Bedste primer: Se de 11 udvalgte primere til flot hud i 2021

Bedste primer: Se de 11 udvalgte primere til flot hud i 2021

Den bedste primer får huden til at fremstå glattere og mere ensartet. Primeren er et klassisk makeupprodukt, der er fast inventar i de fleste makeup punge. Produktet anvendes oven på dagcreme, men under makeup. Primer kan selvfølgelig også anvendes uden efterfølgende påførsel og brug af makeup. Produktet gør huden glattere, mere ensartet i tonen og tekstur, og de små linjer og porer i huden bliver mindre synlige. Her i denne primer guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Af Bapoons makeup artist
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 17. november 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 6. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Dermalogica AGE smart SkinPerfect Primer SPF30 primer

Konklusion: Her er den bedste primer

Dermalogica AGE smart SkinPerfect Primer SPF30 primer er udvalgt af Rikke S. Christiansen, som den bedste primer i november 2021.

Bedste

Købsguide

Er du træt af at bruge tid på at lægge makeup bare for at se den smelte væk i løbet af ingen tid? Med en god primer er dette ikke længere en udfordring, du behøver at leve med.

En god primer udvisker små linjer i huden og samtidig glatter den hudens porer ud, så du får en mere ensartet hud at lægge din makeup på. Men en primer er også hemmeligheden bag en makeup, der holder hele dagen - og som ovenikøbet lægger pænere på huden.

Læs med videre og find den bedste primer til dig og din hud.

3 gode råd til dig når du køber (ansigts-) primer

  1. Vælg en primer der passer til din hudtype - Du bør vælge primer efter din hudtype. Døjer du med meget olieret hud, så kan du vælge en primer med matterende effekt. Har du omvendt en tør hud, så bør du vælge en primer med en masse fugt.
  2. Vælg en primer der holder hele dagen - Du bør vælge en primer, der ikke kun udvisker porer og fine linjer i huden. Vælg en primer der også er en langtidsholdbar base for din makeup.
  3. Vælg en primer der er let at påføre - Du bør vælge en primer, der er let at arbejde med. Konsistensen er vigtig, når det kommer til, hvordan den er at lægge på huden.

Hvilken primer er bedst i test?

1. Dermalogica AGE smart SkinPerfect Primer SPF30 primer

Dermalogica AGE smart SkinPerfect Primer SPF30 primer

Dermalogica primer

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer spf 30 er en super skøn primer, som udglatter, lysner og forbereder huden til en perfekt og fejlfri make-up. Den indeholder blandt andet sojaprotein som effektivt udjævner og ensarter hudoverfladen. De fine linjer... Læs mere hos Brandshop

2. Nilens Jord Lash Primer 774 primer

Nilens Jord Lash Primer 774 primer

Nilens Jord primer

Nilens Jord Lash Primer - No. 774 White er en primer til vipperne, som får dem til at synes længere og mere voluminøse, samtidig med at farven på ens mascara kommer til at fremstå mere intens. Denne primer har en utroligt plejende formel, der medvirker ti... Læs mere hos Signatura

Primer til øjenvipperne, til brug under mascara, forlænger øjenvipperne, giver fylde og definition & fri for parabener og parfume.

3. Ole Henriksen Truth Banana Bright primer

Ole Henriksen Truth Banana Bright primer

Ole Henriksen primer

Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer er en let farvet makeup-primer. Den er inspireret af et must-have blandt makeupartister; nemlig bananpudder! Bananpudder har en fantastisk egenskab til øjeblikkeligt at lysne og virke farvekorrigerende. Den er... Læs mere hos Brandshop

Letfarvet makeupprimer, giver strålende glød, tilfører intens næring & pleje, udvisker fine linjer & rynker & for en glat & frisk finish.

4. Max Factor Smooth Miracle primer

Max Factor Smooth Miracle primer

Max Factor primer

Max Factor Miracle Prep Illuminating + Hydrating Primer er en fantastisk primer til ansigtet, der giver dig de bedste forudsætninger for er jævnt og ensartet resultat hver gang. Udover at udglatte, indeholder den og fugtgivende ingredienser, så din hud ho... Læs mere hos Nicehair

5. Clinique Superprimer Universal Face primer

Clinique Superprimer Universal Face primer

Clinique primer

Clinique Superprimer Universal Face Primer er en super let og behagelig makeupprimer, som giver en mere jævn hudstruktur. Denne primer farvekorrigerer skønhedsfejl og er den perfekte base under din foundation! Anvend denne fantastiske primer efter den dag... Læs mere hos Billigvoks

Let makeupprimer, silkeblød tekstur, langtidsholdbar, forbedrer strukturen, fri for parabener, for en fejlfri finish & til alle hudtoner.

