Bedste parfume til kvinder: Se de 10 bedst sælgende kvindeparfumer til kvinder i 2021

Bedste parfume til kvinder: Se de 10 bedst sælgende kvindeparfumer til kvinder i 2021

Årets mest populære og parfume til kvinder finder du lige her! Med udgangspunkt i hvilke parfumer der sælger bedst, så kan vi her afsløre, hvilke dufte til kvinder, der er danskernes mest foretrukne. Husk på, at smag og behag er individuelt, og at denne oversigt, over de mest populære og købte parfumer til kvinder i år, er med udgangspunkt i salgsdata.

Af Bapoons skønhedsguru
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 26. november 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 7. marts 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Lancome Hypnose eau de parfum

Konklusion: Her er den bedste parfume til kvinder

Lancome Hypnose eau de parfum er udvalgt af Simone H. Olesen, som den bedste parfume til kvinder i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af kvindeparfume

Den bedste parfume til kvinder er den parfume, som passer til din sindsstemning og din personlighed. Det er den eller de dufte, som får dig til at føle dig godt tilpas. Det kan være en frisk og blomstret duft eller en mere tung og mørk duft.

Den bedste parfume til kvinder afhænger af lejligheden. Find en let og frisk duft til dagens travle timer eller vælg en forførende lidt tungere parfume til aftenbrug. Er du i tvivl om, hvilke parfumer der er mest hype om i øjeblikket, så finder du dem her i min præsentation.

Jeg har nemlig samlet de hotteste af de hotteste parfumer til kvinder. Der er tale om både friske og mere tunge dufte fra de mest eksklusive parfume brands derude. DIN favorit gemmer sig helt sikkert også iblandt dem.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber parfume til kvinder

 1. Vælg duft efter anledning - Leder du efter en duft til daglig brug eller en duft til aftenbrug? Oftest passer friske dufte bedst til daglig brug og de tungere og mere krydrede dufte til aftenbrug. Det er dog i sidste ende op til dig og dine præferencer.
 2. Vælg duftnoter du ved du kan li - Det er en god idé at kigge på duftnoterne. Gør du det, vil du hurtigt blive i stand til at identificere dine yndlingsdufte. Det gør det meget lettere at vælge rigtigt.
 3. Vælg den rette størrelse - Når du køber parfume, så overvej hvilken størrelse der tjener dig bedst. Du vil altid kunne spare lidt penge ved at vælge en stor flaske, men tænk over om du får den brugt, inden den bliver harsk eller om det er bedre at købe mindre flasker, og måske en ekstra duft ved siden af.

Hvilken parfume til kvinder er bedst i test?

1. Lancome Hypnose eau de parfum

Lancome Hypnose eau de parfum

Lancome eau de parfum

Lancôme Hypnôse er en sødmefuld og sensuel parfume. Duften er til kvinden, som udnytter sin charme til at fascinere den mand, hun elsker. Lancome Hypnôse er en duft med orientalsk skovagtig harmoni, som virker som en elskovsdrik med passionsfrugt kombi... Læs mere hos Nicehair

2. Giorgio Armani Si eau de parfum

Giorgio Armani Si eau de parfum

Giorgio Armani eau de parfum

Giorgio Armani Sí er skabt til den moderne kvinde. Ovenud feminin og utrolig elegant er ikke for meget at sige om Sí-serien, som er inspireret af den rolige kvinde som dagligt udviser styrke, dristighed og mod. Solbærnektar, fresia, rose og lyse trænote... Læs mere hos Nicehair

4. Paco Rabanne Lady Million eau de parfum

Paco Rabanne Lady Million eau de parfum

Paco Rabanne eau de parfum

FEMININ EAU DE ParfumLady Million eau de parfum fra Paco Rabanne er en glamourøs blomsterduft til kvinder.Lady Million er inspireret af guldluksus og rigdomhvilket kommer til udtryk i parfumens flakonder er designet som en gylden diamant.Parfumens topnote... Læs mere hos Brandshop

5. Calvin Klein Sheer Beauty eau de toilette

Calvin Klein Sheer Beauty eau de toilette

Calvin Klein eau de toilette

Calvin Klein Sheer Beauty Women EDT understreger naturlighed, selvtillid og charme. Duften åbnes med noter af friske røde bær, bergamotte og mousserende fersken. Sheer Beautys hjerte indeholder delikate og feminine noter af pæon, lyserød lilje og jasmin s... Læs mere hos Brandshop

