Bedste topcoat: Her er de 6 bedste topcoats til negle 2021

Bedste topcoat: Her er de 6 bedste topcoats til negle 2021

Den bedste topcoat til negle sikrer en lang holdbarhed på din manicure. Vælg en holdbar topcoat der beskytter dine negle på bedste vis. Neglelak, der skaller i løbet af ingen tid, er bestemt ikke ønsket. Det er netop afskalning, som en god topcoat kan forhindre. Afslut altid din neglepleje med topcoat ovenpå lakken, for at forlænge dens holdbarhed. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære topcoats netop nu!

Af Skønhedsblogger
Priser er opdateret i dag torsdag d. 29 juli 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 20. maj 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 3. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Le Mini Macaron Shine Topcoat 10 ml topcoat

Konklusion: Her er den bedste topcoat

Le Mini Macaron Shine Topcoat 10 ml topcoat er udvalgt af Simone, som den bedste topcoat i juli 2021.

Bedste

Sådan finder du den bedste topcoat

Neglelak, der skaller af i løbet af ingen tid, er super frustrerende og ikke særlig kønt at se på. Hvis det er et problem, som du kan nikke genkendende til, så bør du prøve en topcoat, næste gang du lægger neglelak. En topcoat forsegler nemlig din neglelak og gør den ekstra stærk overfor stød og ridser.

Den bedste topcoat er en topcoat, der har en god konsistens, så den er let at lægge, den har en acceptabel tørretid og så holder den det den lover, nemlig at gøre din neglelak stærkere og dermed forlænge levetiden på din lak.

Der er tusindvis af topcoat, du kan vælge mellem - men hvilke er de bedste? Det får du svaret på her, hvor vi gennemgår de absolut bedste topcoat på markedet her og nu.

Bagefter giver vi dig en masse bonus information om topcoat og hvordan du lægger en neglelak som er holdbar og med masser af shine.

3 gode tips om køb af topcoat

 1. Vælg en topcoat der får din lak til at holde længe - Når du vælger en af de bedste topcoats på markedet, så vil din lak holde markant længere.
 2. Væg en topcoat der tørre hurtigt - Vi anbefaler at du vælger en topcoat med en hurtig tørretid. I en travl hverdag har de færreste mange timer til rådighed til at lægge lak på hænder og fødder.
 3. Vælg en topcoat der har en bred pensel - Det er altid en god idé at vælge en topcoat, der har en bred påføringspensel. Det gør det meget lettere at lægge et jævnt lag på neglen.

Hvilken topcoat er bedst i test?

1. Le Mini Macaron Shine Topcoat 10 ml topcoat

Le Mini Macaron Shine Topcoat 10 ml topcoat

Le Mini Macaron topcoat

Le Mini Macaron 3 x Shine Topcoat er med til at gøre, den i forvejen meget holdbare neglelak, Le Mini Macaron Gel Polish endnu mere holdbar. Med denne transparent topcoat som afslutning, kan neglelakken holde i helt op til 3 uger. Den har en høj glans, og... Læs mere hos Signatura

2. CND Long Weat Top Coat Gel-Like Effect 15 ml topcoat

CND Long Weat Top Coat Gel-Like Effect 15 ml topcoat

CND topcoat

Topcoat med gel-effektLong Wear Top Coat, Strenght + Gel Shine fra CND Vinylux er en hurtigtørrende topcoat, der giver neglelakken volume og højglans som en gellack. Topcoatens tykkere film sørger for ekstra styrke og beskyttelse til neglene, og neglene e... Læs mere hos Nicehair

3. Essie Matte About You Top Coat 13,5 ml topcoat

Essie Matte About You Top Coat 13,5 ml topcoat

Essie topcoat

Essie Matte About You Top Coat er en fantastisk, transparent og ikke mindst effektiv topcoat, der øjeblikkeligt giver dine skinnende negle, et attraktivt mat look. Denne overlak, kan anvendes oven på enhver neglelak, og sikrer en moderne mat finish, der s... Læs mere hos Nicehair

5. CND VINYLUX Long Wear Top Coat 15 ml topcoat

CND VINYLUX Long Wear Top Coat 15 ml topcoat

CND topcoat

CND VINYLUX Weekly Top Coat, med ProLight-teknologi, er en innovativ og lækker transparent overlak, som sikrer dig en hurtigere tørretid på blot 8,5 minutter. Udover den hurtige tørretid, laver overlakken en keramisk forsegling, som beskytter CND VINYLUX... Læs mere hos Nicehair

