Bedste parfume til mænd: Se de 10 bedst sælgende parfumer til mænd i 2021

Bedste parfume til mænd: Se de 10 bedst sælgende parfumer til mænd i 2021

Er tiden inde til en ny duft? Bliv præsenteret for alle de mest populære herredufte på markedet lige nu og få hjælp til at finde den bedste parfume til mænd, hvadenten du har dig selv i tankerne eller det drejer sig om en gave.

Af Bapoons skønhedsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 16. september 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 11. marts 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Giorgio Armani Acqua Di Gio eau de toilette

Konklusion: Her er den bedste parfume til mænd

Giorgio Armani Acqua Di Gio eau de toilette er udvalgt af Simone, som den bedste parfume til mænd i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af mandeparfume

Den bedste parfume til mænd er en maskulin duft, der passer til dig og får dig til at hvile i dig selv. Den indeholder duftnoter, der spiller perfekt sammen med din personlige kropslugt og holder sin duft længe.

Den bedste parfume til mænd siger noget om dig. Den kan være frisk og citrusagtig duft eller en mere underspillet og elegant duft. Mulighederne er mange og der dukker hele tiden nye op. Læs derfor med videre og se om der er nyheder, du er gået glip af.

Der kommer hele tiden nye herredufte til som skal konkurrere med de favoritter, der allerede sidder hårdt på markedet. Jeg har her samlet de parfumer til mænd som har begejstret anmeldere og forbrugere mest i øjeblikket. Jeg er sikker på, du også vil kunne lide dem.

3 ting du bør holde fokus på når du køber parfume til mænd

 1. Eau de toilette, eau de cologne, aftershave ell? - Du har flere muligheder, når det kommer til, hvordan du gerne vil bruge din duft. Hvis du gerne vil nøjes med et enkelt pift på halsen, så vælg EdL, vil du hellere bruge en bodyspray, så vælg EdC og barberer du dig så er en aftershave oplagt.
 2. 30 ml, 50 ml eller 100 ml - Det kan godt betale sig, at tænke over størrelsen når du køber duft. Der er altid penge at spare ved at købe de største størrelser, men du skal sikre dig, at du når at bruge duften, inden den bliver harsk. Vær opmærksom på at EdL holder længere end en EdL eller en bodylotion med parfume.
 3. Afstem din duft til lejligheden - Alle mænd bør have mere end én herreduft, så du har en duft til enhver lejlighed. Vælg en frisk duft til hverdagsbrug og en mere krydret og lækker duft til aftenbrug.

Hvilken parfume til mænd er bedst i test?

1. Giorgio Armani Acqua Di Gio eau de toilette

Giorgio Armani Acqua Di Gio eau de toilette

Giorgio Armani eau de toilette

Giorgio Armani Acqua Di Gió Pour Homme er indbegrebet af den moderne og maskuline mand og hans måde at være på. Hans styrke og indre ro, og i harmoni med sig selv. Passionen og alvoren i hans følelser, når han deler sine drømme og oplevelser i naturen med... Læs mere hos Nicehair

2. Jean Paul Gaultier Le Male eau de toilette

Jean Paul Gaultier Le Male eau de toilette

Jean Paul Gaultier eau de toilette

Jean Paul Gaultier - Le Male - Eau de Toilette EDT 125 mlLe Male er en parfume til mænd, er en frisk og sexet duft, en perfekt blanding af virilitet og sensualitet.Jean Paul Gaultier Le Male blev lanceret i 1995... Læs mere hos Nicehair

3. Christian Dior Sauvage eau de toilette

Christian Dior Sauvage eau de toilette

Christian Dior eau de toilette

MASKULIN EAU DE TOILETTESauvage Eau de Toilette fra Dior er en rå og forførende maskulin duftlanceret i 2015. Parfumen er inspireret af vildmarkendet store åbne landskabden dybe blå himmelder breder sig over stenede landskaber og varmen i ørkensolen.Sauva... Læs mere hos Proshop

Maskulin parfume, eau de toilette, forførenderå og nobel duft, noter af bergamotlavendel og træ & fri for parabener.

