Bedste hårspray: Se de 10 udvalgte hårlak til styling af håret i 2021

Bedste hårspray: Se de 10 udvalgte hårlak til styling af håret i 2021

Den bedste hårspray er den der lader dig skabe volumen og hold efter ønske og ikke forsvinder i håret. Med en god hårlak til håret får det lidt hjælp til at sidde, som du vil have det, uanset om det er en smart frisure, volumen i langt hår eller til hold af krøllernes form. Spray med hårspray i en afstand af 20 - 30 cm fra håret og du får det bedste resultat. Bliv klogere på valg af den rigtige til netop dit hår og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag mandag d. 27 september 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 9. september 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 17. august 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
LOreal Fix Design sprayvoks

Konklusion: Her er den bedste hårspray

LOreal Fix Design sprayvoks er udvalgt af Camilla, som den bedste hårspray i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hårspray

Den bedste hårspray er den hårspray, der får dit hår til at sidde perfekt og holder frisuren hele dagen. Det er den, du kan stole på, når luftfugtigheden er høj og som giver lige præcis så meget hold i dit hår, som din frisure påkræver.

Der findes hårspray til forskellige hårtyper og alt efter hvor meget hold eller styrke du ønsker i dit produkt og om du ønsker din hårspray også skal være med til at give dit hår struktur, glans, beach-hair effect osv.

Med rigtig mange hårspray på markedet i vidt forskellige prisklasser, har jeg her samlet de absolut med anmelderroste produkter, så du kan gøre dit valg mellem kvalitetsprodukter, som du ved virker. Læs med videre hvor jeg efter gennemgangen af hårspray, giver dig en masse nyttig bonus info om dette vidunderprodukt.

3 gode råd om køb af hårspray

  1. Vælg en hårspray der har den styrke du ønsker - Der er forskel på, hvor meget hold der er i de forskellige hårspray, altså hvilken styrke de har. Du kan få hårspray med let hold og op til kraftig hold / styrke som gør, at håret ikke rører sig en millimeter. Vælg en hårspray der passer den frisure, du ønsker at kreere.
  2. Vælg en hårspray der passer til din hårtype - Mange hårspray kan bruges af alle hårtyper, men der er også hårspray på markedet som henvender sig til specifikke hårtyper med specifikke problematikker. Det gælder blandt andet hårspray til krøllet hår.
  3. Vælg en hårspray i en passende størrelse - Du kan få hårspray i flere størrelser, så du altid kan have produktet ved hånden. De store dåser er helt sikkert de mest økonomiske, men det kan være praktisk at købe en rejsestørrelse ved siden af, som du kan have liggende i din taske.

Hvilken hårspray er bedst i test?

1. LOreal Fix Design sprayvoks

LOreal Fix Design sprayvoks

LOreal sprayvoks

L'Oreal Tecni. Art Fix Design er en non-aersol vådlak. Denne lak gør det muligt at rette på håret inden lakken tørrer, og dette gør det nemmere at få frisuren helt perfekt. Fix Design er utroligt nem at arbejde med, og den efterlader ingen flager i hå... Læs mere hos Signatura

2. TIGI Bed Head Masterpiece hårspray

TIGI Bed Head Masterpiece hårspray

TIGI hårspray

Tigi Bed Head, Masterpiece er en hårspray, som har et kraftigt hold og kan bruges til alle hårlængder. Den er fugtafvisende og efterlader håret med en fantastisk lækker tropisk duft. Den er det perfekte værktøj til at kreére dit eget Masterpiece. Fordele:... Læs mere hos Nicehair

3. TIGI Bed Head Hard Head hårspray

TIGI Bed Head Hard Head hårspray

TIGI hårspray

TIGI Bed Head Hard Head Hairspray 385mlEn hårspray der giver et medium til kraftigt hold, og som er velegnet til alle hårtyper.Giver et stærkere hold, desto mere der bruges.Tilfører håret en antistatisk effekt, giver en let glans og UV-beskyttelse.Sæt din... Læs mere hos Billigvoks

