Bedste skintonic: Se de 10 udvalgte skintonics til rens af huden i 2021

Bedste skintonic: Se de 10 udvalgte skintonics til rens af huden i 2021

Den bedste skintonic renser effektivt huden for skidt og makeup rester. Vælger du at investere lidt ekstra vil den også mindre de synlige samt forbedre huden til den efterfølgende fugtpleje fra din dagcreme, serum eller anden fugtgivende hudplejerutine. Kom skintonic på en vatrondel og kør den let, men effektivt, over ansigt og hals. Fugter man et stykke gazebind med skintonic kan det blive en fin alternativ hudplejerutine. Her i denne skintonic guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Af Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 23. november 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 9. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic

Konklusion: Her er den bedste skintonic

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic er udvalgt af Louise Kirkegaard, som den bedste skintonic i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af skintonic

Den bedste skintonic fjerner skidt og snavs fra din hud og lukker derefter for de helt rene porer, så huden ikke tiltrækker sig nyt snavs, der kan udvikle sig til urenheder i huden. Skintonic er altså en vigtig del af din hudplejerutine og et skridt, du ikke bør springe over.

En god skintonic sørger ikke kun for at rense din hud og bekæmpe stoppede porer. Mange skintonic virker også som en ansigtstoner, der renser ikke grundigt i dybden og samtidig tilfører huden en helt masse fugt. Alt sammen skridt der får din hud til at se yngre og mere fast ud.

Markedet for hudpleje er enormt og det kan være svært at gennemskue hvilke produkter, der er de bedste. Jeg har derfor her samlet de skintonics, som har fået de mest rosende ord med på vejen af såvel dermatologer som almindelige forbrugere som du og jeg.

3 gode råd du bør fokusere på når du køber skintonic

 1. Din skintonic skal passe til din hudtype - Når du køber skintonic, så er det utrolig vigtigt, at den er tilpasset din hudtype. Har du meget tør hud, så har du brug for en skintonic, der tilfører din hud ekstra fugt. Har du til gengæld en olieret hud, så bør du gå efter en affedtende skintonic, udviklet til fedtet hud.
 2. Med eller uden alkohol - Mange skintonic indeholder alkohol, da alkoholen er utrolig god til både at åbne porerne, men også at fjerne bakterier fra huden. Sensitiv hud er dog ofte ikke voldsom begejstret for alkoholen i skintonic. Har du sensitiv hud, bør du derfor vælge en skintonic uden alkohol.
 3. Allantoin er vigtig i en skintonic - Hvis du gerne vil have så effektiv en skintonic som muligt, så bør du vælge en, der indeholder allantoin. Allantoin er kendt for at nedbryde og fjerne dødt væv og ligeledes døde hudceller. Det er derfor en tro væbner i kampen for at regenerere vævet hurtigst muligt.

Hvilken skintonic er bedst i test?

1. Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic

Ole Henriksen skintonic

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner er en forfriskende skintonic, som er specielt udviklet til en fedtet eller kombineret hud. Den er yderst effektiv, og absorberer overskydende talg, samtidig med at den virker sammentrækkende på hudens porer.... Læs mere hos Signatura

Forfriskende skintonic, absorberer overskydende talg, virker poresammentrækkende, fjerner urenheder & tilstopninger, minimerer synligheden af grove porer, løsner og fjerner døde hudceller, giver en frisk klar & strålende hud, parabenefri & uden sulfater & ftalater.

2. Dermalogica Multi-Active Toner skintonic

Dermalogica Multi-Active Toner skintonic

Dermalogica skintonic

Dermalogica Multi-active Toner er en skintonic med opfriskende og udglattende egenskaber. Den indeholder lavendelekstrakt, som virker antiseptisk, og derfor virker lindrende og rensende. Derudover er den med citronmelisse og aloe vera, som virker blødgøre... Læs mere hos Signatura

Lindrer & renser huden, køler og blødgør huden, tilfører huden fugt, parabenefri, uden farvestoffer & veganvenlig.

