Bedste hovedbundsbørste: Se de 5 udvalgte børster til hovedbundsmassage i 2021

Bedste hovedbundsbørste: Se de 5 udvalgte børster til hovedbundsmassage i 2021

Den bedste hovedbundsbørste renser, eksfolierer og stimulerer hårbunden. Massér hovedbunden med børsten i vådt eller tørt hår for at fremme hårvækst og forebygge hårtab. Bliv klogere på hvordan du kan bruge en hovedbundsbørste og se hvilke vi anbefaler netop nu, lige her i artiklen.

Af Bapoons skønhedsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 7. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 11. juni 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Australian Bodycare Scalp Brush hovedbundsbørste

Konklusion: Her er den bedste hovedbundsbørste

Australian Bodycare Scalp Brush hovedbundsbørste er udvalgt af Simone, som den bedste hovedbundsbørste i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hovedbundsbørste

Med den bedste hovedbunds børste kan du meget mere end blot rede filtrene ud af dit hår. Den bedste hovedbunds børste massere din hovedbund hvilket giver velvære og kan fjerne hovedpine og muskelspændinger.

En god hovedbunds børste fjerner også effektivt døde hudceller, skæl, overskydende talg og rester fra dine hårstylingsprodukter, så du får en hel ren og sund hovedbund. Samtidig fremmer de masserende bevægelser fra hovedbund børsten hårvæksten.

Der findes mange hovedbunds børster på markedet, men de er alle langt fra lige gode. Jeg har her samlet et udvalg af de absolut bedste hovedbunds børster på markedet lige nu. Det er børster som har vist sig at leve op til alt hvad de lover.

2 ting du bør være opmærksom på når du køber en hovedbunds børste

 1. Vælg en hovedbunds børste der ligger godt i hånden - Det er vigtigt, at du har et godt greb om din hovedbund børsten, så det ikke bliver en belastning for din hånd, når du skal massere din hovedbund. Hovedbundsbørster findes i flere størrelser og du kan sagtens finde en, der passer størrelsesmæssigt til DIN hånd.
 2. Vælg en hovedbunds børste med bløde pigge - Det er vigtigt, at piggene på din hovedbund børsten er bløde og eftergivende, så de ikke skader din hovedbund, når du masserer den. Pigge af silikone er ofte at foretrække.

Hvilken hovedbundsbørste er bedst i test?

2. Yummi Haircare Deep Scalp Brush hovedbundsbørste

Yummi Haircare Deep Scalp Brush hovedbundsbørste

Yummi Haircare hovedbundsbørste

Yummi Haircare Hovedbunds massagebørste er en lækker børste med silikone pigge som kan bruges i både vådt og tørt hår. Den stimulerer blodtilførslen til hovedbunden og hårrødderne og øger dermed hårvæksten. Døjer du med spændinger i hovedbund og nakke, kan du løsne dem, ved at bruge børsten i... Læs mere hos Yummi Haircare

3. HairLust Scalp Massage Brush hovedbundsbørste

HairLust Scalp Massage Brush hovedbundsbørste

HairLust hovedbundsbørste

Boost hovedbundens sundhed med denne super letanvendelige Scalp Massage Brush. Med bløde og fleksible silikonepigge sikrer denne hovedbundsbørste skånsom eksfoliering af hovedbunden, mens blodcirkulationen til hårrødderne stimuleres - helt uden at den riv... Læs mere hos HairLust

4. Karmameju Active Scalp Brush hovedbundsbørste

Karmameju Active Scalp Brush hovedbundsbørste

Karmameju hovedbundsbørste

Karmameju ACTIVE Scalp Brush er en lækker hovedbundsbørste i blød, hygiejnisk silikone. Denne børste er med til at fjerne ophobning af døde hudceller, forurening, snavs, stylingprodukter og overskydende talg. Dette er medvirkende til en mere sund hovedbun... Læs mere hos Nicehair

5. John Masters Organic Exfoliating Scalp Brush hovedbundsbørste

John Masters Organic Exfoliating Scalp Brush hovedbundsbørste

John Masters hovedbundsbørste

John Masters Exfoliating Scalp hårbørste massere hovedbunden og fjerner ophobninger af produkterVejen til et sundt hår og er også en sund hovedbund. Derfor har John Masters designet en hårbørste som skønsomt fjerne ophobninger af produktrester, samtidig m... Læs mere hos Signatura

En hovedbunds børste giver sund hovedbund og stimulerer hårvæksten

Vi vil alle gerne have et sundt og velplejet hår. Men mange af os glemmer vores hovedbund, og koncentrere os i stedet om at pleje vores hår med lækre shampoo, balsam og hårkur, for ikke at tale om hårolier, varmebeskyttende spray og andre hårplejeprodukter, som vi anvender for at give vores hår det bedste af det bedste.

