Creme mod ar: Se kosmetologens anbefalinger (2 cremer der virker!)

Den bedste creme mod ar (og strækmærker) er den der effektivt mindsker synligheden heraf. Man kan købe creme der plejer svækket hud efter dermatologiske og kosmetiske indgreb, hvor hudområder med ar eller mærker har brug for ekstra pleje. Uanset arrets størrelse vil en reparerende creme kunne fremme hudens udtryk. En proces der selvfølgelig kan tage kortere eller længere tid. Reducerer synligheden af ar og pigmentpletter med en god creme mod ar. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag søndag d. 25 juli 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 27. april 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 1. september 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Australian Bodycare Rescue Cream 100 ml ansigtscreme

Konklusion: Her er den bedste creme mod ar

Australian Bodycare Rescue Cream 100 ml ansigtscreme er udvalgt af Louise, som den bedste creme mod ar i juli 2021.

Bedste

Hvilken creme mod ar er bedst i test?

Brug creme mod ar både forebyggende og helende

Ar og arvæv er de synlige beviser på, at huden har været skadet. Mange mindre skader i huden heler sig selt helt og efterlader ingen synlige skader på huden. Men ved større skader, som for eksempel akne ar eller operationsar, vil arene være tydelige selv år efter.

Hvordan vores ar heler har meget at gøre med hudtype og livsstil og hvordan vi behandler vores ar. Du kan ikke undgå ar - men du kan gøre de ar du har mindre synlige.

Der findes rigtig mange cremer på markedet, som lover helt at kunne fjerne ar og strækmærker.

Det er ikke vores overbevisning, at der eksistere cremer, der kan love dette.

Til gengæld er der cremer mod ar, som dem vi har anmeldt her. De lover ikke at fjerne ar og strækmærker helt, men de lover at gøre en synlig forskel, når det kommer til at minimere rødmen og arrenes tydelig. Og de holder det, de lover.

Hvis du læser med videre, så gør vi dig meget klogere på alt, hvad der er værd at vide om cremer mod ar.

Vi kigger på, hvad de indeholder og hvad de virker på udover ar og strækmærker. Vi kigger også på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en creme mod ar.

Læser du med helt til slut, så garantere vi, at du er godt klædt på til at foretage dit køb og vælge den bedste creme mod ar blandt de favoritter, som vi har anmeldt her.

Hvad adskiller creme mod ar fra andre cremer?

Cremer mod ar bliver også kaldt for reparationscreme.

De anmeldte cremer indeholder ikke de samme ingredienser, men benytter i stedet forskellige aktive ingredienser, som forbedre hudens elastisitet og tilfører hudens fugt.

De indeholder også aktive stoffer, som virker blegende på arvæv og som derfor hurtigere får dine ar til at virke mindre fremtrædende.

Blandt de mest hyppige aktive ingredienser i creme mod ar er:

 • A-vitamin der fremskynder celle produktionen
 • B5 vitamin som beroliger huden og fremskynder heling
 • Azelaic acid som giver huden elasticitet
 • Glycolic acid som fremskynder cellefornyelsen i overhuden
 • Hyaluronic acid som binder fugt i huden
 • Fugt- og blødgørende olier som Tea tree olie eller Macadamianøddeolie
 • Zink sulfate som har en blegende effekt på ar

Hvad er ar og hvorfor forsvinder de ikke i takt med at huden fornyer sig?

Ar er ar, uanset om vi taler om akne ar, ar fra rifter eller operationsar. Ar er skader i huden.

Men hvorfor ser de ud som de gør og hvordan kan det være, at de ikke forsvinder med tiden i takt med, at huden ellers fornyer sig? Det kigger vi nærmere på nu.

Vores hud består af 3 lag:

 • Overhud
 • Læderhud
 • Underhud

Overhuden er det øverste lag hud, altså det lag hud vi kan se. Overhuden er lavet af celler, der hele tiden fornyes.

Læderhuden, der er det mellemste lag er meget tykkere end overhuden og er dannet af fibre, frem for celler ligesom overhuden er. Det betyder, at der ikke sker den samme hurtige fornyelse, som der gør med overhudens celler.

Hvor overhudens celler fornyes på ugentlig eller månedlig basis, så tager fibre flere år om at regenerere og den kan kun gøre det til et vis punkt.

Det er i læderhuden, at arvævet opstår

Når vi laver skade i huden, så har dybden af skaden stor betydning for, hvor tydelige ar du får.

