilken shampoo, balsam eller hårkur man bruger. Har du blondt hår, bør du helt undgå at bruge shampoo, balsam eller hårkur med gule, pink eller røde nuancer.

Det skyldes, at netop disse farvestoffer har en tendens til at sætte sig i blondt hår. Det betyder, at hvis du bruger produkter med disse farver i, så medvirker du til at opnå de uønskede nuancer, som man let kan få i blondt hår, hvad enten det er farvet eller naturligt.

Hvis du vil være helt sikker på, at du bruger et produkt, som passer til dig blonde hår, bør du vælge et af de produkter, som er lavet specifikt til blondt hår. Der findes både shampoo, balsam, hårkure og diverse stylingprodukter, som er lavet til blondt hår.

Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5