4. Paco Rabanne 1 Million eau de toilette

Paco Rabanne 1 Million eau de toilette

Paco Rabanne eau de toilette

Paco Rabanne - 1 Million edt 50 ml til mændEn uimodståelig duft til manden der besidder verdenen. Frisk og sensuel.Indeholder noter af grapefrugt, mynte, blodappelsin, rose, kanel, krydderi noter, blond læder, hvidt træ, rav og patchouli.... Læs mere hos Brandshop

5. Hugo Boss The Scent For Him eau de toilette

Hugo Boss The Scent For Him eau de toilette

Hugo Boss eau de toilette

Hugo Boss The Scent EDT er en forførende og uimodståelig duft der invaderer sanserne og efterlader et varigt minde. Duften indeholder udsøgte og eksotiske noter af ingefær, maninka og læder der kombineret med hinanden giver en fristende og tiltrækkende du... Læs mere hos BilligParfume

6. Paco Rabanne Invictus eau de toilette

Paco Rabanne Invictus eau de toilette

Paco Rabanne eau de toilette

Paco Rabanne - Invictus edt 50 ml til mændEn frisk og sporty duft.Invictus fra Paco Rabanne åbner med friske noter af grapefrugter, et hjertet af aromatiske laurbærblad og hedione jasmin og en træagtig base af guaiac træ, patchouli, eg mos og ambra... Læs mere hos Brandshop

7. Ralph Lauren Polo Blue eau de parfum

Ralph Lauren Polo Blue eau de parfum

Ralph Lauren eau de parfum

Ralph Lauren Polo Blue For Men EDP har en mere kraftfuld og dyb duft end EDT udgaven. Det er en cool, klar og forfriskende Eau de Parfume, der emmer af vandmelon, agurk og mandarin. Alt dette kombineres med solbeskinnet geranium, krydret med basilikum, sa... Læs mere hos Nicehair

8. Yves Saint Laurent Y eau de toilette

Yves Saint Laurent Y eau de toilette

YSL eau de toilette

YSL Y For Men EDT er en ny, maskulin duft, der henvender sig til manden, der tør eksperimentere og udforske sig selv. Duften indleder med top og midt noter bestående af fx geranium, lavendel og aldehyd, der giver et frisk pust med lyse fornemmelser. Base... Læs mere hos BilligParfume

9. Clinique Happy cologne spray

Clinique Happy cologne spray

Clinique cologne spray

Clinique Happy For Men Cologne Spray er en kølig og frisk duft, der føles som en let brise, der strejfer huden på en varm sommerdag. En opløftende duft der er beriget med noter fra blandt andet lime, appelsin, et virvar af forskellige blomster samt, varm... Læs mere hos BilligParfume

10. Prada L'Homme eau de parfum

Prada L'Homme eau de parfum

Prada eau de parfum

Prada L'Homme L'eau EDT er en super lækker og forførende Eau De Toilette, der på en varm og lækker måde fortæller historien om hvordan modsætninger mødes. Den lette duft af blomstrende iris, der kombineret med noterne af råt mørkt læder, fængslend... Læs mere hos BilligParfume

Den bedste herreduft afspejler din personlighed og øger din selvtillid

Det er in at gå op i sig selv. Derfor er det også en selvfølge for mange mænd at klæde sig lækkert på, spise sundt og holde kroppen ved lige - og ikke mindst dufte godt. Det er der ikke noget nyt i.

Når din oldefar gik til barberen så sluttede behandlingen af med aftershave. Dengang var sortimentet af dufte ikke stort og valget stod mellem en aftershave eller en eau de cologne som er noget mildere i sin duft.

I dag er der et kæmpe udvalg af herredufte. Faktisk er salget af parfume til mænd ved at indhente salget af parfume til kvinder, som ellers i mange årtier har haft et stort forspring.

