De 8 største fejl, som vi (alle) begår under bruseren!

De 8 største fejl, som vi (alle) begår under bruseren!

Vi elsker nok alle et godt langt bad med varmt vand, god kropssæbe, barbering af nødvendige områder mm. Vidste du, at alene disse tre punkter faktisk kan gøres forkert? Vi bør f.eks. ikke bade i for varmt vand, bruge for meget sæbe og ej heller glemme barberskum til barbering. Disse tre (mulige) fejl, samt yderligere fem af slagsen, får du præsenteret en løsning, på lige her i artiklen.

Af Bapoons skønhedsguru
Indholdet er opdateret fredag d. 1. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 1. oktober 2021.

Her er dine 8 fejl i badet, som du heldigvis nemt kan rette op på

Jeg skal bestemt ikke se mig selv for god til at begå de otte fejl, men jeg gør alt for at undgå dem!

Læs med og blive klogere på hvad fejlen er, hvorfor det er en fejl, men også hvordan du overkommer den…

Fejl nr. 1 - For meget kropssæbe

Sæbeskum er herligt og det giver en dejlig ren fornemmelse!

Man bør dog tænke sig om en ekstra gang med mængden af kropssæbe. For store mængder sæbe er ikke godt for huden.

Hvorfor? Hudens naturlige fedtstoffer bliver fjernet og det kan lede til hudirritation og kløende tørhed rundt omkring på kroppen. Man bliver faktisk ej heller spor renere…

Løsning: Den åbenlyse løsning vil være, at du bør bruge mindre sæbe i badet. Er du kvinde, så kan du med fordel bruge en intimsæbe til de nedre regioner.

Fejl nr. 2 - Du får ikke skyllet alt sæben af kroppen

Er du grund nok når du skyller hår, krop og hovedbund fri for shampoo, balsam, kropssæbe mm.?

Hvorfor? Sæberester på huden og i hårbunden tilstopper porerne og kan give fedtet hud. Shampoorester i håret gør det stift og mat.

Løsning: Løsningen vil være, at du nyder 30 sekunder mere under bruseren og dermed sikrer dig, at sæben er vasket helt væk.

Oplever du at din ansigtshud er lidt sart eller uren, så rens efter med en mild skintonic, lidt micellar vand eller renseolie, der ikke fjerner hudens naturlige (og gavnlige) fedtstoffer.

Fejl nr. 3 - Du tager for varme bade

Hvem elsker ikke et varmt dampende bad? Alt bør dog gøres med måde, så skru lidt ned næste gang det frister. Det må ikke blive alt for varmt.

Hvorfor? Det varme bad bør undgå da det kan resultere i alt fra kruset og tørt hår til en kløende, opkogt hud, der har mistet al sin fugt.

Løsning: Skru ned for det varme vand og bad ved lavere temperatur. Din hud og dit hår vil takke dig, og du vil samtidig kunne spare lidt på dine hudplejeprodukter.

En god bodylotion eller kropscreme kan redde en del, men tænk hellere over temperaturen næsten gang du går i bad.

Fejl nr. 4 - Du glemmer balsam efter hårkur

Men hov, har man ikke altid lært, at det hedder - shampoo, balsam og hårkur?! Det har vi, men det bør rent faktisk hedde shampoo, hårkur og balsam - i den her sidstnævnte rækkefølge!

Hvorfor? Forklaringen skal findes i, at ens hårkur vil have en langt bedre effekt, hvis vi bruger balsam bagefter. Fordi:

  • ... shampoo åbner hårets skællag
  • ... hårkur plejer håret
  • ... balsam lukker hårstrået igen, så næringen bliver inde.

Løsning: Brug din favorit hårkur som du plejer, men efter shampoo, og fordel derefter balsam i hårets længder, så du dermed forsegler hårkuren og bevarer dens nærende egenskaber i håret.

Har du travlt, så overvejen en god leave-in conditioner i stedet. Den udgør det for balsam i badet og skal ikke vaskes uden efter brug.

Fejl nr. 5 - Du vasker håret for ofte

Du har formentlig hørt det før, men jeg nævner det igen, da det er yderst vigtigt. Din egen frisører vil formentlig give mig ret.

Vi skal springe hårvasken over fra tid til anden…!

Hvorfor? Hårvask er skønt og vi får dejligt rent hår, men vi dræner hår og hovedbund for dets naturlige fedtstof. Håret kan tørre ud og ligner en høstak, der klæder de færreste.

Løsning: Lad håret få en velfortjent pause og nyd i stedet din frihed til kun at skulle planlægge en hårvask hver 2. eller 3. dag. Savner du hårvasken for meget, så skyl det igennem uden brug af shampoo, men prøv dog gerne helt og undgå det.

Skal håret friskes op på en dag uden hårvask, så se i retning af en god tørshampoo. Du kan også overvejer hårpudder hvis du ønsker en mat effekt i håret.

Fejl nr. 6 - Dit bad tager for lang tid

Lange bade er sjældent velset i familier med et badeværelse, men de kan selvfølgelig være rare fra tid til anden. Du bør dog overveje længden af dine bade.

Hvorfor? Lange bade er dårlig for miljøet, er spild af vand, koster (en hel del) på vandregningen og er faktisk også ekstremt udtørrende for både hud og hår, da kroppens naturlige fedt sætter fjernes.

Løsning: Spørger du mig, frisøren, så bør du holde dig til maks 10 minutters bad. Du bør også huske på, at du sparer både tid, vand og dyrebare hårplejeprodukter.

Fejl nr. 7 - Du glemmer barberskum under barbering

En fugtet hud har en lettere gummiagtig overflade. Det er blot et faktum, at hverken et barberblad eller skraber til benene glider specielt godt på våd hud alene.

Hvorfor? Våd hud er gummiagtig og uden barberskum øger du risikoen for, at du kommer til at skære dig selv. Barberskum har også (ofte) en plejende effekt på huden, der i sig selv bør være med til at du altid bør huske skummet.

Løsning: Køb en god barberskum, barbergel, barbercreme el.lign., der beskytter og plejer huden alt imens din barbering pågår.

Er du løbet tør for skum, gel eller creme, så brug balsam. Balsammen blødgør de små hår og giver huden en silkeglat overflade - perfekt til barbering!

Fejl nr. 8 - Du glemmer måske helt eller delvist indsmøring af kroppen

Vandet er slukket, musikken kører i radioen og du går i sving med din makeup… vent! Du bør huske din bodylotion hurtigst muligt.

Hvorfor? Hvert et sekund koster fugt, da en varm og åben hud bliver knastør, når du ikke får den smurt ind. Bodylotion lukker huden og tilfører den fugt.

Løsning: Byt lidt rundt på din morgenrutine og prioriterer din hud førend makeuppen lægges og du svinger føntørren. Brug en nærende creme eller kropsolie, mens huden fortsat er fugtig.

Smører du hudplejeproduktet på huden umiddelbarte efter håndklædet er lagt, så bruger du langt mindre creme, og den er ligeså nemmere at fordele.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
12 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5