7. Yves Saint Laurent Libre eau de parfum

Yves Saint Laurent Libre eau de parfum

YSL eau de parfum

YSL Libre For Her er duften af frihed, en erklæring - en statement, for dem, der lever efter deres egne regler. Libre betyder 'fri'. Det er en fest for frihed: en duft for dem, der gør, hvad de vil, og tør at være dem selv. Denne feminine parfume... Læs mere hos Nicehair

8. Hugo Boss Femme eau de parfum

Hugo Boss Femme eau de parfum

Hugo Boss eau de parfum

Hugo Boss Femme er en meget feminin og romantisk duft. Den er med doftnoter af solbær, mandarin, fresia, jasmin, lilje og rose, og duften rundes af med abrikos og citrontræ. En rigtig skøn duft, som kan bruges af kvinder i alle aldre.... Læs mere hos Brandshop

10. Hugo Boss Alive For Her eau de parfum

Hugo Boss Alive For Her eau de parfum

Hugo Boss eau de parfum

Hugo Boss Alive For Her EDP er en vidunderlig parfume til den levende, sprudlende og succesfulde kvinde, der stråler af selvtillid og charme, og som tager ansvar for hende selv og den måde hun gerne vil frem i livet på. Denne Eau de Parfum er beriget med... Læs mere hos Nicehair

Din parfume siger noget om DIG

Helt tilbage til det gamle Egypten har kvinder og mænd gået op i at dufte dejligt. Og faktisk er mange af de samme noter man brugte dengang brugt i parfume i dag. Det kan man se af bevarede papyrusruller.

Parfume har dog aldrig været en større del af vores identitet, end den er i dag. Med vores valg af parfume kan vi udtrykke os som individer og skabe en specielt karisma eller en speciel stemning. Derfor har de fleste kvinder også flere yndlingsparfume, som tages i brug til forskellige lejligheder. Parfume til kvinder sælger som aldrig før - for vi elsker alle de henrivende dufte.

Mange kvinder foretrækker en lettere parfume om dagen og en tungere duft om aftenen. Når det er sagt, så er der stor forskel på, hvilke duftnoter vi tiltrækkes af og hvilke duftnoter der dufter godt på vores hud. Med parfume er det nemlig sådan, at den ikke dufter ens på alle. Du kan derfor ikke automatisk regne med at den parfume som du elsker duften af på din veninde vil dufte lige så godt på dig, og omvendt.

Hemmeligheden bag den bedste parfume til dig er at kende de duftnoter som dufter bedst på DIG.

En parfume består af duftnoter

En parfume er sammensat af forskellige duftnoter, som tilsammen udgør parfumens duft.

Disse koncentrerede dufte opdeles i 3 kategorier nemlig

 • Topnoter (også kaldet hovednoter)
 • Hjertenoter (også kaldet midtnoter)
 • Basenoter

Når det er vigtigt, at en parfume er sammensat af duftnoter fra alle 3 kategorier, så er det for at skabe en parfume, der dufter dejligt i mange timer. Duftnoterne opfører sig nemlig forskelligt.

 • Topnoterne giver kraftige duftindtryk de første 5 - 15 minutter
 • Hjertenoterne overtager og dominerer de næste 20 - 60 minutter
 • Basenoterne er de duftnoter der er tilbage og som holder i op til 5 timer

Det er i parfumens noter at du finder den bedste parfume til kvinder

For at du kan forstå parfumens opbygning bedre, så gennemgår jeg nu de 3 kategorier, som man deler duftnoterne op i. Det gør det lettere for dig at vælge de bedste parfumer til kvinder uden at skulle dufte dig gennem et helt parfumeri.

Parfumens topnoter er parfumens førstehåndsindtryk

Når man taler om parfumens topnoter eller hovednoter, som de også kaldes, så taler man om parfumens førstehåndsindtryk. Altså de dufte i parfumen som er dominerende de første 5 - 15 minutter.

Når topnoterne kun holder så kort, så skyldes det, at de består af mindre molekyler end hjertenoterne og basenoterne.

Topnoter er som regel friske noter som citrus, mandarin, bergamot, lavendel, rose, jasmin, lyserød peber, ingefær og basilikum.

Når de første 5 til 15 minutter er gået og topnoterne begynder at aftage, så indgår den i parfumens næste fase som består af hjertenoterne. Topnoterne forsvinder altså ikke helt men indgår i nye duft kombinationer med hjertenoterne (og basenoterne).

Parfumens hjertenoter er hovedbestanddelen i duften

Når man taler om parfumens hjertenoter eller midtnoter, som de også kaldes, så taler vi om de dufte, der begynder at udvikle sig efter 20 minutter og som holder i ca. 60 minutter.