Udvalget i dag består af både klassiske herredufte men også en masse nye herredufte med spændende duftnoter vi ikke tidligere har set (- eller duftet!)

Klassiske noter i herredufte

Parfume til mænd er dufte, der tiltrækker sig opmærksomhed. De er ofte kraftigere og mere aromatiske end parfume til kvinder.

Duftnoterne i herredufte udvikler sig i takt med tidens trend men der er klassiske noter som stadig går igen i langt de fleste herredufte.

Nogle af de klassiske duftnoter i parfume til mænd er:

 • Læder
 • Citrus
 • Amber
 • Oriental
 • Fougére
 • Blomster
 • Træ
 • Moskus

Moderne noter i herredufte

Parfumeindustrien er i evig udvikling, det gælder også parfume til mænd. Derfor findes der også en duft til enhver mand.

De klassiske noter er stadig at finde i herre parfumer i dag, men de mixes med nye spændende duftnoter som:

 • Salvie
 • Basilikum
 • Kardemomme
 • Geranium
 • Hav
 • Vandmelon
 • Tonkabønner
 • Lakrids

En parfume til mænd består af 3 typer af duftnoter som tilsammen udgør den bedste duft

Når man taler om duftnoterne i en parfume, så taler man om de æteriske olier, der er anvendt for at give parfumen sin duft.

Med afhængig af hvilke æteriske olier man anvender, altså hvilke duftnoter man anvender, så opfører de sig forskelligt.

Nogle dufter længere og mere intens, andre giver en længereduftende men svagere duft med dybde og nogle opererer midt imellem.

Hovednoter, hjertenoter og basenoter - er du forvirret?

Man deler duftnoterne i en parfume til mænd op i 3 kategorier. Det er vigtigt at understrege, at for at få en parfume med mange lag og en lang duft-holdbarhed, så skal den indeholde duftnoter fra alle 3 kategorier.

De 3 kategorier er:

 • Hovednoter (Topnoter)
 • Hjertenoter (Midtnoter)
 • Basenoter

Hovednoterne er den første flygtige duft

Når du først dufter til en parfume for mænd, så er det hovednoterne, du lægger mærke til, eller topnoterne som de også kaldes.

Hovednoterne er den type duftnoter, der udvikler sig hurtigst, men som også taber de meste af kraften hurtigt. Faktisk er hovednoterne i parfumen kun dominerende i de første 5 til 15 minutter.

Hovednoterne forsvinder dog ikke helt efter de første 15 minutter men blander sig med hjertenoterne som aktiveres som de næste.

Hjertenoterne står for parfumens karistika

Når hovednoterne begynder at aftage, så er hjertenoterne, eller midtnoterne som de også kaldes, klar til at overtage.

Hjertenoterne er duftnoter som ofte er mere krydrede end topnoterne. De giver derfor mere fylde til parfumen og afrunder den, så topnoternes ofte friske duftnoter ikke overdøver. I en parfume udgør hjertenoterne gerne op til 70 % er derfor dominerende i parfumen.

Hjertenoterne i en herreduft aktiveres efter 15 minutter og holder en times tid inden de begynder at fade ud og blande sig med parfumens sidste led, nemlig basenoterne.

Basenoterne er parfumens varige indtryk

Basenoterne er de duftnoter, der er længst om at aktiveres og udvikle sig. Mange basenoter vækkes først rigtig til live timer efter, du har taget parfumen på.

Til gengæld holder basenoterne deres duft længe og de er derfor en rigtig god base i en parfume.

Det er også i basenoterne at du finder mange af de primær dufte som man forbinder med parfume til mænd. Det er blandt andet moskus, amber, vetiver, træ samt vanilje.

Der findes flere typer af parfume til mænd

Hvis du har undret dig over de store prisforskelle på parfumer til mænd (- og kvinder med), så skyldes det flere ting. En del af prisen afhænger af, hvilket mærke du køber. Køber du et eksklusivt mærke, så kommer du til at betale ekstra for det. Hvis du er heldig, så sikrer det dig en super fed emballage, som tager sig godt ud på badeværelset.

