Bedste duftpinde: Se de 4 udvalgte pinde med duft til hjemmet i 2021

Bedste duftpinde: Se de 4 udvalgte pinde med duft til hjemmet i 2021

De bedste duftpinde er dem der holder længe og spreder en god duft i hjemmet. Vælg de pinde med duft, der frembringer den rette stemning i dine rum og skaber et velduftende hjem. Netop duftpinde kan på diskret vis sprede sig i rummet og være med til at påvirke, hvordan vi opfatter det, vi ser og oplever. Bliv klogere på valg af duft til hjemmet og se hvilke vi anbefaler lige har er i artiklen.

Af Bapoons skønhedsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 30. september 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 6. juli 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Meraki Nordic Pine Diffuser duftpinde

Konklusion: Her er de bedste duftpinde

Meraki Nordic Pine Diffuser duftpinde er udvalgt af Simone, som de bedste duftpinde i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af duftpinde

Med de bedste duftpinde er du sikret, at din bolig altid dufter dejligt. Duften af forfriskende citrus eller varm og beroligende vanilje eller chokolade kan forvandle dit hjem fra upersonligt til hyggeligt og indbydende.

Du kan skabe lige præcis den stemning, du ønsker, alt efter hvilken duft kombination du vælger. Du kan altså finde duftpinde, der passer både til køkkenet, stuen, soveværelset og badeværelset, hvis ikke du ønsker at anvende den samme duft i hele boligen.

Der findes mange forskellige duftpinde derude og de er sjældent helt billige. Derfor har jeg her samlet et udvalg af de absolut bedste og mest velduftende duftpinde på markedet, så du kan foretage dit valg mellem kvalitetsprodukter, som har henrykket mange før dig.

3 ting du skal være opmærksom på når du køber duftpinde til hjemmet

  1. Vælg duftnoter der tiltaler dig - Vælg dufte som du finder tiltalende og som du synes passer til den atmosfære, som du ønsker at skabe i rummet.
  2. Vælg en passende styrke - Der er forskel på, hvor dominerende duftpinde er i deres duft. Det er en god ting at være opmærksom på, så duften ikke overvælder rummet. Du vil dog altid kunne justere duften alt efter, hvor mange af duftpindende du vælger at benytte.
  3. Vælg lækkert design - Der er ingen grund til at gemme dine duftpinde væk. Vælg i stedet duftpinde der kommer i en lækker emballage, så duftpindende kan indgå som en del af hjemmet design.

Hvilke duftpinde er bedst i test?

2. Meraki Diffuser Vivid Shades duftpinde

Meraki Diffuser Vivid Shades duftpinde

Meraki duftpinde

Meraki Diffuser Vivid Shades er en super smuk, elegant, moderne og lækker duftfrisker, der med sit innovative design pynter i ethvert hjem. Vivid Shades har en afslappende og beroligende duft, der forkæler både krop og sjæl, og lader dig trække vejret dyb... Læs mere hos Coolshop

3. L:A Bruket 201 Room Diffuser Grapefruit duftpinde

L:A Bruket 201 Room Diffuser Grapefruit duftpinde

L:A Bruket duftpinde

L:A Bruket 201 Room Diffuser Grapefruit er en fantastisk, syrlig og aromatisk duftspreder, der indeholder skønner noter fra blandt andet grapefrugt. Det smukke, mørke og røgfarvet glas passer ind i ethvert hjem, og tilfører det endda en helt særlig atmosf... Læs mere hos Nicehair

4. Simply Zen Balancing Fragrance Ambient Diffuser duftpinde

Simply Zen Balancing Fragrance Ambient Diffuser duftpinde

Simply Zen duftpinde

Simply Zen Balancing Fragrance Ambient Diffuser er en duftfrisker, der fylder ens hjem med en skøn aroma, som forkæler sanserne med en behagelig og afbalanceret blanding af grønne, træ-agtige og krydrede noter med et friskt pift af citrus. Den spreder en... Læs mere hos Nicehair

Hvad er duftpinde?

Duftpinde hører inde under kategorien af luftfriskere sammen med duft diffusere, duftlys, duftvoks osv. Når du køber duftpinde, så består sættet af et sæt tynde træpinde og en duftflakon med den lækre duftolie.

Når du køber æterisk olie og duftpinde, så skal træpinden "aktiveres". Det gør du ved at tage låget af beholderen med duftolie og ved derefter at sætte træpindene ned i flakonen.