4. Moroccanoil Luminous Hairspray Strong hårspray

Moroccanoil Luminous Hairspray Strong hårspray

Moroccanoil hårspray

MOROCCANOIL® Luminous Hairspray Finish Strong giver din frisure et meget stærkt hold. Det er en vægtløs spray, som giver et stærkt , men stadig fleksibelt hold. Den efterlader ingen klæbrige rester i håret, og er nem at rede ud af håret, så man hurtigt k... Læs mere hos Brandshop

5. Kevin Murphy BEDROOM.HAIR hårspray

Kevin Murphy BEDROOM.HAIR hårspray

Kevin Murphy hårspray

Kevin Murphy BEDROOM.HAIR er en utrolig lækker hårspray. Denne stylingspray er specielt god til at lave et moderne og sexet pjusket look, som var du lige stået ud af sengen. Sprayen formår at skabe et glansfuldt hår med massere tekstur og fleksibilitet, s... Læs mere hos Nicehair

6. HH Simonsen (Limited Edition) hårspray

HH Simonsen (Limited Edition) hårspray

HH Simonsen hårspray

HH Simonsen Hair Spray (Limited Edition) er en fantastisk hårlak med et stærkt hold. Den er udviklet til kreativ styling, hvilket giver uanede stylingsmuligheder. Denne lette lak kan bruges hver dag uden at efterlade hvide flager i hovedbunden, og giver e... Læs mere hos Nicehair

7. TIGI Bed Head Superstar Queen For A Day hårspray

TIGI Bed Head Superstar Queen For A Day hårspray

TIGI hårspray

Superstar Queen for a Day Thickening Spray 320mlEn volumespray, der tilfører normalt og tyndt hår volume, uden at tynge.Giver håret tykkelse og UV-beskyttelse.Queen for a Day sprayes i håndklædetørt hår og føntørres.... Læs mere hos Nicehair

8. Silhouette Super Hold hårspray

Silhouette Super Hold hårspray

Schwarzkopf hårspray

Silhouette Super Hold Hairspray er en unik mikrofin tør hårspray. Denne hårspray giver vedvarende usynligt super hold og en langtidsholdbar finish. Silhouette Super Hold Hairspray tynger ikke på håret og er let at fordele og børste ud igen. Denne hårspray... Læs mere hos Signatura

9. IdHAIR Elements Fixit Inplace hårspray

IdHAIR Elements Fixit Inplace hårspray

IdHAIR hårspray

Id Hair Elements Fix It er en hårspray, som giver total kontrol over håret. Den tørrer med det samme og giver et meget langvarigt hold uden, at tynge håret. Hårsprayen er fri for parabener. Fordele: Giver kontrol og hold Hurtigtørrende og holdbar Tynger i... Læs mere hos Nicehair

10. Redken Styling Hairspray Control Addict 28 hårspray

Redken Styling Hairspray Control Addict 28 hårspray

Redken hårspray

Dette er den ultimative hårspray til dig som elsker at have kontrol. Redken Hairspray Control Addict 28, er Redken's stærkeste hårspray, og den garanterer en styling og frisure som holder hele dagen. Hårsprayen beskytter mod luftfugtighed i 24 timer,... Læs mere hos Nicehair

Hårspray er svaret når frisuren skal holde hele dagen - og aftenen med

Når du har brugt tid på at style dit hår, så det sidder som det skal, så er det naturligt, at du gerne vil have frisuren fikseret, så den holder hele dagen. Her er hårspray fantastisk, fordi det lægger en beskyttende film på håret, som holder dit hår på plads.

Du kan bruge hårspray både til kort og til langt hår. Nogle bruger hårspray i hele håret andre kun til at fange de små flyvhår, som ofte driller omkring ansigtet. Der findes forskellige typer af hårspray på markedet. Det betyder, at du højst sandsynligt kan finde en hårspray, som har sit fokus på lige præcis de problematikker, du oplever med DIT hår.

Det kan være du har brug for ekstra meget hold, eller omvendt en hårspray, der ikke tynger håret. Det kan være, du har brug for volumen eller at du ønsker at give dit hår mere shine, så det ser sundere ud. Der findes hårspray, der kan det hele. Som du kan se i min præsentation af produkter, så er udvalget stort.

Har du ikke allerede fundet din favorit så læs med videre hvor jeg gennemgår de muligheder du har og giver dig gode tips om styling med hårspray.

