Sådan kan en Olaplex behandling reparere ødelagt hår (Guide)

Sådan kan en Olaplex behandling reparere ødelagt hår (Guide)

Olaplex er frisørernes mirakelkur til dit hår, men det er også hjemmebehandling, som rent faktisk virker. Her kan du finde alt, hvad du har brug for at vide om denne banebrydende behandling til slidt og ødelagt hår, der rent faktisk reparere håret indefra, i stedet for kun at arbejde med de yderste lag af håret som traditionelle hårkure.

Af Bapoons frisør & hårguru
Indholdet er opdateret torsdag d. 14. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 4. oktober 2021.

Olaplex - Revolutionerende hårbehandling der genopbygger håret indefra

Olaplex er hår behandlingen som kan transformere alle hårtyper uanset om du har glat eller krøllet hår, om dit hår er ubehandlet eller om det er tidligere kemisk behandlet. De er de færreste der har hår der ligner det vi ser i reklamerne for hårprodukter og dog er der flere og flere og det skyldes i høj grad en behandling som Olaplex. Olaplex går nemlig ind og arbejder med hårstrået indefra hvor det heler skaderne.

Hvad er Olaplex?

For bedre at kunne forstå kompleksiteten af Olaplex, så er vi nødt til at starte med svovlbindinger. Vores hår består af millioner af svovlbindinger, som er det, der giver håret sin struktur og som gør håret stærkt. Når vi påvirker vores hår med kemi, varme eller andre udefrakommende faktorer, så brydes disse svovlforbindelser og du ender op med hår, der er tørt, slidt, glansløst og skadet.

Tørt og slidt hår har vi hidtil repareret på overfladen med gode balsam og hårkur, men det er kun en overfladebehandling, du kan opnå med de hårprodukter.

Når Olaplex er banebrydende indenfor sit felt, så er det på grund af den aktive ingrediens Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Den aktive og patenterede ingrediens i Olaplex arbejder på molekylært plan og går rent faktisk ind og reparere og genopbygger de ødelagt svovlforbindelser i håret.

Derfor er Olaplex heller ikke en symptombehandling som balsam, hårkur og leave-in conditioner, men en decideret behandling som rent faktisk går ind og reparere håret og gør det sundt, stærkt og glansfuldt igen. Det kan lyde for godt til at være sandt, men det er videnskabelig bevist at Olaplex rent faktisk går ind og genopbygger de ødelagte svovlforbindelser i håret.

Olaplex er din bedste ven hvis dit hår er skadet af:

Kemi- Det er efterhånden de færreste, specielt kvinder, der ikke på den ene eller anden måde udsætter deres hår for kemi. Det kan være hvis du farver, lysner eller afbleger dit hår. Men også hvis du permanenter dit hår eller modsat får en behandling, hvor du trækker krøl ud af håret.

Lige meget hvor nænsom din frisør er, når han eller hun udfører disse behandlinger, så vil det gå ind og påvirke svovlforbindelserne i håret og dermed være med til at ødelægge det.

Varme - Ud over kemisk ødelæggelse så er varme dit hårs værste fjende. Når vi bruger varme hårstylings tools som hårtørrer, glattejern eller krøllejern, så udsætter vi vores hår for høje varmegrader. Det går ind og ødelægger håret og gør det tørt og slidt at se på. Du kan minimere skaden meget ved altid at bruge en varmebeskyttende spray i håret, inden du styler det

Miljø - Der er masser af udefrakommende faktorer, som er skadelige for vores hår og som det er næsten umuligt at gardere sig imod. Der er solens farlige UV-stråler som går ind og ødelægger håret - dem kan du til dels gardere dig imod med en solfaktor til håret, men der er stadig frie radikaler og svingende temperaturer, som også går ind og påvirker dit hår.

Hårpynt - Mange er ikke klar over det, men de elastikker og spænder som vi bruger, når vi styler vores hår er faktisk også med til at gøre håret skadet og i værste fald få håret til at knække. Derfor anbefales det også, at du er meget kritisk med hvilke hårpynt, du anvender og bruger scrunchies og andre bløde elastikker, der skader håret mindst muligt.

Forskellen på Olaplex og andre lignende produkter

Der findes mange produkter på hylderne, som påstår at kunne reparere håret, men Olaplex er rent faktisk det eneste produkt, der har en dokumenteret virkning.

Når Olaplex i den grad dominerer markedet, så er det fordi, de har taget 8 patenter på produktet, som gør det umuligt for andre at kopiere teknologien.

Hvor alle andre produkter på markedet arbejder med de yderste og tilgængelige lag i håret og nærmest lægger en coating på håret, som får det til at syne sundere, så går Olaplex molekylerne helt ind i hår midten og genopretter de svovlforbindelser, som er gået i stykker. I takt med at disse forbindelser oprettes så bliver dit hår sundt igen.