6. Maybelline Superstay 3D Gel Effect Plumping Top Coat 10 ml topcoat

Maybelline Superstay 3D Gel Effect Plumping Top Coat 10 ml topcoat

Maybelline topcoat

Maybelline Superstay 3D Gel Effect Plumping Top Coat giver en smuk transparent afslutning på din neglelak. Den har en plumpende effekt, og giver nærmest neglene en 3D effekt. Giv dine negle en mere glansfuld finish med denne top coat. Fordele: Giver skinn... Læs mere hos Nicehair

En god topcoat er hemmeligheden bag en flot lagt neglelak

….. eller i hvert fald et vigtigt skridt i processen. Velplejede hænder udstråler overskud og at du går op i dig selv. Men neglelak der skaller har den helt modsatte virkning. Hvis ikke du har lyst til at bruge en masse penge hos en professionel negledame, så kan du prøve at lægge en topcoat, næste gang du selv lakerer dine negle.

En topcoat giver din neglelak en særlig hård overflade ,der gør at din neglelak holder meget længere uden at skalle og miste sin glans. Med produkter som en basecoat og en topcoat har du nu mulighed for at få et resultat derhjemme, der ligner en professionels arbejde.

Vi har allerede præsenteret dig for de absolut bedste topcoats på markedet og i det følgende vil vi gøre dig klogere på topcoats og alle dens fordele. Vi giver dig også gode råd til, hvordan du plejer dine negle og ikke mindst lægger en perfekt neglelak, der holder.

Hvad er en topcoat?

En topcoat er det vigtigste 3. og afgørende trin, når du gerne vil have din neglelak til at holde længst muligt.

En topcoat er en gennemsigtig lak, som du lægger ovenpå din neglelak, når denne er tør. En topcoat har stærkt hærdende egenskaber som sørger for, at den tørrer hårdt op. Det har den fordel, at den ikke er modtagelig for stød og ridser på samme måde som din almindelige neglelak. Samtidig så forsegler en topcoat også den glans som din neglelak har. Den glans som ellers typisk begynder at fade efter et par dage.

I dag kan du få rigtige gode neglelak, som holder længe uden at skalle, men ofte vil lakken alligevel blive slidt på neglespidserne eller miste sin glans. Her vil en topcoat gå ind og give de udsatte neglespidser ekstra beskyttelse som dermed giver din neglelak en længere levetid.

Topcoat findes både med glans, som giver ekstra dybde til din neglelaks farve. Den findes også i matte udgaver til dig, der foretrækker mat neglelak.

Hvad kendetegner en god topcoat?

Der er efterhånden en topcoat for hvert neglelak brand derude og det betyder et kæmpe udvalg for dig. Det er både positivt og negativt set fra forbrugerens side.

Det giver et kæmpe udvalg, men det gør det også svært at overskue markedet og dermed kunne udvælge den bedste topcoat.

Hvilke krav bør du egentlig stille til din topcoat - det kommer vi ind på her:

En topcoat bør kunne forlænge levetiden på din neglelak betragteligt. Det tager ekstra tid at lægge en topcoat, derfor er det også vigtigt at topcoaten rent faktisk virker og har en mærkbar indflydelse på hvor længe der går inden din neglelak begynder at skalle eller se trist og mat ud.

De topcoat vi har anmeldt her scorer alle højt i tests når det kommer til holdbarhed, tørretid, konsistens og selve neglelakkens pensels udformning.

En topcoat bør kunne tørre op forholdsvis hurtigt

Når du når til at skulle lægge topcoat så har du allerede lagt en basecoat og 2 lag neglelak. Derfor bør du også vælge en topcoat der har en forholdsvis kort tørretid. Er tørretiden for lang så risikerer du at miste tålmodigheden og gå i gang med at lave noget andet og så får du ridser i lakken.

En topcoat bør tørre hårdt op så du undgår ridser i lakken

En topcoat har to job - den skal tilføre og bevare glansen i din neglelak og så skal den hærde din neglelak, så den ikke får masser af småridser i løbet af ingen tid.

Vælg en topcoat der hærder virkelig hårdt på - det får du det mest langtidsholdbare resultat ud af.