6. Nilens Jord Priming & Setting Powder 251 Translucent primer

Nilens Jord Priming & Setting Powder 251 Translucent primer

Nilens Jord primer

Nilens Jord Priming og Setting Powder - No 251 Translucent er en ultra fin og transparent mineralbasseret pudder. Den fungerer som et 2-i-1 produkt, eftersom den både kan bruges inden makeup som primer og efter makeup for et mere holdbart resultat. Pudder... Læs mere hos Billigvoks

Transparent & mineralbaseret pudder, 2-i-1 pudder, primer huden, sætter makeuppen, fri for parabener og parfume, fri for animalske ingredienser & allergycertified.

7. Nilens Jord Pore Minimizing Primer 252 primer

Nilens Jord Pore Minimizing Primer 252 primer

Nilens Jord primer

Nilens Jord Pore Minimizing Primer No. 252 er en fantastisk og poreminimerende primer, der mindsker synligheden af porer og urenheder inden du påfører din makeup. Udover at give en smuk og ensartet finish, får den også din makeup til at holde i længere ti... Læs mere hos Signatura

Pore-minimerende primer, reducerer synligheden af porer, for ensartet og glat hud, forlænger makeuppens holdbarhed, fri for parabener, fri for parfume & allergicertificeret.

8. Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 primer & face mist

Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 primer & face mist

Nilens Jord primer & face mist

Nilens Jord Priming og Setting Mist - No. 274 er en fugtgivende spray, som får makeuppen til at lægge flottere samt holde bedre. Den indeholder blandt andet agurkeekstrakt, som virker lindrende på irritationer i huden, og beatin som er med til at oprethol... Læs mere hos Nicehair

9. elf makeup Glitter Primer Sheer primer

elf makeup Glitter Primer Sheer primer

elf Cosmetics primer

elf Cosmetics Glitter Primer Sheer er en øjenskygge primer der er særligt ideel til glimmerøjenskygge. Med denne primer kommer din øjenskygge til at se glat og ensartet ud, samtidig med at den holder sig på plads hele dagen. Den letvægtede og flydende for... Læs mere hos Nicehair

Øjenprimer, velegnet til glitterøjenskygge, udjævner uensartet hud, forlænger makeuppens holdbarhed & fri for parfume.

10. Dermalogica HydraBlur primer

Dermalogica HydraBlur primer

Dermalogica primer

Dermalogica Hydrablur Primer giver øjeblikkeligt huden fugt, og en mere jævn overflade. Den har en klar og let formel, som ikke fedter i huden, og som slører fine linjer og rynker. Huden får en mere ensartet tone, og denne primer er den perfekte base for... Læs mere hos Brandshop

Effektiv ansigtsprimer, tilfører intens fugt, ensartet og jævn hudtone, reducerer rynker & fine linjer, fri for parabener & perfekt under makeup.

11. Balance Me Hyaluronic Plumping primer

Balance Me Hyaluronic Plumping primer

Balance Me primer

Udglattende ansigtsprimerHyaluronic Plumping Primer fra Balance Me er en fugtgivende ansigtsprimer, der glatter og beskytter huden. Primeren minimerer synlige porer og fine linjer, hvilket reducerer tegn på ældning af huden. Balance Me Hyaluronic Primer h... Læs mere hos Brandshop

Udglattende ansigtsprimer, velegnet til tør eller sensitiv hud, reducerer synlige porer og linjer, giver mat finish, parabenefri, fugter i dybden & både øjeblikkelig og langsigtet effekt.

Værd at vide om primer

Der er sket meget inden for skønhedspleje det sidste årti og en af nyskabelserne er primeren. En primer sørger for at forberede din hud og camouflere ujævnheder, så din makeup sidder perfekt og bliver siddende hele dagen.

Vælger du den rigtige primer, så kan den faktisk alt dette og mere til.Der er tusindvis af primere på markedet og det er noget nært uoverskueligt at finde frem til den bedste primer uden hjælp. Hjælpen får du af os.

Vi har nemlig samlet vurderinger fra skønheds eksperter, fagfolk og ikke mindst forbrugeren og har ud fra dette samlet de absolut bedste primers på markedet.

De bedste primer på markedet her og nu har vi allerede gennemgået med dig og hvis du stadig er i tvivl om, hvilken en af dem du skal vælge, så anbefaler vi, at du læser med videre, hvor vi gennemgår alt, hvad der er værd at vide om primer.

Hvad er en primer?

En primer er et makeup produkt, som du anvender efter, du har påført din serum og dagcreme og inden du lægger din foundation. En primer kan dog også sagtens anvendes, selvom du ikke bruger foundation, som en del af din makeup rutine. I så fald vil den bare give din hud en ensartet struktur og en fin glød.

En god primer får din hud til at virke glattere og mere ensartet. Den udvisker de helt små linjer og gør større linjer og porer i huden mindre synlige.