En god hårspray / hårlak er for mange det vigtigste styling produkt

En god hårlak, hårspray eller hvad du ønsker at kalde den, er for mange det vigtigste styling produkt i deres hårstylingsrutine. Det er det produkt, som gør det værd at bruge lang tid foran spejlet for at sætte håret. Med en god hårspray ved du nemlig, at du kan fiksere det færdige resultat, så dit hår ser smukt og stylet ud hele dagen.

Med flere hårspray i skabet kan du skabe glans i håret den ene dag og give frisuren en mat finish dagen efter. Krøller du engang imellem dit hår eller har du naturlig krøl så vil en hårspray til krøller også sørge for, at dine krøller holder deres form og ikke begynder at frizze eller ugle.

Hårspray henvender sig til både kvinder og mænd og de fleste mærker er derfor heller ikke overvældende i deres parfumerede duft. Er du i tvivl om, hvilken hårspray du skal vælge til dit hår, så følg med her hvor jeg gennemgår alt, hvad der er værd at vide om hårspray.

Disse krav bør du stille til din hårspray

Der findes rigtig mange forskellige hårspray på markedet og derfor kan du også sagtens tillade dig at stille krav til din hårspray eller hårlak, som den også kaldes. Find frem til den bedste hårspray til dit hår og din frisure ved at stille dig selv disse spørgsmål.

Hvor kraftigt hold skal din hairspray give?

Hårspray findes i forskellige styrker. Du kan få en hårspray med let hold som fikserer frisuren, men stadig gør, at håret kan bevæge sig frit. Den er oplagt til det lange hår eller kort hår i pjuskede styles.

Hårspray til strong hold eller extra strong hold er perfekt til dig som ikke ønsker at et eneste hår ikke sidder korrekt. Bruger du strong hold eller extra strong hold så bliver dit hår helt fikseret og kan ikke bevæge sig men holder sin form.

Ønsker du en mat eller glansfuld finish i dit hår?

Når du køber hårspray, så skal du være opmærksom på, at der er forskel på, hvilken finish du får med de forskellige produkter. Nogle hairspray giver et mat look, det er altså en hårspray som er helt usynlig i håret. Andre giver dit hår ekstra shine og glans.

De fleste vælger en hårspray med glans, da den får håret til at syne sundere og mere vibrant. Du kan også få hårspray med glimmer effekt i sølv og guld. Men de henvender sig mest til festlige lejligheder hvor frisuren lige skal have lidt ekstra.

Har du brug for en hårspray der også giver fylde i håret?

Hvis du oplevet, at dit hår let klasker og falder sammen, så er der flere ting, du kan gøre. Du kan vælge at bruge en hårpudder eller en tørshampoo som er rigtig godt til at løfte hårrødderne. Du kan også finde en hårmousse som kan hjælpe med at give volume.

Et super godt trick er dog også at bruge hårspray med volume. Det gør virkelig en forskel. Vend hovedet nedad og sprøjt hårspray på hårrødderne og lad det tørre et minut, inden du retter dig op. Det vil give dit virkelig meget volume i håret.

Hvilken struktur vil du gerne have i håret?

En hårspray eller hårlak giver ikke kun hold på frisuren. Den kan også hjælpe dig med at opnå den struktur i håret som du gerne vil have. Nogle hårspray virker udglattende på håret og hjælper med at give et virkelig sleek look andre giver et beachy look som havde du brugt en saltvandsspray til håret. Kigger du dig ordentlig for så finder du helt sikkert også en hårspray som passer til dit hår.

Er dit hår særligt plejekrævende?

Hvis du ofte farver og / eller styler dit hår med varme styling tools som glattejern, hårtørrer eller krøllejern, så er der stor sandsynlighed for, at dit hår er til den tørre side og har brug for en masse fugt og pleje fra din hårstylings produkter, som du anvender.

Omvendt kan du også have fedtet hår som absolut ikke har brug for yderligere oliebehandling. Tag disse overvejelser med når du vælger hårspray og vælg et produkt som plejer dit hår samtidig med, at det holder frisuren på plads.

Har du brug for et produkt med anti-frizz?

Mange oplever, at de bruger lang tid på at style håret og når de så kommer ud i fugtigt vejr eller begynder at svede, så begynder håret at kruse og blive uregerligt. Har du krøller, så er du sikkert endnu mere udfordret af denne problematik.

