Bedste hårpudder: Se de 11 udvalgte hårpuddere til håret i 2021

Bedste hårpudder: Se de 11 udvalgte hårpuddere til håret i 2021

Den bedste hårpudder sikrer dig et voluminøst og smukt look dagen lang. Hvad end du ønsker en mat eller naturlig finish, øget tekstur eller måske et genopfrisket andens-dags look, finder du den perfekte hårpudder lige her. Du finder hårpudder, volume pulver og volume boost, der sikrer dig et fyldigt og glamourøst look. Her i denne hårpudder guide finder du de mest populære varianter netop nu!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag mandag d. 27 september 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 31. august 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 27. oktober 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
OSiS+ Dust It hårpudder

Konklusion: Her er den bedste hårpudder

OSiS+ Dust It hårpudder er udvalgt af Camilla, som den bedste hårpudder i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hårpudder

Med den bedste hårpudder kan du skabe fylde i det tynde og fine hår. Der er intet, der skaber volume i håret som en god hårpudder. Produktet kan også benyttes alternativ til tørshampoo, fordi de har formidable evner til at opsuge olier i hovedbunden og dermed modvirke at dit hår fedter og klasker.

Hårpudder er utrolig let at anvende og skaber volumen til alle hårtyper. Det anvendes i tørt hår og kræver ingen stylingredskaber andet end dine fingre. En lille hårpudder er derfor perfekt at have i tasken, hvis du ønsker at friske frisuren op efter sport eller en lang dag på kontoret.

Jeg har læst anmeldelser og har her samlet de hårpudder, som der har været mest hype omkring den sidste tid. Det er produkter, som har bevist deres værd og som giver en markant effekt. Efter gennemgangen får du en masse gode råd om hårpudder og hvordan du bedst bruger den.

3 ting som kendetegner en god hårpudder

  1. Gode olie-eliminerende egenskaber - Det er utrolig vigtigt, at en hårpudder er god til at opsuge den olie, du har i hovedbunden og dermed friske dit hår op. Kig efter ingredienser som rispulver eller et andet indholdsstof med samme egenskab.
  2. Den tilfører struktur til håret - Det fint og tyndt hår mangler er struktur. Det er også mangel på samme, der får fedtet hår til at klaske sammen. Vælg en hårpudder der giver struktur til håret, så håret lettere kan skabe volume.
  3. En duft af nyvasket hår - En hårpudder eller en tørshampoo er ofte det vi tyer til, hvis vi ikke har nået at vaske hår og gerne vil friske det op. Du kan derfor med fordel vælge en hårpudder, der dufter dejligt og dermed får dit hår til at dufte nyvasket.

Hvilken hårpudder er bedst i test?

1. OSiS+ Dust It hårpudder

OSiS+ Dust It hårpudder

Osis+ hårpudder

OSIS+ Dust It Mattifying Powder giver en helt eminent volumen og tekstur i især det tynde og fine hår.Skab et langtidsholdbart mat look med let kontrol og separation med Schwarzkopf OSIS+ Dust It Mattifying Powder.Omrystes før brug. Anvend i tørt hår. For... Læs mere hos Signatura

2. ONE Dust Volume Booster hårpudder

ONE Dust Volume Booster hårpudder

ONE hårpudder

Få mere volumen og en flot finishVolume Booster fra One Dust er en volumengivende hårpudder i en unik og innovativ glasflaske, der fungerer som en pumpe. Stylingpudderet har en super lav vægt og hjælper helt nede ved hårrødderne, ved at tilføre tekstur og... Læs mere hos Billigvoks

3. LOreal Pro. Tecni.Art Super Dust hårpudder

LOreal Pro. Tecni.Art Super Dust hårpudder

LOreal hårpudder

L'Oréal Tecni Art Super Dust 7 g. er en volumegivende hårpudder.Håret får god fylde og tekstur med L'Oréal Tecni Art Super Dust.Denne lækre hårpudder efterlader håret med en flot mat overflade!Rystes og fordeles i hænderne inden hårpudderet fordeles i hår... Læs mere hos Signatura

