Bedste rynkecreme: Se de 5 udvalgte cremer mod rynker i 2021

Bedste rynkecreme: Se de 5 udvalgte cremer mod rynker i 2021

De bedste rynkecremer forebygger rynker og de helt små fine linjer i huden. Det er aldrende tegn som ingen af os slipper for. Det er en helt naturlig del af det og ældes. Vil man gerne slippe for dem, i hvert fald de slemmeste af slagsen, kan en anti-age rynkecreme være et godt bud herpå. Her i denne rynkecreme guide finder du de mest populære hudplejeprodukter med anti-aging netop nu!

Af Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Priser er opdateret i dag torsdag d. 28 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 25. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 9. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme rynkecreme

Konklusion: Her er den bedste rynkecreme

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme rynkecreme er udvalgt af Louise, som den bedste rynkecreme i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af rynkecreme

Med den bedste rynkecreme så forebygger du alderdomstegn og gennemfugter samtidig din hud med de helt rigtige ingredienser, således at de små fine linjer og rynker i huden synes mindre.

Med alderen kræver det mere pleje, at beholde den sunde glød i huden. Med en god rynkecreme, så forynger du ikke huden, men du giver den gløden tilbage, så den ser yngre og sundere ud.

Anti-aging er oppe i tiden og i denne rynkecreme guide hjælper jeg dig med at opdage de absolut bedste rynkecremer på markedet. Rynkecremer der har begejstret såvel dermatologer som makeup artister og den helt almindelige forbruger.

3 ting du bør tænke på når du køber rynkecreme

  1. Vælg en rynkecreme der stimulere hudens naturlige produktion af kollagen og elastin - I takt med at vi bliver ældre, så danner vi mindre og mindre kollagen og elastin naturligt. Det gør, at hudens elasticitet mindskes og der opstår begyndende linjer i huden og rynker.
  2. Din rynkecreme må meget gerne indeholde hyaluronsyre - Hyaluronsyre har den fantastiske egenskab, at den er fænomenal til at binde væske. Det betyder, at den er super velegnet i rynkecremer, fordi den hjælper med at give din hud alt den fugt og næring som den har brug for.
  3. Den optimale rynkecreme indeholder solfaktor - En vigtig del af at forebygge rynker og skadet hud er ved at bruge solfaktor i ansigtet hver dag hele året rundt. En rynkecreme der indeholder solfaktor er derfor en rigtig god løsning.

Hvilken rynkecreme er bedst i test?

1. Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme rynkecreme

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme rynkecreme

Bedste fugtgivende rynkecreme (100% vegansk)

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme er en vegansk fugtgiver. der rækker langt ud over det sædvanlige. Denne ultra-rige og ikke mindst luksuriøse creme er særligt udviklet til dig med meget tør hud, da den mætter huden til perfektion, og gi... Læs mere hos Brandshop

2. Beaute Pacifique Super3 Booster rynkecreme

Beaute Pacifique Super3 Booster rynkecreme

Effektiv og kraftig rynkecreme med anti-age

Beauté Pacifique Super 3 Booster 100 ml - Stærkt Virkende Anti-Age CremeHer ser du et af de mest populære skønhedsprodukter hos Signatura - Super 3 Booster er markedets kraftigst virkende anti-age creme og har mange fabelagtige effekter. Hvor mange cremer... Læs mere hos Coolshop

Intens anti-age creme, forstærker hudens struktur, modvirker ældningstegn, bekæmper uren hud, fri for parabener, korrigerer solskader & giver silkeblød hud.

3. Beauté Pacifique Crème Paradoxe anti-age-dagcreme

Beauté Pacifique Crème Paradoxe anti-age-dagcreme

Anti-age dagcreme & rynkecreme i samme produkt

Beaute Pacifique Creme Paradoxe Anti-Age 50 ml - Effektiv foryngende dagcremeBeauté Pacifique Paradoxe er en virkelig populær anti-age dagcreme. Den foryngende effekt du får ved brug af Paradoxe, er der ikke mange anti-age produkter der kan matche og det... Læs mere hos Coolshop

Intens dagcreme, med anti-age effekt, opstrammer huden, modvirker rødme, fri for parabener, korrigerer solskader & giver en sund glød.

4. Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes rynkecreme

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes rynkecreme

Bedste anti-age creme til moden huden

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream er en anti-age creme der passer perfekt til dig med en moden hud, som måske har problemer med pigmentpletter, eller små uønskede linjer. Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream går målrettet ind og mindsker rynker o... Læs mere hos Coolshop

5. Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic rynkecreme

Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic rynkecreme

Dybdegående rynkecreme med peptider

Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic er en lækker og dybdegående dagcreme med anit-age effekt, til dig der ønsker en mere ungdommelig og jævn hudtone. Denne rige creme indeholder peptider, der straks reducerer rynker og fine linjer, samtidig med at den hvi... Læs mere hos Nicehair

Hvad gør rynkecreme og skal jeg bruge det?

En rynkecreme udglatter hudens fine linjer og rynker, så huden får en en mere jævn og glat overflade.

Herudover vil en effektiv rynkecreme kunne stimulere hudens naturlige produktion af både kollagen (et protein) og elastin (et elastisk protein). Rynker opstår, blandt andet fordi dannelsen af kollagen samt elastin mindskes med alderen.

Videnskaben fortæller os, at kroppens naturlige produktion af kollagen allerede vender og går ned af bakke fra vi bliver 25 år.

Hvad er kollagen og hvorfor er det i rynkecreme?

Kollagen er et protein som findes naturligt i kroppen. Fra 30-års alderen falder vores kollagenniveau i kroppen/huden.

Ung hud kan indeholde op til 80% kollagen. I 30erne begynder mængden af kollagen at falde med ca 1-2% om året.

Kollagen er kroppens lim og den vigtigste faktor for at holde rynker væk, og samtidig beholde spændstighed og elasticitet i huden. Når huden mister sin modstandskraft mod ydre påvirkninger som sol, forurening, kost og rygning, udvikles linjer og rynker.

Kollagen findes også i proteinrig mad, men for at huden skal kunne gøre nytte af indtaget må kollagenet være brudt ned i præcise peptidelængder. Proteiner i mad er ikke hydrolyseret, og har derfor ingen rigtig virkning på huden.

Man kan øge sit indtag af kollagen med kollagenpulver, som blandes op med vand, mælk, juice el.lign. og drikkes.

Hvad er elastin?

Elastin er et elastisk protein som findes i bindevæv og hud. Elastinfibre gør det muligt for huden at vende tilbage til sin oprindelige form efter bevægelser (strækning eller sammentrækning).

Det er en vigtig bestanddel i huden som bringer den tilbage til sin position, når den bliver trukket eller knebet i. Elastin giver den fleksibilitet mens kollagen giver den styrke.

Ingredienser i rynkecreme der virker

Følger man med i diverse medier, vil man formentlig fra tid til anden opleve, at der kommer en ny og "hidtil helt fantastisk uopdaget mirakel ingrediens"... Ser vi bort fra dem, så er der en række ingredienser, der typisk er indeholdt i de bedste cremer mod rynker:

  • Vitamin A
  • Peptider
  • Hyaluronsyre

Disse ingredienser indgår hyppigt i rynkecremer, da de aktivt går ind og påvirker hudens produktion af kollagen. Dette til trods for, at man har passeret 25 år og kroppen måske har droslet ned på sin naturlige produktion af kollagen.

Essensen med anti rynke creme er dog, at den udglatter og opstrammer huden samt tilfører den en ungdommelige elasticitet. Det vil fremme hudens udtryk og give en mere jævn overflade, der er rynkefri og uden de fine linjer.

Hvornår skal jeg begynde at bruge rynkecreme?

Vi er alle forskellige når der kommer til kroppens udvikling og ikke mindst de udefra kommende påvirkninger.

Vidste du, at UV-stråler nedbryder kollagen? Af samme årsag bør man bruge en god solcreme når man udsætter sin hud for solens skadelige stråler.

En god tommelfingerregel kunne være, at man skal begynde at bruge rynkecreme når man bemærker de første fine linjer og begyndende rynker i ansigtet.

Man bør dog ikke starte sin brug af rynkecreme alt for tidligt i livet. Cremen booster kroppens egen produktion af kollagen og man bør derfor ikke starte med rynkecreme hvis kroppen i forvejen selv har en udmærket produktion af kollagen og elastin.