Pindene vil derefter begynde at opsuge duftolier og derefter afgive sin duft i luften. Det kan tage op imod et døgn, før dine duftpinde er ordentlig gennemvædet af duftolie.

Brug duftpinde til at skabe den helt rigtige stemning i boligen

Med duftpinde vil din bolig altid dufte behagelig og indbydende og du bestemmer selv, hvilken stemning du ønsker at sætte. Mange er ikke klar over, hvor meget vores lugtesans betyder for vores måde at opfatte ting på.

Når vi skal kreere hygge derhjemme, så er danskerne kendt i hele verden for vores kærlighed til levende lys og duftlys. Det er også en lækker måde at sprede duft i hjemmet, men det kræver, at lyset er tændt for at afgive sin duft.

Det behøver du ikke tænke på med duftpinde som kontinuerligt udsender en svag og behagelig duft. I modsætning til hvis du bruger duftlys, så skal du heller ikke huske at slukke for dine duftpinde. De passer helt sig selv.

Frembring lige den stemning du ønsker i hjemmet. Det kan være en romantisk stemning eller en rolig og afslappende stemning. Du kan også bruge duftpinde opkvikkende ved at vælge citrusaftige duftnoter, som er en af de 7 duft familier i den olfaktoriske duft familie. Den olfaktoriske duft familie er den måde, man har valgt at kategorisere de tusinder og atter tusinder af forskellige dufte.

Hvordan man anvender duftpinde i boligen

Der er ingen faste regler, når det kommer til hvilke dufte, der er rigtige og forkerte i de forskellige rum i boligen.

Men det er en kendsgerning, at nogle dufte påvirker os anderledes end andre og du kan derfor med fordel bruge duftpinde til at kreere en bestemt stemning i hele boligen eller i hver af boligens rum.

Entreen - Det er i entreen, at du byder din gæster velkommen og det er også entreen, som er det første, der møder dig, når du selv sætter nøglen i døren.

Du kan med fordel vælge at sætte duftpinde allerede i entreen for at sætte stemningen allerede der.

Hvis du gerne vil sætte en rolig og indbydende stemning, så kan du vælge duftnoter som vanilje, citrusmusk eller rose som er milde og indbydende dufte.

Stuen - Stuen er der, hvor vi samles, når vi skal hygge os og slappe af og stuen må gerne være et sted, hvor man føler sig godt tilpas og hvor man har lyst til at tilbringe tid.

Du kan fremkalde den stemning ved at vælge duftlys med dybe og aromatiske dufte. Det kan være en kombination af vanilje og bergamotte, måske med noter af mørk chokolade.

Soveværelset - Soveværelset er der, hvor vi skal lade batterierne op og soveværelset skal derfor gerne indbyde til ro og afslapning.

Blomsterdufte er rigtig gode i soveværelset. Det kunne være dufte som jasmin eller nattens dronning som er diskrete og beroligende dufte.

Badeværelset - Vores badeværelse må gerne dufte rent og frisk. Derfor vælger de fleste også at anvende duftpinde med citrusnoter i badeværelset. Det behøver ikke nødvendigvis at være citron eller lime, det kunne også være appelsin, mandarin, grape eller bergamotte.

Sæt duftpinde i entreen så du selv og dine gæster bliver budt velkommen med en lækker duft så snart i træder ind af døren.

Duftpinde holder i 4 til 6 måneder hvis du anvender dem korrekt

Der er flere faktorer der spiller ind, når det kommer til, hvor længe du kan forvente at dine duftpinde holder deres duft. Overordnet kan du dog regne med mellem 4 til 6 måneder hvis du køber god kvalitet.

Først og fremmest afhænger det af, hvor mange ml. duftolie, der følger med de duftpinde du har valgt. Det er jo i duftolien af duftpindene trækker de æteriske olier.

Dernæst afhænger det også af kvaliteten af den duftolie, du har valgt til dine duftpinde. Jo højere indholdet er af duftnoter jo mere intens er duften.

Langt hen af vejen kan du godt regne med at pris og kvalitet hænger sammen. De helt billige duftpinde kan minde om en eau de toilette, der dufter dejligt, men har en flygtig duft, der hurtigt forsvinder. De dyrere duftpinde minder mere om eau de parfum, fordi duftolier er mere koncentreret og dermed holder duften længere.

Der er dog også mange ting som du selv kan gøre for at få dine duftpinde til at holde længst muligt.

