Bedste øjenskygge: Se de 8 udvalgte øjenskygger til øjnene i 2021

Bedste øjenskygge: Se de 8 udvalgte øjenskygger til øjnene i 2021

Med den bedste øjenskygge kan du fremhæve dine øjne på bedste vis. Hvad end du er på udkig efter en intens, neutral eller måske pigmenteret øjenskygge finder du det her i denne guide. Med den rigtige makeup kan du skabe et flot look med masser af wow-effekt. Oplev de mest populære øjenskygger på markedet netop nu - lige her denne øjenskygge guide!

Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag torsdag d. 29 juli 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 6. juli 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 11. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Irina The Diva GlamGoalsPalette 18 g øjenskygge

Konklusion: Her er den bedste øjenskygge

Irina The Diva GlamGoalsPalette 18 g øjenskygge er udvalgt af Louise, som den bedste øjenskygge i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af øjenskygge

Med den bedste øjenskygge får du en øjenmakeup, der holder hele dagen uden at drysse, crease eller svede væk. I en travl hverdag har du brug for makeup, der holder og som er let at lægge. Det er de øjenskygger, som jeg præsenterer dig for her.

Man siger, at øjnene er sjælens spejl og med lækker øjenmake-up kan du fremhæve dine øjnes form og farve og sætte fokus på dit øjenparti. Med både matte, shimmer og metallic øjenskygger kan du lægge makeup efter dit humør, dit outfit eller efter hvad dagen byder på.

Jeg har her samlet de øjenskygger, som der er mest hype om i øjeblikket. Det er øjenskygger, der er højpigmenterede og som er lette at blende ud og som hverken drysser eller krakelere. Øjenskygger som du trygt kan have i makeuppungen.

3 ting som du bør holde fokus på når du vælger øjenskygge

 1. Enkelt øjenskygger, duo eller pallette? - Har du blot brug for en enkelt farve øjenskygge, 2 kontrastfarver eller en hel palette med farver, som du kan eksperimentere med. Køb øjenskygge efter hvor meget du plejer at eksperimentere.
 2. Vælg farver der klæder din hud-, øjen- og hårfarve - Det er super vigtigt, at du vælger farver, som klæder dig. Den øjenskygge som klæder din veninde klæder ikke nødvendigvis dig og omvendt. Jordtoner plejer dog at klæde alle.
 3. Creme- eller pudderøjenskygge? - Du kan få både creme- og pudder øjenskygge. Cremeøjenskyggen fordeles med fingrene eller en lille beautyblender, pudderøjenskyggen lægges med makeuppensler. Begge giver et flot resultat.

Hvilken øjenskygge er bedst i test?

1. Irina The Diva GlamGoalsPalette 18 g øjenskygge

Irina The Diva GlamGoalsPalette 18 g øjenskygge

Irina The Diva øjenskygge

Irina The Diva #GLAMGOALSPALETTE - 001 er en all-in-one og multifunktionel palette, hvilket vil sige at alle farvene kan bruges på kryds og tværs. De kan altså mikses og matches lige som du ønsker, og dermed giver dig mulighed for at skabe utallige looks.... Læs mere hos Nicehair

2. XIP Professional Platinum Passion Eyeshadow 18 g øjenskygge

XIP Professional Platinum Passion Eyeshadow 18 g øjenskygge

XIP Professional øjenskygge

PALETTE MED 12 ØJENSKYGGERPlatinum Passion Eyeshadow Collection fra XIP Professional er en professionel øjenskyggepalette med 12 højpigmenterede flotte must-have nuancer samt en dobbel-endet applikator. Palettens farver er nøje udvalgt, så du både kan ska... Læs mere hos Billigvoks

3. Nilens Jord Mono Eyeshadow 601 Matt Beige 1.3 g øjenskygge

Nilens Jord Mono Eyeshadow 601 Matt Beige 1.3 g øjenskygge

Nilens Jord øjenskygge

Nilens Jord Mono Eyeshadow - No. 601 Matt Beige er en helt fantastisk, højt pigmenteret og smuk øjenskygge, der giver en flot mat og moderne finish. Denne pressede pulverøjenskygge, er super let at opbygge i farveintensitet, så du kan skabe præcis det loo... Læs mere hos Signatura

