Bedste tørshampoo: Se de 8 udvalgte tørshampooer til hårvask uden vand i 2021

Bedste tørshampoo: Se de 8 udvalgte tørshampooer til hårvask uden vand i 2021

Tørshampoo er et absolut must-have i en travl hverdag! Med blot få pust kan man eliminere fedtet hovedbund og hårstrå. Tørshampoo er hårvask uden vand, der giver håret fylde, lethed og et rent look på blot få sekunder. Her i guiden finder du de bedste tørshampoo varianter på markedet.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 8. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 30. oktober 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Batiste Dry Shampoo Original tørshampoo

Konklusion: Her er den bedste tørshampoo

Batiste Dry Shampoo Original tørshampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste tørshampoo i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af tørshampoo

Med den bedste tørshampoo kan du fjerne fedt og rense håret, så du ikke behøver at vaske hår så ofte. Tørshampooen fjerner let den olie, der forekommer i hovedbunden, som får dit hår til at klaske.

Har du tendens til fedtet hår eller vil du bare gerne springe en hårvask over, så er en tørshampoo lige noget for dig. Har du tyndt og fint hår som mangler fylde, så vil tørshampooen give dit hår masser af volumen som holder hele dagen.

Med rigtig mange tørshampoo på markedet har jeg her samlet de bedste, altså dem der har fået de bedste anmeldelser og som der har været mest hype omkring. Det er tørshampoo som leverer varen og som du kan stole på. Læs mere om de bedste tørshampoo på markedet og få masser af nyttig bonusinfo om tørshampoo.

3 gode råd du bør følge når du køber tørshampoo

  1. Vælg en tørshampoo der er let at dosere - Når du bruger tørshampoo, så skal der mindre til end du tror. Derfor kan du med fordel vælge en, der er let at dosere i håret. Alternativt kan du hælde lidt tørshampoo ud i låget og bruge en makeup børste til at påføre det.
  2. Vælg en tørshampoo der renser håret grundigt - En tørshampoo skal være i stand til at rense en olieret hovedbund, så du føler dig forfrisket og dit hår kan gå endnu en dag uden rigtig hårvask. Vælg en tørshampoo med rensende ingredienser.
  3. Vælg en tørshampoo der både giver fylde og frisker håret op - En tørshampoo skal rense håret men som en ekstra bonus, så bør den også give dig masser af fylde og volume i håret. Vælg en tørshampoo som får dit hår til at ligne en tyk manke.

Hvilken tørshampoo er bedst i test?

1. Batiste Dry Shampoo Original tørshampoo

Batiste Dry Shampoo Original tørshampoo

Batiste tørshampoo

Bastiste Dry Shampoo Original Bastiste Dry Shampoo Original er en tørshampoo, der forfrisker håret mellem vask. Tørshampooen har en forfriskende duft, der giver nyt liv til fedtet, kedeligt og livløst hår. Håret efterlades straks med en følelse af renhed,... Læs mere hos Brandshop

2. Moroccanoil Dry Shampoo Light tørshampoo

Moroccanoil Dry Shampoo Light tørshampoo

Moroccanoil tørshampoo

MOROCCANOIL® Dry Shampoo Light er en skøn tørshampoo, som opfrisker håret på et øjeblik. Den har en ultra-fin formel, som gør, at den er let og fordele i håret. Formlen indeholder risstivelse, der øjeblikkeligt går ind og absorberer hårets overskydende f... Læs mere hos Nicehair

3. TIGI Bed Head Oh Bee Hive tørshampoo

TIGI Bed Head Oh Bee Hive tørshampoo

TIGI tørshampoo

TIGI Oh Bee Hive Volumizing Dry Shampoo 238mlEn tørshampoo i sprayform, der fjerner olier, som belaster håret. Tilfører håret volume og fylde. Anvendelse:Flasken omrystes grundigt.Spray 25-30 fra håret, ned mod hårroden. Lad det virke i 1 min.Arbejd tørsh... Læs mere hos Signatura