Dernæst afhænger prisen også af, hvilken type parfume du vælger. En ren parfume eller en eau de parfume vil altid være dyrere end en eau de toilette, en eau de cologne, parfumeret lotion osv., ene og alene fordi de er dyrere at producere. De har nemlig et større indhold af æteriske olie og derfor en bedre duft koncentration.

Når du køber en parfume til dig selv eller andre så er det en god idé at kende forskellen mellem de forskellige parfume typer. Typen af parfume har nemlig meget at sige, når det kommer til, hvordan parfumen anvendes og hvor længe duften holder. Jeg gennemgår nu kort de forskellige typer af parfume, så du er bedre forberedt når du skal købe en ny duft.

Ren parfume

Ren parfume er en sjældenhed, både når det kommer til parfumer til mænd og parfumer til kvinder. Det er et luksusprodukt, som ligger langt over de flestes budget. Det skal dog indvendes, at ren parfume er utrolig drøj i brug, fordi du kan nøjes med et par enkelte dråber på huden.

Ren parfume består af mellem 20 - 30 % æteriske olie, altså duftnoter. Den er kun blandet med en ganske lille anelse alkohol for at stabilisere de æteriske olier. Derfor holder den også sin duft ekstra længe. Helt op til 24 timer faktisk.

Eau de parfume

Eau de parfume, også kaldet EdP er en parfume type, der mest henvender sig til kvinder. Den har en høj koncentration af duftnoter /æteriske olier. Den indeholder faktisk mellem 15 - 22 % æterisk olie.

De æteriske olier opløses i en blanding af vand og alkohol og dermed forsvinder over 50 % af duftnoterne i løbet af de første 6 timer, men den resterende duft vil kunne holde en helt lang arbejdsdag.

Eau de toilette

Eau de toilette, eller EdT som den også kaldes, er den mest populære parfume type, når det kommer til herredufte. En eau de toilette indeholder mellem 8 til 15 % æteriske olier og er den kraftigste type parfume til mænd.

En god eau de toilette holder sin duft 2 - 3 timer. Du vil derfor være nødt til at friske duften op i løbet af dagen, med mindre du foretrækker en mere underspillet og afdæmpet duft.

Sådan bruger du eau de toilette

Trods sit relativt høje indhold af æteriske olier så kan du godt tillade dig at bruge eau de toilette som en bodyspray. Du får det absolut bedste resultat hvis du følger disse 3 trin:

 1. Tag et bad så din hud er ren og opvarmet
 2. Brug en god bodylotion til mænd eller en uden duft
 3. Sprøjt eau de toilette de steder på kroppen hvor du er varmest. Det er din hals og dine håndled

Eau de cologne

Eau de cologne, også kaldet EdC er en klassiker indenfor parfumer til mænd. I mange år var dette en bestseller, men man kan sige, at tiden er ved at løbe fra en eau de cologne.

Ulempen ved en eau de cologne er nemlig det lave indhold af æteriske olier, som er blandet op med vand og lidt alkohol. Indholdet i en eau de cologne ligger kun på mellem 1 - 1,5 % æteriske olier. Duftnoterne er derfor kun marginalt til stede og det gør at duften fra en eau de cologne er meget flygtig trods at den sprøjtes på hele kroppen.

Parfumeret bodyspray er ikke det samme som en deodorant - Nogle tror fejlagtigt, at en parfumeret bodyspray virker på samme måde som en deodorant, der bekæmper svedlugt. Det er desværre ikke rigtigt. En bodyspray giver en let parfumering til din hud, men den forhindrer ikke svedlugt. Du bør derfor købe både en deodorant og en bodyspray - eventuelt i samme duftserie.

Aftershave

Aftershave har gennem tiden været mandens go to produkt efter en tæt barbering. Når salget af aftershave er dalet, skyldes det, at langt færre mænd barberer sig med skraber og derfor har brug for alkoholen i aftershaven, som lukker porerne og fjerner bakterier.