4. Jane Iredale Smooth Affair Eye Shadow Naked 3.75 g øjenskygge

Jane Iredale Smooth Affair Eye Shadow Naked 3.75 g øjenskygge

Jane Iredale øjenskygge

Jane Iredale Smooth Affair For Eyes Naked er en lækkert produkt med flere anvendelsesmulighder. Den kan bruges som øjenskygge, som base under øjenskygge eller som skinnende highlighter. Den har en lækker cremet konsistens, som bliver til pudder, når den p... Læs mere hos Nicehair

5. Elf Makeup Clay Eyeshadow Smoked To Perfection 7.5 g øjenskygge

Elf Makeup Clay Eyeshadow Smoked To Perfection 7.5 g øjenskygge

Elf Cosmetics øjenskygge

Øjenskyggepalette med fem harmoniske shimmer farverLæg en smuk og nem øjenmakeup med disse flotte farvenuancer fra Elf. Farverne har en silkeblød shimmer effekt og indeholder både lyse og mørkere nuancer til at lave et flot blend og de perfekte sky... Læs mere hos Signatura

6. AnneMarie Börlind Powder Eye Shadow 57 Skin 3 g øjenskygge

AnneMarie Börlind Powder Eye Shadow 57 Skin 3 g øjenskygge

AnneMarie Börlind øjenskygge

HUDFARVET ØJENSKYGGE Powder Eye Shadow 57 Skin fra AnneMarie Börlind er en guldfarvet øjenskygge, der giver et smukt look. Øjenskyggen er nem at blende, og den giver desuden et smukt farveresultat, der holder hele dagen igennem. 57 Skin er en hudfarvet nu... Læs mere hos Ren velvære

7. bareMinerals Gen Nude Rose Eyeshadow Palette 6.6 g øjenskygge

bareMinerals Gen Nude Rose Eyeshadow Palette 6.6 g øjenskygge

bareMinerals øjenskygge

Øjenskyggepalette med seks farver Gen Nude Eyeshadow Palette Rose fra bareMinerals er en palette med seks øjenskygger, der er baseret på mineralske ingredienser og har en høj farvepigmentering. Farverne varierer mellem mat, metallisk og satin finish i smu... Læs mere hos Signatura

8. Youngblood Eyeshadow Quad Desert Dreams 4 g øjenskygge

Youngblood Eyeshadow Quad Desert Dreams 4 g øjenskygge

Youngblood øjenskygge

Youngblood Pressed Minerall Eyeshadow Quad Desert Dreams indeholder rene, knuste mineraler, samt fugtbevarende ingredienser, som virker plejende på det sarte øjenlåg og sikrer et holdbart resultat. Du får nu fire smukke farver, som du kan kombinere på all... Læs mere hos Nicehair

Find den bedste øjenskygge til at ramme DINE øjne ind

Når vi står på badeværelset om morgenen og har lidt småtravlt, så vil vi have en øjenskygge, der er let at påføre, som ikke drysser og som holder hele dagen.

Det er samme scenarie, når vi står foran spejlet, inden vi skal til fest.

At finde øjenskygger der kan leve op til disse krav er ikke så let, som det måske kan lyde. Der findes nemlig rigtig mange dårlige produkter på markedet.

De kan indeholde meget lidt pigment, hvilket betyder, at det er umuligt at lave et intenst look.

De kan også drysse ned på din foundation og i det hele taget være svære at styre.

Heldigvis findes der også rigtig gode øjenskygger derude og i denne artikel hjælper vi dig med at finde den bedste øjenskygge.

Vi har allerede gennemgået et udvalg af de absolut bedste øjenskygger på markedet i øjeblikket.

Det er øjenskygger, som lever op til alle de krav, du kan stille til en øjenskygge og som vi ved, du kan lave lækre og holdbare look med.