Tesen om at hår er dødt og derfor ikke kan genoplives, er derfor stedt til hvile, for Olaplex kan rent faktisk gå ind og reparere de svovlforbindelser som der findes millioner af i håret.

Sådan foregår Olaplex "Stand alone behandling" ved frisøren

Du skal til frisøren for at få stand alone behandlingen med Olaplex No. 1 Bond Multiplier og Olaplex No. 2 Bond Perfector, som øjeblikkeligt giver dit hår en stærkere og sundere struktur.

Først vil frisøren mætte dit hår med Olaplex No. 1. Denne kommes i det tørre hår og skal sidde i håret i minimum 10 minutter, så håret rigtig kan suge produktet til sig. Herefter vil frisøren påføre Olaplex No. 2 sammen med Olaplex No. 1 og lade det trække i yderligere 30 til 60 minutter afhængig af din hårtype og hårets sundhedstilstand.

Olaplex No. 1 går altså ind og reparere de ødelagte svovlforbindelser i håret hvorefter Olaplex No. 2 går ind og giver håret en intens fugtgivende behandling.

Sådan foregår Olaplex behandling ved frisøren i forbindelse med farve eller lysning

Hvis du er ved frisøren for at få farvet dit hår eller for at få det lysnet, så kan du vælge at få en Olaplex behandling i forbindelse med den kemiske behandling af håret. Det er en fantastisk måde at sikre, at du ikke ødelægger dit hår i processen.

Du sparer også tid, fordi du kan få foretaget farvningen eller lysningen samtidig med, at du får en lækker Olaplex behandling. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis du skal have en helfarve eller hellysning. Hvis du kun skal have reflekser eller babyhigligts i håret, så er du nødt til at få Olaplex behandlingen separat så alle hårstrå bliver behandlet.

Når Olaplex bruges i forbindelse med en farvning eller lysning, så blandes Olaplex No.1 Bond Multiplier simpelthen direkte i farven eller lysningsproduktet og når farven så skylles ud af håret, så påføres Olaplex No. 2 Bond Perfector og får lov til at virke i 10 - 20 minutter inden denne også skyldes ud.

Olaplex 4-in-1 Professionel Moisture Mask ( til frisørbrug)

Olaplex 4-in-1 Professionel Moisture Mask er en intensiv hårmaske, som du kun finder hos frisøren. Her er nemlig ikke tale om et færdigblandet produkt som Olaplex No. 3 - 8, som du kan anvende hjemme, men en hårkur der bliver specielt sammensat alt, efter hvad dit hår har brug for.

Det er en hårkur der passer til alle hårtyper og som effektivt går ind og reparere ødelagte svovlforbindelser samtidig med, at den gennemfugter og plejer håret med mere end 10 forskellige aminosyrer.

Olaplex 4-in-1 henvender sig særligt til krøllet og tørt hår

Har du krøller, så ved du hvor svært det kan være at holde krøllerne bouncy og elastiske uden, at de bliver frizzy og uregerlige at se på.

Denne hårmaske går ind og fremhæver krøllerne samtidig med, at den relaxer hårstrået, så dine krøller eller dit fald i håret, får så meget bounce som muligt. Samtidig er det en intens fugtighedskur som virkelig går ind og arbejder med håret indefra.

Sådan kan du reparere dit hår med Olaplex hjemme

Når du har fået foretaget en Olaplex behandling ved frisøren, så vil frisøren helt sikkert anbefale dig at fortsætte behandlingen derhjemme med Olaplex No. 3 Hair Perfector (+ evt. Olaplex No. 0) som skal anvendes én gang om ugen.

Men der er også flere andre Olaplex produkter, som du kan bruge hjemme for at opnå det hår du altid har drømt om. Jeg gennemgår dem nu én for én, så du hurtigt bliver meget klogere på denne fantastisk hår behandling.

Olaplex No. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment

Olaplex No. 0 er en intensiveringskur, som får Olaplex No. 3 til at virke 3 gange så intens,som hvis du bruger Olaplex No. 3 alene.