4. Kevin Murphy Fresh Hair tørshampoo

Kevin Murphy Fresh Hair tørshampoo

Kevin Murphy tørshampoo

Kevin Murphy FRESH.HAIR er den perfekte kombination af tørshampoo i ét og samme produkt. Denne fantastiske spray går ind og fjerner overskydende olier i hovedbunden, og efterlader håret opfrisket, og derved kan man vente et par dage ekstra med hårvasken.... Læs mere hos Nicehair

5. Maria Nila Invisidry Shampoo tørshampoo

Maria Nila Invisidry Shampoo tørshampoo

Maria Nila tørshampoo

Maria Nila Invisidry Shampoo er en forfriskende og mild tørshampoo, der kan bruges på daglig basis, og har en fantastisk duft, der minder mest om en let og opløftende sommerbrise. Den er beriget med meget fine polymer, hvilket gør den utrolig let at anven... Læs mere hos Brandshop

6. Batiste Dry Shampoo Dark & Deep Brown tørshampoo

Batiste Dry Shampoo Dark & Deep Brown tørshampoo

Batiste tørshampoo

Batiste Dry Shampoo Dark og Deep Brown er med mørke farvepigmenter, hvilket gør den velegnet til mørkebrunt hår. Folk med mørkt hår, som bruger tørshampoo, ved godt at de sommetider kan give et hvidt eller gråt skær i håret, men ikke med denne udgave. Ove... Læs mere hos Brandshop

7. Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo tørshampoo

Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo tørshampoo

milk_shake tørshampoo

Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo er en super lækker tørshampoo, med en ultra fin formel, der øjeblikkeligt får håret til at føles friskt og let. Denne tørshampoo virker øjeblikkeligt og efterlader ingen produktrester i håret. Dette gør, at alle hårtyper... Læs mere hos Nicehair

8. Davines Hair Refresher tørshampoo

Davines Hair Refresher tørshampoo

Davines tørshampoo

Davines Hair Refresher Day Cleansing Mist er en lækker og super opfriskende tør shampoo, der efterlader dig med følelsen af et friskt og nyvasket hår. Denne spray absorberer effektivt overskydende fedt, og olier fra hovedbunden, samtidig med at den tilfør... Læs mere hos Signatura

Tørshampoo frisker håret op og giver frisuren fylde

Rigtig mange mænd og kvinder elsker deres tørshampoo og bruger den flere gange om ugen. Tørshampoo er nemlig super velegnet til både 2. og 3. dagen mellem traditionel hårvask med vand, shampoo og conditioner eller hårkur.

Samtidig er den en gave fra de højere magter til dig, der har tyndt og fint hår. En tørshampoo virker nemlig som en hårpudder og giver masser af løft, fylde og volume til din frisure, uanset om du er korthåret eller langhåret.

Synes du at tørshampoo lyder spændende, så læs med videre hvor du finder alt den information om tørshampoo, som du har brug for, for at komme i gang med at bruge dette vidunderprodukt.

Hvad er en tørshampoo?

Tørshampoo er ikke nogen ny opfindelse. Faktisk var vores oldemødre særdeles glade for tørshampoo, da man dengang ikke havde den samme adgang til badefaciliteter som vi har i dag.

En tørshampoo er nemlig genialt til at friske håret op. Den indeholder ingredienser som rispulver eller lignende ingredienser, som er fremragende til at opsuge den olie, der danner sig i vores hovedbund. Når olien bliver opsuget, så fjernes det uvaskede look. Samtidig så er en tørshampoo også særdeles velegnet til at give ekstra fylde og volume i håret.

Tørshampoo kan anvendes dagligt, så længe du husker at tørshampoo ikke kan erstatte almindelig hårvask og at håret stadig bør vaskes i vand og traditionel shampoo 2 - 3 gange om ugen.

