Bedste rynkecreme: Her er de 5 bedste rynkecremer i 2021

Den bedste rynkecreme forebygger rynker og de helt små fine linjer i huden. Det er aldrende tegn som ingen af os slipper for. Det er en helt naturlig del af det og ældes. Vil man gerne slippe for dem, i hvert fald de slemmeste af slagsen, kan en anti-age rynkecreme være et godt bud herpå. Her i denne rynkecreme guide finder du de mest populære hudplejeprodukter med anti-aging netop nu!

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme 50 ml rynkecreme

Konklusion: Her er den bedste rynkecreme 🥇

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme 50 ml rynkecreme er udvalgt af Louise, som den bedste rynkecreme i april 2021.

Bedste
Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 13 april 2021, indholdet fredag d. 29. januar 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 9. november 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links. Læs mere

Hvilken rynkecreme er bedst i test?

1. Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme 50 ml rynkecreme - BEDST I TEST 🥇

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme 50 ml rynkecreme

Bedste fugtgivende rynkecreme (100% vegansk)

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme er en vegansk fugtgiver. der rækker langt ud over det sædvanlige. Denne ultra-rige og ikke mindst luksuriøse creme er særligt udviklet til dig med meget tør hud, da den mætter huden til perfektion, og gi... Læs mere hos Nicehair

4. Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes 50 ml rynkecreme

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes 50 ml rynkecreme

Bedste anti-age creme til moden huden

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream er en anti-age creme der passer perfekt til dig med en moden hud, som måske har problemer med pigmentpletter, eller små uønskede linjer. Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream går målrettet ind og mindsker rynker o... Læs mere hos Nicehair

5. Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic 50 ml rynkecreme

Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic 50 ml rynkecreme

Dybdegående rynkecreme med peptider

Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic er en lækker og dybdegående dagcreme med anit-age effekt, til dig der ønsker en mere ungdommelig og jævn hudtone. Denne rige creme indeholder peptider, der straks reducerer rynker og fine linjer, samtidig med at den hvi... Læs mere hos Nicehair

Hvad gør rynkecreme og skal jeg bruge det?

En rynkecreme udglatter hudens fine linjer og rynker, så huden får en en mere jævn og glat overflade.

Herudover vil en rynkecreme kunne stimulere hudens naturlige produktion af både kollagen (et protein) og elastin (et elastisk protein). Rynker opstår, blandt andet fordi dannelsen af kollagen og elastin mindskes med alderen.

Videnskaben fortæller os, at kroppens naturlige produktion af kollagen allerede vender og går ned af bakke fra vi bliver 25 år.

Hvad er kollagen og hvorfor er det i rynkecreme?

Kollagen er et protein som findes naturligt i kroppen. Fra 30-års alderen falder vores kollagenniveau i kroppen/huden.

Ung hud kan indeholde op til 80% kollagen. I 30erne begynder mængden af kollagen at falde med ca 1-2% om året.

Kollagen er kroppens lim og den vigtigste faktor for at holde rynker væk, og samtidig beholde spændstighed og elasticitet i huden. Når huden mister sin modstandskraft mod ydre påvirkninger som sol, forurening, kost og rygning, udvikles linjer og rynker.

Kollagen findes også i proteinrig mad, men for at huden skal kunne gøre nytte af indtaget må kollagenet være brudt ned i præcise peptidelængder. Proteiner i mad er ikke hydrolyseret, og har derfor ingen rigtig virkning på huden.

Hvad er elastin?

Elastin er et elastisk protein som findes i bindevæv og hud. Elastinfibre gør det muligt for huden at vende tilbage til sin oprindelige form efter bevægelser (strækning eller sammentrækning).

Det er en vigtig bestanddel i huden som bringer den tilbage til sin position, når den bliver trukket eller knebet i. Elastin giver den fleksibilitet mens kollagen giver den styrke.

