Bedste kollagenpulver: Se de 9 udvalgte kollagenpulvere i 2021

Bedste kollagenpulver: Se de 9 udvalgte kollagenpulvere i 2021

Vidste du, at kollagen er en af kroppens naturlige byggesten? Jo ældre vi bliver, desto mere falder kroppens naturlige produktion af kollagen. Bør du tage ekstra kollagen gennem kosttilskud? Bliv klogere på kollagenpulver, hvordan det påvirker kroppen og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons skønhedsguru
Priser er opdateret i dag mandag d. 27 september 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 23. august 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 22. juni 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Vild Nord Collagen Yellow Blast kollagenpulver

Konklusion: Her er det bedste kollagenpulver

Vild Nord Collagen Yellow Blast kollagenpulver er udvalgt af Simone, som det bedste kollagenpulver i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af kollagenpulver

Med det bedste kollagenpulver kan du udsætte aldringsprocessen, ved at tilføre kroppen noget af det kollagen som du med alderen producere mindre af selv. Ved at fylde dine kollagendepoter op så får du mere elasticitet og glød tilbage i huden.

Et kollagen tilskud gavner ikke kun din hud, men også dine negle og dit hår. Desuden har kollagen en række vigtige funktioner i kroppen, som blandt andet drejer sig om at forebygge hjerte-kar-sygdomme og visse ledsygdomme.

Jeg gennemgår her de bedste kollegenpulver på markedet. Det er de kollagen kosttilskud som har vakt størst begejstring hos både eksperter og forbrugere.

2 ting du bør holde skarpt fokus på når du køber kollagenpulver

 1. Vælg et kollagenpulver med et hydrolyseret protein - Når du køber kollagenpulver, så bør du vælge et kollagenpulver der er lavet af hydrolyserede proteiner, eller spaltede proteiner som de også kaldes. Dem har kroppen nemlig meget lettere ved at optage.
 2. Vælg et kollagenpulver der også indeholder C-vitamin - Når du vælger kollagenpulver, så bør du vælge en variant, der også indeholder C-vitamin. Netop dette vitamin er nemlig utrolig vigtigt for produktionen og optagelsen af kollagen.

Hvilket kollagenpulver er bedst i test?

1. Vild Nord Collagen Yellow Blast kollagenpulver

Vild Nord Collagen Yellow Blast kollagenpulver

Vild Nord kollagenpulver

Vild Nord COLLAGEN YELLOW BLAST er en unik blanding af hydrolyseret marine kollagenpulver og pulveriserede hypen, havtorn, multebær og acerola. Dansk produceret af vildtfanget nordatlantisk torsk Vild Nord marine kollagen er udvundet af vildtfanget nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri. Kollagenet er... Læs mere hos Med24

2. Bodylab Collagen Booster Ice Tea Peach kollagenpulver

Bodylab Collagen Booster Ice Tea Peach kollagenpulver

Bodylab kollagenpulver

This is a thing of beauty! Har du nogensinde tænkt over, hvorfor man siger, at skønhed kommer indefra? Vi har ikke svaret, men til gengæld har vi udviklet et unikt produkt, som booster kroppens kollagenlagre og bidrager til en blød, elastisk hud, stærkt h... Læs mere hos Apopro

3. Sunwarrior Beauty Greens Collagen Booster - Pina Colada kollagenpulver

Sunwarrior Beauty Greens Collagen Booster - Pina Colada kollagenpulver

100% vegansk kollagenpulver med smag af Pina Colada

Sunwarrior Beauty Greens Collagen Booster et vegansk kollagentilskud. Dette kollagentilskud adskiller sig fra det klassiske kollagen produkter, da det er 100% vegansk, og du vil derfor ikke kunne finde nogen spor af animalske ingredienser i produktet. Pro... Læs mere hos Jackthegorilla

4. Marine Collagen Green Boost kollagenpulver

Marine Collagen Green Boost kollagenpulver

Vild Nord kollagenpulver

Vild Nord COLLAGEN GREEN BOOST er en unik blanding af hydrolyseret marine kollagenpulver, hvor du sammen med kollagen får tørret økologisk grønkål, samt pulveriseret acerola og mikroindkapslet tang. Danskproduceret af vildtfanget nordatlantisk torsk Vild Nord marine kollagen er udvundet af vildtfanget... Læs mere hos Apopro