Er skaden kun overfladisk, altså en skade der primært sidder i overhuden, så vil huden hurtig regenerere sig og med tiden vil alle spor af skaden være væk. Det vil den, fordi overhudens celler er i en hurtig og evig process med at udskifte sig.

Laver du til gengæld en skade, der beskadiger enten læderhuden eller læderhuden óg underhuden, så er det reelt set en blivende skade og du vil aldrig kunne fjerne synligheden af arret helt.

Det vil du ikke, fordi skaden har nået læderhuden, som er meget langsom til at regenerere sig selv og som kun kan gøre det til et hvis omfang.

Creme mod ar får dine ar til at fremstå mindre synlige

Du kan altså ikke fuldstændig fjerne ar, der er nået læderhuden, men du kan gøre dit arvæv pænere, glattere og mindre rødt.

Når er ar friske, så vil de fremstå rødlige eller blålige og virke tydelige mod huden. Farven aftager som regelt med årene, så arene bliver lysere, men det kan tage mange år.

Denne proces er en af de ting, som du kan fremskynde med en creme mod ar.

En god creme mod ar vil hjælpe med at fremskynde helingsprocessen af overhuden og samtidig blege arvævet, så arret hurtigere fremstår mindre tydeligt.

Creme mod ar reducere og forebygger strækmærker

Mange danskere lever med strækmærker. Strækmærker opstår, når huden bliver udsat for et stort pres. Et pres som huden ikke er elastisk nok til at klare.

Når presset bliver for stort, så sprækker huden og du får strækmærker. Strækmærker rammer både kvinder og mænd.

Under graviditeten oplever mange kvinder, at de får strækmærker på maven og på brysterne. Men mænd kan også sagtens få strækmærker.

Strækmærker opstår nemlig også, hvis du oplever en stor vægtforøgelse.

Med en creme mod ar kan du både forebygge og reducere strækmærker. Det anbefales for eksempel altid gravide at smøre sig godt ind i en fugtighedscreme dagligt og gerne med en creme mod ar eller en anden olie på maven og på brysterne, hvor huden bliver strukket mest.

Når du smører din hud hyppigt. Det betyder gerne mindst 2 gange dagligt, så giver du din hud øget fugt og elasticitet, så huden får de bedste betingelser for at kunne give sig uden at gå i stykker.

Har du allerede strækmærker, så kan både mænd og kvinder få stor gavn af at bruge en creme mod ar.

Creme mod ar er nemlig fyldt med vitaminer og andre aktive stoffer som blødgør huden og gør den mere jævn.

De indeholder også blegende stoffer, det kunne være zink sulfat som går ind og bleger strækmærkerne, så de ikke fremstår så tydelige.

Creme mod ar fjerner altså ikke mirakuløst strækmærker fra din krop. Men de bedste cremer mod ar kan få strækmærker til at gå mere i et med huden, så du ikke generes af dem.

Hvis du oplever at dit arvæv bobler op og vokser, så kan det tyde på, at du er keloid danner. Det betyder, at du danner overdrevet meget arvæv. Er det tilfældet bør du kontakte din læge, der kan give dig en kortisonbehandling, der hæmmer kroppens immunreaktion i ar området.

Hvad virker creme mod ar eller mod?

Som du allerede har kunne læse dig til, så er creme mod ar rigtig god til både arvæv og strækmærker.

Men du kan bruge creme mod ar til mange andre ting. En tube creme mod ar er derfor altid god at have stående i toiletskabet.

Vi kigger nu på nogle af de mange måder, du kan bruge creme mod ar:

Røde babynumser - Creme mod ar er rigtig godt mod røde babynumser. Cremen går nemlig ind og beroliger huden og fremskynder cellefornyelsen i overhuden. Den lægger samtidig en beskyttende film på huden, så huden ikke irriteres yderligere.

Sart hud - Sart hud som eksemhud eller sarte babykinder har også en god effekt, når du anvender en creme mod ar. De mange helende aktive stoffer i cremen beskytter huden effektivt mod kulde og vind.

Akne-ar - Akne ar kan med en creme mod ar gøres mindre synlige. Både fordi huden udjævnes men også fordi de rødlige eller blålige toner udviskes.

Sprukne læber - Når dine læber sprækker på grund af vejrforhold eller fordi du har drukket for lidt, så opstår der små skader i læberne. Med en creme mod ar kan du hurtigt hele dine læber igen, så der ikke opstår dybere og mere smertefulde sprækker.