Giv duftpinde som værtindegave i stedet for blomster, vin eller chokolade - En lækker duft vil glæde enhver modtager og vedkommende vil få glæde af duftpindene langt længere end med blomsterne, vinen eller chokoladen.

Sådan får du mest glæde af dine duftpinde

Duftpinde er ikke helt billige, hvis du køber god kvalitet med lækre æteriske olier, men behandler du dine duftpinde korrekt, så vil du også kunne få glæde af dem i så lang tid som 4 til 6 måneder.

Det er længe, at du kan nyde den lækre duft i din bolig og det sætter også prisen i et helt andet lys. Duftpinde er nemlig en af de billigste måder at give stemnings dufte i boligen sammenlignet med duft diffusere og duftlys.

Brug altid friske pinde

Når du tager hul på en ny duftolie, så bør du altid tage nye duftpinde i brug. Det er som regel ikke et problem, da duftpindene hyppigt medfølger. Grunden til at du ikke bør genbruge duftpinde, selv om du køber den samme olie igen er, at duftpindene ikke kan undgå at tiltrække sig støv og snavs og de bliver derfor langt mindre effektive efter et stykke tid.

Juster antallet af duftpinde

Det er sjældent nødvendigt at anvende alle de duftpinde du får med, når du køber en duftflakon med duftpinde. Ofte vil du let kunne nøjes med at bruge halvdelen eller totredjedele og alligevel få en rigeligt koncentreret duft. Ved at justere antallet af duftpinde, altså bruge lidt færre end angivet, så holder dine duftpinde meget længere.

Vend duftpindene for at intensivere duften

Hvis du engang imellem synes, at du gerne vil intensivere duften en anelse, evt når du skal have gæster eller familien skal hygge sammen, så skal du blot vende duftpindende om i beholderen, så den oliemættede ende kommer op i luften. Det vil frigive en masse duft og er en god måde at intensivere duften på uden at bruge ekstra duftpinde.

Placer aldrig duftpinde i direkte sollys

Du bør aldrig stille dine duftpinde i direkte sollys, da sollyset vil få de lækre olier til at fordampe langt hurtigere uden, at du får glæde af dem. Du kan derfor med fordel finde en placering til dine duftpinde, hvor de står i skygge hele dagen.

Stil ikke dine duftpinde direkte over en radiator

Lad endelig være med at stille dine duftpinde direkte ovenpå en radiator eller i ved siden af for den sags skyld. Radiator varmen virker nemlig på samme måde som solen. Den får duftolie til at fordampe hurtigere og du risikerer også, at varmen gør olien harsk, så den lugter grimt.

Duftpinde og åbne vinduer en en dårlig kombination

Undgå at stille dine duftpinde i et vindue af flere grunde. Både fordi duftpinde og direkte sol er en dårlig kombination, men også fordi at den henrivende duft fra duftpindende vil suse direkte ud af vinduet, hver gang du lufter ud. Det er spild af lækre æteriske olier.

Brug den tomme duftflakon som en lille vase til en enkelt blomst eller til hjemmelavede duftpinde, som også nemt kan laves af en selv.

Fordele ved at anvende duftpinde

Omgiv dig med lækre duftindtryk - Du kan få duftpinde i så mange forskellige duft kombinationer, at du let kan finde dufte, der passer til hver enkelt rum i boligen.

Du behøver nemlig ikke begrænse dig selv til kun én duft, du kan sagtens finde flere dufte som komplimenterer hinanden.

Du kan selv justere duft-styrken - Med duftpinde har du mulighed for selv at bestemme, hvor kraftig duften skal være.

Det kan du gøre ved at justere antallet af duftpinde i duftflakonen, men du kan også justere styrken på duften alt efter, hvor mange steder i boligen du placere duftpindene.

Du kan glæde dig over duften i flere måneder - Der er ikke noget som et hjem, der dufter rent og dejligt.

Den skønne duft kan du glæde dig over i flere måneder, faktisk op til et halvt år, hvis du vælger duftpinde, frem for for eksempel en duft diffuser som oftest kun holder 4 - 6 uger.

Byd dine gæster velkommen med en indbydende duft - Når vi får gæster, så vil vi gerne gøre lidt ekstra ud af det. Det kan du gøre ved at skabe en god stemning med duftpinde.

Du kan vælge en hyggelig, varm og indbydende duft til stuen og en friskere duft til badeværelset. Får du overnattende gæster, så vil en blid duft af vanilje til gæsteværelset være lige i øjet.

