Det må du aldrig gøre ved en bums (Vi gør det alle forkert!)

Der findes mange forskellige former for hudproblemer, herunder bumser, og der findes nok ligeså mange påstanden og husmorråd for, hvordan man kommer dem til livs. Her i artiklen vil jeg vende emnet lidt på hovedet. Du får derfor en liste over ting, som du ALDRIG må gøre ved en bums, men måske (også) gør.

Af Skønhedsblogger
Indholdet er opdateret lørdag d. 8. maj 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 4. maj 2021.

Hvis nu vi bare kunne holde nallerne væk, som i helt væk fra de der bumser

Husmorråd og gode tips findes i massevis. De kan fås i stride strømme online og bliver ofte genfortalt fra ældre i familien, søskende, venner, veninder osv. Virker de? Måske du blot har brug for en liste over ting, som du bestemt ikke må gøre ved bumser...

Vi kan nok alle hurtigt blive enige om, at bumser har det med at poppe frem dagen før en vigtig fest, et par timer før den spændende Tinderdate eller måske inden den første arbejdsdag med nye kolleger. Uanset tidspunkt, så kommer de altid ubelejligt, og vi hader dem!

Sund fornuft siger os nok allerede, at vi ikke må trykke, pille eller røre ved dem. Trods vores indre bumse-kompas, så ender vi alligevel med hænderne i ansigtet - det må da hjælpe, bare lidt, måske…?

5 ting der kan give bumser

Der er selvfølgelig mange ting, der kan gøre, at du får bumser. Tilblivelsen af bumser vil formentlig, for den enkelte person, nok altid forblive et mysterium. De opstår jo altid på det mest upassende tidspunkter!

Hvad vi spiser og hvordan vi behandler vores hud har stor betydning for hvornår bumser fremkommer. Det er selvfølgelig også ofte genetisk betinget.

Her får du 5 ting, der kan give bumser:

  1. Mælk, yoghurt, ost… mælkeprodukter! Mejeriprodukter er svære for kroppen af drodøje, og det kan lynhurtigt ses på vores hud. Har man et stort indtag af mælkeprodukter,, og døjer med uren hud, så kan man overveje at skære ned på den del af kosten. Det kan gøre en forskel.
  2. Forkerte hudplejeprodukter. Anvender du de bedste hudplejeprodukter til netop din hud? Anvender vi den forkerte hudpleje, så vil huden reagere og vise det - og det sker ofte i form af urenheder. Gentænkt dit valg af hudpleje og udskift evt. hele eller dele af den.
  3. Usunde fødevarer.. Vi har nok alle en sød tand, og vi ved det vidst nok også, at usunde sager kan være dårligt for huden. Alkohol hører også under dette punkt. Skær ned på usunde fødevarer og drik en øl mindre. Det kan gøre en forskel.
  4. For mange proteiner.. Træner du meget, og spiser derfor rigtigt mange proteiner, f.eks. i form af kylling, proteinpulver el.lign.? For store mængder af protein kan øge risikoen for urenheder, da huden ikke kan fordøje så store mængder protein. Overskud af protein i kroppen kan ses i form af urenheder på huden.
  5. Valg af hårprodukter og hovedbeklædning. Hvad putter du i håret under en hårvask eller når håret skal styles? Og hvordan sætter du ikke håret på dagene uden styling? Vidste du, at kombinationen med hårprodukter den ene dag og hue den næste, kan give bumser rundt i hårkanten? Rens derfor huden grundigt inden sengetid - eller hold dig fra kombinationen.

Hvad må jeg ikke gøre ved bumser?

Godt spørgsmål, som jeg vil besvare for dig. Når nu vi ikke kan holde fingrene væk, så kan vi jo ligeså godt forsøge, at håndtere dem med måde og bare lidt sund fornuft.

Du får her mine bedste råd mod bumser og håndtering heraf:

1. Rør aldrig ved en bums med beskidte fingre

Står du foran spejlet og kribler det bare lidt i fingrene for, at du bare lige, måske, bare lidt, kan presse lidt på den der bums på kinden? Så bør du huske, at vaske hænder inden!

Du bør ligeså have en slip ren toilet viklet om fingrene, så du ikke klemmer puds ud af bumsen og efterfølgende kører det rundt i hele ansigtet. Skift også gerne toiletpapiret ud efter hvert klem.

2. Pil aldrig ved en ny bums

Du bør aldrig pille ved en ny bums lige efter du har arbejdet med den forrige. Det kan du selvfølgelig godt, men sørg dog for, at du vasker hænder ind i mellem dine klem.

Bruger du en slip toiletpapir mellem din finger og bumsen, så skift den ud inden du kaster dig over en ny.

Vask altid hænder, inden du rører ved dit ansigt!

3. Drop husmorrådet om tandpasta på bumser

Det gamle husmorråd om, at man kan smøre tandpasta på sine bumser holder ikke. Tandpasta hører til i din mund og ikke på din hud.

Tandpasta indeholder ofte kemikalier, der kan være lokalt irriterende for huden, og give et uønsket udslæt. Lad tuben ligge i skuffen.

Brug aldrig tandpasta på en bums - det hører til i munden!

4. Pil ikke ved en ny bums, der først lige er begyndt at kigge frem

Kan du ikke holde fingrene fra en fin lille rød plet, som måske endnu ikke engang er blevet til en decideret bums og gene, så risikerer du blot, at gøre situation værre.

Får du pillet ved en ny bums, der endnu ikke er klar til bearbejdning, risikerer du blot, at dine urenheder spreder sig endnu mere. Hav tålmodighed med dine bumser.

5. En isklump på bumser kan virke, og lyder da smart, men det kan give forfrysninger

Et andet godt husmorråd siger, at man kan fryse en bums væk med en isterning. Det er til dels korrekt og der kan være noget om snakken. Det virker vel nok halvdelen af gangene...

Du bør dog huske på, at du aldrig bør sætte en isterning direkte på bumsen, men pakke den ind i et stykke stof, der kan duppes på ansigtet.

6. Pil ikke i skorpen på bumsen

Hvad end bumsen er poppet af sig selv eller har du arbejdet med den, så bør du holde fingrene fra dens skorpe. Piller du i skorpen og falder den af, så er der stor chance for, at du får et ar det pågældende sted. Lad skorpen sidde.

7. Gå ikke i panik, de forsvinder af sig selv

Vi har alle bumser fra tid til anden, og vi alle hader dem, men husk på, at de forsvinder snart igen.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5