Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Eyelash extensions: Den populære vippeforlængende behandling

Eyelash extensions: Den populære vippeforlængende behandling

Overvejer du at få eyelash extensions, men er i tvivl om hvilken type eyelash extensions du skal vælge, hvordan du skal pleje dem, hvor længe de holder osv. så læs med videre, hvor jeg gennemgår alt, hvad der er værd at vide om vippe extensions.

Af Bapoons makeup artist
Indholdet er opdateret torsdag d. 25. november 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 11. september 2021.

Eyelash extensions virkeliggør drømmen om lange fyldige vipper

Lange fyldige vipper med en smuk bue er et skønhedsideal, som mange kvinder stræber efter. Derfor bugner markedet også af produkter, der kan indfri dine drømme. Nogle i nogle timer af gangen. Det er for eksempel kunstige vipper og magnetiske øjenvipper. Andre produkter som øjenvippeserum kan gå ind og booste dine naturlige vippers vækst, men det kræver tålmodighed.

Vil du gerne have lange smukke vipper her og nu, uden at skulle tage dem af og på hver dag, så er det eyelash extensions eller bare lash extensions, som de også kaldes, du skal vende dit blik mod.

Eyelash extensions giver dig nemlig mulighed for at vælge lige præcis, hvor lange og hvor tætte vipper du ønsker, da eyelash extensions tilpasses den enkelte kundes ønsker.

Hvad er eyelash extensions ?

Eyelash extensions eller vippe extensions som de også kaldes herhjemme, er små kunstige øjenvippehår, som limes fast på din egen vippekant. Her kan være tale om enkelte vippehår eller små buketter af vippehår, alt efter hvilket look du går efter.

De små vippehår limes på vippekanten med en lim, der er langt mere holdbar end den vippelim, du kender fra kunstige vipper. Limen der anvendes til eyelash extensions er vandfast, så du ikke behøver at være bange for at få vand i øjnene, når du bader eller hvis du sveder.

Den lim der anvendes, når de små vippehår limes fast på vippekanten, har desuden den fordel, at den bliver helt blød, når den tørre op. Den føles derfor fuldstændig naturlig på øjet.

De fleste eyelash extensions ligger i længder på mellem 6 mm til 15 mm, det gør at vippernes længde kan tilpassets øjets form.

Tykkelsen på eyelash extensions varierer. Hvis der er tale om single lashes, så kan vipperne være op til 0,15 mm, hvilket giver dig kraftige vipper. Når der er tale om volume lashes eller buketter, så sidder der langt flere vippehår sammen, men vippehårene er tyndere. Ofte ikke mere end 0.015 mm.

Hvad er lash extensions lavet af?

Hvis du har besluttet dig for at få lavet vipper hos en vippetekniker, så skal du til at tage stilling til, hvordan dine vipper skal se ud og det har blandt andet noget at gøre med, hvad de enkelte vippe extensions er lavet af.

Langt de fleste lash extensions er lavet af forskellige syntetiske materialer. Men du kan også få eyelash extensions, der er lavet af rigtige hår. Vælger du den løsning, så er der altså ikke tale om menneskehår, men i 99,9 % af tilfældene mink hår.

De syntetiske lash extensions er den mest prisvenlige løsning, hvorimod lash extensions lavet af mink hår koster næsten dobbelt så meget. Forskellen er dog også til både at se og mærke. Eyelash extensions i mink er super bløde og meget naturlige.

De syntetiske lash extensions er dog de senere år blevet så naturlige at se på, at det bliver sværere og sværere for mange at retfærdiggøre, at de smukke vipper skal være på bekostning af et mink-liv. Tallene viser dog også, at 8 ud af 10 får lavet syntetisk fremstillede lash extensions.

Der findes mere end én type eyelash extensions

Når du har besluttet dig for, om dine vipper skal være lavet af syntetiske vippehår eller vippehår lavet af mink, så skal du til at bestemme dig for, hvor lange dine øjenvipper skal være og hvor tætte de skal sidde.

Formen på dine øjne kan have meget at sige for, hvilken type eyelash extensions du bør vælge. Selv om fine flotte lange øjenvipper gerne må være et fokuspunkt i dit ansigt, så må de ikke skabe ubalance i ansigtet eller få øjnene til at virke tunge.

Har du for eksempel tunge øjenlåg, eller hooded eyes som det kaldes, så kan du med fordel vælge at få sat længere vipper i den yderste øjenkrog, da det vil få dine øjne til at synes mere åbne.

De 3 typer af eyelash extensions

Der findes 3 forskellige typer af eyelash extensions, som kan give looks fra de naturlige men misundelsesværdige lange øjenvipper til de full on dramatiske næsten dragqueen-agtige øjenvipper.