Derfor er tørshampoo SÅ populært

Der er ingen tvivl om, at tørshampoo har endnu en storhedstid lige nu. Rigtig mange har nemlig fået øjnene op for alle de fordele, der er ved at introducere tørshampooen som en del af hårpleje rutine.

Den er din bedste ven de morgener, hvor du er kommet for sent ud af sengen og ikke har tid til at vaske og tørre dit hår. Brug lidt tørshampoo til at opsuge olien i hovedbunden, så kan dit hår sagtens klare en ekstra dag uden hårvask. Det er heller ingen hemmelighed, at rigtig mange vasker hår alt for ofte, simpelthen fordi de ikke kan lide fornemmelsen, når håret begynder at klaske.

Med tørshampoo er det så meget lettere kun at vaske hår med vand og shampoo 2 - 3 gange om ugen som både hudlæger og frisører anbefaler. Men det er langtfra de eneste fordele, du får ved at bruge tørshampoo. Kender du først til alle tørshampooens hemmeligheder, så går du aldrig nogen steder uden.

Hvad er det tørshampoo kan?

Det får håret til at se rent og nyvasket ud på 2. og 3. dagen

En af de mest oplagte grunde til at bruge tørshampoo er den formidable egenskaber, når det kommer til at opsuge den olie, vi producerer i hovedbunden. Vi producerer alle olie i hovedbunden.

Den er der faktisk af vigtige årsager. Den hjælper med at holde vores hovedbund sund, så den ikke bliver irriteret, tør og måske endda udvikler skæl. Men olien er også vigtig for hårfolliklerne, altså hårsækkene, når de skal producere sundt hår. Olien i hovedbunden produceres altså af en grund.

Der er dog stor forskel på, hvor meget olie vi hver i sær producere. Det er derfor, at nogen har hår, der næsten aldrig fedter, mens andre kan få fedtet hår allerede på 2. dagen.

En tørshampoo ligner talkum eller børnepudder og det der sker når du strøer den i håret er at hver lille mikroskopisk korn suger olie til sig. Det renser dit hår og får det til at se nyvasket ud og samtidig giver den ekspanderede tørshampoo masser af fylde til dit hår.

Vidste du, at en af de mest hyppige årsager til fedtet hår er for hyppig hårvask? - I kampen for altid at have lækkert rent og luftigt hår vasker mange deres hår for ofte. Ulempen ved dette er, at olieproduktionen i hovedbunden sættes i vejret og at håret får endnu større tendens til at blive fedtet. Vask derfor kun dit hår i vand og shampoo 2 til 3 gange om ugen og brug tørshampoo efter behov de mellemliggende dage.

Det giver dit hår mere fylde end du har turdet drømme om

Mange bruger lang tid med føntørren og forskellige hårprodukter som hårmousse og saltvandsspray for at at give deres hår mest muligt fylde. Det er super tidskrævende og også usundt for håret der ikke har godt af den hyppige varmebehandling den får med føntørre, glattejern mm.

Prøv i stedet med en tørshampoo. Ikke nok med at tørshampooen sørger for, at dit hår ser helt frisk og nyvasket ud, så er det også suverænt til at give masser af fylde i frisuren. Faktisk på samme måde som du kan opnå med en hårpudder.

Tørshampooen henvender sig derfor også i høj grad til mænd og kvinder med tyndt og fint hår. Eller til dig med det lange tykke hår, der bare gerne vil have endnu mere fylde og struktur i håret.

Rod op i frisuren i løbet af dagen og genskab volume - Sidst på dagen kan selv det mest velstylede hår miste lidt volume. Men har du stylet dit hår med tørshampoo fra morgenstunden, så kan du let friske frisuren op i løbet af dagen uden nødvendigvis at anvende mere produkt. Rod blot op i håret eller vend hovedet nedad og kør fingrene rundt i hovedbunden. Det genaktiverer tørshampooen og giver øjeblikkelig volumen til håret.