Øjenskygger findes i rigtig mange farver. De findes i matte nuancer og i nuancer med shimmer effekt eller metallic effekt.

Det har derfor ikke været muligt at kåre dén bedste øjenskygge. I stedet har vi præsenteret dig for et stort udvalg af de bedste øjenskygger på markedet lige nu.

I det følgende giver vi dig en masse nyttig viden om øjenskygger, så du efterfølgende let kan træffe det rigtige valg om den bedste øjenskygge til dig, dine hudtone og øjenfarve og til den lejlighed, du skal bruge den.

Øjenskygger kommer i alle størrelser

Øjenskygger kommer i alle størrelser. Du kan købe dem enkeltvis, men du kan også købe en hel palette fuld af farver.

Den bedste øjenskygge til dig afhænger af dine behov.

Vi kigger nu kort på hvilke muligheder du har, når du skal finde den bedste øjenskygge til dig.

Enkelt shades

Enkelt shades er perfekt til dig, der har en favorit øjenskygge, som du altid bruger. Laver du et øjenmakeup look med de samme to eller 3 nuancer, så kan enkelt shades være vejen frem for dig.

De små øjenskygger i én farve har nemlig den store fordel af de næsten intet fylder. Hverken i makeup tasken. Men det betyder også, at du let kan have dem i tasken og friske din make up op i løbet af dagen.

Duo shades øjenskygge

Duo shades er små øjenskygge paletter med kun 2 farver. Det er altid farver, der komplimenterer hinanden, så du kan lave et helt øjenmakeup look med bare de to farver.

De små paletter findes også med 3 eller 4 farver. Fælles for dem alle er, at farverne passer sammen og at de ikke fylder særlig meget.

De små paletter er perfekte til dig, der ikke eksperimentere med forskellige looks, men som har fine favorit farver, som du bruger hver dag.

Øjenskyggepaletter

Øjenskygge paletter byder på et stort udvalg af forskellige farver øjenskygger. Du vil som oftest både kunne finde matte øjenskygger og øjenskygger med shimmer eller metallic effekt i en palette.

Paletten er sammensat, så farverne kan bruges sammen.

Men fordi der som oftest er mere end 10 og endda tit mere end 20 øjenskygger i en palette, så får så mange forskellige farver, at du kan sammensætte en masse forskellige look, som både passer til hverdag og til en aften i byen.

Paletten der indeholder mere end øjenskygge

Går du op i at lægge en flot øjenmakeup, så bruger du sikkert også tid på resten af dit ansigt.

Det ved makeup producenterne og derfor har mange også valgt at lave paletter, der indeholder øjenskygger, men derudover også kan indeholde produkter som:

 • Blush
 • Contouring
 • Highlighter
 • Læbeprodukter

Sådanne paletter er perfekte til dig, der gerne vil kunne lægge en fuld makeup, men som ikke har plads til et større arsenal af make up.

Paletterne der indeholder mere end en øjenskygge er også perfekte til at tage med på ferie eller på weekend.

Brunlige nuancer passer til alle øjenfarver. Det er det sikre valg hvis du er i tvivl om hvilke farver du skal vælge.

Pudderøjenskygge vs. cremeøjenskygge

Når du skal finde den bedste øjenskygge til dig, så kræver det en smule eksperimentering.

Der findes nemlig overordnet to versioner af øjenskyggen.

Der er øjenskyggen, som du finder i paletterne. Det er øjenskygge, som er hårdt presset pulver med pigment.

Øjenskyggen der er presset, påfører du med en makeup pensel / børste. De pressede pudderøjenskygger er de mest solgte og dem du kan finde det største udvalg af.

Der er også øjenskygger som er “våde”. De kan fås i forskellige indpakninger.

Du kan få dem i små enkelt shades i en konsistens som pomade. De skal duppes på øjenlåget med dine fingerspidser.

De fåes også i små tuber eller som en blød stift du kan tegne med og sågar som roll on.