Du kan finde mange anti-frizz styling produkter i handlen og de er helt sikkert effektive og anbefalelsesværdige, hvis det er problemer, du kan nikke genkendende til. Der er dog også hårspray som bekæmper håret tendens til at frizze og blive uregerligt. En hårspray til krøller er for eksempel specielt udviklet til at beskytte håret mod fugt.

Har du problemer med den sprittede lugt i hairspray?

Hårstylingsprodukter som hårspray indeholder ofte alkohol. Det gør et styling produkt som tørshampoo også. Det skyldes, at alkoholen gør det lettere at binde produktet til håret og samtidig få spildprodukt til at fordampe i en fart.

Nogen synes den sprittede luft i hårspray er generende. Problemet er bare, at det er svært at finde et alternativ. Du kan dog få hårspray, som er langt mindre sprittede end hoveddelen. Kig efter en hårspray som indeholder fedtalkoholer. Fedtalkohol har nemlig ikke en skarp duft.

Forskellige typer af hårspray

Hårspray er ikke længere bare hårspray. I dag findes der et kæmpestort udvalg af forskellige hårspray, der har fokus på at takle forskellige problematikker mange oplever, når de skal style deres hår.

Nogle hårspray er fantastiske til at give mere volumen i håret, nogle er ikke tyngende og derfor perfekte til fint hår, andre giver strong hold, så frisuren sidder hele dagen og aftenen med. Læs med videre om de forskellige muligheder du har, når du skal købe hårspray.

Hårspray med ekstra hold

Hvis du gerne vil være sikker på, at hvert hår sidder korrekt, så skal du have fat i en hårspray med ekstra styrke, eller strong hold, som der også kan stå på dåsen.

Har du kort hår, som du gerne vil sikre sidder korrekt gennem hele arbejdsdagen, så er hårspray med ekstra hold lige det, du har brug for. Den er også suveræn til flot opsatte frisurer i langt hår, hvor den holder lokkerne på plads.

Hårspray til krøllet hår

Har du krøllet hår, så bør du stifte nærmere bekendtskab med en hårspray til krøllet hår. Den er nemlig sammensat, så den løser de udfordringer, der er forbundet med krøllet hår.

Har du krøller, så kender du sikkert alt til krøller, der begynder at kruse eller frizze, hvis vejret er fugtigt. Hvis du vælger en hårspray til krøllet hår, så giver den dig det hold på frisøren, som du forventer af en hårspray, men den giver også dit hår en belægning, der er så tynd, at den ikke ikke tynger håret. Denne belægning eller coating beskytter håret mod fugt. Man kan sige, det er en hårspray der er anti-frizz.

Hårspray med volume

Det kan være svært at skabe volume i håret specielt, hvis du har længere hår, som tyngdekraften gerne vil tynge ned. En hårspray med volume indeholder fibre som hjælper med at skabe fylde i håret.

Tag en sektion hår af gangen, løft det op, og giv det et enkelt sprøjt hårspray. Hold lokken væk fra hovedet i 10 sek, indtil hårsprayen er tør. Så får du en hårmanke med masser af fylde.

Hårspray til baby hair

Babyhår, strithår, fimrehår - de korte uregerlige hår langs hårgrænsen har mange navne. De kan være rigtig svære at styre, specielt hvis du har håret opsat eller ønsker et sleek look. I mange år har man brugt almindelig hårspray og en lille kam eller spoolie til at redde de små hår på plads. Det er stadig min yndlings metode fordi den virker.

Men nu er der også kommet nye spændende produkter på markedet, nemlig hårspray til baby hair som minder mere om en mascara. Den har dog samme effekt som metoden med hårspray. Den er bare mindre og langt lettere at have liggende i makeuppungen eller håndtasken.

Hårspray med glans

Hvis dit hår er tørt eller slidt, så kan håret let komme til at mangle glans og i stedet for se kedeligt og mat ud. Det dit hår har brug for er en masse fugt. Det kan du give det med en god shampoo og balsam til tørt hår.

Men du kan sagtens få glansen tilbage i håret midlertidigt ved at bruge en hårspray med glans som både giver håret hold men også masser af glans.

