Bedste skintonic: Her er de 10 bedste skintonics i 2021

Den bedste skintonic renser effektivt huden for skidt og makeup rester. Vælger du at investere lidt ekstra vil den også mindre de synlige samt forbedre huden til den efterfølgende fugtpleje fra din dagcreme, serum eller anden fugtgivende hudplejerutine. Kom skintonic på en vatrondel og kør den let, men effektivt, over ansigt og hals. Fugter man et stykke gazebind med skintonic kan det blive en fin alternativ hudplejerutine. Her i denne skintonic guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner 193 ml skintonic

Konklusion: Her er den bedste skintonic 🥇

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner 193 ml skintonic er udvalgt af Louise, som den bedste skintonic i april 2021.

Bedste
Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag fredag d. 16 april 2021, indholdet fredag d. 29. januar 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 9. november 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links. Læs mere

Hvilken skintonic er bedst i test?

1. Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner 193 ml skintonic - BEDST I TEST 🥇

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner 193 ml skintonic

Ole Henriksen skintonic

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner er en forfriskende skintonic, som er specielt udviklet til en fedtet eller kombineret hud. Den er yderst effektiv, og absorberer overskydende talg, samtidig med at den virker sammentrækkende på hudens porer.... Læs mere hos Nicehair

2. Dermalogica Multi-Active Toner 250 ml skintonic

Dermalogica Multi-Active Toner 250 ml skintonic

Dermalogica skintonic

Dermalogica Multi-active Toner er en skintonic med opfriskende og udglattende egenskaber. Den indeholder lavendelekstrakt, som virker antiseptisk, og derfor virker lindrende og rensende. Derudover er den med citronmelisse og aloe vera, som virker blødgøre... Læs mere hos Nicehair

3. Rønsbøl Skin Tonic 200 ml skintonic

Rønsbøl Skin Tonic 200 ml skintonic

Rønsbøl skintonic

Rønsbøl Skin Tonic er en let spray, som bruges inden påføring af fugtpleje. Den forbedrer optagelsen af fugt, når den påføres inden creme, og dette betyder, at man får meget mere ud af sin daglige fugtpleje. Udover at den kan bruges som skintonic, er den... Læs mere hos Nicehair

4. Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner 118 ml skintonic

Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner 118 ml skintonic

Dermalogica skintonic

Dermalogica Clear Start All Over Toner er en opfriskende og stimulerende spray til ansigtet. Den er med til at eliminere bumser og urenheder og hjælper desuden med at kontrollere talgproduktionen. Den indeholder blandt andet 12 blide planteekstrakter, som... Læs mere hos Staybeautiful

6. Clinique Clarifying Lotion 2 - 200 ml skintonic

Clinique Clarifying Lotion 2 - 200 ml skintonic

Clinique skintonic

Clinique Clarifying Lotion 2 er trin 2 i Cliniques 3-Trinshudplejesystem. Eksfoliering gør forskellen for din hud. Den milde eksfolierende lotion, der er udviklet af Cliniques hudlæger, fjerner blidt de døde hudceller og giver en blødere og mere strålende... Læs mere hos Nicehair

8. Garnier Skinactive Face PureActive Purifying Contracting Toner 200 ml skintonic

Garnier Skinactive Face PureActive Purifying Contracting Toner 200 ml skintonic

Garnier skintonic

Garnier Skin Naturals PureActive Purifying Contracting Toner er en skintonic, som er velegnet til kombineret til fedtet/uren hud. Denne formel sammentrækker porerne så de på sigt bliver mindre, samt at huden synes finere. Skintonic'en gør huden mat, s... Læs mere hos Nicehair

9. Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner 200 ml skintonic

Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner 200 ml skintonic

Caudalie skintonic

Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner er en skintonic, som er specielt udviklet til en kombineret, fedtet eller uren hud. Den er beriget med salicylsyre, vindruekerne polyfenoler og essentielle olier, som arbejder på at klargøre huden til de efterf... Læs mere hos Coolshop

10. Murad Hydration Hydrating Toner 180 ml skintonic

Murad Hydration Hydrating Toner 180 ml skintonic

Murad skintonic

Murad Hydration Hydrating Toner er en meget fugtgivende toner, som er velegnet til især tør eller dehydreret hud. Den har en opstrammende virkning på hudens porer, og sørger for at holde huden fugtet, så den bedre kan optage de efterfølgende produkter. De... Læs mere hos Med24

Hvad er skintonic?