En topcoat skal have en god konsistens

Konsistensen på en topcoat har rigtig meget at sige, når det kommer til, hvor let den er at arbejde med. Er den for tynd, så kan den være meget svær at kontrollere, da den vil flyde ud på neglebåndene. Er den for tyktflydende, så er det svært at lægge den jævnt på neglen.

Vælg en topcoat, der har en konsistens, der gør den let at arbejde med.

En topcoat bør have en bred pensel

Selv om en topcoat er transparent, så er det vigtigt, at den ligger pænt på neglene og ikke rammer neglebånd og lignende. Det kan nemlig få din manicure til at se sjusket ud.

Du kan med fordel vælge en topcoat, der har en bred pensel. Langt de fleste kan nemlig lettest kontrollere en bred pensel frem for en tynd og spids pensel.

Negleolie - Dyp lidt negleolie over neglebånd og negle, når din topcoat er tør. Det får din manicure til at ligne en der er lavet professionelt.

Hvorfor er basecoat og topcoat så vigtig en del af en manicure?

En basecoat og en topcoat er to afgørende skridt i en perfekt lagt neglelak, der holder længe og som er modstandsdygtig overfor ridser og slag.

Kort sagt så kan man sige, at du med en basecoat forbereder neglen til at tage imod lakken akkurat som når du primer en væg inden du maler den. Hvorimod du med en topcoat forsegler din lakering og sørger for at lave en hård overflade som forsegler din lakering.

Man kan umiddelbart tænke, at det er blevet mere tidskrævende at lægge neglelak, nu hvor man skal lægge på basecoat, neglelak og topcoat.

Og ja, mens du lægger lakken så skal du investere lidt mere tid.

Men den tid vinder du til gengæld ind flere gange i og med, at du ikke behøver at lakere din negle så ofte, som hvis du ikke bruger basecoat og topcoat.

Basecoat - En basecoat er en lak du lægger under din neglelak. En basecoat har en overflade som er let klæbende, det gør at din neglelak har noget at gribe fat i, når du lægger den, så den holder længere. En basecoat er også med til at give din naturlige negl en helt glat overflade, hvor basecoaten har fyldt som revner og ujævnheder ud.

Skal din topcoat være mat, med ekstra shine eller gel-like?

Når du køber topcoat, så har du flere muligheder, når det kommer til den endelige finish på neglen. At ikke alle topcoat har den samme finish, er en god ting at være opmærksom på, når du køber topcoat. Det er super ærgerligt at have brugt tid på at lægge en flot neglelak og så “ødelægge” det endelig resultat, fordi du har valgt en topcoat med en effekt, du ikke havde forventet.

Langt de topcoat har en glansfuld og skinnende overflade. Det ekstra lag lak som du tilfører med din topcoat vil endda gøre din neglelak endnu mere blank og tilføje en dybde til glansen på din lak. Det får din manicure til at se virkelig professionel ud samtidig med, at du får en lak, der holder længere og er mindre udsat for ridser mm.

Mat neglelak er in - heldigvis er der en mat topcoat der matcher

I øjeblikket dikterer moden også matte neglelak. En mat neglelak kan have en overflade som fløjl eller den kan føles en smule ru alt efter, hvilken neglelak du anvender. Har du valgt en smuk mat neglelak, så vil du ødelægge den matte effekt, hvis du vælger en topcoat, der er blank, som den vi lige har nævnt.

I stedet bør du vælge en mat topcoat. En mat topcoat er lige så stærk som en blank topcoat. Men i stedet for at tilføre glans til din negl, så bibeholdes den helt matte effekt. Det ser super smart ud og så er det noget at det hotteste lige nu.

Topcoat med gel lignende effekt får dine negle til at se professionelt lavet ud

Negle lavet hos en professionel udstråler luksus og giver en overflade og glans på neglen som kan være svært at efterligne hjemme, hvis ikke du har UV lys og anvender gel- eller akryllak. Men nu kan du faktisk få topcoats, der ligner til forveksling. Du kan vælge at prøve en af de nye gellike topcoats, som giver en gel-like effekt uden brug af UV lys.

Lige meget hvilken type topcoat du vælger .så indeholder de de samme hærdende stoffer som giver din neglelak en længere levetid.

Ofte kan du finde både basecoat, neglelak og topcoat i samme mærke. De er udviklet til at arbejde sammen hvilket kan give et ekstra godt resultat. Du kan dog sagtens bruge både basecoat, neglelak og topcoat på kryds og tværs af brands.