Du kan stadig få lækre aftershaves fra top brands fordi de andre parfume-produkter ikke kan gøre aftershave kunsten efter når det kommer til den helt glatbarberede hud.

Sådan bruger du aftershave korrekt efter barbering

 1. Vask dit ansigt med lunkent vand så du åbner porerne op
 2. Fordel barberskum i ansigtet og lad det sidde i et par minutter
 3. Skrab skægget væk. Skrab altid MED håret
 4. Skyld barberskumsrester væk med koldt vand
 5. Brug en fugtgivende dagcreme
 6. Brug aftershave (Brug altid en dagcreme under din aftershave - det for duften til at holde længere)

Parfumeret lotion

Hvis du tror parfumeret lotion kun er til kvinder, så tager du fejl. Du finder flere og flere lotions til mænd som indeholder parfume. Kombinationen af parfume og lotion er perfekt, da din hud har brug for fugt fra din creme og samtidig, så holder din duft længere, hvis du påfører den på hud der er gennemfugtet.

Du kan vælge udelukkende at bruge en bodylotion med scent eller du kan vælge en parfumeret lotion i samme serie som din eau de toilette og kombinerer dem for en stærkere effekt.

Hav mere end én duft i toiletskabet

Lad være med at springe over, hvor gærdet er lavest ved at bruge den samme herre parfume dag ud og dag ind. For det første får du slet ikke selv glæde af, at du dufter dejligt, efter et stykke tid vil du nemlig have vænnet din lugtesans til duftnoterne i din parfume og du vil ikke længere være i stand til at opfange dem i samme grad.

Det kan let føre til at du kommer til, at du kommer til at bruge for meget parfume, hvilket kan virke overdøvende på dine omgivelser. Dernæst går du også glip af muligheden for at vælge dufte der passer til sindsstemning og lejlighed.

Din hverdagsduft må gerne være mild og frisk

Når du vælger den parfume til mænd, som du vil bruge til daglig, så skal du selvfølgelig vælge en duft, som appellerer til dine sanser, altså en duft som du godt kan lide.

Det kan samtidig godt være en idé ikke at vælge for kraftig en duft, så den overtager rummet, når du træder ind. Det passer sig sjældent ind i arbejdssituationer og kan være til gene for andre, når i er mange samlet på lidt plads.

Til hverdagsbrug foretrækker mange mænd en herreparfume med noter af citrus, som er en del af den olfaktoriske duftfamilie. Citrus kategorien består af dufte som;

 • Citron
 • Mandarin
 • Lime
 • Bergamotte
 • Appelsin
 • ... samt blomster og bark fra citrustræer

Vælger du en hverdagsduft med citrus noter, så får du en frisk, sporty og opkvikkende duft der er let af afbalancere. Hvis du vælger en eau de toilette, så vil duften holde dig en arbejdsdag.

Vælg en ren og forførende duft når du skal på date

Når du skal på date, så må den godt få lidt ekstra på alle tangenter. Du har sikkert lagt tanker i dit tøj og dit hår og så er det altså ærgerligt ikke at gå hele vejen med en parfume til mænd, der passer til lejligheden.

Hvor en hverdagsduft gerne må være frisk og sporty så må herreduften til daten gerne dufte ren og forførende med et hint af sex fra nogle få underspillede orientalske duftnoter. Spændende og forførende duftnoter du kan kigge efter er blandt andet:

 • Moskus
 • Rav (Amber)
 • Hav
 • Lakrids
 • Tongabønne

Herreduften til byturen må godt fylde mere

Akkurat som med parfume til kvinder så må parfume til mænd gerne være mere fyldig og dominerende når det er til aftenbrug. Skal du byen med gutterne eller til fest med kæresten så kan du sagtens vælge en duft der har mørkere, mere krydrede duftnoter fra læder og træ gerne kombineret med sødere duftnoter fra for eksempel appelsinblomst, honning eller bergamotblomst.