Men vores hårbund er faktisk der hvor vi bør lægge vores hovedfokus. Har du en sund hovedbund, så får du også sundt hårvækst.

Med en hovedbunds børste kan du rense din hovedbund for gamle produktrester som din shampoo ikke fjerner, du kan øge blodcirkulationen og dermed aktiverer dine hårsække for stærkere og sundere hår.

En hovedbund børsten er et must for alle, men specielt dig der døjer med øm og kløende hårbund, dig der har skæl eller dig der har en baby med baby arp og der der gerne vil have så kraftigt og sundt et hår som muligt.

Hvad er en hovedbunds børste og hvordan adskiller den sig fra andre børster?

En hovedbund børsten er en børste, som ikke kun fokuserer på at redde filterne ud af dit hår, hvilket den i øvrigt er eminent til, den fokuserer i den grad også på din hovedbund. En hovedbunds børste kaldes også for en scalp brush.

Hovedbundsbørster kommer i flere udformninger, men de fleste er lavet i silikone og er uden det håndtag, som du kender fra din traditionelle børste. I stedet griber du fast om selve børstehovedet. Årsagen til at man vælger dette design er, at du ved at gribe fast om selve børstehovedet får en bedre føling med børsten og dermed bedre kan lægge det rette pres når du bevæger børsten rundt i cirkelbevægelser og massere din hovedbund.

Selve piggene på en hovedbund børsten er lavet af silikone. Det gør dem fleksible, så de hverken skader hår eller hovedbund. I stedet giver de din hovedbund en skånsom eksfoliering og stimulering af hårsækkene, som er det der skal til, for at holde din hovedbund sund. En børste lavet helt i silikone er også let at have med under bruseren, fordi den kan tåle vand og er hurtig at tørre igen.

Prøv at massere din hovedbund med en hovedbunds børste næste gang du har hovedpine. Ofte vil det være nok til at løsne musklerne op og få hovedpinen til at forsvinde.

Hvilke fordele er der ved at bruge en hovedbunds børste

Siden hovedbund børsten først kom på markedet, er dens popularitet kun gået en vej. Og i dag udgør hovedbund børsten en stor andel af markedet for børster. Vi er nemlig ved at få øjnene op for at hårets sundhed starter i hovedbunden.

Der er dog alligevel mange, der ikke er klar over, HVOR mange fordele der er ved at bruge en hovedbunds børste. Både når det kommer til din hovedbunds sundhed og kvaliteten af dit hår.

 • En hovedbunds børste fjerner døde hudceller
 • En hovedbunds børste fjerner overskydende talg
 • En hovedbunds børste fjerner produktrester fra stylingprodukter
 • En hovedbunds børste fjerner skidt
 • En hovedbunds børste fjerner forurening

Når du vasker dit hår i shampoo, så fjerner du skidt og snavs i håret og du fjerner også en hel del af den olie, der sidder i hovedbunden og får dit hår til at fedte. Specielt hvis du vasker dit hår 2 gange, når du vasker det.

Men det er de færreste af os som får masseret hovedbunden ordentligt. Det kan både være hårdt for fingerspidserne og hvis du har langt hår eller meget tykt hår, så kan det også være svært at komme til uden at du føler du filtrer dit hår endnu mere.

Med en hovedbunds børste kan du let komme ind og give hovedbunden den stimulerende massage, som den har brug for. Hovedbundsbørsten giver din hovedbund en let eksfolierende, som en bodyscrub for hovedbunden.

Det betyder, at du får fjernet døde hudceller og du får fjernet talgrester i håret. Talg er den olieret substans, som fedter dit hår. Hvad mange ikke er klar over er, at der også aflejres hårstylingsprodukter i hovedbunden. Det kan være rester fra din varmebeskyttende spray, din kokosolie til håret, din hårvoks eller din hårspray.