4. Kevin Murphy Powder Puff hårpudder

Kevin Murphy Powder Puff hårpudder

Kevin Murphy hårpudder

Kevin Murphy POWDER.PUFF er en vægtløs pudder, der er designet til at give volumen og fylde, til selv det fladeste hår. Dette er et must-have for kvinden, der ønsker et livligt hår. Pudderet indeholder ingredienser som importeret tang fra Fankrig samt eks... Læs mere hos Nicehair

5. American Crew Boost Powder hårpudder

American Crew Boost Powder hårpudder

American Crew hårpudder

American Crew Boost Powder American Crew Boost Powder er et anti-tyngde og volume pulver der løfter og giver øget volume, samt et fleksibelt hold med et mat finish. Anvendelse af American Crew Boost Powder: Bank forsigtigt med fingeren på pucken et par ga... Læs mere hos Brandshop

6. Maria Nila Power Powder hårpudder

Maria Nila Power Powder hårpudder

Maria Nila hårpudder

Maria Nila Power Powder er en volumengivende pudder, der giver utallige stylingsmuligheder. Den giver en fantastisk volume og et vedvarende hold med et mat look. Den har en smart pumpefunktion, som gør, at man kan præcisere påføringen af produktet. Fordel... Læs mere hos Nicehair

7. Batiste XXL Plumping Powder hårpudder

Batiste XXL Plumping Powder hårpudder

Batiste hårpudder

Batiste XXL Plumping Powder 5 g.Hårpudder fra Batiste der giver ekstra volumen og et mat look... Læs mere hos Signatura

8. Ce-Ce Hair Powder Brown Opal hårpudder

Ce-Ce Hair Powder Brown Opal hårpudder

Ce-ce hårpudder

CeCe Hair Powder Brown Opal CeCe Hair Powder Brown Opal er en fantastisk brun hårpudder, der giver volume til dit hår. Hører hjemme i tasken sammen med den uundværlige lipgloss! Denne hårpudder kan bruges dagligt. Pudderen kan desuden bruges som tør-shamp... Læs mere hos Nicehair

9. Davines More Inside Texturizing Dust hårpudder

Davines More Inside Texturizing Dust hårpudder

Davines hårpudder

Davines More Inside Texturizing Dust er et volumegivende pulver, som kan bruges til alle hårtyper, men som især er godt til fint hår, som kan have tendens til at blive fladt. Den giver et øjeblikkeligt løft ved hårrødderne, og giver samtidig struktur til... Læs mere hos Signatura

10. Osmo Power Powder hårpudder

Osmo Power Powder hårpudder

Osmo Essence hårpudder

Hårpudder med let holdPower Powder fra OSMO er en hårpudder, der tilfører tekstur og volumen til håret. Hårpudderen giver et let, vedvarende hold og en matteret finish. Hårpudderet fordeles vægtløst i håret og bliver gennemsigtig ved fordeling i håret. Po... Læs mere hos Billigvoks

11. D:fi Volume Powder hårpudder

D:fi Volume Powder hårpudder

d:fi hårpudder

D:fi Volume Powder er en hårpudder, der øjeblikkeligt tilfører dit hår en fantastisk volumen helt fra hårrødderne, og giver frisuren en lækker mat finish helt uden at tynge.Den helt unikke kombination af ingredienser i denne pudder til håret bevarer den n... Læs mere hos Signatura

Hvad er hårpudder og hvad bruges det til?

Hårpudder er et hårstylingsprodukt med mange år på bagen, dog ikke i den version vi kender og elsker i dag.

I Louis XIII´s tid i slutningen af 1600 tallet var allonge parykker det hotteste af det hotte. Du har sikkert set dem på billeder. De store flot stylede krøllede parykker som både blev båret af mænd og kvinder. Parykkerne kunne ikke vaskes og blev derfor hurtigt snavsede. Det skjule man ved at drysse et tykt lag hvidt hårpudder hen over dem.

