Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Grønt hår efter pool? Sådan slipper du af med et grønt skær!

Grønt hår efter pool? Sådan slipper du af med et grønt skær!

Er uheldet ude og har du fået et grønt skær i håret efter pool-besøg så fortvivl ej - Læs med videre og få gode råd til hvordan du slipper af med det grønne skær i håret og hvordan du fremadrettet undgår det.

Af Bapoons frisør & hårguru
Indholdet er opdateret lørdag d. 18. september 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 17. september 2021.

Har du været på ferie eller i svømmehal og er kommet hjem med grønt hår?

Problemet med uklædelige grønne undertoner i håret, som en kedelig souvenir fra ferien eller turen i svømmehal, er ikke ukendt. Og du er derfor også langt fra den eneste, som nu søger hjælp til at slippe af med de uønskede farvespil i håret.

Det skorter heldigvis ikke med gode råd til, hvordan du kan få det grønne skær ud af håret. Det ene råd kan lyde mere besynderligt end det andet, men alle råd der er nævnt her, er afprøvet af mange, gennem mange år - og de virker.

Jeg har her samlet de bedste råd til at slippe af med grønt hår efter pool. Det er alle råd, der er lette at følge og som ikke indebærer, at du skal ud og købe en masse dyre produkter. Langt de fleste ting du kan bruge, har du sikkert allerede stående derhjemme i forvejen.

Læser du med helt til slut, så får du også mine bedste tips til, hvordan du i fremtiden undgår, at dit hår får grønne misfarvninger.

Detoxe dit hår med en afrensende shampoo

Du kan i dag få shampoo, der har en afrensende effekt. De er udviklet til at detoxe håret, altså til at fjerne alle ophobninger af gamle hårprodukter, snavs og misfarvninger fra røg, forurening og klor.

Denne type shampoo er fantastisk til at fjerne det grønne skær fra klor i håret. Samtidig plejer du dit hår og får fjernet alle de andre affaldsstoffer i dit hår - det giver også en sundere hovedbund og dermed bedre og hurtigere hårvækst.

Sådan gør du

 1. Gør håret vådt.
 2. Brug en afrensende shampoo som du fordeler og skummer op i hele håret.
 3. Masser hovedbunden godt for at fjerne gamle hårprodukt rester nu du er i gang.
 4. Lad shampooen sidde i 5 minutter, eller følg anvisningerne på produktet.
 5. Skyl shampooen ud og brug en god balsam eller hårkur.

Den røde pigment i ketchup neutraliserer det grønne klorin hår

Dette næste råd kan måske lyde lidt “far fetched”, men ikke desto mindre virker det faktisk. Ketchup er nok det sidste, du ville overveje at komme i håret, men ketchup er fuld af rød pigment fra tomaterne og det er disse røde pigmenter, der er hemmeligheden bag, hvorfor ketchup kan fjerne grønt hår efter pool med klor.

Rød er kontrastfarve til grøn, når du kigger på farvespektret. Derfor kan rød ophæve grøn (i hvert fald når det kommer til dit hår) Ketchuppen går altså ind og neutralisere det grønne skær i håret.

Sådan gør du

 1. Gør håret vådt.
 2. Sprøjt ketchup i håret så det dækker alt dit hår - vær ikke nærig med mængden.
 3. Masser ketchuppen godt ind i håret.
 4. Tag en løs badehætte eller en pose om hovedet .
 5. Lad ketchuppen trække i 15 minutter.
 6. Skyl håret rent og brug en balsam eller hårkur.

Treo brusetabletter hjælper ikke kun på hovedpinen

De fleste ved, at det er en god idé altid at have en hovedpinepille ved hånden. Men vælger du Treo brusetabletter som din hovedpine piller, så kan du faktisk også bruge den til at trække det grønne skær ud af håret.

Faktisk drejer det sig ikke kun om Treo men også om Aspirin brusetabletter. Andre hovedpine præparater virker ikke.

Sådan gør du:

 1. Opløs én eller to brusetabletter i et stort glas vand ( brug ½ l. hvis du anvender 2 brusetabletter).
 2. Fordel blandingen i allerede fugtigt hår.
 3. Lad det virke i 10 - 15 min (overskrid ikke 15 minutter).
 4. Skyl håret godt igennem.

Silver shampoo fjerner det grønne skær i blondt og gråt hår

Silver shampoo, eller lilla shampoo som den også kaldes, er kendt for sine egenskaber, når det kommer til at neutralisere gullige toner i håret. Gullige toner opstår ofte i blondt og gråt hår. Som oftest fordi der stadig er pigment rester tilbage i håret som ikke er bleget.

Silver shampoo fjerner ikke misfarvningen men neutralisere dem midlertidigt. Det gælder også, hvis du har fået et grønt skær i håret efter at du har badet i en pool med klor.