3. Rønsbøl Skin Tonic skintonic

Rønsbøl Skin Tonic skintonic

Rønsbøl skintonic

Rønsbøl Skin Tonic er en let spray, som bruges inden påføring af fugtpleje. Den forbedrer optagelsen af fugt, når den påføres inden creme, og dette betyder, at man får meget mere ud af sin daglige fugtpleje. Udover at den kan bruges som skintonic, er den... Læs mere hos Nicehair

Let skintonic, forbedrer fugtoptagelsen, giver mere udbytte af den daglige fugtpleje, kan bruges som makeupfjerner, giver en forfrisket og gennemfugtet hud, kan bruges til alle hudtyper, parabenefri & uden parfume & farvestoffer.

4. Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner skintonic

Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner skintonic

Dermalogica skintonic

Dermalogica Clear Start All Over Toner er en opfriskende og stimulerende spray til ansigtet. Den er med til at eliminere bumser og urenheder og hjælper desuden med at kontrollere talgproduktionen. Den indeholder blandt andet 12 blide planteekstrakter, som... Læs mere hos Signatura

Afrensende mist, specifikt til teenagere, fjerner urenheder, forhindrer akne, reducerer olier & fri for parabener.

5. Ecooking Ansigtsmist Parfumefri skintonic

Ecooking Ansigtsmist Parfumefri skintonic

Ecooking skintonic

Rens ansigtet i dybden Ecooking Skin Tonic Parfumefri renser huden og virker samtidig opstrammende. Den er ideél til at fjerne de sidste makeup rester og tilfører en masse fugt til huden. Anvendelse Anvendes i ansigtet efter man har rense... Læs mere hos Coolshop

Opkvikkende mist, virker opfriskende, fjerner urenheder, velplejet resultat, fri for parabener, fri for parfume & 100% vegansk.

6. Clinique Clarifying Lotion skintonic

Clinique Clarifying Lotion skintonic

Clinique skintonic

Clinique Clarifying Lotion 2 er trin 2 i Cliniques 3-Trinshudplejesystem. Eksfoliering gør forskellen for din hud. Den milde eksfolierende lotion, der er udviklet af Cliniques hudlæger, fjerner blidt de døde hudceller og giver en blødere og mere strålende... Læs mere hos Signatura

Fjerner olie & snavs, eliminerer blanke områder, eksfolierende, optimerer cellefornyelsen, allergitestet, parfumefri & til tør kombineret hud.

7. Australian Bodycare Face Tonic skintonic & face mist

Australian Bodycare Face Tonic skintonic & face mist

Australian Bodycare skintonic & face mist

Australian Bodycare Face Tonic er en mild skintonic uden alkohol. Den renser huden i dybden og hæmmer væksten af bakterier på grund af indholdet af Tea Tree Oil, som samtidig er med til at forebygge urenheder. Hvis disse bakterier ikke fjernes, kan de sæt... Læs mere hos Brandshop

Rensende tonic, mild rens af ansigtet, renser i dybden og fugter & anvendes dagligt.

8. Garnier Skinactive Face PureActive Purifying Contracting Toner skintonic

Garnier Skinactive Face PureActive Purifying Contracting Toner skintonic

Garnier skintonic

Garnier Skin Naturals PureActive Purifying Contracting Toner er en skintonic, som er velegnet til kombineret til fedtet/uren hud. Denne formel sammentrækker porerne så de på sigt bliver mindre, samt at huden synes finere. Skintonic'en gør huden mat, s... Læs mere hos Nicehair

Skintonic til kombineret til fedtet & uren hud, sammentrækker porerne, huden synes finere, gør huden mat, modvirker fedtet hud, renser & eksfolierer huden, dræber bakterier & parabenefri.

9. Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner skintonic

Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner skintonic

Caudalie skintonic

Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner er en skintonic, som er specielt udviklet til en kombineret, fedtet eller uren hud. Den er beriget med salicylsyre, vindruekerne polyfenoler og essentielle olier, som arbejder på at klargøre huden til de efterf... Læs mere hos Billigvoks

Effektiv skintonic, reducerer tilstoppede porer, til kombineret, fedtet eller uren hud, gør huden mere klar og ren & dufter skønt.

10. Murad Hydration Hydrating Toner skintonic

Murad Hydration Hydrating Toner skintonic

Murad skintonic

Murad Hydration Hydrating Toner er en meget fugtgivende toner, som er velegnet til især tør eller dehydreret hud. Den har en opstrammende virkning på hudens porer, og sørger for at holde huden fugtet, så den bedre kan optage de efterfølgende produkter. De... Læs mere hos Med24

Virker opstrammende, fugter huden, opretholder hudens ph-værdi, virker beroligende binder fugten i huden, til tør / normal / kombineret & sensitiv hud, alkoholfri, parabenefri, sulfatfri, phathalatfri & glutenfri.