Hjertenoterne er de dufte, der giver parfumen mere dybde og som parfumen mere rund, sensuel og behagelig.

Hjertenoter er som regel mere krydrede noter som kanel, sort peber, kardemomme, appelsinblomst, ylang-ylang, blodrød storkenæb, arabisk jasmin og pelargonie.

Når du har båret parfumen en time, så går parfumen over i sin endelige fase. Hjerteduftnoterne begynder at aftage og indgår i nye duftkombinationer med basenoterne, som er de noter, der skal holde parfumen gående de næste timer frem.

Vidste du, at en parfume som oftest består af 70 % hjertenoter?

Basenoterne er parfumens fundament

Basenoterne er de tungeste noter i parfume. De tager tid om at udvikle sig og træder først i kraft en halv til en hel time efter, at du har taget parfumen på.

Basenoterne har den længste holdbarhed af alle noterne og kan holde fra 6 timer og op til et døgn.

Fordi basenoterne er tungere noter, så har de også lettere ved at sætte sig i huden sammenlignet med topnoterne, der er flygtige i deres duft.

Basenoterne er tunge og dominerende noter som vanilje, moskus, sandeltræ, cedertræ, patchouli, rav og vetiver.

Sådan virker top-, midt- og basenoterne i parfumen på din hud.

Vidste du, at ordet parfume stammer fra de latinske ord per fumum, som betyder gennem røg. Ordet henviser til røgelse og æteriske olier.

De 7 duftfamilier

Der findes tusinder og atter tusinder af forskellige dufte som man kategorierer i 7 primærer olfaktoriske familier som har yderligere 47 underkategorier. Olfaktorisk kommer i øvrigt fra det latinske olfacere, som betyder "at lugte".

Den olfaktoriske duftfamilie på 7 består af:

Citrus - Citrusdufte er dufte fra æteriske olier som er koldpresset fra skallen af citrusfrugter som citron, lime, mandarin, appelsin og bergamot.

Det inkludere undergrupper som krydret citrus, aromatisk citrus, florask chypre citrus, citrus træ blomster og citrus moskus.

Blomster - Blomster er den største duftfamilie indenfor parfumer. Naturlig ekstrakt fra blomster har været brugt i årtusinder i parfumer. Det gælder blomster som jasmin, lavendel, rose og ylang-ylang.

Men i dag har man også valgt at lave mange dufte kunstigt, simpelthen fordi de er for dyre i den naturlige variant. Det drejer sig blandt andet om dufte som pæon, fresia og liljekonval.

Fougére - Fougére er den nyeste duft i duftfamilen og er en kombination af duftene lavendel, egemos og kumarin. Den jordagtige duft blev så stor en succes, da den blev lanceret i 1882 at den mystiske duft som beskrives som værende "en mystisk og jordagtig duft af grøn skovdamp".

Fougére er især populær i parfumer til mænd.

Chypre - Chypre er endnu en duft i den olfaktoriske familie på 7. Den indeholder en kombination af citrus topnoter, labdanum hjertenoter og en træagtig basenote. Chypre er især velegnet til aften parfumer og parfumer til mænd.

Wood - Træ kan både dufte varmt, af sommerregn og af eksklusiv ædeltræ. Derfor er trænoter også en selvskreven del af den olfaktoriske familie.

I den primære trægruppe ligger træsorter som sandeltræ, patchouli, vetiver træ og cedertræ. Også denne gruppe har en masse undergrupper som moskus træ, nåletræ citrus, orientalsk træ, aromatisk træ, krydret trælæder, akvatisk træ og frugttræ.

Orientalsk - Den orientalske olfaktoriske familie kaldes også for Ambré. Den orientalske olfaktoriske familie består af stærkt krydrede dufte som vanilje, eksotiske blomster, ædeltræ, moskus og krydderier.

Også denne kategori har en masse underkategorier indeholdende blandt andet rav, kanel, myrra og tonkabønne.

Læder - Duften af læder forbindes med eksklusivitet. Tænk bare på hvordan de fleste elsker duften af ny bil eller en ny lædersofa. Derfor er læderduften heller ikke overraskende blevet optaget i den olfaktoriske familie af dufttyper.

Ofte kombineres læderduften med andre dufte som honning, træ, harpiks eller røgede noter fra tobak.

Kender du forskellen på eau de toilette og eau de parfume - og de andre dufttyper?

Hvis du ikke interessere dig voldsomt for parfumens verden, så kan det være svært at holde styr på de mange begreber, der flyver rundt i luften som parfume, eau de parfume, eau de toilette, eau de cologne og eau fraiche.