Olaplex No. 0 kan altså ikke anvendes alene, men kun sammen med Olaplex No. 3

Sådan bruger du Olaplex No.0

 1. Friser dit hår igennem og påfør Olaplex No. 0 Bond Building Hair Treatment i det tørre hår og sørg for at alt hår er gennemfugtet fra rod til spids.
 2. Lad Olaplex No. 0 virke i 10 minutter
 3. Skyl IKKE ud men påfør Olaplex No. 3 direkte ovenpå
 4. Vask med shampoo (gerne Olaplex No. 4)
 5. Afslut med balsam (gerne Olaplex No. 5)

Olaplex No. 1 og Olaplex No. 2 er salon behandlingen der kun kan udføres af frisøren

Olaplex No. 3 Hair Perfector

Olaplex No. 3 Hair Perfector er en forlængelse af behandlingen med Olaplex No. 1 og No. 2, som du har fået ved frisøren. Det er en effektiv behandling som sikrer dig, at den genopbyggende behandling håret har fået bliver vedligeholdt.

Du kan anvende Olaplex No. 3 alene eller sammen med Olaplex. No 0.

Sådan bruger du Olaplex No 3

 1. Vask håret i shampoo (gerne Olaplex No. 4) eller brug Olaplex No. 0
 2. Klem det meste vand ud af håret og kom Olaplex No. 3 i det fugtige hår
 3. Lad Olaplex No. 3 virke i minimum 10 minutter
 4. Skyl ud og afslut med en balsam (gerne Olaplex No. 6)

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex No. 4 vandt i 2019 prisen som årets bedste hårplejeprodukt ved Danish Beauty Awards og det er også en shampoo ud over det sædvanlige. Den renser effektivt men nænsomt hovedbunden og booster håret med masser af fugt, samtidig med, at de molekylære forbindelser går ind og arbejder med de brudt svovlforbindelser i håret.

Olaplex No. 4 kan anvendes af alle hårtyper og kan bruges på daglig basis. Den har en blid duft og skummer lækkert op.

Sådan bruger du Olaplex No. 4

 1. Skyl håret så alt hår er fugtig
 2. Brug en klat shampoo på størrelse med en 2 kr. til skulderlangt hår
 3. Skum shampooen godt op og masser hovedbunden for at få gang i blodcirkulationen.
 4. Lad shampooen sidde ét minuts tid
 5. Skyl efter og gentag behandlingen hvis dit hår er meget fedtet
 6. Afslut med en balsam (gerne Olaplex No. 5)

Olaplex No. 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

Olaplex No. 4P er en toningsshampoo der neutralisere det gullige skær i blond hår samtidig med, at den effektivt reparerer de brudte svovlforbindelser i håret.

Der findes mange silver shampoo på markedet,en Olaplex No. 4P adskiller sig, fordi den ikke efterlader håret tørt og trist som mange andre typer silver shampoo og toningsfarve, men i stedet reparerer håret samtidig med, at den fjerner det uønskede gullige skær og efterlader håret i kølige toner.

Sådan bruger du Olaplex No. 4P

 1. Skyl håret så alt hår er fugtigt
 2. Brug en klat shampoo på størrelse med en 2 kr. til skulderlangt hår
 3. Skum shampooen godt op og masser shampooen godt ind i håret så alle hårstrå er dækket.
 4. Lad toning shampooen sidde i 3 - 5 minutter og virke
 5. Skyl håret grundigt
 6. Afslut med en balsam ( gerne Olaplex No 5)

Anvend handsker da shampooen indeholder violet pigment der kan misfarve dine hænder.

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner

Olaplex No. 5 er en balsam, som reparerer håret indefra samtidig med, at den efterlader hårets ydre skællag blødgjort og gennemfugtet. Det gør håret lettere at rede ud og giver håret masser af glans.

Olaplex No. 5 er en nænsom men super effektiv balsam, som kan anvendes af alle hårtyper.

Sådan bruger du Olaplex No. 5

 1. Brug en klat balsam på størrelse med en 2 kr. til skulderlangt hår
 2. Masser balsam godt ind i hårlængder og specielt hårspidserne
 3. Lad balsammen virke i mindst 3 minutter
 4. Skyl håret grundigt
 5. Afslut evt. med en god hårolie (gerne Olaplex No. 7)

Olaplex No. 6 Bond Smoother

Olaplex No. 6 er en varmebeskyttende creme til håret, som beskytter håret mod varmen fra din hårtørre, glattejern eller krøllejern helt op til 160 grader. Samtidig gør den håret lækkert smooth og tæmmer øjeblikkeligt kruset og uregerligt hår.

Leder du efter varmebeskyttelse som samtidig har anti-frizz, så er Olaplex No. 6 produktet du har brug for. Olaplex No. 6 gennemfugter håret i op til 72 timer.