Det er ligeså årsagen til, at man ikke finder rynkecreme markedsført til den yngre målgruppe. Den unge hud kan selv klare ærterne og har ikke behov for udglatning af rynker og fine linjer.

Man bør dog huske på, at de flest rynkecremer er forebyggende frem for decideret at fjerne allerede eksisterende rynker og linjer i huden.

Konklusionen må være, at man først begynder at overveje brugen af rynkecreme når man er rundet de 25 år. Videnskaben siger, at når vi runder de 25 år, så er kroppens egen produktion af elastin og kollagen faldende. Husk dog, at du ikke bør begynde før behovet opstår. Der er altså også noget charmerende ved livslinjer i ansigtet!

Kan jeg anvende alle rynkecremer?

Nej, så nemt er det desværre ikke.

Du skal vælge en rynkecreme der matcher din hud og eventuelle hudproblemer bedst muligt. Det er ligeså vejen til de bedste resultater. Når det er sagt, bør man selvfølgelig ej heller blot købe den veninden bruger, den man så i en fjernsynsreklame el.lign. Der findes også jævnligt mange gode bedst i test guides i diverse magasiner.

Vælg altid den rigtige rynkecreme til din hud!

Det er dog en god idé, at gå efter en fugtgivende creme til rynker. Den vil sikre, at huden stadigvæk får tilført en optimal mængde af mineraler, vitaminer, antioxidanter, fugt o.l.

Er din udvalgte rynkecreme ikke fugtgivende i sig selv, får du her et godt tip. Et godt tip vil være, at du kombinerer din brug af rynkecreme med en normal dagcreme og dermed får en hjemmelavet anti age dagcreme. Det er dog altid en fordel hvis man kan finde én creme der indeholder det hele.

Læs på de forskellige cremer, spørg på apoteket eller ring til en skønhedsbutik. Der er mange måder hvorpå du kan tilegne dig viden om hvilken du skal vælge.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 rynkecremer, har Louise valgt Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme , som den bedste rynkecreme i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære rynkecremer, herunder bl.a. Beaute Pacifique Super3 Booster, Beauté Pacifique Crème Paradoxe, Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes & Raunsborg Anti-Age Day Cream Nordic.

6 ofte stillede spørgsmål om rynkecremer

Kan man tilføre huden kollagen?

Du kan tilføre huden et ekstra boost af kollagen gennem din kost. Spis flere proteiner, Omega-3 fedtsyrer, A-vitamin og antioxidanter. Du kan med fordel supplere din kost med kollagen-pulver, der styrker elasticiteten i din hud. Med rynkecreme fremmes kroppens egenproduktion af kollagen.

Kan man bruge anti-age rynkecreme for tidlig?

Ja, du kan godt bruge anti-age rynke creme for tidligt i din huds liv. Rynkecreme fremmer kroppens egenproduktion af kollagen, og man bør derfor ikke påbegynde brugen heraf, førend kroppens egenproduktion er nedadgående.

Hvornår skal man bruge rynkecreme?

Man kan påbegynde brugen af rynkecreme, når fine linjer og rynker bliver tydeligere på hudens overflade. Hos nogen begynder aldringsprocessen allerede når de er i 20’erne og hos andre når de er i 30 - 40 års alderen. Det kan være en god idé og bruge creme mod rynker hvis huden udsættes for meget sol, da den vil holde på væsken i huden.

Hvordan virker rynkecreme?

Rynkecreme virker ved at holde på væsken i huden og dermed syner hudens overflade glattere. Fine linjer og rynker bliver udglattet. Rynkecreme både tilfører og stimulerer hudens dannelse af bl.a. kollagen.

Hvor ofte skal man bruge rynkecreme?

Man kan med fordel bruge en dagcreme med anti-age effekt til om dagen, og en aften creme med anti-age effekt til om aftenen inden man går i seng. Man opnår den bedste effekt med rynkecreme ved daglig brug.

Hvad er den bedste rynkecreme?

Den bedste rynkecreme til din hud - er den der passer til din hudtype. Har du behov for en fugtighedsgivende eller reparerende rynkecreme? Har du tør eller fedtet hud? Læs en guide til valg af creme mod rynker og læs på selve produktet, så finder du de bedste rynkecremer til netop dine behov.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise er Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger når det kommer til hudpleje mm.

Bedøm denne artikel
36 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5