Sådan gør du

 1. Skyl håret godt igennem med vand så alle hårstrå er våde.
 2. Vask håret med silver shampoo. Sørg for at vaske håret grundigt så alt hår kommer i kontakt med de violette pigmenter i shampooen.
 3. Lad silver shampooen virke mellem 2 - 10 minutter afhængig af hvilket mærke silver shampoo du har købt. Følg altid anvisningerne på produktet og overdriv ikke virkningstiden.
 4. Skyl shampooen ud og giv håret en god balsam eller hårkur.

Vaskemiddel vasker ikke kun dit tøj rent

Når ungerne får græs- eller chokoladepletter på tøjet, så bruger du vaskemiddel til at fjerne pletterne, når tøjet skal vaskes. Samme trick kan du faktisk bruge til dit hår, hvis dit hår har fået en grønt skær efter, at du har været i swimmingpool eller svømmehallen. Du bør ikke skifte din shampoo ud med vaskemiddel på daglig basis, men hvis uheldet er ude og dit hår har fået et kedeligt skær - så er det et trick, der virker.

Sådan gør du

 1. Gør håret vådt.
 2. Kom en blanding af almindelig shampoo og flydende vaskemiddel i håret.
 3. Masser shampoo-blandingen godt ind i håret.
 4. Lad det virke i 2 - 3 minutter.
 5. Skyl shampooen ud af håret og afslut med en balsam eller hårkur.

Bagepulver fjerner det grønne skær uden at få håret til at hæve

Du skal ikke længere end ud i køkkenskabet, hvis du skal finde et middel, der kan fjerne klorin grønt hår - bagepulver kan nemlig klare tricket.

Bagepulver har både afrensende og slibende effekter og derfor bruges det også til mange andre ting end at få dine kager til at hæve. Har du ingen pudsemiddel til sølvstagerne, så kan du bruge en blanding af vand og bagepulver til at pudse med. Har du fået rødvin på dugen, så kan du fjerne det med bagepulver og er håret blevet grønt, ja så skal du også have fat i bagepulver.

Sådan gør du

 1. Gør håret våd.
 2. Bland 2 - 3 tsk bagepulver i en håndfuld af din shampoo.
 3. Fordel blandingen i håret og sørg for at alt hår er dækket.
 4. Lad det virke i 5 minutter.
 5. Vask shampoo og bagepulver ud af håret og afslut med balsam.

Disse hårtyper har størst tendens til at få et grønt skær - Og det kan ske selvom du ikke bader i klor

Det er ikke fair, men der er nogle hårtyper og hårfarver som er mere disponeret for at få et kedeligt grønt skær i håret end andre.

Det kan være en god idé at vide, om dit hår har særlig stor risiko for at få et grønligt skær, så du kan tage foranstaltninger og undgå det.

Tør og skadet hår tager lettere imod misfarvninger

Der er mange grunde til, hvorfor du bør gøre alt, hvad du kan for at holde dit hår stærkt og sundt. Den selvsagte er, at dit hår er langt smukkere, hvis det er sundt, blankt og velplejet, men det er også langt mindre tilbøjeligt til at tage imod misfarvninger fra klor, kemi eller forurening.

Når dit hår bliver tørt og skadet, så er hårfolliklerne (de små skæl på hårstrået) ikke længere intakte og dermed ikke i stand til at beskytte hårets kerne. Når de små skæl ikke længere danner en intakt beskyttelse omkring hvert hårstrå, så bliver det lettere for udefrakommende påvirkninger at misfarve håret.

Hvis du oplever et grønt skær i håret, selvom du ikke har badet i klor, så kan det i lige så høj grad være fra hårprodukter eller forurening fra luften.

Helt fint hår har ikke så meget modstandskraft

Hvis du fra naturens hånd er udstyret med et helt fint hår, så er dit hår ekstra sårbart overfor påvirkninger udefra. Det være sig både varme fra glattejern, føntørre mm, men også overfor misfarvninger på grund af klor, kemi eller forurening.

Årsagen til at fint hår er mere modtagelig ligger i håret struktur. Hvert hår er ganske tyndt og hårfolliklerne er ligeledes tilsvarende tynde og giver mindre beskyttelse til håret.

Bleget og farvet hår er ekstra udsat for at få et grønt skær

Hvis du har farvet eller afbleget dit hår, så har du udsat dit hår for kemi, uanset hvor nænsom du selv eller din frisør har været i farve processen.

Det betyder, at dit hår både kan have taget skade af selve behandlingen, altså været blevet mere tørt. Men det betyder også, at der er kemi-rester i håret som med tiden kan skabe forbindelser med partikler i luften eller i dine hårprodukter og begynde at trække grønligt op.