Single lash - Single lash er enkelte individuelle vipper, der limes på din vippekant, så de blander sig med dine egne vippehår. Med single lashes kan du skabe et virkelig naturligt look og en dygtig vippe-tekniker kan også bruge single lashes til at løfte dit øjenparti ved at placere de enkelte vipper, så dine øjne ser mere åbne og "friske" ud.

Single lashes er perfekt, hvis du gerne vil have længde på dine øjenvipper men bibeholde et naturligt look.

Single lashes vippehår er den tykkeste type vippe extensions. Her er vippehårene ofte omkring 0,15 mm, hvilket får dine vipper til at syne lange og tætte.

Volume lash - Hvis du gerne både vil have dine øjenvipper lange og meget tætte, så kan volume lashes være det rigtige valg til dig. Volume lashes er flere vippehår sat sammen i en lille buket, som når de limes fast på vippekanten får vipperne til at se super fyldige og voluminøse ud.

Vippehårene der limes sammen er dog noget tyndere end dem, man bruges til single lashes, ofte måler de ikke mere end 0,05 mm. Volume lashes er perfekt, hvis du gerne vil have super fyldige øjenvipper, der dog stadig ser nogenlunde naturlige ud.

Buketter - Når man taler om eyelash extensions og buketter, så taler man om mange små vipper, der er sat sammen i fyldige buketter. Lidt på samme måde som med volume lashes. Når vi taler om buketter så er der dog langt flere vippehår i hver buket.

Får du sat buketter på, så får du et virkelig dramatisk look, som meget minder om det du kan opnår med kunstige vipper eller magnetiske øjenvipper. Buketter er altså perfekt, hvis du elsker en dramatisk øjenmakeup, der skiller sig ud.

Vælg den bue på dine eyelash extensions som klæder dig mest

Når du får sat eyelash extensions på, så har de små vipper allerede en flot bue, så du ikke behøver at bruge en vippebukker (Du må faktisk ALDRIG) bruge vippebukker på vippe extensions.

Buen på vipperne er dog ikke ens og du skal på forhånd vælge, hvor kraftig en bue du ønsker på vipperne. Hvis du gerne give en illusion af et mere åbent øje, så kan du vælge en kraftig bue på vipperne som åbner øjet mere op.

Når man taler om buer på vippe extensions så taler man om henholdsvis en A-kurve, en B-kurve og en C-kurve.

 • Eyelash extensions med A-kurve er den type vippe extensions, der har den mindste bue
 • Eyelash extensions med B-kurve er den mest populære bue, når det kommer til vippe extensions
 • Eyelash extensions med C-kurve er den absolut mest buede eyelash extensions og kræver en speciel øjenform for, at vipperne ikke hele tiden rammer globelinjen

Kreer lige det look du ønsker

Når du skal vælge den bedste eyelash extension løsning, så er der mange faktorer i spil, du skal tænke over, hvilket materiale du ønsker dine vipper skal være lavet af, du skal vælge den rigtige form til dine øjne, men du skal også vælge farve på dine vippe extensions.

Er alle eyelash extensions ikke sorte?

Mange tror, at eyelash extensions kun findes i sort, men det er faktisk ikke tilfældet. Det er korrekt, at langt de fleste vælger at få lavet sorte eyelash extensions, akkurat som der bliver solgt langt flere sorte mascara end farvede mascara.

Men der kan faktisk være god fornuft i at vælge andre farver end sort. Hvis du for eksempel gerne vil have de lange og fyldige øjenvipper, men du vil gerne have dem til at se så naturlige ud som muligt, så kan du overveje at få lavet vipperne i en mørk brun i stedet for sort. Mørk brun giver et langt blidere udtryk, selvom vipperne ser sorte ud på afstand.

Eyelash extensions i blåsort er super smukke, hvis du har blå øjne. De påsatte vipper ser sorte ud, men fordi de også indeholder blåt pigment, så fremhæver de virkelig et par blå øjne.

Hvis du er til glimmer vipper eller vipper lavet af fjer eller lignende, så er det også en mulighed inden for eyelash extensions. Du bør dog nok undersøge om din vippetekniker har disse vippe typer på lager, da det ikke er dem, der bliver solgt flest af. Mange forbinder nemlig denne type vipper med festlige begivenheder og ikke et hverdagslook.

Sådan foregår en eyelash extension behandling (Guide)

Sådan foregår det, når du skal have lavet eyelash extensions - både før, under og efter.

Før eyelash extension behandlingen

Det er vigtigt, at du sørger for at forberede dine naturlige vipper på en eyelash extension behandling, så du får et resultat, der holder længst muligt.

