Bedste sulfatfri shampoo: Se de 8 udvalgte shampooer uden sulfat i 2021

Bedste sulfatfri shampoo: Se de 8 udvalgte shampooer uden sulfat i 2021

Tidligere var sulfat en fast bestanddel af en god shampoo, men i dag er de bedste sulfatfri shampoo varianter mindst lige så gode. Det er sulfaten i shampooen der giver den skummende egenskaber, som for nogen medvirker til en følelse af renhed og velvære. I dag ønsker mange en sulfatfri variant. Her i denne sulfatfri shampoo guide finder du de bedste og mest populære varianter på markedet netop nu!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 3. september 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 7. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo

Konklusion: Her er den bedste sulfatfri shampoo

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste sulfatfri shampoo i oktober 2021.

Bedste

Hvilken sulfatfri shampoo er bedst i test?

1. Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo

Neccin skælshampoo

Nr.1 Skælshampoo fra Neccin er en effektiv skælshampoo.Denne skælshampoo fugter hovedbunden og fjerner effektivt skæl.Den naturlige balance i hovedbunden genoprettes, så fremtidig skæl kan modvirkes.Nr.1 Skælshampoo bevarer hårfarven så den kan fremstå fr... Læs mere hos Nicehair

Effektiv skælshampoo, fedtede og tørre skæl, skaber sund balance, intens pleje og fugt & parabene og sulfatfri.

2. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo shampoo

Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo shampoo

Kevin Murphy shampoo

Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH er en fugtgivende shampoo, der anbefales til tørt hår. Den har en unik formel, der med sin helt specielle blanding af fugtgivende ingredienser virker ekstremt plejende. Denne shampoo indeholder ekstrakt af kakadu-blomme, som h... Læs mere hos Nicehair

4. Redken Curvaceous High Foam Cleanser shampoo

Redken Curvaceous High Foam Cleanser shampoo

Redken shampoo

Redken Redken Curvaceous High Foam Shampoo 300 ml - Lightweight Cleanser Redken Redken Curvaceous High Foam Shampoo 300 ml er en skummende shampoo uden sulfater og parabener. Denne shampoo er ideel til dig med krøller eller bølget hår.High Foam Shampoo re... Læs mere hos Brandshop

Creme-shampoo til krøller, med høj-skum formel, renser og plejer håret, for spændstige krøller, fri for parabener, unik sulfatfri formel & med moringa-olie.

5. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo silver shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo silver shampoo

Maria Nila silver shampoo

Maria Nila Head og Hair Heal Shampoo er en anti-inflammatorisk shampoo, som behandler og forhindrer hovedbundsproblemer og skæl. Den indeholder blandt andet vitamin E, Apigenin og peptider, som virker stimulerende på hårsækkene, og dette resulterer i øget... Læs mere hos Brandshop

6. Lernberger Stafsing Shampoo For Volume shampoo

Lernberger Stafsing Shampoo For Volume shampoo

Lernberger shampoo

volumengivende shampooShampoo For Volume fra Lernberger Stafsing er en volumengivende shampoo, særligt velegnet til fint hår. Shampooen renser skånsomt hår og hovedbund og tilfører håret volumen, tekstur og glans. Shampoo For Volume er tilsat proteiner og... Læs mere hos Signatura

7. Milk_shake Integrity Nourishing shampoo

Milk_shake Integrity Nourishing shampoo

milk_shake shampoo

Milk_shake Integrity Nourishing Shampoo er en nærende shampoo til alle hårtyper, som renser håret blidt. Shampooen er beriget med økologisk Muru Muru smør, som er kendt for sine fugtgivende egenskaber. Frizz bliver effektivt elimineret, og håret efterlade... Læs mere hos Brandshop

8. Meraki Pure Shampoo shampoo

Meraki Pure Shampoo shampoo

Meraki shampoo

Meraki Pure Shampoo er en super skøn og plejende shampoo, til dig med en sart og sensitiv hud og hovedbund. Denne rige shampoo er særligt velegnet til dig der søger et produkt der er parfumefrit, og som gerne vil undgå skadelig kemi. Denne milde, men ikke... Læs mere hos Coolshop

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 sulfatfri shampooer, har Camilla valgt Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment , som den bedste skælshampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære sulfatfri shampooer, herunder bl.a. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo, Moroccanoil Moisture Repair, Redken Curvaceous High Foam Cleanser & Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo... klik her for at se de resterende!

