Bedste skælshampoo: Se de 10 udvalgte shampooer mod skæl til hårvask i 2021

Bedste skælshampoo: Se de 10 udvalgte shampooer mod skæl til hårvask i 2021

Lider du af tør hovedbund bør du investere i den bedste skælshampoo du kan finde. Tør hovedbund resulterer i kløe, irritation, rødme og ømhed i hovedbunden. Skæl i håret er de hvide flader eller hudskaller der drysser ned fra håret, når du klør i hovedbunden eller reder håret. Sprækker og sår i hovedbunden kan også forekomme. I værste fald kan en tør hovedbund (og skæl) føre til hårtab. Her i denne skælshampoo guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag torsdag d. 28 oktober 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 31. august 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 6. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo

Konklusion: Her er den bedste skælshampoo

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo er udvalgt af Camilla, som den bedste skælshampoo i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af skælshampoo

Med den rigtige shampoo mod skæl kan du effektivt fjerne skæl og samtidig lindre din ømme og kløende hovedbund på ganske få hårvaske.

Skæl skyldes blandt andet en svamp, der hedder Pityrosporum ovale, og den kan være svær at slippe af med. En skælshampoo er derfor ikke nødvendigvis en kur mod skæl, men nærmere en lindrende shampoo, der forhindre skællene i at danne sig.

Jeg kigger nu nærmere på de shampooer, der giver de bedste resultater og som du derfor trygt kan bruge. Bagefter kigger jeg nærmere på hvad skæl egentlig er og hvordan du bedst holder skæl i skak.

3 gode råd om skælshampoo

  1. En skælshampoo skal indeholde et svampedræbende stof - Svamp er den hyppigste årsag til skæl og en god shampoo mod skæl skal derfor indeholde et effektivt svampedræbende middel som stoffet ketoconazol.
  2. En skælshampoo skal indeholde et skæl opløsende middel - Skæl er umulige at vaske ud med en almindelig shampoo, det er derfor vigtigt, at din skælshampoo indeholder et skælopløsende middel som tjære, selendisulfid eller salicylsyre.
  3. En skælshampoo skal have tid til at virke - En skælshampoo adskiller sig fra din almindelig shampoo på flere punkter. Blandt andet har den brug for tid til at virke. Du bør derfor lade shampooen sidde i håret i flere minutter, så de aktive stoffer får tid til at virke.

Hvilken skælshampoo er bedst i test?

1. Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo

Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment skælshampoo

Neccin skælshampoo

Nr.1 Skælshampoo fra Neccin er en effektiv skælshampoo.Denne skælshampoo fugter hovedbunden og fjerner effektivt skæl.Den naturlige balance i hovedbunden genoprettes, så fremtidig skæl kan modvirkes.Nr.1 Skælshampoo bevarer hårfarven så den kan fremstå fr... Læs mere hos Nicehair

Effektiv skælshampoo, fedtede og tørre skæl, skaber sund balance, intens pleje og fugt & parabene og sulfatfri.

2. FVS 2 Frisørens Vital System Shampoo Nr. 2 shampoo

FVS 2 Frisørens Vital System Shampoo Nr. 2 shampoo

Frisørens Vital System (FVS) shampoo

FVS nr. 2 Shampoo FVS - Frisørens Vital System Shampoo nr. 2 er en terapeutisk specialshampoo til farvet, behandlet eller tørt hår og hovedbund. Shampooen modvirker effektivt tørre skælforekomster, svamp og kløe. Denne shampoo tilfører fugt og øger farven... Læs mere hos Nicehair

Specialshampoo til tørre skæl, lindrer irritation og kløe, giver fugt til tørt hår, velegnet til irriteret hovedbund, fri for parabener, opretholder en sund balance & virker farvebevarende.

3. American Crew Anti-Dandruff Shampoo skælshampoo

American Crew Anti-Dandruff Shampoo skælshampoo

American Crew skælshampoo

American Crew Anti-Dandruff Shampoo er en effektiv shampoo mod skæl. Aktive ingredienser hjælper mod kløe og afskalning, som er forbundet med skæl.... Læs mere hos Made4Men

4. Australian BodyCare Hair Clean skælshampoo

Australian BodyCare Hair Clean skælshampoo

Australian Bodycare skælshampoo

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo er en shampoo, som er specielt udviklet til at modvirke skæl. Shampooen kan bruges af hele familien, da den er effektiv, men stadig mild, og de aktive ingredienser vil pleje hår og hovedbund. Den er med en blanding a... Læs mere hos Brandshop

Til alle hårtyper, modvirker skæl, modvirker uønskede bakterier & udtørre ikke håret.

5. Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire skælshampoo

Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire skælshampoo

Kerastase skælshampoo

Kérastase Specifique Bain Anti-pelliculaire er en rigtig lækker hårshampoo til fedte eller tøre skæl. Denne shampoo indeholder aktive ingredienser af Zync Pyrithion, som identificerer og eliminerer mikroorganismer, der er ansvarlige for skællets udseende.... Læs mere hos Nicehair

6. Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo skælshampoo

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo skælshampoo

Goldwell skælshampoo

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo er til dig med følsom hovedbund eller hovedbunds problemer. Denne shampoo går ind og effektivt bekæmper og forhindrer skæl ved regelmæssig brug. Derudover indeholder den en formel bestående af bla... Læs mere hos Nicehair

7. Philip B Anti-Flake Relief Shampoo skælshampoo

Philip B Anti-Flake Relief Shampoo skælshampoo

Philip B skælshampoo

Philip B Anti-Flake Relief Shampoo er en lækker og nærende skælshampoo. Den går ind og beroliger en tør eller fedtet hovedbund, samt genopretter dens naturlige balance, så man effektivt slipper af med kløe og skæl. Denne fantastiske shampoo har en rig for... Læs mere hos Brandshop

8. Goldwell Dualsenses Anti-Dandruff Shampoo For Men skælshampoo

Goldwell Dualsenses Anti-Dandruff Shampoo For Men skælshampoo

Goldwell skælshampoo

Goldwell Dualsenses Anti-Dandruff Shampoo For Men er en shampoo som effektiv bekæmper og forebygger skæl og tør hovedbund. Den renser blidt hår og hovedbund, samtidig som den går indog plejer og nærer. Håretefterlades velplejet og friskt, og hovedbunden i... Læs mere hos Nicehair

Effektiv skælshampoo, bekæmper tørre skæl, for en sund hovedbund, forhindrer nye skæl, fri for parabener, til tørt og normalt hår & maskulin duft.

9. Pudderdåserne Peeling Shampoo skælshampoo

Pudderdåserne Peeling Shampoo skælshampoo

Pudderdåserne skælshampoo

Pudderdåserne Peeling Shampoo er en eksfolierende shampoo, som virker beroligende og dybderensende, og kan bruges til alle med en irriteret hovedbund. Den er særligt god til en olieret hovedbund, samt til teenagere med et stort forbrug af hårvoks. Denne s... Læs mere hos Signatura

Exfolierende shampoo, modvirker træls / kølende / tør / flagende og fedtet hovedbund, formuleret med finmalet vulkansk perlite, med aktive ingredienser der beroligere hovedbunden & genetablere normal hovedbund.

10. KMS HeadRemedy Anti-Dandruff Shampoo skælshampoo

KMS HeadRemedy Anti-Dandruff Shampoo skælshampoo

KMS skælshampoo

KMS HeadRemedy Dandruff Shampoo 300 ml. er en mild skælshampoo.Skæl bliver reduceret og håret bliver blidt renset med KMS HeadRemedy Dandruff Shampoo.Denne skælshampoo indeholder rosmarin og kamille, som beroliger hovedbunden og kontrollerer kløe og skøl.... Læs mere hos Brandshop

Hvad er skæl egentligt for noget?

Skæl er døde hudceller, som kroppen skiller sig af med. Faktisk mister vi ca. 40.000 hudceller fordelt på hele kroppen hvert minut hele livet.

Hudcellerne er dermed de af kroppens celler, som vi oftest skifter ud.

Vi udskifter altså allesammen hudcellerne i vores hovedbund hele tiden. Men det er langt fra alle, som oplever problemer med skæl i hovedbunden.

Skæl kan forårsages af flere årsager, som vi kigger nærmere på i det følgende.

Skæl rammer hovedsageligt mænd. De fleste mænd oplever faktisk problemer med skæl flere gange i livet.

Undersøgelser viser, at grunden til at skælproblemer fortrinsvis opleves af mænd skal findes i deres høje testosteron niveau.

Fordi problemet med skæl er så udbredt, så findes der også et kæmpestort udvalg af skælshampooer som alle lover mirakler.

Det kan derfor være rigtig svært at overskue markedet og læse anmeldelser og ekspertudsagn igennem for at finde den bedste skælshampoo.

Vi har sat os for at hjælpe dig med at finde den bedste skælshampoo. Derfor har vi undersøgt markedet for dig og samlet et udvalg af de absolut bedste skælshampoo på markedet.

Skælshampoo´s hvor du er sikker på at få den ønskede effekt.

Vi har givet dig flere shampooer at vælge mellem, da det er umuligt at kåre én bestemt variant, som den ultimativt bedste shampoo mod skæl i verden.