Brug ikke ansigtsolie eller oliebaserede makeup- eller renseprodukter i 48 timer før behandlingen

Det er super vigtigt, at der ikke er nogen olierester tilbage i dine vipper og det kræver, at du renser dem af flere omgange. Derfor skal du stoppe med at bruge oliebaserede produkter 48 timer før behandlingen.

Mød op til behandlingen uden makeup

Du skal møde op til behandlingen UDEN makeup. Det er vigtigt, at der ikke er nogen mascara rester tilbage i dine vipper og det er ligeledes vigtigt, at der ikke er rester fra din makeupfjerner på dine vipper.

Vælg derfor først og fremmest en makeupfjerner uden olie og sørg derfor for at vaske vipperne grundigt med vand bagefter. Gerne flere gange.

Undgå den ekstra kop kaffe eller energidrikken

Du bør ikke møde op til behandlingen og være koffein påvirket af kaffe eller energidrik. Selvom du ikke selv kan mærke eller se det, så kan koffein selv i små mængder få dine vipper til at vibrere ganske let. Det gør det sværere for vippeteknikeren, når vipperne skal sættes korrekt på.

Selve eyelash extension behandlingen

Når du møder op til selve behandlingen, så vil vippeteknikkeren sammen med dig gennemgå de muligheder du har og han eller hun vil kunne hjælpe dig med at vurdere, hvilken type vipper eller vippe form der klæder dig bedst.

Du bør dog allerede inden du møder op have en idé om, hvilket slutresultat du gerne vil opnå, så du bedst muligt kan give dine ideer videre til vippeteknikeren.

Når "forkonsultationen" er ovre, så bliver du lagt ned på en briks eller sat i en behandlerstol og herefter skal du bare sidde og slappe af med lukkede øjne, mens vippeteknikkeren sætter de fine vippehår fast et efter et.

Når vippehårene limes på, så smøres der ikke lim på selve øjenlågen, men kun på spidsen af vippe extensions. Limen kommer derfor ikke i kontakt med din hud og allergiske reaktioner ses derfor ekstremt sjældent.

Mens vippeteknikeren sætter vipperne på plads på den øverste vippekant, så bliver de nederste vipper beskyttet af en fugtig vatrondel, så vippeteknikeren hele tiden har fuldstændig styr på processen.

Behandlingen tager ca. 2 timer alt efter, hvor mange vipper du skal have sat på og hvilken type vipper du har valgt. Behandlingen er 100 % smertefri og mange finder den så afslappende, at de falder i søvn under behandlingen - for at vågne op med smukkere vipper end de havde turde drømme om.

Pleje af eyelash extensions de første 24 timer efter påsætning

Det er super vigtigt, at du passer særlig godt på dine eyelash extensions de første 24 timer efter du har fået dem sat på. Det tager nemlig limen op til 24 timer før den er hærdet endelig op. Det betyder at:

 • Du må ikke både de første 24 timer
 • Du må ikke gå i sauna de første 24 timer
 • Du må ikke gå i solarium de første 24 timer

Sådan får du dine eyelash extensions til at holde længst (Guide)

Mange er ikke klar over hvordan de bedst passer på deres vippe extensions og derfor har jeg samlet disse råd sammen til dig, som er vippeteknikernes råd til, hvordan du får dine eyelash extensions til at holde længst muligt.

 • Du må IKKE bade, gå i sauna eller tage sol de første 48 timer efter behandlingen, mens limen hærder op.
 • Lange varme bade, saunabesøg og solarium FRARÅDES generelt når du har vippe extensions, da det forkorter holdbarheden betragteligt.
 • Brug en REN mascarabørste til forsigtigt at redde vipperne igennem hver dag.
 • Vask KUN dine eyelash extensions med en speciel lash-cleanser.
 • DUP øjnene tørre efter badet, du må aldrig gnide i dine vippe extensions.
 • Anvend IKKE mascara og vippebukker på dine eyelash extensions, det kan rive de små vipper ud.
 • Brug ALDRIG oliebaseret makeupfjerner når du har eyelash extensions, olien opløser limen.
 • Brug IKKE oliebaserede makeup produkter når du har eyelash extensions, det opløser limen.
 • Du bør IKKE sove på maven når du har eyelash extensions da dit ansigt ikke må ligge direkte ned i puden så dine øjenvipper kommer i kontakt med pudebetrækket.
 • Rør IKKE ved dine vipper med fingrene, da fedt og olie fra hænderne forkorter holdbarheden.
 • UNDGÅ at bruge dine hud- og øjenplejeprodukter på vipperne.
 • Fjern ALDRIG selv vipperne, da limen skal opløses med en speciel lim opløser for ikke at beskadige dine egne vipper.

Så længe skal du regne med dine eyelash extensions holder

Når du får lavet eyelash extensions, så er der ikke tale om en permanent behandling, men en semi permanent behandling, der skal vedligeholdes løbende.