Men begreber som især eau de toilette og eau de parfume er vigtige at forstå, hvis du vil undgå at blive skuffet, når du køber dufte til dig selv eller andre.

Forskellen mellem de 5 dufttyper ligger i mængden af duftolier og alkoholstyrken i duften. Du bliver meget klogere nu.

Parfume

Parfume er den reneste og mest koncentrerede duft af dem alle. Og selvsagt også den dyreste. Men det er også den type parfume, der holder sin duft markant længst.

En parfume kommer ikke i en sprayflaske, som de andre parfumetyper. Det er den rene parfume alt for koncentreret til og du vil ikke kunne undgå at overdosere.

Ren parfume fås i en lille flakon og når du påfører den, så dupper du simpelthen bare et par dråber ren parfume på hals og håndled.

Ren parfume indeholder mellem 25 og 30 % duftolier som opløses i en lille mængde alkohol. Den holder på huden i op til 24 timer og kan stadig anes dagen efter.

Eau de parfume (EdP)

Eau de parfume er de flestes go to, når de skal købe en parfume, fordi den holder relativt længe uden at være i nærheden af så dyr, som en ægte parfume er.

En eau de parfume indeholder et sted mellem 15 til 22 % duftolier, som er opløst i en kombination af vand og alkohol.

Som udgangspunkt kan du forvente at 70% af duften forsvinder i løbet af de første 4 - 6 timer, men basenoterne med spor af hjertenoter og topnoter vil holde i op til et døgn.

Her er altså tale om en duft du ikke behøver genopfriske i løbet af dagen. En eau de parfum sprøjtes på halspulsåren samt håndled.

Eau de toilette (EdT)

De fleste vælger enten en eau de parfume eller den noget billigere eau de toilette. Hvis du vælger en eau de toilette, så må du ikke forvente en kraftig duft, der holder hele dagen.

En eau de toilette indeholder 8 til 15 % duftolier, men omkring 80 % af dem vil fordampe i løbet af de første par timer.

En eau de toilette er perfekt til dig, der gerne vil have en mere afdæmpet duft. Den er også god, hvis du godt kan lide at friske dig op med et pust duft i løbet af dagen. Du risikere nemig ikke, at den bliver for overvældende i sin duft.

Eau de toilette sprayes på halspulsåre og håndled, men du kan også give en let forstøvning ud over hele kroppen hvis du ønsker en kraftigere duft.

Eau fraiche

Eau fraiche er en nykommer, der langt hen af vejen har slået eau de cologne af banen. Den har ligesom eau de cologne kun en ganske let duft. Eau fraiche går også under navnet mists.

Faktisk indeholder den kun mellem 1 til 3 % duftolier, hvilket er mindre end eau de cologne. Men i modsætning til en eau de cologne, der er blandet med vand og alkohol så er en eau fraiche baseret på olie. Det gør, at duften holder meget længere fordi den velduftende olie går i forbindelse med huden.

Eau fraiches bruges som en kropsspray på hele kroppen og bør genopfriskes i løbet af dagen.

Eau de cologne (EdC)

Eau de cologne eller EdC, som det forkortes til, er meget mere mild og let i duften end parfume, eau de parfume og eau de toilette. Faktisk indeholder den kun 4 til 8 % duftolier.

Eau de cologne er blandet med alkohol og vand og fordi bestanddelen af duftnoter er så lav, så er dette en dufttype, som du vil være nødt til at genopfriske mange gange dagligt. Af den grund er det også den mindst populære type duft på markedet i dag.

Eau de cologne sprayes på hele kroppen som en bodyspray.

Sådan bruger du din parfume korrekt

Når vi køber parfume, så er de velduftende dråber sjældent helt billige og derfor bør du også få mest ud af hver dråbe. Og heldigvis er der flere ting du kan gøre for at få din parfume til at holde duften længere så du ikke behøver genopfriske duften så tit.

Her får du mine 3 tips til at få parfumen til at holde længere:

 1. Less is more - Når du bruger parfume, så er det en kunst ikke at overdrive. Et par enkelte spray parfume på de rigtige steder giver en passende duft. Pas på ikke at falde i fælden som mange gør, når de bruger den samme duft over længere tid. Men tiden vil din næse nemlig have vænnet sig til duften og det kan være let at komme til at overdosere.
 2. Find kroppens varmeste punkter - Når du skal have aktiveret duftene i din parfume, så har du brug for varme. Derfor bør du lægge din parfume på kroppens varmeste zoner. Det er som regel din hals, dine håndled, albueleddet og i knæhaserne.
 3. Forbered huden på parfume - Mange tror fejlagtigt, at det er bedste at sprøjte parfume på tør hud. Men faktisk er det vigtigt, at du smører dig godt ind i en fugtighedscreme eller en kropsolie, inden du tager parfume på. Det får din parfume til at holde meget længere, fordi den ikke fordamper så hurtigt.