Man kan ikke sige, at den ene slags er bedre end den anden, fordi de kan noget forskelligt

Hvis du er vild med makeup, så har du sikkert prøvet begge varianter og har allerede en favorit, men ellers lister vi her kort fordele og ulemper ved begge.

Pudderøjenskygge fordele

 • Den er perfekt, hvis du har sat din foundation og øjenlåg med pudder
 • Den kan let blendes ud
 • Du kan opbygge farven gradvist

Pudderøjenskygge ulemper

 • Det kan være svært at få så intens en farve som med en cremeøjenskygge
 • Den kan have en kortere holdbarhed, hvis ikke du primer dit øjenlåg først

Cremeøjenskygge fordele

 • Du kan opnå meget klare og intense look
 • Mange cremeøjenskygger indeholder primer og derfor ekstra holdbare

Cremeøjenskygger ulemper

 • De kan være svære at blende ud
 • De egner sig ikke ovenpå øjenlåg der er sat med pudder

Hvad kendetegner den bedste øjenskygge?

En øjenskygge er langt fra bare en øjenskygge. Det kan nemlig være rigtig svært at finde en øjenskygge, som både er let at arbejde med og som samtidig holder hele dagen.

De bedste øjenskygger gør det sjovt at lægge make up.

Får du derimod fat i en dårlig pigmenteret øjenskygge, der ovenikøbet drysser, så kan glæde let vende sig til irritation og tidsspilde da du risikere at skulle lægge din foundation om.

Vi har kigget nærmere på, hvad en god øjenskygge bør kunne.

Pigmenteringen i øjenskyggen

Pigmentet i øjenskyggen er selve farvestoffet.

Pigmentet bliver blandet med pudder og presset til pulver øjenskygger.

Pigmentet kan også blandet med flydende substanser til cremeøjenskygger.

Hvor kraftig farven i øjenskyggen er, kommer an på, hvor meget pigment der er i øjenskyggen.

Pigment er dyrt og derfor kan du opleve at mange producenter prøver at spare på det dyre pigment med det resultat, at du får en dårlig pigmenteret øjenskygge, som kan gøre det umuligt at opbygge en ordentlig farve på dine øjenlåg.

De øjenskygger vi har anmeldt her, udmærker sig alle ved at de har en god pigmentering.

Hvordan blender øjenskyggen?

En af de vigtigste krav du bør sætte til din øjenskygge er, at den let skal kunne blende ordentligt.

En smuk lagt øjenmakeup kendetegnes jo ved, at der ingen skarpe overgange er, men at øjenskyggen er blendet helt ud, så den lægger sig som skygger på øjet.

Der er meget stor forskel på, hvor gode de forskellige øjenskygger på markedet er til at blende.

Hvis ikke øjenskyggen lægger sig pænt på øjet og er til at arbejde med, så kan farven være nok så flot. Du vil aldrig få et flot resultat.

De øjenskygger vi har anmeldt her, er alle lette at påføre og de er let at blende ud.

Drysser øjenskyggen

Noget af det værste man kan være ude for med en øjenskygge er, hvis den drysser. Og det er der desværre mange af dem, der gør.

Drysser øjenskyggen, så er den svær at styre på penslen og det vil derfor drysse ned på dit ansigt, når du lægger makeup.

Det betyder, at du er nødt til at vente med at lægge din foundation, til din øjenmakeup er færdig.

Det betyder også, at din øjenskygge højst sandsynligt vil have svært ved at hæfte til dig øjenlåg og dermed give dig en makeup, der holder i timevis.

De øjenskygger vi har anmeldt her drysser ikke. De er lette at styre og giver et holdbart resultat.

Hvis du gerne vil lave et virkelig intenst look så kan du bruge en fugtig pensel. Det intensivere farven.

Sådan får du din øjenskygge til at holde hele dagen

I dag stiller vi mange krav til vores makeup, fordi vi lever en hektisk og aktiv livsstil.

Det betyder blandt andet, at den bedste øjenskygge er en øjenskygge, som kan holde hele arbejdsdagen igennem eller til en helt aften, hvor du sveder og danser.