I dag bruger vi ikke længere den samme type hårpudder som dengang og vi bruger det slet ikke for at skjule snavset hår men snarere for at give det mere fylde og afhjælpe olieret hovedbund.

Hårpudder er i dag et hårstylingsprodukt som giver en hjælpende hånd til alle dem der har tyndt og fint hår eller hår der har tendens til at klaske i løbet af dagen. En god hårpudder er nemlig eminent til at give håret mere fylde og volume. Hvis du foretrækker din frisure lidt mat, så vil du elske hårpudder som giver håret et mat look.

Mange vælger også at bruge hårpudderen som man bruger en tørshampoo. Nemlig til at opsuge olie i hovedbunden og dermed friske håret op og måske redde sig en ekstra dag inden hårvask.

Hårpudder ligner setting powder eller babypudder. Det indeholder også nogle af de samme ingredienser, men indeholder derudover også rispulver som er fantastisk til at opsuge fugt og olie - og silikone som giver håret struktur og fylde.

Sådan bruger du hårpudder

Hvis du aldrig har brugt hårpudder før, så har du sikkert en masse spørgsmål om hvordan du kommer i gang og hvordan du bedst gør. Det får du alt sammen svar på nu.

Hårpudder anvendes i tørt hår - Når du bruger hårpudder, så skal du altid anvende det i tørt hår. Anvender du hårpudder i vådt hår, så vil produktet ingen virkning have, men til gengæld have den ulempe, at den sætter sig som gråhvide klumper i håret. Anvender du til gengæld hårpudderen i tørt hår, så tilføjer du en masse fylde til dit hår og du redder dig en ekstra dag inden hårvask.

Opdel håret i sektioner for større overblik - Det er næsten umuligt at fordele hårpudder ordentligt, hvis ikke du deler dit hår op i sektioner. Jeg vil anbefale dig at dele håret op i 4 eller 6 sektioner, altså i 2 eller 4 på hver side af hovedet. På den måde er du sikker på, at du får hårpudderen fordelt jævnt i hele dit hår. Start med de nederste sektioner i nakken og arbejd dig frem mod ansigtet.

Husk at lidt hårpudder rækker langt - Det værste du kan gøre, når du bruger hårpudder er at tænke at jo mere jo bedre, for det er faktisk lige omvendt. Du skal faktisk kun give hver enkelt hår sektion et par ganske små drys. Og hellere for lidt end for meget. Overdosere du hårpudder så vil det klumpe og være synligt i håret.

Hvis du har svært ved at styre din hårpudder, fordi den giver for meget, så kan du evt. dække halvdelen af hullerne til med tape. Det skulle gøre det lettere at styre.

Brug fingre eller børste - For at få de bedste resultater med hårpudder så er det vigtigt, at du får det godt fordelt i hovedbunden og den inderste cm hår. De fleste vælger at bruge fingrene til at massere det godt ind i skalpen, andre foretrækker en børste. Det er også i denne fase, at du kan bedømme om håret har brug for lidt ekstra hårpudder.

Afslut med lak for ekstra hold - Når du er færdig med at sætte dit hår, så kan du vælge at give dit hår hårlak for at give det ekstra hold. Bruger du hårlak, så kan du med fordel løfte sektioner af håret op og give det lak. Det giver ekstra meget volumen i håret.

Rod op i håret i løbet af dagen for mere volume - Lige meget hvor grundigt du har stylet dit hår og brugt hårpudder og måske endda en afsluttende lak. Hår har en tendens til at tabe fylde i løbet af dagen. Har du hårpudder i håret, så kan du sagtens genaktivere det ved at ved hovedet nedad og rode op i håret.