Det får dit hår til at se, men ikke mindst også dufte rent

De fleste føler sig bedst tilpas, når de er velsoignerede og dufter rent og dejligt. Det gælder også vores hår. Undersøgelser viser faktisk, at mange vasker deres hår for ofte, ikke fordi håret trænger til det, men fordi de godt kan lide duften af det nyvaskede hår og følelsen det giver dem.

Her er tørshampooen også fantastisk, for ikke nok med at den renser dit hår, så det ser rent ud og giver det masser af fylde og struktur. Det får også dit hår til at dufte fantastisk.

Du kan vælge en tørshampoo med en diskret duft som ikke overdøver din parfume eller scented bodylotion, men alligevel får dit hår til at dufte rent. Eller du kan vælge en tørshampoo med en lækker duft som kan bølge omkring dig, når du svinger med hårpragten i løbet af dagen.

Den er super let at have med på farten

Mange har et hektisk liv hvor arbejde, familie og fritidsinteresser skal passes ind i hinanden. Det betyder også, at vi er taknemmelige for hurtige løsninger de dage hvor tiden er knap. En tørshampoo i rejsestørrelse bør du altid have i tasken. Den ville være dig en stor hjælp i rigtig mange situationer som:

  • Når du skal på weekendtur og pakke let
  • Hvis du skal direkte til en anden aftale efter arbejde
  • Hvis du har dyrket sport og trænger til at blive frisket op uden at vaske hår
  • Hvis dit hår klasker på grund af fugt i luften

Tørshampoo til mørkt og lyst hår

I mange år var tørshampoo tørshampoo og det var det samme produkt, der blev brugt om man var mørkhåret, rødhåret eller lys blond. I dag kan du stadig finde mange tørshampoo som egner sig til alle farver hår.

Har du hørt skrækhistorier fra ældre familiemedlemmer om afslørende gråhvide plamager i håret efter brug af tørshampoo eller hårpudder, så kan jeg berolige dig med at der har været arbejdet meget med produktet siden. Det er derfor generelt ikke et problem i dag.

Flere og flere producenter er dog alligevel begyndt at lave tørshampoo til henholdsvis mørkt og lyst hår. Det er helt samme produkt. Produktet til mørkt hår har bare fået tilsat lidt mørkt pigment. Det gør, at du helt eliminere risikoen for at du kan se produktrester i håret.

Tørshampoo bør ikke erstatte hårvask

Tørshampoo er et fantastisk produkt, når det kommer til at rense olien ud af håret og dermed få håret til at fremstå rent og fyldigt. Du må også gerne anvende tørshampoo dagligt, hvis du synes, det giver dit hår en masse fylde og gør det lettere at style.

Men du må ikke udelukkende bruge tørshampoo og aldrig vaske dit hår i vand og traditionel shampoo. Vasker du ikke tørshampooen ud af håret et par gange om ugen, så vil det ophobe sig i hovedbunden. Det kan forårsage skæl og få hovedbunden til at klø, men det kan også resultere i at din hovedbund begynder at overproducere olie. Det ønsker du ikke sker, for det vil få dit hår til at fedte yderligere.

Jeg vil derfor som eksperterne anbefale dig at vaske dit hår i vand og en god shampoo og conditioner 2 - 3 gange om ugen.

Tørshampoo har også en tendens til at udtørre håret lidt, men det kompensere du for, når du vasker dit hår i gode hårprodukter, der tilfører håret en masse fugt og pleje. Du kan evt. anvende en god hårkur eller leave-in conditioner vil du vil give dit hår ekstra opmærksomhed.

Tørshampooen kan ses i mit hår - hvad gør jeg forkert

I dag er tørshampoo helt anderledes sammensat end bare for 20 år siden. Det betyder også, at du, hvis du bruger produktet korrekt, ikke bør have problemer med at tørshampooen kan ses i håret.