Brug duftpinde som aromaterapi - Vælg duftpinde der indeholder duftstoffer, der er afslappende, afstressende og som gør dig i godt humør.

Duftpinde er for eksempel også rigtig gode i soveværelset til at skabe en afslappende stemning så du let falder i søvn og sover godt.

Du kan bruge duftpinde overalt - Det gode ved duftpinde er, at du kan bruge dem overalt. Duftpinde skal ikke kobles til en stikkontakt og kan derfor bruges både udendørs og indendørs.

Har du inviteret gæster på den overdækkede terrasse, så kan du sagtens skabe stemning med duftpinde,bare du husker at tage dem med indenfor bagefter. Brug dem eventuelt i kombination med duftlys.

Duftpinde til sommerhuset, campingvognen og kolonihaven

Hvis du har sommerhus, campingvogn eller kolonihave, så kan det sjældent undgås at der kommer til at lugte en smule indelukket, hvis ikke boligen har været i brug et stykke tid.

Som oftest forsvinder den indelukkede lugt, så snart huset eller campingvognen er luftet godt igennem, men du kan fjerne eventuelle lugtrester ved at bruge duftpinde. Måske i en lækker mild blomsterduft som jasmin eller roser, der ikke er overvældende men som dufter af sol og sommer.

Du kan også vælge at stille en flakon med duftpinde i dit kolonihavehus, i campingvognen eller i sommerhuset, når du lukker ned for sæsonen. Det mindste den indelukkede luft.

Duftpinde og små børn

Det kan måske være fristende at sætte duftpinde på børneværelset for at skabe den helt rette stemning - og måske camouflere "duften" af blespand, MEN du bør faktisk ikke udsætte dit barn for påvirkningen af duftnoterne i duftpinde eller andre luftfriskere.

Ikke fordi duftpinde er farlige, men små børn bør bare ikke udsættes for nogen form for parfume eller kemi. Du kan god sagtens anvende duftpinde i resten af boligen. Bare ikke der hvor barnet sover eller opholder sig mest.

Har du fundet din yndlingsduft?

Den diskrete duft fra duftpinde er mere populær end nogensinde før, fordi der i dag findes absolut uimodståelige duft kombinationer, som hverken er for overdøvende eller for diskrete men, som kan give det ekstra pift til boligen, som skaber den helt rette stemning.

Jeg tænker, du allerede har fundet de duftpinde, som du godt kunne tænke dig til dit hjem. Hvis du mangler mere information end det, jeg har haft plads til her, så er du meget velkomment il at følge de indlagte link videre til forhandlernes sider. Der kan du nemlig finde mere uddybende produktinformation.

I og med at jeg har lagt link ind til forhandlerne så har jeg også givet dig en mulighed for let at danne dig et overblik over priserne og hvor du kan få dine duftpinde billigt.

Jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse med dine duftpinde.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 4 duftpinde, har Simone valgt Meraki Nordic Pine Diffuser , som de bedste duftpinde i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 3 andre populære duftpinde, herunder bl.a. Meraki Diffuser Vivid Shades, L:A Bruket 201 Room Diffuser Grapefruit & Simply Zen Balancing Fragrance Ambient Diffuser.

5 ofte stillede spørgsmål til duftpinde

Mine duftpinde er alt for tunge og kraftige, hvad gør jeg?

Er dine duftpinde for tunge og kraftige i deres duft, så kan du med fordel fjerne et par pinde. Færre pinde i flasken giver mindre duft.

Hvordan bruger man duftpinde?

Man bruger duftpinde ved at fjerne flaskens låg og prop, sæt pindene i og lad duften sprede sig i rummet. Duftens intensitet kan reguleres , øges og reduceres, ved antallet af pinde, som du sætter i flasken. Få minde giver mindre duft og mange pinde giver mere.

Hvor længe holder duftpinde?

Duftpinde vil i gennemsnit holde 4 til 6 måneder. Pinde med parfume er dermed forholdsvis drøje i brug, og der er mange timers nydelse i blot en flaske.

Hvilke duftpinde er bedst?

De bedste duftpinde er dem med en omfavnende duft, uden at være tung. Duft er individuelt, men duften af blomster og frugt er store bestsellers.

Er duftpinde skadelige?

Duftpinde er ikke skadelige, men man udsættes for unødige parfumestoffer, der kan give allergi og påvirke lungerne. Man må gerne bruge pinde med duft i hjemmet, men man bør altid have kemien in mente.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5