Derudover er en primer en rigtig god base for resten af din make-up. Har du brugt en primer på dine øjenlåg, så behøver du ikke lægge en øjenlågsprimer, inden du lægger din øjenmakeup.

En god base er det vigtigste skridt mod en makeup, der holder hele dagen og med en primer får du netop denne base. Efter vores mening er en primer en uundværlig del af et flot og holdbart makeup look.

Hvordan bruger jeg en primer?

En primer er blevet en meget populær del af makeup rutinen hos mange kvinder, ikke kun i Danmark men verden over.

En primer gør nemlig en markant forskel både for, hvordan din makeup ser ud, men lige så meget hvor længe den holder.

5 gode råd til dig der skal til at lave et køb af primer

  1. Vælg en primer der passer til din hudtype.
  2. Vælg en primer der tager højde for om din hud har brug for farvekorrigering, solfaktor, matterende effekt eller lignende.
  3. Vælg en primer der får din makeup til at holde hele dagen.
  4. Vælg en primer i en god konsistens der er let at påføre.
  5. Vælg en primer der er transparent eller i en farve der klæder din hud.

Brug primer til at sløre fine linjer og tydelige porer

En primer er rigtig velegnet til at skjule de små linjer, vi får i ansigtet med alderen og ligeledes store porer og andre ujævnheder i huden. Du skal altid sørge for at fugte din hud med en dagcreme, inden du lægger din primer. Nogle gnider primeren ind i huden og andre dupper den på. Der er ikke noget, der er rigtig eller forkert.

Nogen vælger at bruge en primer i hele ansigtet. Andre koncentrere sig om t-zonen og øjenområdet. Du vil hurtigt finde ud af, hvad der virker bedst for dig. Når du lægger en primer, så lægger den sig som en film på huden.

Den går samtidig ind og fylder små linjer op. Den er også rigtig effektivt til at fylde store porer, acne ar og lignende.

Du skal ikke forvente at en primer fjerner alle ujævnheder i din hud. Men den udjævner mange og giver huden en ensartet overflade.

Brug primer som en god base for din makeup

En primer er også rigtig velegnet som base for din makeup. Primeren har en struktur, som får din hud til at virke fløjlsblød. Strukturen får samtidig din makeup til at sætte sig perfekt.

Du vil opleve en stor forskel, når du lægger din foundation på en hud, der er primet. Det er, som om din foundation eller BB/CC cream smelter ind i huden og giver et mere naturligt resultat som samtidig er ultra dækkende.

Du vil ligeledes opleve, at din makeup holder meget længere. Har du problemer med, at din makeup synes at forsvinde magisk i løbet af dagen eller svede væk på sommerdage? Det er højst sandsynligt, fordi du ikke har brugt en primer til at binde din makeup til huden.

Brug primer på læberne. Det får din læbestift til at holde længere og giver en god base for din lipliner.

Findes der primer til forskellige hudtyper?

Vores ansigtshud er ikke ens og det er de krav, den stiller til produkter heller ikke. Nogle har en tør hud og andre har en fedtet eller olieret hud. Nogle har tør hud på kinderne og en olieret t-zone. Andre har problemer med acne ar, store porer, rødme eller andre hudforandringer, som de ønsker at dække.

Derfor findes der selvfølgelig også et bredt udvalg af primere. Så du kan finde en primer, der passer perfekt til dig uanset hudtype og hvilke udfordringer, du ellers har med din hud.

En matterende primer er perfekt til skinnende olieret hud

Hvis du har en olieret hud, der har tendens til at skinne, selvom du lægger en pudder eller bruger en mat foundation, så bør du prøve en matterende primer.

En matterende primer gør alt det en primer skal. Den lægger en god base for makeup og den udjævner huden, men den går også ind og hjælper med at matte din hud allerede inden, du lægger din foundation. Det giver dig en makeup, der holder sig frisk og mat hele dagen.

Primer med masser af fugt til tør hud

Hvis du har tør hud så kender du sikkert alt til makeup der krakelere i løbet af dagen. Makeup bryder sig nemlig ikke om tør hud.

Vi anbefaler, at du fugter din hud godt og dernæst vælger en primer med en masse fugt som kan give udjævne din hud, give den en god base og ikke mindst give din hud et ekstra fugt boost, inden du lægger resten af din makeup.

Primer med glød til dig der ikke bruger makeup eller bare gerne vil have ekstra glød

Det er en fejlantagelse, at primer kun kan bruges som base for makeup. Du kan også sagtens bruge en primer, selvom du ikke bruger foundation.

Hvis du vælger en primer med glød, så vil du både få en hud der er ferskenblød og har en ensartet struktur, men du får også en primer, der giver din hud den særlige glød, der får den til at se sund og levende ud.