Hvis du har farvet eller afbleget dit hår bør du være ekstra opmærksom på at beskytte det hvis du går i svømmehal eller i poolen når du er på ferie.

Har du blond eller gråt hår så kan selv den mindste misfarvning ses

Et helt blond eller gråt hår kan være super smukt og misundelsesværdigt, men har du lysblond eller gråt hår, så vil selv den mindste misfarvning også kunne ses i dit hår.

Mange kender til problematikken med gullige undertoner i lyst og gråt hår som kan korrigeres med en silver shampoo, men mange tænker ikke over, at lyst hår er lige så disponibelt for at få kedelige grønlige toner i håret der får det til at se livløst ud.

Forebyg - Sådan undgår du grønt hår efter pool

Det er altid bedst at forebygge. Det gælder også, når det kommer til dit hår og de påvirkninger det er udsat for, når du går i en pool med klor.

Men ganske enkle foranstaltninger kan du minimere risikoen for, at du får et grønt skær i håret efter pool besøg.

Jeg benytter mig selv af disse 5 tips når jeg er på badeferie eller med børnene i svømmehallen.

5 tips til at UNDGÅ grønt skær i håret når du bader i pool med klor

1. Gør håret vådt inden du går i poolen

Du er måske ikke klar over det, men dit hår kan faktisk opsuge rigtig meget vand. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du altid sørger for at gå under bruseren og gennemvæde dit hår med rent vand, inden du træder ned i poolen.

På den måde er dit hår allerede “mættet” af vand og vil ikke suge lige så meget klorvand til sig som et tørt og “tørstigt” hår vil.

2. Brug en hårolie med solfaktor

Hvis du skal på ferie og ligge ved strand og pool, så vil den bedste løsning for dit hår være en hårolie med solfaktor, så slår du nemlig to fluer med et smæk. En hårolie med solfaktor beskytter dit hår mod solens UV stråler, som virkelig kan udtørre dit hår.

En god hårolie beskytter samtidig håret så det ikke i samme grad kan optage klor fra vandet.

3. Beskyt dit hår med balsam eller hårkur

Som jeg har nævnt tidligere, så er det en god idé at gennemfugte håret inden pool besøg, for at undgå at håret suger en masse klorvand til sig. Du kan med fordel vælge at lade din balsam eller hårkur blive i håret, mens du bader. Det kan du let komme afsted med, hvis du sætter håret op på hovedet.

Balsam eller hårkur vil beskytte dit hår mod kloren, og varmen fra solen vil give din balsam eller hårkur de optimale vilkår til at gennemfugte og pleje dit hår, så det bliver blødt og medgørligt, når du går i bad efter svømmeturen.

4. Sæt håret op på hovedet

Jeg sørger altid for at sætte mit hår op på hovedet, når jeg bader, hvad enten det er i havvand eller klorholdigt pool-vand. Jeg har meget langt hår, så for mig er det lettest at sætte håret op i en knold øverst på hovedet, men er dit hår kortere, kan du måske nøjes med at sætte det op i en hestehale.

Det vigtigste er, at du gør det lettere for dig selv at holde håret ude af klorvand og dermed eliminere muligheden for et grønt skær i håret.

5. En badehætte er den sikre løsning

Hvis du lige har bleget dit hår eller ved, at dit hår meget let trækker grøntonet op, så er en badehætte den sikre løsning. Skal du i svømmehallen, vil du se mange andre med badehætter. Svømmeatleter- og amatører der svømmer flere gange ugentlig ved nemlig godt, hvad klor gør ved håret - om du er lyshåret eller ej.

Skal du ligge ved poolen på ferien. så er der straks meget længere mellem badehætterne. Vil du ikke skille dig ud men stadig gerne bruge badehætte, så kan du evt tage et tørklæde ovenpå, som er flere af de kendtes go to, når de gerne vil passe på lokkerne uden at blive spottet med badehætte.

6. Check klorindholdet hvis du har badebassin i haven

Hvis du har badebassin i haven, så har du selv stor indflydelse på klorindholdet. Undersøgelser viser, at rigtig mange har for meget klor i badebassinet og risikoen for grønt hår er derfor markant større.

Du kan minimere risikoen for grønt hår ved at følge en klorguide til pool, så klorniveauet i dit badebassin altid er korrekt og også huske at gøre det til en vane altid at skylle dit hår igennem med rent vand når du er færdig med at bade.

Artiklen er skrevet af • Bapoons frisør & hårguru
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru og er ansvarlig for vores anbefalinger indenfor hårpleje mm. Hun har altid et godt hårtip klar, der måske ikke engang inkluderer et hårprodukt. Vi er alle enige om, at Camilla er den éne person, der aldrig har dårlige hårdage - kun gode!

Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5