Hvad er skintonic?

I tidernes morgen var skintonic lig med produktet der var krads og sprittet, men dog utroligt effektivt til affedtning af huden og total fjernelse af sæberester fra ens renseprodukter. Efter en afrensning med en gammeldags skintonic, føltes det som om, at huden i ansigtet var strukket ud over alt for meget ansigt og man kom først rigtig tilbage når ens dagcreme var påført…

Det var dengang og sådan er det bestemt ikke i dag!

I dag er skintonic en fast bestanddel i enhver hudplejerutine og ikke mindst modemagasin, uge efter uge. Det har i og for sig stadigvæk den velkendte rensende effekt, men i dag kræver forbrugeren noget mere af selvsamme produktet!

Den bedste skintonic tilfører huden fugt og giver ikke efterfølgende en følelse af, at huden er strukket udover alt for meget ansigt efter brug.

Bevares, der er selvfølgelig altid forskel på de forskellige mærker, men hvis man ved hvilke ingredienser og termer man skal kigge efter, men også hvilke man bør undgå, så vil skintonic blive en fantastisk støtte for din huds ve og vel!

Skintonic har en vandig konsistens og anvendes lige efter en ansigtsrens.

Produktet vil indeholde forskellige ingredienser alt efter hvilken hudtype det skal passe til. Antioxidanter og berolige ingredienser, som f.eks. kamille, er næsten obligatoriske uanset den tiltænkte hudtype eller mærke.

Den bedste skintonic til uren hud vil (og bør) indeholde salicylsyre.Jeg vil komme mere ind på de forskellige ingredienser længere nede.

Hvorfor bør man bruge skintonic?

Hører du om produktet influencers, modemagasiner, veninderne… fra alle verdenshjørner, men mangler lige lidt fakta om hvorfor du bør bruge skintonic, så læs med!

Der er flere gode grunde til at lade skintonic indgå som en fast bestanddel i ens hudplejerutine.

Bor du i et område hvor der er meget kalk i vandet, så er skintonic en smart måde hvorpå man kan neutralisere kalken fra huden.

Udover at neutralisere kalk i vand, så fjerner skintonic også de sidste og ofte genstridige makeup rester i ansigtet. Almindelig snavs ryger sig selvfølgelig også en tur.

Vigtigst af alt er dog, at skintonic forbereder huden på den efterfølgende ansigtscreme. En let fugtet hud vil tage endnu bedre imod skintonic og lade den trænge ind i huden med al sin fugt og pleje.

Hvorfor bruger man skintonic?

At inddrage skintonic i sin hudplejerutine skal ikke gøres mere kompliceret end det nu engang er. Det handler i bund og grund blot om, at man bruge det i den rette rækkefølge og i sammenhæng med sine andre hudplejeprodukter:

 1. ... ansigtsrens
 2. Hæld en smule skintonic på en vatrondel
 3. Før den blidt rundt i ansigtet, fra næse og ud
 4. Er der meget snavs på vatrondellen kan rutinen gentages
 5. ... serum / ansigtscreme

Man kan også få skintonic på spray, der blot sprayes enten på en vatrondel eller direkte på huden. Man kan også fint hælde lidt op i hænderne og duppe på ansigtet.

Vatrondeller bør og skal altid komme i skraldespanden og ikke i toilettet, men det vidste du formentligt godt allerede.

Hudplejerutine med skintonic - sådan er rækkefølgen

Den bedste hudplejerutine består af en række punkter, der understøttes af gode hudplejeprodukter. Rækkefølgen er:

 1. Rens
 2. Skintonic
 3. Eksfoliering *
 4. Serum
 5. Ansigtscreme

Ser du på ovenstående rækkefølge, vil du hurtigt opdage, at skintonic anvendes efter du har skyllet dit renseproduktet af huden og følges op med en god serum og/eller fugtighedscreme.

* Eksfoliering kan indgå et par gange om ugen eller hver dag hvis din hud kan klare det. Eksfoliering af huden bør ske efter brugen af skintonic, som anført ovenfor. En eksfolierende AHA-serum, der ikke skylles af, er en mulighed.