Opbevar din herre parfume korrekt - så holder den længere

Det kan godt betale sig at opbevare dine parfumer korrekt. Det forlænger nemlig holdbarheden på dem betragteligt, inden de bliver for gamle og kommer til at lugte harske.

Og når man tænker på prisen på parfume, så er ekstra lang holdbarhed helt sikkert værd at tage med.

Faktisk er der kun 2 ting du skal huske på, når du skal finde den bedste placering til dine parfumer.

 • Din parfume skal helst stå mørkt og aldrig i direkte sollys
 • Din parfume skal køligt - helst under 23 grader

Har du fundet din duft?

Så er vi ved at være ved vejs ende. Tak fordi du læste med så langt. Jeg håber, du er blevet langt klogere på herredufte og hvilke muligheder du har, når du skal vælge din næste parfume.

Parfumerne i præsentationen er alle dufte som er bestsellers, altså dufte som størstedelen af befolkningen verden over synes dufter fantastisk. Så chancen er stor for, at du vil synes det samme.

Der er dog stor forskel på vores præferencer, når det kommer til parfumer og duftserier til mænd. Nogle foretrækker friske parfumer med masser af citrusnoter, andre er mere til de orientalske mere krydrede parfumer og andre igen foretrækker mere underspillede dufte. Heldigvis er der dufte for enhver smag og i min gennemgang er der favoritter lige meget hvilke duftnoter du foretrækker.

Jeg har lagt link ind direkte til forhandlerne. Det har jeg gjort af flere årsager, blandt andet for at du har mulighed for let at finde yderligere information om de enkelte dufte, som indholdsstoffer, hvilke duftnoter de indeholder, hvilke størrelse parfumer der er tilgængelige og andre vigtige produktinformationer.

Jeg har også gjort priserne hos de enkelte forhandlere tilgængelige. Det gør det let for dig, når du skal sammenligne priser på de forskellige parfumer og bagefter finde den bedste webshop at købe den i.

Jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse med din nye duft. Er du i tvivl om 2 parfumer, så køb dem begge - det er altid dejligt at have noget at veksle mellem.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 parfumer til mænd, har Simone valgt Giorgio Armani Acqua Di Gio , som den bedste eau de toilette i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære parfumer til mænd, herunder bl.a. Jean Paul Gaultier Le Male, Christian Dior Sauvage, Paco Rabanne 1 Million & Hugo Boss The Scent For Him... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål til mandeparfumer

Hvorfor er det dyrt at købe parfume?

Når du køber parfume, så er parfumen dyr, delvis fordi du betaler for brand-navnet, men i lige så høj grad fordi, der er tale om dyre ingredienser som ofte er svære omdanne til æteriske olier.

Hvilken type parfume til mænd holder sin duft længst?

Når det kommer til mandeparfumer, så er det ren parfume, der holder sin duft længst. Den findes dog sjældent som parfume til mænd. Derefter Eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne og aftershave.

Hvad er forskellen på en eau de toilette til mænd og en aftershave?

Forskellen på en eau de toilette og en aftershave skal findes i mængden af æteriske olier / duftnoter i parfumen. Eau de toilette indeholder en større mængde æteriske olier og holder derfor sin duft længere.

Hvad er forskellen på eau de parfum og eau det toilette mandeparfumer?

Forskellen på eau de parfum og eau det toilette mandeparfume er, at eau det toilette kun indeholder 5 - 15 % duftolier, og derfor er mere afdæmpet end eau de parfum til mænd. Eau det toilette er en typisk hverdagsparfume.

Hvad er der i parfume til mænd?

I parfume til mænd (& kvinder) finder man typisk æteriske olier opløst i denatureret sprit. Olierne i parfume er ofte af vegetabilsk oprindelse, dvs. fra planter eller blomster såsom rose, jasmin, liljekonval, lavendel, fyrrenåle el.lign.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
20 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5