I tidernes morgen var skintonic lig med produktet der var krads og sprittet, men dog utroligt effektivt til affedtning af huden og total fjernelse af sæberester fra ens renseprodukter. Efter en afrensning med en gammeldags skintonic, føltes det som om, at huden i ansigtet var strukket ud over alt for meget ansigt og man kom først rigtig tilbage når ens dagcreme var påført…

Det var dengang og sådan er det bestemt ikke i dag!

I dag er skintonic en fast bestanddel i enhver hudplejerutine og ikke mindst modemagasin, uge efter uge. Det har i og for sig stadigvæk den velkendte rensende effekt, men i dag kræver forbrugeren noget mere af selvsamme produktet!

Den bedste skintonic tilfører huden fugt og giver ikke efterfølgende en følelse af, at huden er strukket udover alt for meget ansigt efter brug.

Bevares, der er selvfølgelig altid forskel på de forskellige mærker, men hvis man ved hvilke ingredienser og termer man skal kigge efter, men også hvilke man bør undgå, så vil skintonic blive en fantastisk støtte for din huds ve og vel!

Skintonic har en vandig konsistens og anvendes lige efter en ansigtsrens.

Produktet vil indeholde forskellige ingredienser alt efter hvilken hudtype det skal passe til. Antioxidanter og berolige ingredienser, som f.eks. kamille, er næsten obligatoriske uanset den tiltænkte hudtype eller mærke.

Den bedste skintonic til uren hud vil (og bør) indeholde salicylsyre.Jeg vil komme mere ind på de forskellige ingredienser længere nede.

Hvorfor bør man bruge skintonic?

Hører du om produktet influencers, modemagasiner, veninderne… fra alle verdenshjørner, men mangler lige lidt fakta om hvorfor du bør bruge skintonic, så læs med!

Der er flere gode grunde til at lade skintonic indgå som en fast bestanddel i ens hudplejerutine.

Bor du i et område hvor der er meget kalk i vandet, så er skintonic en smart måde hvorpå man kan neutralisere kalken fra huden.

Udover at neutralisere kalk i vand, så fjerner skintonic også de sidste og ofte genstridige makeup rester i ansigtet. Almindelig snavs ryger sig selvfølgelig også en tur.

Vigtigst af alt er dog, at skintonic forbereder huden på den efterfølgende ansigtscreme. En let fugtet hud vil tage endnu bedre imod skintonic og lade den trænge ind i huden med al sin fugt og pleje.

Hvorfor bruger man skintonic?

At inddrage skintonic i sin hudplejerutine skal ikke gøres mere kompliceret end det nu engang er. Det handler i bund og grund blot om, at man bruge det i den rette rækkefølge og i sammenhæng med sine andre hudplejeprodukter:

 1. ... ansigtsrens
 2. Hæld en smule skintonic på en vatrondel
 3. Før den blidt rundt i ansigtet, fra næse og ud
 4. Er der meget snavs på vatrondellen kan rutinen gentages
 5. ... serum / ansigtscreme

Man kan også få skintonic på spray, der blot sprayes enten på en vatrondel eller direkte på huden. Man kan også fint hælde lidt op i hænderne og duppe på ansigtet.

Vatrondeller bør og skal altid komme i skraldespanden og ikke i toilettet, men det vidste du formentligt godt allerede.

Hudplejerutine med skintonic - sådan er rækkefølgen

Den bedste hudplejerutine består af en række punkter, der understøttes af gode hudplejeprodukter. Rækkefølgen er:

 1. Rens
 2. Skintonic
 3. Eksfoliering *
 4. Serum
 5. Ansigtscreme

Ser du på ovenstående rækkefølge, vil du hurtigt opdage, at skintonic anvendes efter du har skyllet dit renseproduktet af huden og følges op med en god serum og/eller fugtighedscreme.

* Eksfoliering kan indgå et par gange om ugen eller hver dag hvis din hud kan klare det. Eksfoliering af huden bør ske efter brugen af skintonic, som anført ovenfor. En eksfolierende AHA-serum, der ikke skylles af, er en mulighed.

