Bedste sulfatfri shampoo: Her er de 7 bedste shampooer uden sulfat i 2021

Tidligere var sulfat en fast bestanddel af en god shampoo, men i dag er de bedste sulfatfri shampoo varianter mindst lige så gode. Det er sulfaten i shampooen der giver den skummende egenskaber, som for nogen medvirker til en følelse af renhed og velvære. I dag ønsker mange en sulfatfri variant. Her i denne sulfatfri shampoo guide finder du de bedste og mest populære varianter på markedet netop nu!

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment 250 ml skælshampoo

Konklusion: Her er den bedste sulfatfri shampoo 🥇

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment 250 ml skælshampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste sulfatfri shampoo i april 2021.

Bedste
Af Frisør
Priser er opdateret i dag fredag d. 16 april 2021, indholdet fredag d. 29. januar 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 7. november 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links. Læs mere

Hvilken sulfatfri shampoo er bedst i test?

1. Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment 250 ml skælshampoo - BEDST I TEST 🥇

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment 250 ml skælshampoo

Neccin skælshampoo

Nr.1 Skælshampoo fra Neccin er en effektiv skælshampoo.Denne skælshampoo fugter hovedbunden og fjerner effektivt skæl.Den naturlige balance i hovedbunden genoprettes, så fremtidig skæl kan modvirkes.Nr.1 Skælshampoo bevarer hårfarven så den kan fremstå fr... Læs mere hos Nicehair

2. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo 250 ml shampoo

Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo 250 ml shampoo

Kevin Murphy shampoo

Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH er en fugtgivende shampoo, der anbefales til tørt hår. Den har en unik formel, der med sin helt specielle blanding af fugtgivende ingredienser virker ekstremt plejende. Denne shampoo indeholder ekstrakt af kakadu-blomme, som h... Læs mere hos Nicehair

3. Moroccanoil Moisture Repair Shampoo 250 ml shampoo

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo 250 ml shampoo

Moroccanoil shampoo

MOROCCANOIL® Moisture Repair Shampoo er en fugtgivende og genopbyggende shampoo, der skånsomt og effektivt genopliver håret. Denne shampoo er specielt velegnet til kemisk beskadiget hår. Produktet bevarer hårfarven smuk og intens i længere tid. Moisture... Læs mere hos Med24

4. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml silver shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml silver shampoo

Maria Nila silver shampoo

Maria Nila Head og Hair Heal Shampoo er en anti-inflammatorisk shampoo, som behandler og forhindrer hovedbundsproblemer og skæl. Den indeholder blandt andet vitamin E, Apigenin og peptider, som virker stimulerende på hårsækkene, og dette resulterer i øget... Læs mere hos Coolshop

5. Lernberger Stafsing Shampoo For Volume 250 ml shampoo

Lernberger Stafsing Shampoo For Volume 250 ml shampoo

Lernberger shampoo

volumengivende shampooShampoo For Volume fra Lernberger Stafsing er en volumengivende shampoo, særligt velegnet til fint hår. Shampooen renser skånsomt hår og hovedbund og tilfører håret volumen, tekstur og glans. Shampoo For Volume er tilsat proteiner og... Læs mere hos Med24

6. Milk_shake Integrity Nourishing Shampoo 300 ml shampoo

Milk_shake Integrity Nourishing Shampoo 300 ml shampoo

milk_shake shampoo

Milk_shake Integrity Nourishing Shampoo er en nærende shampoo til alle hårtyper, som renser håret blidt. Shampooen er beriget med økologisk Muru Muru smør, som er kendt for sine fugtgivende egenskaber. Frizz bliver effektivt elimineret, og håret efterlade... Læs mere hos Billigvoks

7. Meraki Pure Shampoo 490 ml shampoo

Meraki Pure Shampoo 490 ml shampoo

Meraki shampoo

Meraki Pure Shampoo er en super skøn og plejende shampoo, til dig med en sart og sensitiv hud og hovedbund. Denne rige shampoo er særligt velegnet til dig der søger et produkt der er parfumefrit, og som gerne vil undgå skadelig kemi. Denne milde, men ikke... Læs mere hos Nicehair