5 gode tips om styling med hårspray

Afslutningsvis får du her en guide til, hvordan du får de bedste resultater, når du bruger hårspray i dit hår. Brug dem og få et flot resultat hver gang du styler dit hår med hårlak.

  1. Dit hår skal være 100 % tørt - For at din hårspray kan fiksere dit hår og holde frisuren på plads, så er det vigtigt, at dit hår er helt tørt, når du bruger hårspray. Hårspray har nemlig brug for en helt tør overflade, altså tørre hårstrå, for at kunne hæfte.
  2. Minimum 30 cm. afstand - Mange laver den fejl, at de holder hårspray dåsen for tæt på håret. Sker det, så bliver hårlakken ikke fordelt jævnt og du ender med at dit hår bliver tynget, fordi laget er for tykt. Hold derfor altid minimum 30 cm afstand til håret.
  3. Læg et tyndt og jævnt lag på håret - Det er ikke meningen, at du skal bruge en halv dåse hårlak, når du styler dit hår. Less is more når det kommer til hårspray. Spray i stedet med god afstand et tyndt lag i håret. Er der sektioner, der har brug for mere hold, så kan du give dem et ekstra sprøjt når første lag er tørt.
  4. Spray hårrødderne for maksimal volume - Mange er ikke klar over det, men du kan faktisk skabe rigtig meget volume i håret med hårlak. Hvis du sprayer undersiden af håret og især hårrødderne og lader det tørre, så puffer det automatisk håret op så det syner af mere.
  5. Brug anti-frizz hårlak på fugtige dage - Der er ikke noget, der kan spolere en god hårdag som fugtigt vejr. Fugtigt vejr for håret til at kruse og opføre sig underligt. Det kan du heldigvis komme udenom, hvis du vælger en hårspray med anti-frizz eller en hårspray til krøllet hår som begge beskytter håret mod fugt udefra.

Har du fået styr på hvilken hårspray der er den bedste hårlak til dit hår?

Så er vi ved at være til vejs ende i min gennemgang af hårspray og alle dens fordele. Jeg håber, jeg har gjort det lettere for dig at vælge den helt rigtige hårspray til lige præcis din hårtype, frisure og de problematikker, du oplever med dit hår.

Jeg har ikke haft plads til alle produktinformationer om de enkelte hårspray, det ville have gjort artiklen for lang. Men synes du, du mangler yderligere information om en af de fremhævede hårspray, så har jeg lagt link ind direkte til forhandlerne.

På deres sider kan du finde yderligere information om de enkelte produkter. Ved at lægge link ind til forhandlerne har jeg også gjort det lettere for dig at se, hvor du kan få dine hårstylingsprodukter billigst.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 hårsprays, har Camilla valgt LOreal Fix Design , som den bedste sprayvoks i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære hårsprays, herunder bl.a. TIGI Bed Head Masterpiece, TIGI Bed Head Hard Head, Moroccanoil Luminous Hairspray Strong & Kevin Murphy BEDROOM.HAIR... klik her for at se de resterende!

4 ofte stillede spørgsmål til hårspray til håret

Mit hår klasker sammen når jeg bruger hårspray, hvad gør jeg forkert?

Oplever du at håret klasker sammen når du bruger hårspray, så kan det hovedsageligt skyldes to ting. Du kan have for meget (andet) stylingprodukt i håret der tynger lokkerne - skær ned på mængden. Du kan have valg en pumpe hårlak - skift til en aerosol variant.

Kan hårspray give volumen i håret og hvordan gør man?

Hårspray kan godt give volumen i håret. Det gøres ved at man løfter op i håret og sprayer med hårlak på de første 2 - 5 cm af hårstråene inde ved hovedbunden. Puf herefter håret op med fingerspidserne og fortsæt indtil den ønskede volumen er opnået.

Hvad gør jeg med en tom hårspray?

En tom hårspray må IKKE smides i hverken metalbeholderen eller til dagrenovation. En tom hårlak skal skal enten deponeres i en miljøboks eller afleveres på genbrugsstationen.

Findes der hårspray til fint hår?

Der findes hårspray til fint hår, der ikke tynger det enkelte hårstrå nævneværdigt. Søg specifikt efter hårspray til fint hår.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5