6 ofte stillede spørgsmål om sulfatfri shampoo

Hvordan finder jeg en shampoo uden sulfat?

Tag udgangspunkt i en liste over hvilke sulfater der er bedre end andre og tjek op på de hårprodukter du overvejer at købe. Du kan også finde en liste med den bedste sulfatfri shampoo hos Bapoon.dk - anbefalet af frisøren.

Hvilke sulfater bør jeg undgå?

Du bør undgå shampoo med nedenstående sulfater hvis du ønsker et produkt der er skånsomt for hår- og hovedbund:

 • Sodium Laureth / Myreth / Lauryl Sulfate
 • Natrium Laureth / Lauryl Sulfat
 • Ammonium Laureth / Lauryl Sulfate
 • ATEA Lauryl Sulfat
 • TEA-dodecylbenzenesulfonate
 • Sodium Alkylbenzene Sulfonate
 • Ammonium / Sodium Xylene Sulfonat

Hvilke er gode sulfater eller i hvert fald mildere?

De bedste SLS/SLES sulfatfri shampooer har naturlige, men stadigvæk effektive ingredienser der er udvundet af f.eks. kokosolie. Nedenstående liste giver overblik over hvilke gode sulfater, eller i hvert fald mildere af slagsen, som man fint kan bruge:

 • Coco glucosid
 • Lauryl glucosid
 • Decylglucosid
 • Kaprylycaprylglucosid
 • Sodium Coco-Sulfate
 • Natriumcocoylglutamat
 • Dinatriumcocoylglutamat
 • Natriumcocoamphoacetat
 • Dinatrium laureth sulfosuccinat
 • Natriummethylcocoyltaurat
 • Natriummethyl oleoyl taurat
 • Natriumcocoylisethionat
 • Ammoniumcocoylisethionat
 • Natriumlaurylglucosecarboxylat
 • Natriumlauroyllactylat
 • Cocamidopropylbetain

Hvad er sulfat?

Sulfat er et rensemiddel, der tilsættes bl.a. i shampoo og skaber et effektivt produkt der fjerner olie og snavs i hårstrå og hovedbund. De indgår derfor ofte i renseprodukter af den ene eller anden type. Sulfat har en evne til at tiltrække vand, fedt og olie. Fedt- og oliebaseret snavs i hovedbunden, hud og hår bliver løsnet når produktet skummes op med vand. Det er i øvrigt også sulfater, som giver den skummende effekt man kender i shampoo. Sulfatfri shampoo skummer derfor ikke nær så meget.

Er sulfater farlige og skal jeg undgå dem?

Sulfater er ikke farlige. Visse sulfater kan være lidt for grundige i deres arbejde med at fjerne snavs, sebum og produktophobninger i hovedbund, hud og hår. Netop disse typer kan for nogen være generende og skabe hovedbundsproblemer. De fjerner simpelthen for meget af de naturlige olier vi har i hovedbunden og efterlader den tør og ekstra udsat. Olierne i hovedbunden er med til at sikre en sund og aktiv hovedbund. Det er bl.a. også de naturlige olier i hovedbunden, som sikrer fugt og glans i hårstråene. Oplever man hovedbundsproblemer bør man overveje en shampoo uden sulfat.

Bør jeg undgå sulfater i shampoo?

Nej, men du bør undgå visse typer af sulfater. Du bør samtidig også være bevidst om at den ingrediens der erstatter sulfaterne i din shampoo, måske ikke altid er bedre.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Redken Nature + Science All Soft Shampoo.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
26 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5