5. Sunwarrior Collagen Builder kollagenpulver

Sunwarrior Collagen Builder kollagenpulver

Vegansk kollagenpulver med vaniljesmag

Fremtiden ser lys ud. En gang ville du sandsynligvis snuble over animalske ingredienser, hvis du havde brug for et kollagentilskud - men nu har vi en vegansk version, der fungerer lige så godt. Kollagen er det mest fremtrædende protein i den menneskelige... Læs mere hos Jackthegorilla

8. Vild Nord Collagen Red Berries kollagenpulver

Vild Nord Collagen Red Berries kollagenpulver

Vild Nord kollagenpulver

Vild Nord COLLAGEN RED BERRIES er en unik blanding af hydrolyseret marine kollagenpulver og pulveriserede Tyttebær, ribs, tranebær og acerola. Danskproduceret af vildtfanget nordatlantisk torsk Vild Nord marine kollagen er udvundet af vildtfanget nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri. Kollagenet er udvundet... Læs mere hos Med24

9. Vild Nord Marine Collagen C+ kollagenpulver

Vild Nord Marine Collagen C+ kollagenpulver

Vild Nord kollagenpulver

Vild Nord COLLAGEN C+ er hydrolyseret marine kollagenpulver med acerola. Danskproduceret af vildtfanget nordatlantisk torsk Vild Nord marine kollagen er udvundet af vildtfanget nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri. Kollagenet er udvundet af fiskens skind – resten af fisken bliver brugt til filetter. Læs mere hos Coolshop

Hold fine linjer fra døren og få en fastere hud med kollagenpulver

Både mænd og kvinder går mere end nogensinde før op i deres fremtræden. Det gælder både hvordan vi præsenterer os påklædningsmæssigt og hvilke manerer vi har, men i høj grad også hvordan vi ser ud.

Med store krav fra både omverdenen og os selv til, at vi altid skal tage os ud fra vores bedste side har vi brug for alle de hjælpemidler som vi kan få fingrene i. Hjælpemidler der virker vel og mærke.

Med kollagenpulver kan du faktisk gøre en forskel, som du både kan se og mærke på din krop. Ikke nok med at din krop vil føles yngre og mere velsmurt. Men din hud vil også blive fastere og få sin glød tilbage. Og som du kan se på min gennemgang af de forskellige produkter, så er kollagenpulver ikke engang særlig dyrt.

Hvad er kollagen?

Kollagen er det, man kalder for et fiber protein. Det forekommer naturligt i såvel mennesker som dyr. Kollagen findes i vores knogler, hud, brusk, muskler, hår, negle, bindevæv osv.

Kollagen er et vigtigt byggemateriale for kroppen og kollagen findes også i vores hudceller i læderhuden (dermis). Det er kollagenet i dit bindevæv, der holder din hud elastisk og fast og ungdommelig. Faktisk er mere end 70 % af din huds struktur lavet af kollagen.

Når vi når ca. 30 års alderen, så begynder vi at producere mindre og mindre kollagen naturligt i kroppen. Det betyder, at din hud begynder at miste sin elasticitet og fasthed og du vil begynde at se fine linjer og begyndende rynker i huden.

Det er på dette tidspunkt, at du virkelig bør sætte ind med et kollagenpulver tilskud, så du kan udsætte den naturlige ældningsproces længst muligt.

Hvor meget kollagen bør vi indtage dagligt? Børn og unge mennesker under 25 år har ikke behov for - og bør ikke tage kollagenpulver. Voksne OVER 25 år bør derimod tage et kollagentilskud dagligt, der svarer til mellem 5 - 10 gram kollagen om dagen.

Virker kollagenpulver?

Det er naturligt at have en del skepsis, fordi der findes så mange forskellige produkter på markedet som garantere at modvirke ældning af huden. Mange af dem har ingen eller minimal virkning.

Når det kommer til kollagenpulver og det at indtage kollagen som et kosttilskud, så er der ingen tvivl om, at det gør en forskel. Vælger du et kollagenpulver i en god kvalitet, som de kollagenpulvere som jeg har gennemgået her, så vil du opleve en synlig forskel i hvordan din hud føles og ser ud.

Kollagenpulver er ingen mirakelkur og du vågner ikke op et en dosis kollagenpulver og ser 20 år yngre ud, men du vil opleve at mange af de fine linjer forsvinder og at din hud får en mere ungdommelig fasthed og glød.

Er du over 25 så bør du overveje kollagenpulver

Det er skræmmende at tænke på, men allerede når vi er i midten af 20'erne, så har vores kroppe peaket og kroppens forfald begynder lige så langsomt at sætte ind.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du fra den ene dag til den anden får aldersbetingede sygdomme eller tydelige rynker. Men nærmere at det er på dette tidspunkt, at du bør overveje at sætte ind med et kollagenpulver.