Selvom du vasker dit hår med shampoo så vil der alligevel sidde rester tilbage i hovedbunden. Det generer din hovedbund, som ikke kan ånde og det blokerer også dine hårsække hvilket kan føre til hårtab og tyndere hår. Det kan også føre til skæl i håret.

 • En hovedbunds børste øger blodcirkulationen i din hårbund hvilket fremmer hårets vækst.
 • En hovedbunds børste eksfolierer din hovedbund så den kan ånde igen
 • En hovedbunds børste fjerner stoppede hårsække så hårsækken bliver stimuleret
 • En hovedbunds børste stimulerer dit nervesystem og dit lymfesystem
 • En hovedbunds børste giver dig stærkere og kraftigere hår
 • En hovedbundsbørste afhjælper muskelspændinger i nakke og hoved
 • En hovedbunds børste afhjælper hovedpine

En hovedbunds børste øger blodcirkulationen i din hovedbund samtidig med, at den eksfolierer hovedbunden. Akkurat som med huden på resten af kroppen, så har din hovedbund brug for at blive befriet for døde hudceller og for, at der bliver sat gang i blodcirkulationen. Man kan sige, at en hovedbund børsten er for hovedbunden, hvad en skrubbehandske er for kroppen.

Når du masserer din hovedbund, så stimulerer du samtidig dit lymfesystem og hjælper med at fjerne ophobede affaldsstoffer. Hårmassagebørsten er også eminent til at fjerne spændingshovedpiner, fordi den lysner hovedbunden og samtidig sørger for en bedre blodcirkulation. Du kan også med fordel bruge hovedbund børsten til at massere dine nakkemuskler, hvis de er spændte og ømme.

En god hovedbunds børste fremmer hårvæksten

Der er mange produkter derude fra vitaminer til håret til hårprodukter, der lover at dit hår vokser hurtigere. Det lover hovedbund børsten ikke.

Til gengæld lover den at give dig en sundere hovedbund, sundere og stærkere hår, der ikke så let knækker eller spalter og så sikrer den også, at der er fri passage i alle hårsækkene. Mange hårsække producerer nemlig ikke hår, fordi de er tilstoppede. Akkurat som porerne i dit ansigt at blive tilstoppet. Når man fjerner den blokering, så vil der vokse nye hårstrå frem, som tilsammen kan give dig noget af den naturlige fylde i håret tilbage.

Noget af det der også sikrer dig, at dit hår er sundt og vokser så hurtigt som det kan, er at sørge for at blodcirkulationen i hovedbunden bliver stimuleret. Det gør du nemmest med en hovedbunds børste. Den sørger samtidig for at rense hovedbunden, så eventuelt blokerede hårsække bliver renset op.

Hvem henvender en hovedbunds børste sig til?

En hovedbunds børste henvender sig til et bredt segment, nemlig alle der har hår. Jeg vil endda vove at påstå, at en hovedbund børsten giver en dejlig massage selv på et skaldet hoved.

En hovedbunds børste, eller scalp brush som den også kaldes, kan anvendes at både børn og voksne, unge og gamle. Faktisk er det den børste som alle burde skifte til. Vi drømmer jo alle om en sundt hår - og det starter i hovedbunden.

Hovedbundsbørsten løsner effektivt skæl

Rigtig mange døjer med skæl i hovedbunden. Skæl er små tørre hudflager, der sætter sig i hårene og drysser ned på dit tøj, når du ryster på hovedet. Skæl skyldes som oftest en overproduktion af den gærsvamp der hedder Pityrosporum Ovale. Gærsvampen findes i hovedbunden på alle mennesker. Men hos nogle sker der en overproduktion og det fører til skæl.

For at komme skæl til livs, så skal du bruge en skælshampoo eller en anden behandling mod skæl, men du vil opleve at hovedbund børsten hurtigt bliver din bedste ven.

Hovedbundsbørsten er nemlig rigtig god til at eksfoliere hovedbunden og dermed løsne alle de døde hudceller (skæl), så du kan få dem skyllet ud af håret. Kombineret med en skælshampoo er hovedbund børsten eminent. Når du føler, at skælshampooen har hjulpet dig i bund med dit skælproblem, så vedbliv med at massere og eksfolierer hovedbunden med hovedbund børsten.

