5 steder hvor vi glemmer solbeskyttelse (Vi gør det alle!)

Vi kender nok alle vigtigheden af solcreme, og hvorfor den bare er så pokkers vigtig, når vi bevæger os ud i solen. Vi glemmer dog (næsten) alle et par steder på kroppen, men husker selvfølgelig arme, ben og ansigt. Bliv klogere på de 5 steder, hvor vi nok alle kunne bruge en genopfrisker, når solcremen skal smøres på lige her i artiklen.

Af Skønhedsblogger
Indholdet er opdateret onsdag d. 9. juni 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 3. juni 2021.

Hvilke steder på kroppen glemmer vi at smøre ind?

Endelig skinner solen, og vi danskere har en tendens til at bevæge os udenfor, selv når solstrålerne stadigvæk er få. Vi skal måske bare lige have fri fra arbejdet og så er det ellers bare hjem og slikke sol!

Vi overser dog ofte 5 steder på kroppen, som faktisk er specielt udsatte for solskader, fordi vi glemmer at smøre dem med solcreme:

  1. Øjenlågene
  2. Hovedbunden
  3. Håndfladerne
  4. Læberne
  5. Ørene

1. Øjenlågene

Vi står og ser os i spejlet, alt i mens vi smører solcreme i ansigtet, men glemmer lige de pokkers øjenlåg.

Huden på øjenlågene er utrolig tynd og bliver let forbrændt.

Luk øjnene i og smør solcremen i hele ansigtet. Husk også gerne lige et par solbriller med UV-beskyttelse, til når du er ude i solen.

2. Hovedbunden

Vidste du, at hovedbunden er super følsom, når det kommer til sol? Hovedbunden vender altid op må solens stærke stråler - medmindre du står på hovedet.

Har du selv prøvet at blive forbrændt i hovedbunden, så ved du hvor meget det kan klø og svie. Af netop denne årsag bør det forebygges og undgås!

Har du tykt hår, så vil frisøren formentlig anbefale dig solbeskyttelse til håret i form af en spray el.lign., eller en solhat. Du kan også sætte håret op i en knold på toppen af hovedet og dermed blokere for solens stråler.

Har du hverken solbeskyttelse til håret i toilettasken eller en bøllehat i skabet, så kan du alternativt gnide solcreme ind i hovedbunden, så godt det nu kan lade sig gøre.

Du kan også købe en speciel solcreme til hovedbunden, som tørrer hurtigt ind i huden og ikke fedter hårstråene unødvendigt.

3. Håndfladerne

Har du selv påført resten af kroppen solcreme, så vil håndfladerne formentlig allerede være godt smurt ind. Har du fået hjælp, så er det nok ikke tilfældet.

Man bør altid smøre håndfladerne med solcreme, da man også udsætter dem for solens stråler.

Husk at påføre ny solcreme på håndfladerne efter du har vasket hænder. Vælg i øvrigt en ikke-fedtet solcreme, der ikke klistrer alt for meget.

4. Læberne

Læberne tørrer ud, bliver sprukne og sprækker i sidste ende. Det tager mange dage med påsmøring af læbepomade førend de er retur i topform!

Måske du allerede smører dine læber med solcreme eller en læbepomade med solfaktor, men overser det faktum, at så snart man drikker et glas vand eller spiser en is, så forsvinder meget af det.

Det bedste tip vil være, at du smører læberne med solfaktor ca. hver tredje time. Undgå gerne den glinsende lipgloss, der reflekterer UV-strålerne rundt i ansigtet.

5. Ørere

Ørerne er, som hovedbunden, ekstra meget udsat for solens stråler. Smør ørene grundigt ind, helt fra den yderste kant og ind samt husk top og øreflip!

Hvor ofte skal jeg på smøre solcreme på kroppen og hvor meget skal jeg bruge?

Du skal smøre solcreme på kroppen inden du går ud i solen, og gentage påsmøring efter en time. Går du i vandet i løbet af dagen, så bør påsmøring gentages når kroppen igen er tør og inden du lægger dig på solsengen.

En god tommelfingerregel vil være, at du skal bruge en håndfuld solcreme til at dække hele kroppen. En gennemsnitlig håndfuld solcreme svarer til ca. 45 ml.

Har du tøj på, så skal du selvfølgelig blot smøre kroppen på de bare steder. Ellers kan du tænke i solcreme i teskeer:

  • 1 tsk til hoved, ansigt og nakke (3 i alt)
  • 1 tsk til hver arm (2 i alt)
  • 1 tsk til forsiden af kroppen
  • 1 tsk til ryggen
  • 2 tsk til hvert ben

Du skal derfor påregne ca. 5 teskeer solcreme til overkroppen og 2 tsk til hvert ben. I alt 9 teskeer med solcreme og det burde svare til ca. 45 ml.

Ser man på danskernes forbrug af solcreme, så smører vi os med under halvdelen af den mængde, der skal til for at solcremen holder den faktor, den lover.

En solcreme med faktor 30 vil selvfølgelig fortsat beskytte lidt bedre end faktor 15, men hvordan du smører dig, er også meget vigtigt.

Vær altid generøs med solcremen, og smør dig ekstra godt på de udsatte steder, der vender op mod solen

Artiklen er skrevet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
23 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5