Videnskaben har fastslået, at vores kroppens naturlige produktion af kollagen begynder at aftage, når vi er midt i 20'erne. Det betyder blandt andet at huden begynder at miste sin elasticitet og ændrer struktur, men fine linjer og rynker til følge.

Der er altså stor grund til at begynde at tage kollagepulver for at bibeholde den ungdommelige glød og glatte ansigtshud, men kollagenpulver har mange andre effektive egenskaber. Kollagen spiller nemlig ikke kun en rolle, når det kommer til din hud:

Vidste du, at du godt kan spise kollagenpulver selvom du er veganer? Mange kollagenpulvre er lavet af knoglemarvs bouillon fra dyr, men kollagen findes også i små mængder i visse grøntsager som nødder, kål og spinat. Du kan derfor også få kollagenpulver, der er vegans fremstillet, men som har de samme gode kvaliteter som et animalsk kollagenpulver.

Hvad er kollagen - og kollagenpulver godt for?

Mange forbinder kollagen med den indflydelse, den har for vores hud, men kollagen er også vigtig for en lang række andre funktioner i kroppen, blandt andet:

 • Kollagen mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme - Kollagen og kollagenpulver sørger ikke kun for at bibeholde elasticiteten i huden. Det sørger også for, at dine blod- og lymfekar forbliver elastiske, hvilket igen minimere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
 • Kollagen mindsker risikoen for osteoporose og knoglebrud - Undersøgelser har vist, at du i takt med at dit kollagen niveau daler får større chance for at lide af skøre knogler og dermed knoglebrud. Med et dagligt indtag af kollagenpulver kan du holde dit naturlige kollagen niveau oppe og dermed sørge for, at dine knogler forbliver robuste og sunde.
 • Kollagen giver bedre hårvækst og sundere negle - Kollagen spiller en stor rolle, når det kommer til dit hår og dine negle. Når vi bliver ældre, så oplever mange at deres hår bliver tyndere og at neglene bliver skøre og let knækker. Det skyldes blandt andet, at kollagenproduktionen i kroppen er aftaget. Hvis du begynder at tage et kollagenpulver tilskud, så kan du hjælpe kroppen med at fylde kollagendepoterne op.
 • Kollagen hjælper mod ledsmerter - Kollagen har en helbredende og cellefornyende virkning som gør, at dine led bliver stærkere men også mere modstandsdygtige overfor slid eller skader. I takt med at vi bliver ældre og kollagen niveauet naturligt falder, så bliver vores kroppe også mere udsatte for skavanker som ledsmerter eller ledbåndssmerter. Derfor vil din krop have stor gavn af et dagligt ekstra tilskud kollagen og det kan du let få gennem kollagenpulver.
 • Kollagen holder sit syn ungt - Kollagen har en beviseligt positiv indvirkning på vores hornhinder. Ved at holde dit kollagen niveau oppe kan du derfor forhøje chancen for, at du aldrig kommer til at døje med grå stær, løsnede hornhinder eller lignende.
 • Kollagen hjælper din krop med at restituere sig efter træning - Kollagen er med til at forhindre, at du får skader, når du træner. Det er fordi, at kollagen gør dine muskelfibre mere elastiske og stærkere. Denne effekt aftager med alderen, hvis du ikke spiser et kollagen tilskud som kan hjælpe med at fylde dine kollagendepoter op.

Boost kollagenproduktionen med en dermaroller - Du kan faktisk booste din naturlige produktion af kollagen ved at bruge en dermaroller som en del af din hudpleje. Når du anvender en dermaroller, så prikker du en masse mikroskopiske huller i overhuden. Disse huller sætter gang i en helingsprocess, som igen sætter gang i kollagenproduktionen.

Du får også små doser af kollagen gennem din kost hvis du spiser fornuftigt

Kollagen finder i alle pattedyr og du kan derfor optage lidt kollagen, hvis du spiser kød og især hvis du spiser bouillon lavet af knoglemarv. Det skal dog understreges, at du ikke kan komme i nærheden af at optage alt den kollagen du har brug for gennem din kost, lige meget hvor varieret du spiser.

Du vil derfor stadig have brug for et kollagentilskud som et kollagenpulver hvis du vil være sikker på at du får opfyldt dine depoter.