Guide - Sådan lægger du selv en perfekt neglelak

Når du skal lægge den perfekte neglelak, så er det vigtigt, at du gør dit forarbejde og plejer dine hænder og negle. Opblød dine neglebånd i lunkent vand og skub dem derefter ned med en rosenpind. De giver dine negle et mere velplejet look. Sørg for at alt gammel lak er renset af og klip og fil dine negle i den ønskede form.

Hvis du umiddelbart inden du lakerer negle har haft dem i vand, så er det vigtigt, at neglen gennemtører inden du fortsætter. Det tager ca. 10 min.

 1. Læg en basecoat

  Når du starter med at lægge en basecoat, så lægger du en beskyttende film på din negl, der forhindre, at dine negle bliver misfarvet af neglelakken. En basecoat vil også lave en overflade på neglet, som er svag klæbrig. Det betyder, at neglelakken kan gribe godt fast i neglen og dermed forlænge levetiden på din manicure.

 2. Vær kvik på hænderne

  Når du skal lægge neglelak, og dette gælder både basecoat, selve neglelakken og topcoat, så skal du give dig god tid og være grundig, men du skal nøjes med få strøg. Et rigtig godt resultat får du, hvis du kan træne dig op til at lægge lakken med 3 lange strøg pr. lag. Først ét der dækker det midterste af neglen og derefter ét på hver side.

 3. Flere tynde lag er bedre end et tykt

  Det er en dårlig idé at smøre et tykt lag neglelak på neglen. Det vil have svært ved at tørre op og du risikere, at det ikke gennemhærder og at lakken i stedet bliver blød og modtagelig for ridser. Læg i stedet flere tynde lag. Vi anbefaler 1 lag basecoat, 2 lag neglelak og 1 lag topcoat.

 4. En topcoat forsegler dit neglelak

  Når neglelakken er tør, så skal du slutte af med en topcoat. Topcoaten får din neglelak til at holde længere, fordi den hærder utrolig hårdt op og lægger en beskyttende film over din neglelak. Når du lægger din topcoat, så sørg for også at dække selve neglespidsen med topcoat. Det vil forhindrer, at neglespidsen bliver slidt eller krakelerer.

Fandt du det du søgte?

Her fra redaktionen håber vi, at vi har gjort dig klogere på de mange fordele, der er ved at bruge en topcoat ovenpå neglelakken. Vi har gennemgået de absolut bedste topcoat på markedet og givet dig en masse brugbar information som forhåbentlig har gjort dit valg lettere.

Har du stadig flere ubesvarede spørgsmål, så læs vores FAQ - De mest stillede spørgsmål om topcoat. Her finder du svar på de meste.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 topcoats, har Simone valgt Le Mini Macaron Shine Topcoat 10 ml , som den bedste topcoat i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære topcoats, herunder bl.a. CND Long Weat Top Coat Gel-Like Effect 15 ml, Essie Matte About You Top Coat 13,5 ml, Essie Good To Go Top Coat 13,5 ml & CND VINYLUX Long Wear Top Coat 15 ml... klik her for at se de resterende!

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

9 ofte stillede spørgsmål om topcoat til negle

Nej, du kan sagtens bruge neglelak af et mærke og topcoat af et andet.

Du kan få topcoat der er helt mat. Den er særlig velegnet ovenpå de matte neglelakke.

Ja, en topcoat kan godt blive for gammel, så vil den begynde at blive tykt og svær at arbejde med og så er det på tide at skifte den ud.

Du bør opbevare din topcoat sammen med din basecoat og dine neglelakker tørt og ikke for varmt.

Du skal kun lægge ét lag topcoat ovenpå din neglelak. Husk at dække neglespidserne med topcoat.

Hvor meget længere din neglelak holder med topcoat, kommer helt an på hvilken neglelak du har nedenunder. Men som oftest vil du kunne regne med at en god topcoat kan give din lak ca. 3 dages ekstra levetid.

Tørretiden på en topcoat afhænger af, hvilket mærke du vælger. Men som oftest vil den være overfladetør i løbet af 15 - 20 min - men kan tage noget længere inden den gennemhærder.

Ja, en topcoat er altid transparent så den ikke fjerner fokus fra den neglelak du har nedenunder.

Det er en rigtig god idé at starte med at lægge en basecoat. Det giver neglelakken et godt underlag.

Bedøm denne artikel
23 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5