Ingredienser i rynkecreme

Følger man med i diverse medier, vil man formentlig fra tid til anden opleve, at der kommer en ny og "hidtil helt fantastisk uopdaget mirakel ingrediens"... Ser vi bort fra dem, så er der en række ingredienser, der typisk er indeholdt i de bedste rynkecremer:

  • Vitamin A
  • Peptider
  • Hyaluronsyre

Disse ingredienser indgår hyppigt i rynkecremer, da de aktivt går ind og påvirker hudens produktion af kollagen. Dette til trods for, at man har passeret 25 år og kroppen måske har droslet ned på sin naturlige produktion af kollagen.

Essensen med rynkecreme er dog, at den udglatter og opstrammer huden samt tilfører den en ungdommelige elasticitet. Det vil fremme hudens udtryk og give en mere jævn overflade, der er rynkefri og uden de fine linjer.

Hvornår skal jeg begynde at bruge rynkecreme?

Vi er alle forskellige når der kommer til kroppens udvikling og ikke mindst de udefra kommende påvirkninger.

Vidste du, at UV-stråler nedbryder kollagen? Af samme årsag bør man bruge en god solcreme når man udsætter sin hud for solens skadelige stråler.

En god tommelfingerregel kunne være, at man skal begynde at bruge rynkecreme når man bemærker de første fine linjer og begyndende rynker i ansigtet.

Man bør dog ikke starte sin brug af rynkecreme alt for tidligt i livet. Cremen booster kroppens egen produktion af kollagen og man bør derfor ikke starte med rynkecreme hvis kroppen i forvejen selv har en udmærket produktion af kollagen og elastin.

Det er ligeså årsagen til, at man ikke finder rynkecreme markedsført til den yngre målgruppe. Den unge hud kan selv klare ærterne og har ikke behov for udglatning af rynker og fine linjer.

Man bør dog huske på, at de flest rynkecremer er forebyggende frem for decideret at fjerne allerede eksisterende rynker og linjer i huden.

Konklusionen må være, at man først begynder at overveje brugen af rynkecreme når man er rundet de 25 år. Videnskaben siger, at når vi runder de 25 år, så er kroppens egen produktion af kollagen og elastin faldende. Husk dog, at du ikke bør begynde før behovet opstår. Der er altså også noget charmerende ved livslinjer i ansigtet!

Kan jeg anvende alle rynkecremer?

Nej, så nemt er det desværre ikke.

Du skal vælge en rynkecreme der matcher din hud og eventuelle hudproblemer bedst muligt. Det er ligeså vejen til de bedste resultater. Når det er sagt, bør man selvfølgelig ej heller blot købe den veninden bruger, den man så i en fjernsynsreklame el.lign. Vælg den bedste rynkecreme til din hud!

Det er dog en god idé, at gå efter en fugtgivende creme til rynker. Den vil sikre, at huden stadigvæk får tilført en optimal mængde af mineraler, vitaminer, antioxidanter, fugt o.l.

Er din udvalgte rynkecreme ikke fugtgivende i sig selv, får du her et godt tip. Et godt tip vil være, at du kombinerer din brug af rynkecreme med en normal dagcreme. Det er dog altid en fordel hvis man kan finde én creme der indeholder det hele.

Læs på de forskellige cremer, spørg på apoteket eller ring til en skønhedsbutik. Der er mange måder hvorpå du kan tilegne dig viden om hvilken du skal vælge.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 rynkecremer, har Louise valgt Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme 50 ml , som den bedste rynkecreme i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære rynkecremer, herunder bl.a. Beaute Pacifique Super3 Booster 100 ml, Beaute Pacifique Creme Paradoxe 50 ml, Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes 50 ml & Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic 50 ml.

Du vil måske også læse...

Bedøm denne artikel
31 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5

Læs også...

Retinol cremer (8 udvalgte)
Bedste retinol creme (8 udvalgte)
Af Louise, kosmetolog
Retinol serummer (8 udvalgte)
Bedste retinol serum (8 udvalgte)
Af Camilla, frisør
Ansigtscremer (13 udvalgte)
Bedste ansigtscreme (13 udvalgte)
Af Louise, kosmetolog