Du behøver ikke at vælge en primer i samme mærke som din foundation. Vælg i stedet en primer der passer til din hudtype.

Primer til andet end bare ansigtet

Primerens helt fantastiske evne som underlag for makeup, har kastet flere andre primer produkter af, som du sikkert også vil blive begejstret for.

Øjenskyggeprimer

Der er øjenskygge primer. En øjenskygge primer lægger en overflade på dit øjenlåg, som øjenskyggen bedre kan binde i. Det betyder både, at du får mere dybde i farverne og kan udnytte mere at pigmentet i øjenskyggen.

Men det betyder også, at øjenskyggen er lettere at blende. Men mest af alt betyder det at øjenskyggen holder længere uden at crease (krakelere).

Læbeprimer

Med alderen bliver linjerne i læberne tydeligere og mange kvinder oplever problemer med at læbestiften flyder ud og sætter sig i de små linjer. Problemet kan delvis løses, hvis du bruger en lipliner, en læbeblyant, men det bedste resultat får du, hvis du bruger en læbeprimer.

En læbeprimer fylder de små linjer ud og laver en overflade som forhindrer din læbestift i at flyde ud.

Vippeprimer

I dag er der virkelig fokus på vores vipper. En vippeprimer er en coating til dine øjenvipper. Nogle vippeprimer sørger blot for at dine vipper syner længere og tykkere. Andre vippeprimers indeholder serum der booster vipperne og sørger for at de vokser sig længere.

Giv din primer tid til at tørre - Det er en god idé at vente et par minutter, når du har lagt din primer. Hvis du giver den et øjeblik til at tørre op, så risikerer du ikke, at din foundation bliver gnedet sammen med primeren.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 primers, har Rikke S. Christiansen valgt Dermalogica AGE smart SkinPerfect Primer SPF30 primer, som den bedste primer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære primers, herunder bl.a. Nilens Jord Lash Primer 774, Ole Henriksen Truth Banana Bright, Max Factor Smooth Miracle & Clinique Superprimer Universal Face... klik her for at se de resterende!

13 ofte stillede spørgsmål om primers

De mest stillede spørgsmål om primer + 5 gode råd om køb af primer

Når du skal lægge en makeup, der ligger pænt og holder længe, så har du brug for en primer. En primer vil sørge for at lægge en god base for din makeup og samtidig udjævne små linjer, porer og acne-ar i din hud.

Udvalget af primer er kolossalt og spørgsmålene er mange om dette mirakel produkt der rent faktisk virker.

Vi besvarer her de spørgsmål, der oftest bliver stillet om primer.

Skal jeg bruge mine fingre eller en beauty blender til at lægge primer?

De fleste foretrækker at bruge fingrene til at fordele primeren i ansigtet.

Skal jeg bruge en primer hver dag?

Ja, du bør altid bruge en primer under din makeup.

Skal jeg bruge en fugtighedscreme under min primer?

Ja det er vigtigt at du gennemfugter huden inden du bruger din primer og foundation.

Skal en primer tørre?

Ja det er en god idé at vente et par minutter inden du lægger din foundation.

Kan jeg bruge primer selvom jeg har tør hud?

Ja du kan sagtens bruge en primer, du skal bare sørge for at vælge en primer der er fugtgivende og ikke matterende.

Kan en primer korrigerer hudtonen?

Ja en primer hjælper med at give dig en ensartet hud både når det kommer til struktur og hudtone.

Kan en primer helt fjerne tydelige porer?

Nej. En primer kan ikke fuldstændig fjerne alle ujævnheder i din hud, men den kan gøre dem meget mindre tydelige.

Kan en primer fjerne rynker?

Nej det kan den ikke men den kan gøre dem mindre iøjnefaldende.

Hvor meget produkt får man når man køber en primer?

En primer er drøj i brug så ofte vil en primer indeholde omkring 30 ml. Det varierer selvfølgelig afhængig af brand.

Hvilken konsistens har en primer?

En primer har konsistens som en fed creme eller en mousse.

Hvad er primer lavet af?

Primer er som oftest lavet af blandt andet pigment og silikone som sikrer en smuk finish.

Er det lige meget hvilken primer jeg vælger?

Nej du bør vælge en primer der passer til din hudtype.

Er der solfaktor i primer?

Der er solfaktor i nogle primer, men ikke i alle. Check deklarationen på den primer du er interesseret i.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Max Factor Facefinity All Day.

Anbefalingerne er givet af • Bapoons makeup artist
Skriv til Rikke S. Christiansen

Rikke er selvstændig makeup artist og derfor en naturlig stor passion for makeup. Hendes jobs er primært på filmset og shows, men hun gør sig fra tid til anden også i både brude- og konfirmationsmakeup.

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5