Den bedste skælshampoo til dig og din type skæl er nemlig ikke nødvendigvis den bedste for naboen.

Men bare rolig - hvis du læser med videre, så får du alt den viden om skælshampoo og forskellige skæl typer, så du med sikkerhed kan vælge den rigtige til netop din situation.

Vidste du, at ca. hver 5. dansker oplever problemer med skæl?

Hvad er årsagen til skæl?

Hvis du oplever problemer med skæl eller en tør hovedbund, så kan det skyldes forskellige årsager.

Vi kigger nu nærmere på de mest almindelige.

Svamp

Hvis du har skæl så skyldes det oftest ikke, at du har tør hovedbund.

Årsagen skal faktisk findes i gærsvampen Pityrosporum ovale som findes naturligt i hovedbunden på voksne mennesker. Det skal ikke forveksles med arp som helt små børn kan lide af.

Gærsvampen Pityrosporum ovale findes altså naturligt i alles hovedbund.

Når gærsvampen udvikler sig til skæl, så sker det fordi, der bliver udviklet en overproduktion af gærsvampen, som så igen fører til en overproduktion af hudceller i hårbunden.

Skæleksem

Døjer du med skæl, så kan det faktisk skyldes skæleksem.

Skæleksem ligner almindelig skel, men i stedet for at være forårsaget af en overproduktion af hudceller i hovedbunden, så skyldes skæleksem talgkirtler i hovedbunden som stopper til.

Skæleksem kan brede sig en anelse længere ned end hårgrænsen. Skæleksem er en kronisk lidelse, men med en sund kost og en sund livsstil, så kan den holdes latent.

Specielt stress får nemlig skæleksem til at blusse op. Skæleksem skal behandles med binyrebarkhormon salve, som du skal have på recept hos din egen læge.

Psoriasis

Har du skæl i hovedbunden, så kan det også i få tilfælde skyldes psoriasis. Psoriasis er nemlig en drilsk sygdom som findes i mange former.

Du kan altså sagtens have psoriasis i hovedbunden uden at have symptomer på resten af kroppen.

Skyldes dine skæl psoriasis, så er det en kronisk lidelse som kræver anden behandling end en almindelig skælshampoo.

Hvis du mistænker at dine skæl skyldes psoriasis, bør du gå til din egen læge og få en henvisning til en hudlæge.

Hvordan virker en skælshampoo?

Der findes rigtig mange forskellige typer shampoo mod skæl, der indeholder forskellige stoffer, der skal løsne skællene, så du lettere kan vaske dem ud af håret.

De giver samtidig din hovedbund en behandling, der bremser skæl produktionen. Blandt de midler du kan støde på i skælshampoo er:

Svampedræbere

I nogle skælshampoo finder du stoffet ketoconazol, som er et svampedræbende stof. Stoffet dræber gærsvampen Pityrosporum ovale, som er den hyppigste årsag til skæl.

Når du bruger en skælshampoo, så er det vigtigt, at du tager dig tid og lader den sidde i håret den anviste tid, så du får fuld gavn af de aktive stoffer i shampooen.

Selendisulfid

Selendisulfid findes i nogle skælshampoo. Selendisulfid har flere gode egenskaber. Det går ind og hjælper med at opløse skællene, så du kan vaske dem ud af håret.

Selendisulfid har samtidig den egenskab, at den virker hæmmende på dannelsen af hornceller, som man kalder de hudceller du har i hovedbunden.

Tjære

Tjære er også også anvendt i denne type shampoo. Tjære-skælshampooer er rigtig effektive til at opløse skældannelse i hovedbunden.

Tjæren har samtidig en lindrende effekt på en øm og måske kløende hovedbund. Kløe i hovedbunden bør behandles og tages seriøst!

Salicylsyre

Salicylsyre er som navnet indikere en syre. Salicylsyre bruges i mindre mængder i nogle skælshampoo, fordi den kan opløse selv tykke lag af skæl eller andre skorpedannelser.

Salicylsyre er også muligt at få i en mere koncentreret udgave som salve til skæl. Denne variant kræver dog en recept fra lægen, da opløsningen er noget kraftigere.

Hvordan bruger man en skælshampoo?

Det er forskellige fra produkt til produkt, hvordan de skal anvendes. Derfor bør du altid læse produktinformationen på den skælshampoo, som du vælger.

Men som oftest består en behandling med skælshampoo af en periode på 3-4 uger, hvor du anvender shampooen hver gang du vasker hår eller som minimum 2-3 gange om ugen.

Når du bruger skælshampoo, så skal den have tid til at virke. Virkningstiden er som ofte i omegnen af 5 minutter.

Men den rette virkningstid for den skælshampoo du vælger, kan du læse på bagsiden af shampooflasken.