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Redken Curvaceous High Foam Cleanser 300 ml og Redken Nature + Science All Soft Shampoo 300 ml.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 sulfatfri shampooer, har Camilla valgt Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment 250 ml , som den bedste skælshampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære sulfatfri shampooer, herunder bl.a. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo 250 ml, Moroccanoil Moisture Repair Shampoo 250 ml, Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml & Lernberger Stafsing Shampoo For Volume 250 ml... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Ofte stillede spørgsmål om sulfatfri shampoo

Tag udgangspunkt i en liste over hvilke sulfater der er bedre end andre og tjek op på de hårprodukter du overvejer at købe. Du kan også finde en liste med den bedste sulfatfri shampoo hos Bapoon.dk - anbefalet af frisøren.

Du bør undgå shampoo med nedenstående sulfater hvis du ønsker et produkt der er skånsomt for hår- og hovedbund:

 • Sodium Laureth / Myreth / Lauryl Sulfate
 • Natrium Laureth / Lauryl Sulfat
 • Ammonium Laureth / Lauryl Sulfate
 • ATEA Lauryl Sulfat
 • TEA-dodecylbenzenesulfonate
 • Sodium Alkylbenzene Sulfonate
 • Ammonium / Sodium Xylene Sulfonat

De bedste SLS/SLES sulfatfri shampooer har naturlige, men stadigvæk effektive ingredienser der er udvundet af f.eks. kokosolie. Nedenstående liste giver overblik over hvilke gode sulfater, eller i hvert fald mildere af slagsen, som man fint kan bruge:

 • Coco glucosid
 • Lauryl glucosid
 • Decylglucosid
 • Kaprylycaprylglucosid
 • Sodium Coco-Sulfate
 • Natriumcocoylglutamat
 • Dinatriumcocoylglutamat
 • Natriumcocoamphoacetat
 • Dinatrium laureth sulfosuccinat
 • Natriummethylcocoyltaurat
 • Natriummethyl oleoyl taurat
 • Natriumcocoylisethionat
 • Ammoniumcocoylisethionat
 • Natriumlaurylglucosecarboxylat
 • Natriumlauroyllactylat
 • Cocamidopropylbetain

Sulfat er et rensemiddel, der tilsættes bl.a. i shampoo og skaber et effektivt produkt der fjerner olie og snavs i hårstrå og hovedbund. De indgår derfor ofte i renseprodukter af den ene eller anden type. Sulfat har en evne til at tiltrække vand, fedt og olie. Fedt- og oliebaseret snavs i hovedbunden, hud og hår bliver løsnet når produktet skummes op med vand. Det er i øvrigt også sulfater, som giver den skummende effekt man kender i shampoo. Sulfatfri shampoo skummer derfor ikke nær så meget.

Nej, men du bør undgå visse typer af sulfater. Du bør samtidig også være bevidst om at den ingrediens der erstatter sulfaterne i din shampoo, måske ikke altid er bedre.

Sulfater er ikke farlige. Visse sulfater kan være lidt for grundige i deres arbejde med at fjerne snavs, sebum og produktophobninger i hovedbund, hud og hår. Netop disse typer kan for nogen være generende og skabe hovedbundsproblemer. De fjerner simpelthen for meget af de naturlige olier vi har i hovedbunden og efterlader den tør og ekstra udsat. Olierne i hovedbunden er med til at sikre en sund og aktiv hovedbund. Det er bl.a. også de naturlige olier i hovedbunden, som sikrer fugt og glans i hårstråene. Oplever man hovedbundsproblemer bør man overveje en shampoo uden sulfat.

Bedøm denne artikel
25 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5

Læs også...

Tørshampooer (8 udvalgte)
Bedste tørshampoo (8 udvalgte)
Af Camilla, frisør
Silver shampooer (11 udvalgte)
Bedste silver shampoo (11 udvalgte)
Af Camilla, frisør
Shampooer (15 udvalgte)
Bedste shampoo (15 udvalgte)
Af Camilla, frisør
Skælshampooer (11 udvalgte)
Bedste skælshampoo (11 udvalgte)
Af Camilla, frisør