Hovedbundsbørsten løsner effektivt baby arp

Arp er et skæl-lignende udslæt, som man ser hos nogle helt små børn. Arp konstateres som oftest kun hos børn under 6 måneder. Trods megen forskning så ved man endnu ikke, hvad der forårsager arp, men det er et problem som ses hos 3 ud af 10 babyer.

Arp er et tykt fedtet gult lag, der sætter sig i hovedbunden men som også kan brede sig til ansigtet og ørerne. Arp er en blanding af døde hudceller og af gærsvampen Malassezia der overproduceres.

Arp fjernes ved at opløse det i fugtighedscreme eller babyolie og så lige så forsigtigt frisere det ud af håret. En kam kan dog være rigtig hård ved en babys hovedbund og her er hovedbund børsten perfekt, fordi de bløde silikone pigge ikke genere barnets sarte hud men samtidig effektivt løsner arp i hovedbunden

Hovedbundsbørsten løsner let psoriasis i hovedbunden

Psoriasis er en af de hudsygdomme, som vi ikke kan kurere men kun symptomlindring. Psoriasis kan opstå alle steder på kroppen og også i hovedbunden.

Psoriasis i hovedbunden kan være kløende og opføre sig som skæl. Derfor kan du også lindre den kløende hovedbund med hovedbund børsten, samtidig med at den løsner den døde hud.

Sådan kan du bruge din hovedbundsbørste

En hovedbund børsten er super praktisk, fordi den både kan anvendes i tørt og vådt hår. Du behøver heller ikke bekymre dig, om der kommer hårprodukter på den. Den er super nem at rengøre og tørre og velegnet til både kort og langt hår, glat som krøllet hår.

Du kan anvende din hovedbundsbørste på flere måder - den er altså langt fra kun velegnet til skånsomt at redde filterne ud af dit hår.

Masser og rens din hovedbund

Hovedbundsbørsten er designet til at give din hovedbund en let massage, der sætter gang i blodcirkulationen. Du giver dig selv den bedste hovedbundsmassage ved at lave små cirkelbevægelser i hovedbunden. Giv dig tid til at massere hele hovedbunden og glem ikke hårgrænsen og områderne omkring ørerne.

Når du massere hårbunden på denne måde, så fjerner silikonespidserne på børsten også ophobede hårprodukt rester og andet skidt som din shampoo ikke har fået bugt med når du vasker håret almindeligt. De blide cirkulære bevægelser med hovedbund børsten er også effektiv hvis du lider af skæl.

Brug hovedbund børsten i vådt hår

Hovedbundsbørsten har den store fordel, at den sagtens kan tåle at blive våd. Det betyder, at du sagtens kan tage den med under bruseren.

Mange har allerede opdaget, at det er lettere og mere skånsomt for håret, hvis du reder det nænsomt ud, mens der er balsam eller hårkur i håret. Det er hovedbund børsten rigtig god til.

Fordi hovedbundsbørstens pigge er lavet af silikone eller et andet eftergivende materiale, så skader den ikke dit hår, når du reder det og du minimerer risikoen for, at børsten er skyld i at dine hårstrå knækker.

Fordel shampoo og balsam i det våde hår med en hovedbunds børste

Hvis du har langt, tykt eller kruset hår, så kan det være svært at komme helt ind til hovedbunden, når du bruger shampoo. Undersøgelser har faktisk også vist, at mange vasker deres hår, men de glemmer hovedbunden.

Du vil få en fornemmelse af nyvasket hår, selvom du kun vasker længderne i håret. Det skyldes, at du får fjernet den olie, der sidder på hårstråene og får håret til at se fedtet ud. Tilbage i hovedbunden sidder der ofte stadig snavs, døde hudceller og olie som du ikke har fået fjernet, fordi du ikke har masseret hovedbunden.

Med en hovedbund børsten er det let og ligetil at fordele shampooen i håret og samtidig sikre dig, at du får rengjort din hovedbund. Det sikrer også, at dine hårsække ikke stopper til.

Det er samtidig en god idé at rede dit hår forsigtigt igennem, mens der er balsam i, på den måde fjerner du filter i håret mest nænsomt.

Giv håret mere volumen med en hovedbunds børste

Når vi bruger tid på at style vores hår, så er det ofte for at give det mere volumen, altså for at få det til at fylde mere. Her er en hovedbunds børste også rigtig god.