Hårpudder og hårvask

Nogle hårstylingsprodukter kan være virkelig svære at få ud af håret og det kan kræve flere omgange shampoo. Det problem får du ikke med hårpudder. Hårpudder er enormt effektivt, mens det sidder i håret, men det er også utrolig let at vaske ud.

Det eneste du skal gøre er at gøre dit hår vådt og vaske det som du plejer. Herefter vil dit hår være helt produkt frit indtil du styler det igen. Hårpudder laver heller ingen skader på dit tøj som hårvoks og hårgelé for eksempel kan.

Farvet hårpudder

Du kan også få farvet hårpudder. Farvet hårpudder er et nyt hårstylingsprodukt som først er kommet frem inden for de sidste par år. Farvet hårpudder kan minde om en hårfarvespray, i hvert fald hvis vi taler om en af de hårfarvespray, der er en touch up spray, der skjuler udvoksninger i håret inden frisørbesøg.

Farvet hårpudder er nemlig også udviklet til at skjule udvoksninger. Det farvede pudder drysses simpelthen i hovedbunden, som du ville gøre det med en almindelig hårpudder og så skjuler den den afslørende overgang fra behandlet hår og til din naturlige hårfarve. Det kan redde dig lidt ekstra tid, inden du behøver at booke tid hos frisøren.

En farvet hårpudder har i øvrigt de samme kvaliteter som en almindelig hårpudder. Du skal dog være opmærksom på, at langt de fleste farvede hårpudder prismæssigt ligger væsentlig over en almindelig hårpudder.

Forskellen mellem en hårpudder og en tørshampoo

Mange har svært ved at kende forskel på en hårpudder og en tørshampoo og det kan jeg egentlig godt forstå. De to produkter minder nemlig meget om hinanden og deler mange af de samme egenskaber.

Med hvor en tørshampoo hovedformål er at fjerne fedt fra hovedbunden, så du kan gå en ekstra dag uden hårvask, så har hårpudderen den store fordel, at den giver håret rigtig meget fylde.

Leder du derfor efter et produkt, hvis primære opgave er at give dit hår fylde og den sekundære at opsuge olier i hovedbunden, så håret ikke fedter, så er det helt klart en hårpudder, du skal købe.

Disse krav bør du stille til din hårpudder

Når vi køber produkter til vores hår og hud, så vil vi have noget, der virker. Det er selvfølgelig også derfor, at du læser med her, fordi du ikke giver lave et kedeligt fejlkøb. Den største udfordring vi møder, når vi køber nye produkter er, at vi ofte ikke helt ved, hvad vi skal stille af krav til dem - altså hvad vi skal gå efter når vi vælger produkt.

Derfor har jeg her samlet de 5 vigtigste krav, som du bør stille til din hårpudder. Kan din hårpudder leve op til disse 5 krav, så har du fundet den absolut bedste hårpudder til dig.

1. Hvordan er evnen til at give håret volume?

En af hårpudderens spidskompetencer bør være at give dit hår maksimal volume. Du bør derfor lede efter efter hårpudder, som gør en mærkbar forskel i dit hår. Ofte mangler håret struktur, specielt fint hår. Derfor kan du med fordel vælge en hårpudder, der indeholder silikone eller et lignende stof der netop coater hvert hårstrå og giver det mere volume og hold.

2. Hvordan ser håret ud når du er færdig med at style det?

Hårpudderen skal kunne stå prøven og friske dit hår op og give det en masse volumen UDEN, at du skal kunne ane spor af den i håret. Du ved, du har fat i en god hårpudder, når pudderen udvikler mirakler i dit hår uden at den efterlader striber eller ser unaturligt ud.

3. Hvor god er hårpudderen til at opsuge olie i hovedbunden?

En hårpudder er ikke en tørshampoo, men en hårpudder bør stadig være super effektiv til at opsuge olie i hovedbunden, så du fjerner fornemmelsen af fedtet hår. Når du har brugt en hårpudder, så skal du føle at dit hår er opfrisket og at du sagtens kan gå en dag mere uden hårvask.