Sådan bruger du Olaplex No. 6

 1. Vask håret (gerne i Olaplex No. 4 eller 4P)
 2. Brug balsam ( gerne Olaplex No. 5)
 3. Gør håret håndklædetørt
 4. Brug en klat varmebeskyttelse (No. 6) på størrelse med en ært
 5. Gnid det mellem dine hænder og fordel det i håret på alle længder og spidser
 6. Style håret som du plejer

Olaplex No. 7 Bonding Oil

Olaplex No. 7 er gør håret ultra glansfuldt og silkeblødt at røre ved. Det er samtidig en hårolie, der ikke tynger håret og derfor kan anvendes af alle hårtyper. Olaplex No. 7 indeholder som de andre Olaplex produkter selvfølgelig også den banebrydende molekyle teknologi, som går ind og genopbygger håret indefra.

Olaplex No. 7 er samtidig en effektiv varmebeskyttelse og kan anvendes i stedet for Olaplex No. 6. Olaplex No. 7 beskytter håret effektivt mod varme op til 230 grader.

Sådan bruger du Olaplex No. 7

 1. Olaplex No. 7 kan anvendes i både fugtigt og tørt hår
 2. Brug 2 - 3 dråber olie til skulderlangt hår
 3. Fordel olien i hårlængder og spidser
 4. Style håret som du plejer

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

Olaplex No. 8 er som navnet indikerer en intens fugtighedsmaske til håret. Dette er hårmasken som kan vække en trist og slidt hår til live på bare 10 minutter og som efterlader håret silkeblødt og glat og som på ingen måder tynger håret.

Olaplex No. 8 er lavet som en genopbyggende hårkur du kan bruge én gang om ugen i hår, der virkelig skriger efter pleje og fugt.

Sådan bruger du Olaplex No. 8

 1. Anvendes i håndklædetørt hår
 2. Brug en mængde på størrelse med en 2 kr. til skulderlangt hår
 3. Fordel hårmasken i håret så alle længder og spidser er godt dækket
 4. Lad hår masken virke i 10 minutter (du kan også vælge at sove med den for ekstra effekt)
 5. Skyl hårmasken ud af håret
 6. Afslut med en balsam (gerne Olaplex Nr. 5)

Ikke testet på dyr, vegan, fri for parabener, phosphate, sultate og phthalates - What's not to like

Stiller du som mange andre danskere store krav til dine hud- og hårplejeprodukter, så vil du opdage at der intet er at udsætte på Olaplex produkterne.

Olaplex er ikke testet på dyr og er 100 % vegansk. Det er samtidig fri for tvivlsomme stoffer som parabener, phosphater, sultater og phthalates som alle er kræftfremkaldende.

Der er ingen tvivl om, at her er et produkt, der er fremstillet af de reneste og bedste ingredienser og med den banebrydende og patenterede molekyle teknologi, findes der ikke andre produkter på markedet, som kommer bare i nærheden af Olaplex og det den kan.

Nemlig genopbygge ødelagt hår og ikke kun give det en coating uden på hårstrået som er det du opnår med en almindelig balsam eller hårkur.

7 ofte stillede spørgsmål til olaplex behandlinger

Ligger Olaplex sig uden på håret?

Nej Olaplex er mikroskopiske molekyler som trænger ind i håret modsat andre hårprodukter på markedet.

Kan man bruge Olaplex derhjemme?

Ja, du kan godt behandle dit hår med Olaplex derhjemme. Olaplex No. 1 og No. 2 samt Olaplex 4-i-1 er behandlinger du kun kan få hos frisøren, men Olaplex No. 3 til No. 8 er alle hårprodukter, du kan anvende derhjemme for at fortsætte behandlingen.

Hvordan virker Olaplex?

Olaplex adskiller sig fra andre hårbehandlinger ved at den genopretter skader på håret indefra i stedet for udefra. Det kan lade sig gøre på grund at den patenterede molekyle teknologi, som Olaplex er bygget op omkring og som går ind og reparerer ødelagte svovlforbindelser i håret.

Hvor ofte bør man bruge Olaplex?

Du bør forkæle dit hår med en Stand Alone Treatment når du er ved frisøren, men du bør også bruge Olaplex produkter i din daglige hårpleje.

Hvem henvender Olaplex sig til?

Olaplex henvender sig til alle, mand, kvinde, ung som gammel. Olaplex går nemlig ind og reparerer de ødelagte svovlforbindelser i håret, som opstår pga, kemi, hårstyling eller andre ydre påvirkninger.

Hvad er Olaplex Stand Alone Treatment?

Olaplex StandAlone behandling er den mest intensive Olaplex behandling du kan få. Den kan genopbygge op til 99,9% af skaderne i dit hår. Denne behandling kan kun fås hos frisøren.

Findes der Olaplex varmebeskyttelse til håret?

Ja, du har 2 muligheder for Olaplex varmebeskyttelse. Der er Olaplex No. 6 Bond Smoother og Olaplex No. 7 Bonding Oil, det er begge Olaplex produkter som giver en god varmebeskyttelse.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5