Guide: 6 tips til fyldigere bryn & vipper

Guide: 6 tips til fyldigere bryn & vipper

Korte øjenvipper og tynde bryn er der ingen, der nogensinde har drømt om. Der findes dog (heldigvis) en hel del måder hvorpå du kan få fyldigere øjenbryn- og vipper. Det kunne f.eks. være en god øjenvippe- eller øjenbryn serum, lidt farve (vippefarve, blyant eller øjenskygge) eller måske de populære hårvitaminer. Her i denne guide til fyldigere bryn og vipper finder du de mest populære muligheder, som jeg også selv anvender!

Af Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Indholdet er opdateret tirsdag d. 9. november 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 5. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Jeg ville ønske, at jeg ikke havde så kraftige vipper og bryn…

... sagde ingen nogensinde! Vi er nemlig godt klar over, at bryn og vipper er med til at definere et ansigt, skabe dybde og struktur. Det er ligeså måden hvorpå vi kan fremhæve øjne og ansigt.

Det er langt fra alle der er født med flotte lange øjenvipper og fyldige øjenbryn. Det er der dog råd for. I dag findes der et hav af forskellige produkttyper, der hver og en kan hjælpe os godt på vej. Nogle af dem giver os en semi-permanent løsning og andre en løsning der holder dagen ud, men må gentages igen næste dag.

Læs med nedenfor hvor jeg vil komme ind på de metoder jeg selv anvender i jagten på fyldigere bryn og vipper.

1. Stimulér væksten af bryn med øjenbrynsserum

Følger du med i diverse magasiner, lyttet til venindernes snak eller været en tur på Instagram, så har du formentlig hørt om øjenbrynsserum. Med serum til bryn kan man stimulere deres hårvækst, så man allerede efter blot et par uger kan opleve at få fyldigere bryn.

Serum er ingen mirakelkur og kan derfor ikke, på magisk vis, frembringe nye hårstrå på steder, hvor der ikke tidligere har været hårvækst. Dog kan serum stimulere eksisterende hårvækst og give de bedste forudsætninger for mere fyldige bryn.

M2 Beauté Eyelash Activating Serum øjenvippeserum
Bedste øjenvippeserum 2021
M2 Beauté Eyelash Activating Serum øjenvippeserum
549 kr. hos Coolshop
Oprindeligt 990 kr.Spar 45%

2. Få længere og fyldigere vipper med øjenvippe serum

Med vippeserum vil man opleve, at vipperne bliver længere og fyldigere. Det enkelte vippehår bliver dog ikke tykkere, men man vil som regel få flere vippehår, hvorfor udtrykket kan synes sådan.

Det er selvfølgelig også vigtigt at kende til det faktum, at øjenvippe vippeserum ikke på magisk vis kan fremtrylle hårvækst på steder hvor der ikke tidligere har været hårstrå.

Serum til vipper er dog den bedste måde hvorpå man kan booste vippernes hårvækst og efter en periode se en synlig forskel!

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum
Bedste øjenbrynsserum 2021
Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum
249 kr. hos Med24
Oprindeligt 289 kr.Spar 14%

3. Styrk bryn og vipper indefra med vitaminer til håret

Har du en fornemmelse af, at håret bliver tyndere, så gælder det formentligt også for dine bryn og vipper. Er du kvinde og har været gravid - så kender du formentlig alt til tyndt hår!

Det er specielt kvinder lige omkring og efter overgangsalderen, der kan opleve en tyndere hårvækst, grundet kroppens hormonelle forandringer.

Har du hverken været gravid eller har en alder omkring overgangsalderen, men oplever fortsat tyndere hår, så kan årsagen være mangel på vitaminer og mineraler. Mangel på vitaminer og mineraler kan også lede til tidlig hårtab.

Overvej et kosttilskud til håret, i form af hårvitaminer, der indeholder biotin og/eller zink og kan styrke håret indefra.

Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer
Bedste hårvitaminer 2021
Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer
186 kr. hos Billigvoks
Oprindeligt 249 kr.Spar 26%

4. Fremhæv bryn og vipper med ekstra farve

Vidste du, at farver man sine bryn og vipper, så vil selv det mindste hårstrå fremstå og syne af mere?

Hvad end du oplever grå og stive hårstrå i brynene eller har et ønske om, at de fremstår og syner af mere, så kan du med fordel farve dem. Vælg en flot permanent farve til bryn og vipper eller start ud med en farvet bryngele.

At farve bryn bør ikke stå alene, men evt. kombineres med en god serum til selvsamme.

Refectocil Brun (Nr. 3) øjenbrynsfarve
Bedste øjenbrynsfarve 2021
Refectocil Brun (Nr. 3) øjenbrynsfarve
45 kr. hos Med24
Oprindeligt 84 kr.Spar 47%

5. Pluk bryn og vipper med forsigtighed

At fjerne hårstrå tager få sekunder, men at få dem tilbage kan tage uger og måneder. Pluk derfor varsomt når du går i gang med at trimme de vildtvoksende vippe- og bryn hårstrå.

Førend du hiver din pincet frem, så husk gerne lige på, at man ikke skal plukke alt for mange hår over brynet. De kan synes små og ligegyldige, men de er med til at definere brynet og give det fylde.

Tweezerman Tweezer (sort) pincet
Bedste pincet 2021
Tweezerman Tweezer (sort) pincet
134 kr. hos Signatura
Oprindeligt 179 kr.Spar 26%

6. Fyld hullerne ud med øjenskygge

Har du tomme huller i brynene eller synes du blot, at der måske er lidt for langt mellem brynhårene, så kan du med fordel tegne dine bryn op. Undgå dog for guds skyld, at de kommer til at fremstå malet. Sådan tegner du dine bryn op, så du kan dække hullerne heri:

  1. Vælg en farve til bryn der er to toner lysere end dine naturlige brynhår. Af brynfarve til optegning af bryn plejer jeg at anbefale enten en brynblyant eller øjenskygge.
  2. Tegn brynene op med en let hånd, så farven lægger sig som en skygge på huden lige under brynene.
  3. Vælger du en øjenskygge kan du med fordel også have en mørkere brynblyant i nærheden, så du kan tegne små tynde hårstrå i de tomme pletter. Nuanceforskellen giver en god dybde.
  4. Brug en brynbørste til at rede brynene godt igennem.
  5. Du kan med fordel afslutte din farvning af bryn med en farvet bryngel, der kan fremhæve de enkelte brynhår og give dem ekstra fylde.
Irina The Diva GlamGoalsPalette øjenskygge
Bedste øjenskygge 2021
Irina The Diva GlamGoalsPalette øjenskygge
224 kr. hos Billigvoks
Oprindeligt 299 kr.Spar 26%
Artiklen er skrevet af • Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Skriv til Louise Kirkegaard

Louise er Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger når det kommer til hudpleje mm. Hun har altid en skæv vinkel på de traditionelle spørgsmål til hudpleje og vi elsker hende for det.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5