Hvor længe dine vippe extensions holder afhænger i høj grad af, hvor dygtig du er til at pleje og vedligeholde dem i det daglige. Men hvis du følger vippeteknikkerens anbefalinger, når det kommer til DO'S and DON´T, så kan du forvente, at dine vippe extensions holder et sted mellem 4 og 8 uger.

Det kan kræve en smule tilvænning at have eyelash extensions, fordi du ikke må gnide dig i øjnene eller bruge oliebaserede makeup og renseprodukter, men det er en lille pris at betale for at få de lange fyldige vipper, som du altid har drømt om.

Så meget skal du regne med at betale for dine eyelash extensions

Eyelash extensions er ikke en behandling, som du selv kan udføre. Den kræver en professionel vippeteknikker, der ved hvad han eller hun har med at gøre. Prisen på vippe extensions afhænger i nogen grad af, hvor i landet du bor. Priserne er nemlig som oftest højere i de store byer og hovedstadsområdet. Antallet af vippeteknikker er til gengæld også tilsvarende større.

Du skal beregne et sted mellem 1000 kr og 1800 kr når du gerne vil have lavet vippe extensions.

Det er ikke nogen billig behandling og derfor er det også let at lade sig friste af et billigt tilbud, men sørg for at gøre dit forarbejde ordentlig og vælg en erfaren vippeteknikker. Gerne en der kan vise dig billeder af vipper, som han eller hun har påsat, så du ved du er i trygge hænder.

Fordele ved eyelash extensions frem for andre vippeforlængende produkter

Der findes som sagt flere alternativer, hvis du gerne vil have lange voluminøse vipper, men eyelash extensions bliver set af de fleste som de ultimative behandling, fordi den giver øjeblikkelige resultater.

Bruger du kunstige vipper, så skal du bruge tid på at tage vipperne på og af hver eneste dag. Bruger du øjenvippeserum så skal du have tålmodighed et par måneder, mens det virker. Med eyelash extensions vågner du op om morgenen og ligner en million - eller dine øjenvipper gør i hvert fald.

Eyelash extensions har mange fordele i forhold til de andre vippeforlængende alternativer

 • Med eyelash extensions vågner du med perfekt malede vipper
 • Med eyelash extensions sparer du masser af tid hver morgen
 • Med eyelash extensions kan du skabe fokus på dit øjenparti
 • Med eyelash extensions kan du selv bestemme længden og formen på dine vipper

Makeup og renseprodukter der indeholder olie er NO GO

Jeg har flere gange nævnt ,at olieholdige makeup- og renseprodukter er NO GO. Når jeg slutter af med at gentage det, så er det fordi det er den hyppigste årsag til at eyelash extensions ikke holder.

Det kan være derfor være nødvendigt at du lægger din hudplejerutine om så den bliver oliefri. Der findes heldigvis masser af produkter på markedet som du kan vælge mellem.

10 ofte stillede spørgsmål til eyelash extensions

Må man bruge mascara på eyelash extensions?

Ja, du må gerne bruge mascara på eyelash extensions, MEN det skal være en mascara der ikke indeholder olie - og den må heller ikke være vandfast.

Må man bruge mascara på eyelash extensions?

Du må ikke bruge mascara der indeholder olie eller som er vandfast på dine eyelash extensions, det er dog heller ikke nødvendigt.

Må man bade med eyelash extensions?

Du må gerne bade med eyelash extensions, dog ikke de første 24 timer efter behandlingen.

Hvor tykke er eyelash extensions?

Vippehårene i eyelash extensions er ofte mellem 0,05 mm og 0,15 mm.

Hvor længe tager det at få sat eyelash extensions på?

Du skal forvente det tager ca. 2 timer at få sat eyelash extensions på.

Hvor længe holder eyelash extensions?

Eyelash extensions holder typisk 1 til 2 måneder.

Hvor lange er eyelash extensions?

De fleste eyelash extensions er typisk mellem 6 mm og 15 mm lange.

Hvad er volume lashes?

Volume lashes er eyelash extensions der der sidder flere små vippehår samlet i små buketter.

Hvad er single lash?

Single lash eyelash extensions er vippehår der limes på ét af gangen.

Hvad er eyelash extensions?

Eyelash extensions, også kaldet vippe extensions, er små kunstige vipper der limes på dine egne vipper.

Artiklen er skrevet af • Bapoons makeup artist
Skriv til Rikke S. Christiansen

Rikke er selvstændig makeup artist og derfor en naturlig stor passion for makeup. Hendes jobs er primært på filmset og shows, men hun gør sig fra tid til anden også i både brude- og konfirmationsmakeup.

Bedøm denne artikel
29 stemmer, gennemsnit: 4.4 / 5