4. Hvor længe holder effekten?

En god hårpudder har en langtidsvirkende effekt. Specielt fordi du blot kan rode op i håret, hvis du synes det mister fylder, så reaktivere du hårpudderen og får øjeblikke fylde tilbage i håret. Du bør kunne forvente af en god hårpudder, at den kan holde hele dagen, og aftenen med uden problemer.

5. Hvordan dufter den?

En hårpudder skal gerne dufte dejligt. Den skal jo hjælpe med at friske håret op. Det gør den selvfølgelig ved at opsuge olier i hovedbunden, så håret ikke klasker men i stedet for mere volume. Men for virkelig at få den forfriskende følelse, så vil mange se det som en fordel, hvis produktet har en diskret men lækker duft.

Har du fundet din nye yndlings hårpudder?

Jeg håber min gennemgang har været nyttig for dig og at du allerede ved, præcis hvilken hårpudder du har lyst til at prøve. Jeg håber også, at jeg har gjort dig tryg med hensyn til hvordan man bedst anvender produktet.

Jeg har lagt link ind direkte til forhandlernes hjemmeside. På den måde kan du let sammenligne priser og sikre dig, at du gør en god handel. Har du stadig spørgsmål, som jeg ikke har besvaret her, så vil jeg anbefale dig at gå ind på forhandlerens side, hvor du kan finde mere information om de forskellige hårpuddere.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 hårpuddere, har Camilla valgt OSiS+ Dust It , som den bedste hårpudder i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære hårpuddere, herunder bl.a. ONE Dust Volume Booster, LOreal Pro. Tecni.Art Super Dust, Kevin Murphy Powder Puff & American Crew Boost Powder... klik her for at se de resterende!

8 ofte stillede spørgsmål om hårpudder

Mit hår bliver hvidt med hårpudder, hvad gør jeg forkert?

Bliver håret hvidt efter brug af hårpudder, så skal du ruske lidt mere i det. Pudderet skal ikke ligge som en hinde, men arbejdes ned i hår og hovedbund.

Kan jeg bruge hårpudder i vådt hår?

Man kan ikke bruge hårpudder i vådt hår, da det vil klumpe og blive som melklister. Brug derfor kun hårpudder i tørt hår!

Kan jeg bruge hårpudder i mørkt hår?

Du kan godt bruge hårpudder i mørkt hår. Du bør dog ruske lidt ekstra i lokkerne efter brug, så produktet ikke blot lægger sig som en hvid hinde på overfladen af håret.

Hvordan virker hårpudder?

Hårpudder virker ved at pulveret absorberer den overskydende fugt og olie i hår og hovedbund, og dermed giver et mat look til hårstråene. Produktet giver også et godt hold og er derfor ideelt til at skabe volumen i håret.

Hvordan skaber jeg volumen i håret med hårpudder?

Ønsker du volumen i håret, så drysses pudderet på de første par cm af hårstråene inde ved hovedbunden. Derefter bruges fingerspidserne til at puffe og løfte håret op indtil det ønskede voluminøse look er opnået.

Hvordan bruger jeg hårpudder?

Hårpudder bruges altid i tørt hår, og kan enten drysses på hårstrå ved hovedbunden for volumen eller i længderne for det matte look. Husk at ruske lidt i håret efter påførsel, så pudderet ikke blot er en hvid hinde ovenpå håret.

Hvad koster hårpudder?

Hårpudder koster mellem 50 kr. og 250 kr. for en dåse med pudder til håret. Prisen afhænger af mærke, størrelse på produktet o.lign. faktorer.

Hvad er hårpudder?

Hårpudder er et stylingprodukt til håret, der giver fylder, struktur og en mat effekt. Det matte look opnås ved at pulveret absorberer overskydende fugt og olie i hår og hovedbund. Hårpudder er derfor et godt stylingprodukt til dig med tendens til fedtet hår.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Redken Texture Powder Grip 03.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
39 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5