Pigmentpletter - Pigmentpletter er små pigmentløse pletter på huden. Pigmentpletter opstår oftest på grund af overdreven solbadning. Pigmentpletter kan effektiv bleges med en god creme mod ar. De samme blegende stoffer som bleger arvæv bleger nemlig også pigmentpletter.

Irriteret og stresset hud - Creme mod ar indeholder en masse plejende, helende og beroligende stoffer som hjælper en irriteret og stresset hud. Oplever du en hud, der slår ud, så prøv at pleje den med en creme mod ar.

Sådan vælger du den bedste creme mod ar til dig og dine behov

Vi har gennemgået nogle af de bedste og mest effektive cremer mod ar med dig her.

Og nu gennemgår vi kort de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger hvilken creme, der er den bedste creme mod ar for dig.

Hvilke slags ar ønsker du at behandle?

Du bør gøre dig nogle overvejelser vedrørende cremens aktive stoffer, når du vælger creme mod ar.

De fleste producenter er flinke til at skrive på produktet, hvilke problemområder som cremen har størst effekt ved.

Cremer mod ar lægger nemlig deres fokus forskelligt.

Nogle varianter er blødgørende og arbejder med arrets struktur, andre cremer har mere fokus på at blege arvævet.

Hvad dit behov er, ved kun du.

De cremer vi har med i denne gennemgang virker både blødgørende og blegende. Du får altså begge effekter.

Hvad må din creme mod ar indeholde?

Når du skal vælge creme mod ar, så skal du også tage forbehold for dine overbevisninger.

Går du for eksempel efter en creme mod ar, der er uparfumeret, parabenefri, ikke testet på dyr eller vegansk, så bør du du vælge ud fra disse præmisser.

Sådan passer du bedst på dine ar

Det er svært at undgå, at vi får ar gennem livet. Nogle på sjælen og andre som mærker på huden. Ar på sjælen kan være svære at hele og ar på kroppen kan heller ikke fjernes helt.

Men hvis du behandler dit sår /ar hensigtsmæssigt, så vil du opnå den bedste og hurtigste heling.

Her er 5 gode råd til pasning af sår og ar:

 1. Sørg for at få såret renset og behandlet professionelt
 2. Hold såret rent så du undgår infektion
 3. Lad være med at ryge
 4. Undgå direkte sol på arret
 5. Smør arret med en creme mod ar

Et andet effektivt redskab mod strækmærker er en dermaroller. Dermarolleren går ind og får huden til at regenerere sig ved at styrke hudens cellevækst og ved at øge blodcirkulationen.

Blev du klogere på creme mod ar?

Det håber vi. Vi har i hvert fald klædt dig godt på til at vælge den creme mod ar, der passer bedst til dine behov.

Vi har gjort det let for dig at foretage dit køb. VI har nemlig lagt link ind direkte til forhandlerne af produkterne.

Det gør det let for dig at finde den bedste pris og du er sikker på, at det er det rigtige produkt, du køber.

På forhandlernes side kan du også finde mere uddybende information om de enkelte produkter.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 2 cremer mod ar, har Louise valgt Australian Bodycare Rescue Cream 100 ml , som den bedste ansigtscreme i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 1 andre populære cremer mod ar, herunder bl.a. Beaute Pacifique Scars & Stripes Fade Away Creme 100 ml.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise har en baggrund som kosmetolog, men interessen for hudpleje mv. strækker sig også ind i privatlivet. Louise har været med på sidelinjen siden år 2019 på Hair-blog.dk. Her har hendes fokusområder været sparring med de øvrige skribenter, samt udvælgelse og test af hudplejeprodukter.

6 ofte stillede spørgsmål om cremer mod ar

Nej. Arvævet er en skade i huden som ikke kan fjernes, men creme mod ar kan gøre ar mindre tydelige og fjerne rødmen i arvævet.

Nej. Strækmærkerne er en blivende skade i huden. Men creme mod ar kan gøre strækmærkerne mindre tydelige og gøre dem blegere.

Kelloiddannelse opstår, når man danner overdrevet meget arvæv. Det kan betyde, ar der hæver sig op til en cm over huden. Det er ikke farligt og kan minimeret med kortison indsprøjtninger.

Nej. Det er ikke korrekt. C-vitamin er en antioxidant og har ingen indvirkning på ardannelsen.

Ja, du kan for eksempel prøve en dermaroller eller leve en livsstil hvor du får sund kost og rigeligt E og A vitamin.

Nej som udgangspunkt ikke. Drejer det sig om store brandsårsar så kan arvævet dog være hæmmende for bevægeligheden.

Bedøm denne artikel
24 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5