Kollagen findes ikke kun i pattedyr men også i nogle vegetabilske produkter

Hvis du er veganer, så har du stadig mulighed for at få en lille mængde kollagen gennem din kost. For selvom bestanddelen af kollagen er til stede direkte i det animalske produkt, så forholder det sig lidt anderledes, når det kommer til, hvordan du kan optage mere kollagen gennem veganske produkter.

Der findes nemlig ikke kollagen i grøntsager, MEN der er nogle grøntsager, som indeholder vigtige stoffer som går ind og fremmer din egen naturlige produktion af kollagen, det drejer sig blandt andet om lycopen og andre svovlforbindelser.

De vegetabilske produkter som du bør stile efter hvis du gerne vil booste din egen produktion af kollagen er:

 • Tofu og andre sojaprodukter
 • Kål som rosenkål, kinakål, hvidkål, rødkål og andre kåltyper
 • Spinat
 • Aubergine
 • Nødder som hasselnød, valnød, pekannød osv
 • Røde frugter, bær og grøntsager som kirsebær, jordbær, rabarber, rød peberfrugt, rødbede, røde æbler, ribs mm

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 9 kollagenpulvere, har Simone valgt Vild Nord Collagen Yellow Blast , som det bedste kollagenpulver i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 8 andre populære kollagenpulvere, herunder bl.a. Bodylab Collagen Booster Ice Tea Peach, Sunwarrior Beauty Greens Collagen Booster - Pina Colada, Marine Collagen Green Boost & Sunwarrior Collagen Builder... klik her for at se de resterende!

13 ofte stillede spørgsmål om kollagenpulver

Må jeg spise Omega 3 fiskeolie samtidig med at jeg tager kollagenpulver?

Ja, der er intet til hinder for, at du tager andre kosttilskud som fiskeolie samtidig med, at du tager et kollagenpulver.

Kan jeg bruge kollagenpulver i mad?

Du kan godt anvende kollagenpulver i mad. Vælg en variant med neutral smag.

Hvornår skal man indtage kollagenpulver?

Man bør indtage kollagenpulver en gang om dagen, men tidspunktet på dagen er underordnet.

Hvorfor tage kollagenpulver kosttilskud?

Et dagligt indtag af ekstra kollagen øger hudens tæthed, giver den sin ungdommelige fylde og elasticitet. Pulveret kan bl.a. give anledning til at mindste aldringstegn på huden, såsom rynker.

Hvordan kan jeg spise eller drikke kollagenpulver?

Man vil typisk drikke kollagenpulver i vand, men pulveret kan ligeså kommes i kaffe, skyr, yoghurt, smoothies, grød, bagværk osv.

Hvor mange forskellige kollagentyper findes i kroppen?

Der finde 29 forskellige kollagentyper i vores krop. Den mest almindelige er type 1 kollagen, der udgår 80 - 90% af kroppens kollagenproteiner.

Hvor hurtigt virker kollagenpulver?

Kollagenpulver virker ofte efter 6 - 12 uger kontinuerlig brug, men det er meget forskelligt fra person til person, og afhænger bl.a. af din alder og din krop.

Hvor hurtigt virker et kollagenpulver?

Hvis du begynder at tage kollagenpulver, så vil du opleve en forandring i din hud og i dit fysiske velbefindende efter ca. 10-12 ugers brug.

Hvilken type kollagen er bedst for kroppen?

Type 1 kollagen er bedst for kroppen, da den giver huden fasthed og elasticitet. Vælg derfor et kollagentilskud med et højt indhold af netop type 1 kollagenet.

Hvad er kollagenpulver godt for?

Kollagenpulver er godt for kroppen, da netop kollagenproteiner er en af kroppens naturlige byggesten. Det er en uundværlig byggesten til både brusk og knogler. Kollagen bliver ligeså dannet i hudcellerne i dermis (læderhuden) og sørger her for, at kollagenet i bindevævet holder din hud elastisk, fast og giver den sin ungdommelige fylde.

Har alle brug for at tage kollagenpulver?

Nej, det er ikke alle, der har brug for at tage et kollagenpulver. Børn og unge under 25 år har ikke behov for at tage kollagenpulver, da de producerer rigelig kollagen selv.

Er kollagenpulver sundt for kroppen?

Kollagenpulver er sundt for kroppen og fremmer bl.a. sundheden af brusk, hornhinder, knogler, tænder, blodkar og andre vitale dele af kroppen.

Er der forskel på kollagenpulver- og kapsler?

Der er ingen forskel på kollagenpulver- og kapsler. Nogle foretrække kollagen i kapselform og andre i pulverform. Effekten af både pulver og kapsler er den samme.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
39 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5