Hvis det alligevel er et problem som du kan nikke genkendende til, så har det altid den samme årsag. Nemlig at DU BRUGER FOR MEGET TØRSHAMPOO.

Tørshampoo er faktisk utrolig drøj i brug, dvs at du kun skal bruge en ganske lille mængde for at få den ønskede effektiv. Overdosere du og anvender meget mere tørshampoo end håret reelt har brug for. Så har tørshampooen ingen funktion at udfylde og vil derfor ligge på hår og i hovedbund og vise afslørende spor.

Hvis din tørshampoo er svær at dosere, så kan du med fordel bruge et stykke tape til at tape halvdelen af doserings-hullerne til. Det gør det lettere at styre produktet og du risikerer ikke at overdosere.

Sådan anvender du tørshampoo korrekt

Har du tidligere haft dårlige erfaringer med tørshampoo eller har du aldrig prøvet produktet før og er i tvivl om hvordan du bruger det bedst? Jeg gennemgår nu trin for trin, hvordan du får mest muligt ud af din tørshampoo.

1. Anvend kun tørshampoo i tørt hår - Tørshampoo er til tørt hår og kun tørt hår. Når jeg pointere det så kraftigt, så er det fordi, at det kan være katastrofalt at putte tørshampoo i et fugtigt hår, selv et næsten tørt hår. Tørshampooen vil nemlig forveksle fugten med den olie, som den er konstrueret til at bekæmpe. Vent derfor altid med at bruge tørshampoo indtil håret er helt tørt.

2. Brug kun en smule tørshampoo - Det er super vigtig, at du er forsigtig, når du dosere tørshampoo i dit hår. For selv om det er vigtigt, at du rammer hele hovedbunden, så skal du samtidig sørge for ikke at overdosere produktet. Overdosere du produktet, så vil dit hår nemlig bære præg af at være tynget af produkt. Hvilket jo ikke er intentionen. Brug derfor kun en smule tørshampoo af gangen. Du kan altid tilføje mere senere.

3. Del håret op i sektioner hvis du har langt hår - Hvis du har langt hår, så kan det være rigtig svært at komme til med tørshampooen, så pulveret kommer ind i hovedbunden og ikke bare havner i længderne af håret. Jeg vil foreslå dig at dele dit hår op i sektioner og tage en sektion af gange. Det gør det meget lettere at overskue, hvor du er nået til og hvad der mangler.

4. Fordel produktet med fingrene eller en børste - Når du har drysset tørshampoo i dit hår, så skal det fordeles i håret. Det kan du gøre enten med dine fingre eller ved at bruge en børste. Hvis du gerne vil have så meget volumen i håret som muligt, så kan du vende hovedet nedad, mens du fordeler tørshampooen. Det giver maksimal fylde til håret.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 tørshampooer, har Camilla valgt Batiste Dry Shampoo Original , som den bedste tørshampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære tørshampooer, herunder bl.a. Moroccanoil Dry Shampoo Light, TIGI Bed Head Oh Bee Hive, Kevin Murphy Fresh Hair & Maria Nila Invisidry Shampoo... klik her for at se de resterende!

4 ofte stillede spørgsmål til tørshampoo

Kan tørshampoo erstatte hårvask?

Nej tørshampoo kan ikke erstatte hårvask, men det kan redde dig en ekstra dag mellem hårvask, fordi det opsuger olierne i håret og dermed rengør det.

Kan man bruge andre stylingprodukter sammen med tørshampoo?

Ja du kan sagtens anvende andre stylingprodukter som hårlak og hårvoks uden problemer.

Hvad er forskellen tørshampoo og hårpudder?

Forskellen på tørshampoo og hårpudder er lille, men tørshampoo indeholder flere olieabsorberende stoffer.

Er tørshampoo sundt for håret?

Tørshampoo skader ikke håret men nogen kan ved overdreven brug opleve skældannelse i hovedbunden. Oplever du dette, bør du stoppe med at anvende tørshampoo i en periode.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
36 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5