Sådan vælge du skintonic til din hudtype

Alle gode hudplejerutiner består af de bedste hudplejeprodukter til ens egen hudtype. Man bør derfor ikke nødvendigvis falde for eller vælge hudplejeprodukter en influencer, veninde eller ugeblad viser frem. Vælg hudplejeprodukter ud fra din hudtype!

Sådan finder du den bedste skintonic til netop din hudtype:

 • Skintonic til tør og sart hud: Vælg en fugtgivende skintonic, der indeholder glycerin og panthenol samt ingredienser der beskyttende og beroliger huden. Se f.eks. efter antioxidanter, allantoin og aloe vera. Undgå altid skintonic med parfume og alkohol!
 • Skintonic til fedtet og uren hud: Vælg en plejende skintonic, der kan absorbere den (uønskede) overskydende talg og har en sammentrækkende effekt på hudens porer, som sikrer minimering af grove porer i huden. Se efter ingredienserne niacinamid og antioxidanter. Den bør også være fugtgivende! Undgå ligeså skintonic med alkohol og parfume i!
 • Skintonic til normal hud: Vælg en skintonic tilsat aktivt plejende og virksomme ingredienser, der føles godt på huden. Har du ønsker til økologi, anti-pollution el.lign. kan det også tages med i overvejelserne. En skintonic til alle hudtyper er et godt valg til normal hud.

Gode ingredienser i skintonic, disse skal du se efter

I dag er de fleste skintonics vandbaserede. De gammeldags og tidligere skintonics var typisk alkoholbaseret, men det er man (heldigvis) gået væk fra. De havde en tendens til at strippe huden for alle dens naturlige og vigtige fedtstoffer.

En god vandbaseret skintonic bør dog også indeholde de rigtige ingredienser, der er genopbyggende og fugtgivende for huden. Det kunnes f.eks. være:

 • Glycerin: Bevarer hudens fugtbalance.
 • Allantoin: Virker beroligende og modvirker hudirritation.
 • Panthenol (provitamin B5): Plejer, fugter og reparerer huden.
 • Hyaluronsyre: Booster hudens fugtniveau og modvirker fugttab.
 • Antioxidanter: Beskytter huden og dens naturlige barriere.
 • Niacinamid (vitamin B3): Reducerer det sebum, der giver bumser og forbedrer ujævn hudtone og synligheden af porer.

Har du sart og tør hud, så bør du om muligt undgå hudplejeprodukter, og skintonic, med parfume og alkohol!

Skintonic og toner, hvad er forskellen?

Der er ingen forskel på skintonic og toner. Kært barn har mange navne, og der er tale om et og samme produkt. Du kan derfor fint vælge en toner, frem for en skintonic, hvis det er en toner dit yndlingsmærke har i sortimentet.

Skintonic og micellar water, hvad er forskellen?

Micellar water består i al sin enkelhed af vand, en vaskeaktiv ingrediens og en fedtalkohol. Produktet renser huden og kan sammenlignes med en makeupfjerner eller rens. micellar water anvende før skintonic.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 skintonics, har Louise Kirkegaard valgt Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic, som den bedste skintonic i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære skintonics, herunder bl.a. Dermalogica Multi-Active Toner, Rønsbøl Skin Tonic, Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner & Ecooking Ansigtsmist Parfumefri... klik her for at se de resterende!

4 ofte stillede spørgsmål om skintonic

Hvordan bruger jeg skintonic?

Fugt en vatrondel med skintonic og tør den blidt henover ansigt og hals. Det vil fjerne skidt og makeup rester. Man kan også fugte et stykke gazebind og bruge skintonic som ansigtsmaske.

Hvad er skintonic og hvad skal jeg bruge skintonic til?

Skintonic har flere funktioner, men den primære er at rense huden for skidt og makeup rester. De bedste mindsker også synlige porer og forbereder huden på den efterfølgende fugtgivende creme eller anden hudplejerutine.

Er der forskel på skintonic og toner?

Nej. Skintonic og toner er samme navn for et og samme produkt.

Er der forskel på skintonic og micellar water?

Ja, der er forskel på micellar water og skintonic. Micellar water anvendes til rens af huden og før skintonic.

Anbefalingerne er givet af • Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Skriv til Louise Kirkegaard

Louise er Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger når det kommer til hudpleje mm. Hun har altid en skæv vinkel på de traditionelle spørgsmål til hudpleje og vi elsker hende for det.

Bedøm denne artikel
47 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5