Sådan vælge du skintonic til din hudtype

Alle gode hudplejerutiner består af de bedste hudplejeprodukter til ens egen hudtype. Man bør derfor ikke nødvendigvis falde for eller vælge hudplejeprodukter en influencer, veninde eller ugeblad viser frem. Vælg hudplejeprodukter ud fra din hudtype!

Sådan finder du den bedste skintonic til netop din hudtype:

 • Skintonic til tør og sart hud: Vælg en fugtgivende skintonic, der indeholder glycerin og panthenol samt ingredienser der beskyttende og beroliger huden. Se f.eks. efter antioxidanter, allantoin og aloe vera. Undgå altid skintonic med parfume og alkohol!
 • Skintonic til fedtet og uren hud: Vælg en plejende skintonic, der kan absorbere den (uønskede) overskydende talg og har en sammentrækkende effekt på hudens porer, som sikrer minimering af grove porer i huden. Se efter ingredienserne niacinamid og antioxidanter. Den bør også være fugtgivende! Undgå ligeså skintonic med alkohol og parfume i!
 • Skintonic til normal hud: Vælg en skintonic tilsat aktivt plejende og virksomme ingredienser, der føles godt på huden. Har du ønsker til økologi, anti-pollution el.lign. kan det også tages med i overvejelserne. En skintonic til alle hudtyper er et godt valg til normal hud.

Gode ingredienser i skintonic, disse skal du se efter

I dag er de fleste skintonics vandbaserede. De gammeldags og tidligere skintonics var typisk alkoholbaseret, men det er man (heldigvis) gået væk fra. De havde en tendens til at strippe huden for alle dens naturlige og vigtige fedtstoffer.

En god vandbaseret skintonic bør dog også indeholde de rigtige ingredienser, der er genopbyggende og fugtgivende for huden. Det kunnes f.eks. være:

 • Glycerin: Bevarer hudens fugtbalance.
 • Allantoin: Virker beroligende og modvirker hudirritation.
 • Panthenol (provitamin B5): Plejer, fugter og reparerer huden.
 • Hyaluronsyre: Booster hudens fugtniveau og modvirker fugttab.
 • Antioxidanter: Beskytter huden og dens naturlige barriere.
 • Niacinamid (vitamin B3): Reducerer det sebum, der giver bumser og forbedrer ujævn hudtone og synligheden af porer.

Har du sart og tør hud, så bør du om muligt undgå hudplejeprodukter, og skintonic, med parfume og alkohol!

Skintonic og toner, hvad er forskellen?

Der er ingen forskel på skintonic og toner. Kært barn har mange navne, og der er tale om et og samme produkt. Du kan derfor fint vælge en toner, frem for en skintonic, hvis det er en toner dit yndlingsmærke har i sortimentet.

Skintonic og micellar water, hvad er forskellen?

Micellar water består i al sin enkelhed af vand, en vaskeaktiv ingrediens og en fedtalkohol. Produktet renser huden og kan sammenlignes med en makeupfjerner eller rens. Micellar water anvende før skintonic.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 skintonics, har Louise valgt Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner 193 ml , som den bedste skintonic i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære skintonics, herunder bl.a. Dermalogica Multi-Active Toner 250 ml, Rønsbøl Skin Tonic 200 ml, Dermalogica Clear Start Breakout Clearing All Over Toner 118 ml & Ecooking Ansigtsmist Parfumefri 200 ml... klik her for at se de resterende!

Ofte stillede spørgsmål om Skintonic

Fugt en vatrondel med skintonic og tør den blidt henover ansigt og hals. Det vil fjerne skidt og makeup rester. Man kan også fugte et stykke gazebind og bruge skintonic som ansigtsmaske.

Skintonic har flere funktioner, men den primære er at rense huden for skidt og makeup rester. De bedste mindsker også synlige porer og forbereder huden på den efterfølgende fugtgivende creme eller anden hudplejerutine.

Nej. Skintonic og toner er samme navn for et og samme produkt.

Ja, der er forskel på micellar water og skintonic. Micellar water anvendes til rens af huden og før skintonic.

Bedøm denne artikel
45 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5