DIY guide til hjemmelavede duftpinde (Nem opskrift)

DIY guide til hjemmelavede duftpinde (Nem opskrift)

Duftpinde er en lækker måde at skabe stemning i hjemmet og du behøver faktisk slet ikke at købe dine duftpinde - du kan sagtens lave dem selv og dermed skabe lige præcis den duft kombination, som du holder mest af. Læs med videre og lær hvordan.

Af Bapoons skønhedsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 30. september 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 26. september 2021.

Skab stemning i hjemmet med hjemmelavede duftpinde

Vores hjem er vores oase og vi bruger gerne tid og overvejelser på indretningen, så vores hjem afspejler, hvem vi er og opfordre til afslapning og hygge.

Vi bruger hele tiden vores sanser og jeg er sikker på, at din bolig allerede er særdeles tilfredsstillende for øjnene og at du har valgt behagelige møbler, som er dejlige at sidde i og lækre at røre ved, som altså tilfredsstiller følesansen.

Men for at alle dine anstrengelser med boligindretningen skal gå op i en højere enhed, så kan du bruge duftindtryk til at skabe stemning i boligen.

Der findes rigtig mange duft-diffusere og duftpinde på markedet, men de er sjældent billige, hvis du gerne vil have en ordentlig kvalitet. Det kan også være svært at finde lige præcis den duft eller den duft kombination, som du foretrækker.

Bestem selv duftnoter, styrke og emballage

Der er mange fordele ved selv at lave duftpinde til hjemmet. Først og fremmest så sparer du en masse penge.

Den største fordel i mine øjne er dog, at du helt selv kan bestemme hvordan dine duftpinde skal dufte, hvor kraftig duften skal være og hvordan du gerne vil præsentere dine duftpinde. - Og så behøver du aldrig mere være bange for at din yndlingsduft udgår af sortimentet.

Skab den rette stemning i hvert rum med duftpinde

Duftpinde er perfekte til at skabe stemning i rummet, fordi vi bliver påvirket af de duftindtryk, der møder os, når vi træder ind i en bolig eller et rum. Derfor er flere og flere også blevet opmærksom på værdien af stemningsskabere som duftlys, duft-diffusere og duftpinde.

Om lidt guider jeg dig trin for trin igennem, hvordan du laver dine egne duftpinde. Du vil blive overrasket over, hvor enkelt det er. Men først vil jeg give dig lidt inspiration til, hvilke duftnoter der er særlig egnet til de forskellige rum i boligen.

Dufte påvirker os jo forskelligt. Nogle dufte er afslappende, andre opkvikkende. Nogle duftnoter har en dyb og længerevarende duft, hvor andre duftnoters duft er mere flygtig.

Skab stemning i stuen med dybe aromatiske dufte

Stuen er det sted i boligen hvor mange bruger de fleste af deres kræfter når det kommer til indretning. Det er nemlig her, vi slapper af efter en lang dag og her vi samles med familie og venner. Stuen må derfor gerne ose af hygge og afslapning. Duftnoter som chokolade og vanilje er rigtig gode til at skabe den stemning.

Skab en afslappende stemning i soveværelset med duftpinde

Det er vigtigt, at dit soveværelse indbyder til afslapning, så du får så god en nattesøvn som muligt. En god nattesøvn er jo altafgørende for, hvor godt du fungerer i dagtimerne og hvor meget overskud du har.

Eksperterne råder os til at holde vores soveværelser simple i indretningen og at køre med rolige farver som blålige nuancer. Men du kan også hjælpe med at skabe denne afslappende og indbydende atmosfære i soveværelset med duftpinde. Blomsterdufte er rigtig gode til soveværelset, for eksempel jasmin eller rose, der er blide og beroligende dufte.

Kvik badeværelset op med duftpinde med citrus

Vi vil gerne have at vores badeværelse virker rent og frisk, når vi åbner døren. Der er duftpinde en stor hjælp, fordi de giver en diskret men alligevel tillokkende frisk duft.

De fleste vælger citrusagtige duftnoter, når de laver duftpinde til badeværelset. Det kan være duftnoter som citrus, lime, mandarin, bergamot, citrus moskus og andre citrus noter.

Sådan laver du selv duftpinde til boligen

Det er utrolig simpelt selv at lave duftpinde til boligen eller som værtindegaver, når du er inviteret ud. Det er nemlig en super sød og personlig gave.

Det skal du bruge:

  • En beholder - Du skal bruge en beholder til dine duftpinde og den æteriske olie. Her har du virkelig mulighed for at sætte dit personlige præg på dine duftpinde. Du kan bruge apotekerflasker, små vaser, et smukt drikkeglas eller hvad du nu synes passer ind hjemme hos jer. Du kan selvfølgelig også bruge en tom flaske fra købte duftpinde, som du måske har gemt.
  • Grillspyd - De billige træspyd som du bruger, når du skal lave grillspyd er super velegnede som duftpinde. Det ubehandlede træ kan let opsuge olien og dermed afgive sin duft, samtidig med at træspyd kommer i flere længder, så du kan afpasse længden til din beholder. Du kan dog også let klippe den til med en havesaks.
  • Æterisk olie - Du skal bruge en olie som base til dine duft dråber. Her kan du vælge at købe en æterisk olie som base, men hvis du ønsker en billigere udgave, så kan du også sagtens anvende en neutral og klar babyolie.
  • Duft dråber - Duft dråberne er der, hvor hele magien gemmer sig. Det er nemlig de få duft dråber, som du tilsætter, der giver den forjættende duft. Du kan købe små ampuller med forskellige duftnoter enten på nettet eller i din lokale helsebutik. Husk at få dråber er nok.

Sådan gør du:

  1. Bland olie og duft dråber - Bland olie og duft dråber sammen direkte i den beholder, som du har udvalgt til projektet. Du kan vælge at blande olien med én eller flere forskellige duftnoter lige som du ønsker.
  2. Tilpas duft styrken - Styrken på duften afhænger af, hvor mange duft dråber du blander i olien. Det kan være tillokkende at give blandingen et par ekstra dråber, fordi du gerne vil gøre det så godt som muligt, men pas på at duften ikke bliver for overdøvende. Antallet af duftpinde i beholderen er også afgørende for duftens styrke.
  3. Tilpas grillspydene - Når du har blandet olie og duft dråber, så skal du have tilpasset grillspydene, så de passer i længden. Du kan let klippe dem til med en havesaks, hvis ikke du har købt den rette længde. Sæt derefter det ønskede antal grillpinde ned i beholderen og så er de klar til at suge de lækre olier til sig.

Hvis du gerne vil intensivere duften efter et stykke tid så skal du blot vende duftpindene om en gang imellem.

Jeg håber, du har fået mod på at lave lækre DIY duftpinde til boligen eller som gaver til venner og familie. Duftpinde er også perfekte julegaver. Du kan evt. tilsætte en anelse kanel eller appelsinblomst for at give den rette stemning.

Du vil måske også læse...

Artiklen er skrevet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
14 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5