Hvilken størrelse parfume bør du vælge?

Er du også ofte i tvivl om, hvilken størrelse parfume du skal købe? Parfumer kommer oftest i standard størrelserne 30ml, 50ml og 100ml. Derudover har nogle brands lavet en taskemodel på bare 15ml.

Der er ingen tvivl om, at du ofte vil kunne spare lidt penge, hvis du køber en parfume på 100ml frem for den samme parfume i 30ml størrelse, men gør dét det til det bedste valg?

Jeg vil mene, at det kommer helt an på, hvor ofte du regner med at bruge parfumen. Er du en af dem, der har en yndlings parfume, som du sværger til og som du bruger hver dag sommer og vinter, så vil det være oplagt, at du spare penge ved at købe den store parfume på 100ml.

Men er du i stedet hende, der enten ikke går med parfume hver dag eller som har flere parfumer, som du veksler mellem afhængig af humør og lejlighed, så bør du overveje, om du kan nå at bruge parfumen, inden den bliver harsk. Ofte vil det bedre kunne betale sig at købe en parfume på 30ml eller 50ml.

Det er værd at gøre sig nogle tanker om dette, inden du beslutter dig for størrelsen. Det er super ærgerligt, at stå med en harsk parfume som stadig er halv fuld.

Se mine tips til hvordan du opbevarer din parfume korrekt, så den holder længst muligt.

Din parfume kan holde i flere år - hvis du opbevarer den korrekt

Der er forskel på, hvor længe parfumer kan holde sig, inden de bliver harske og lugter grimt. Som tommelfingerregel hedder det sig, at parfumer der er lavet af kunstige duftnoter holder længere end parfumer, der er lavet på naturlige duftnoter.

En parfume lavet på kunstige duftnoter, som en parfume der dufter af liljekonval, vil kunne holde sig mellem 4 - 8 år og nogle gange længere, hvorimod en parfume lavet af naturlige dufte som rose, citrus mm, kun har en holdbarhed på ca. 2 år.

For at give din parfume den længste holdbarhed, så er det vigtigt, at du opbevarer den korrekt. Det gør du, hvis du følger disse to simple krav

 • Din parfume skal stå mørkt
 • Din parfume skal stå køligt

Check om din parfume stadig er god

Din parfume er ikke farlig, selvom den er blevet harsk. Du bliver altså ikke syg af at bruge den, men den lugter ikke godt længere. I starten hvor parfumen først lige er begyndt at blive for gammel, kan det være svært at lugte den harske lugt før efter ca. 15 min. Når parfumen bliver mere harsk, så er du ikke i tvivl.

Hvis du er i tvivl om din parfume er begyndt at dufte en smule harsk, så kan du tage et stykke køkkenrulle eller toiletpapir og spraye lidt parfume på. Lad det derefter hvile i 15 minutter inden du vifter med det og dufter.

Hvis ikke du kan ane harske undertoner i parfumen på dette tidspunkt så er din parfume stadig frisk. Kan du lugte harske undertoner er det på tide at sige farvel til parfumen og vælge en ny.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 parfumer til kvinder, har Simone H. Olesen valgt Lancome Hypnose eau de parfum, som den bedste eau de parfum i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære parfumer til kvinder, herunder bl.a. Giorgio Armani Si, Ralph Lauren Big Pony Women Pink, Paco Rabanne Lady Million & Calvin Klein Sheer Beauty... klik her for at se de resterende!

4 ofte stillede spørgsmål til kvindeparfumer

I hvilke størrelser kan man købe parfume?

Standardstørrelserne for parfume er 30 ml, 50 ml og 100 ml.

Hvorfor er parfume dyrt?

Parfume indeholder dyre og sjældne ingredienser som er svære at udvinde. Derfor er parfume dyrt.

Hvordan bruger man bedst parfume?

Du anvender din parfume bedst ved at lægge duften på de varmeste områder på kroppen. Det er bl.a. halsen og dine håndled.

Hvad er forskellen på eau de parfume og eau de toilette?

Forskellen mellem eau de parfume og eau de toilette er at eau de parfume er kraftigere og holder sin duft længere.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Bapoons skønhedsguru
Skriv til Simone H. Olesen

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger, artikler og guides. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
32 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5