Når du har fået bund i skællene efter nogle uger, så kan du herefter holde virkningen ved lige ved at bruge en god skælshampoo 1-2 gange om ugen.

Vasker du hår oftere end det, så kan du bare bruge din normale hårshampoo.

Hvor hurtigt kan du se en virkning af skælshampooen?

Der er rigtig mange skælshampooer på markedet. De indeholder forskellige virkningsstoffer og det er derfor ikke muligt at slå alle produkter over en kam, når det handler om, hvor lang tid der går, inden du kan se en virkning.

Som oftest vil du dog kunne se en synlig forskel efter bare et par behandlinger.

Har du meget kraftig skælning, så kan det tage længere tid, inden skællene er væk, da de mange skæl først skal opløses fra hårstråene, så du kan vaske dem ud, når du skyller håret.

For den mest effektive behandling og det bedste resultat anbefaler vi, at du nøje følger anvisningerne på den skælshampoo, som du vælger.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 skælshampooer, har Camilla valgt Neccin Shampoo No. 1 Dandruff Treatment , som den bedste skælshampoo i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære skælshampooer, herunder bl.a. FVS 2 Frisørens Vital System Shampoo Nr. 2, American Crew Anti-Dandruff Shampoo, Australian BodyCare Hair Clean & Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire... klik her for at se de resterende!

11 ofte stillede spørgsmål om skælshampoo

Virker tea tree oil mod skæl i håret?

Tea tree oil stammer fra Tea Trees, og er dermed et naturprodukt. Tea tree oil plejer og nærer hovedbund og skæg ved skæl, tørhed og kløe. Hovedbundens beroliges, Olien plejer, beroliger og fugter en irriteret hovedbund. Tea tree oil modvirker ligeså bakterier.

Virker skælshampoo virkelig mod skæl?

Ja, skælshampooer hjælper med at opløse skællene i hovedbunden, så de kan vaskes ud. Nogle skælshampooer indeholder også lægemidler, der kan behandle årsagen til skæl.

Må man bruge skælshampoo til børn?

Nej, det anbefales ikke at bruge skælshampoo til børn under 10 år med mindre det er efter aftale med egen læge.

Kan skælshampoo forebygge skæl i hovedbunden?

Skælshampoo kan godt forebygge skæl i hovedbunden, men man bør dog ikke anvende shampoo mod skæl medmindre man har mistanke herom.

Kan man undgå døde hudceller i hovedbunden?

Man kan godt undgå døde hudceller i hovedbunden ved god hår- og hovedbundspleje. Se nærmere på din hovedbund og fornem hvorvidt den mangler fugt eller ej. Et overdrevent brug af stylingprodukter kan ligeså lede til overflødige døde hudceller i hovedbunden.

Kan en skælshampoo kurerer skæl?

Nej en skælshampoo er ikke nogen magisk kur. Men en skælshampoo kan fjerne de synlige skæl og holde symptomerne nede ved jævnlig brug.

Hvorfor får man tør hovedbund?

En tør hovedbund kan opstå ved svamp, skæleksem, psoriasis el.lign. hovedbundsproblem. En tør hovedbund kan behandles med en fugtgivende shampoo, f.eks. en shampoo mod skæl.

Hvorfor får man tør hovedbund?

En tør hovedbund kan opstå ved svamp, skæleksem, psoriasis el.lign. hovedbundsproblem. En tør hovedbund kan behandles med en fugtgivende shampoo, f.eks. en shampoo mod skæl. Skæl kan være et tegn på at hovedbunden mangler fugt, og pleje.

Hvorfor får man skæl?

Det skyldes som ofte Pityrosporum ovale, som er en gærsvamp der findes naturligt i hovedbunden. Ved en overproduktion af Pityrosporum ovale sker en overproduktion af hudceller, som fører til skæl.

Hvad er skæl?

Skæl i håret er døde hudceller der ligger i hovedbunden. Kroppen skiller sig af med 40.000 hudceller, fordelt på hele kroppen, i minuttet, hele livet.

Det klør i hovedbunden, skal jeg bruge skælshampoo?

Oplever du kløe i hovedbunden, så kan skæl være en årsag hertil. Se nærmere på din hovedbund i et spejl og se om der ligger små flager i håret. Skælshampoo tilfører fugt til hovedbunden og kan derfor godt afhjælpe kløe i hovedbunden.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Redken Scalp Relief Dandruff Control og IdHAIR Black No Dandruff Anti Dandruff Shampoo Men.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Med egen frisørsalon i København, daglig omgang med kunder & stort engagement i frisørkurser, så er hun altid skarp på den nyeste viden indenfor faget. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
82 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5