De produkter du bruger i dit hår om det er en hårmousse, saltvandsspray eller en voks får ekstra kraft, hvis du bruger din hovedbundsbørste til at lave små cirkelbevægelser i håret, når produktet er kommet i. Det får hårene til at rejse sig fra hovedbunden, så du får meget mere volume i frisuren.

Giv dig selv en hovedbundsbehandling med en hovedbunds børste

Hvis du vil være rigtig god ved dig selv og din hovedbund, så tager du dig tid til en gang imellem at give dig selv en hovedbundsbehandling.

Når du giver dig selv en hovedbundsbehandling, så skal du bruge en god hårolie. Kokosolie til håret indeholder en masse nærende fugt og er klart anbefalelsesværdig.

 1. Hovedbundsbehandling er mest effektiv i nyvasket stadig fugtigt hår.
 2. Tag hvad der svarer til 2 spiseskefulde god kvalitets hår olie og smør det ind i din hovedbund. Dette er ikke en hårkur men en hovedbundskur og det er derfor ikke hårlængderne, du skal koncentere dig om.
 3. Lad olien sidde i ca. 30 minutter. Det giver olien tid til at opløse skidt og fedt i hovedbunden og samtidig tilfører den en masse fugt og næring til dine hårsække hvilket kan føre til øget hårvækst.
 4. Efter de 30 min. tager du hovedbund børsten og begynder at lave zigzag bevægelser hen over hele hovedbunden. Først på den ene led, så på den anden.
 5. Vask derefter håret med en god shampoo der passer til din hårtype og skyl godt efter.

Er du blevet overbevist om alle fordelene ved en hovedbunds børste?

Så er vi ved at være igennem min præsentation af hovedbund børsten og alle dens fordele. Jeg tænker, du er blevet overbevist om fornuften ved at købe lige præcis denne type børste.

Jeg har præsenteret dig for et udvalg af de bedste hovedbunds børster på markedet. Det er hovedbunds børster som er grundigt gennemtestet af eksperterne og som forbrugerne har givet thumbs up. På den måde risikerer du ikke, at købe et kopi produkt som ikke lever op til dine forventninger.

Er der spørgsmål som du ikke har fået besvaret her, så kan du finde alt produktinformation om de enkelte hovedbunds børster ved at klikke dig videre til forhandlerne. Fordi jeg har lagt link ind direkte til forhandlerne, så er det også let for dig at se, hvor du kan købe hovedbund børsten billigst.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 hovedbundsbørster, har Simone valgt Australian Bodycare Scalp Brush , som den bedste hovedbundsbørste i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære hovedbundsbørster, herunder bl.a. Yummi Haircare Deep Scalp Brush, HairLust Scalp Massage Brush, Karmameju Active Scalp Brush & John Masters Organic Exfoliating Scalp Brush.

5 ofte stillede spørgsmål til hovedbundsbørster

Skal en hovedbundsbørste bruges i vådt eller tørt hår?

En hovedbundsbørste kan bruges i både vådt og tørt hår. Håret er altid mere skrøbeligt når det er vådt, men det er nu lækkert at stå i badet og massere hovedbunden. De fleste børster til hovedbunden er skånsomme overfor vådt hår.

Kan massage af hovedbunden fremme hårvækst?

Massage af hovedbunden øger blodcirkulationen, der er et vigtigt element for at fremme hårvækst og forebygge hårtab. En regelmæssigt eksfolierende massage i hovedbunden, som hovedbundsbørsten giver, kan hjælpe med at reducere skæl og tørhed.

Hvem kan bruge en hovedbundsbørste?

Alle kan bruge en hovedbundsbørste - voksne og børn, uanset hårtype.

Hvad gør en hovedbundsbørste?

En hovedbundsbørste fjerner ophobninger fra døde hudceller, overskydende talg, forurening, stylingprodukter og snavs fra hovedbunden. Børsten rydder dermed vejen for iltede hårsække og styrkede hårstrå, alt i mens de masserende bevægelser kan afhjælpe muskelspændinger og hovedpine.

Hvad er en hovedbundsbørste?

En hovedbundsbørste er en speciel børste tiltænkt pleje af hovedbunden. Børsten børster liv i hovedbunden.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5