Kvaliteten af øjenskyggen i sig selv har rigtig meget at sige, som vi tidligere har været inde på.

Men der findes faktisk yderligere skridt, som du kan tage for at få din øjenmakeup til at holde længere.

Øjenlågsprimer

Start med at prime dit øjenlåg med en øjenlågsprimer. Primeren sørger for at lave en overflade på dit øjenlåg som pigmentet fra øjenskyggen let kan gribe fast i og lægge sig på.

Når du primer dit øjenlåg, så får du både en kraftigere farve, fordi pigmentet bedre kan hæfte på øjenlåget, men du får også en øjenskygge, der ikke samler sig i øjets folder eller bare forsvinder i løbet af dagen.

Men en god primer kan du forlænge holdbarheden af din øjenmakeup samtidig med at farven lægger sig pænere.

Settingspray

Når du er færdig med at lægge din makeup, så kan du med fordel bruge en settingspray.

Settingspray er en væske, som du forstøver ud over dit ansigt, når du er færdig med din makeup.

Settingsprayen sørger for, at din makeup ikke så let sveder væk i løbet af dagen.

Den kan også fjerne det pudrede udtryk og give en flottere finish, både på din øjenmakeup men også på din foundation.

Ta stilling til din øjenskygge

Med det store udvalg der er af makeup og specielt øjenskygger, så har du rig mulighed for at tage stilling uden at behøve at gå på kompromis med et stort udvalg.

Der findes nemlig masser af makeup brands, som laver makeup, der er allergivenlige, uden parfume, uden parabener, veganske og vigtigst af alt - ikke testet på dyr.

Hvor mange øjenskygger har du brug for for at lave et look

Når vi lægger øjenskygge, så lægger vi som ordet indikerer, skygger på vores øjenlåg. På den måde kan vi skabe en illusion om dybereliggende øjne, vi kan også lægge øjenskyggen så øjnene får et catlike look.

Vi kan lægge en kraftig makeup som et smokey eye look eller et cut crease look, men øjenskygger kan også bruges til et naturligt look, hvor øjenskygger fremhæver dine træk uden at virke overvældende.

Som udgangspunkt bør du have 2 - 3 øjenskygger, der passer sammen for at lave et look.

Det er nemlig altid en god idé at coate øjenlåget men en lys farve,som du kan bruge til at blende de mørkere farver ud i.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 øjenskygger, har Louise valgt Irina The Diva GlamGoalsPalette 18 g , som den bedste øjenskygge i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære øjenskygger, herunder bl.a. XIP Professional Platinum Passion Eyeshadow 18 g, Nilens Jord Mono Eyeshadow 601 Matt Beige 1.3 g, Jane Iredale Smooth Affair Eye Shadow Naked 3.75 g & Elf Makeup Clay Eyeshadow Smoked To Perfection 7.5 g... klik her for at se de resterende!

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Max Factor Wild Shadow Pots 10 Ferocious Black 3 g, The Balm Balm Jovi Mini Face Palette 46.8 g, delilah Colour Intense Compact Powder Eyeshadow - Mahogany og Clarins Perfect Eyes & Brows Palette 5.3 g.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise har en baggrund som kosmetolog, men interessen for hudpleje mv. strækker sig også ind i privatlivet. Louise har været med på sidelinjen siden år 2019 på Hair-blog.dk. Her har hendes fokusområder været sparring med de øvrige skribenter, samt udvælgelse og test af hudplejeprodukter.

8 ofte stillede spørgsmål om øjenskygge

En god måde at fremhæve sine øjne på er med øjenskygge. Vælg en øjenskygge i komplementærfarven til dine øjne og fremhæv dermed dine øjne på bedste vis.

Den bedste øjenskygge til blå øjne vil være en med orange farvetoner, der kan fremhæve netop blå øjne. Andre gode farver vl være gyldne nuancer, champagne, kobber, bronze, guld og forskellige nuancer af orange såsom abrikos og fersken.

Den bedste øjenskygge til netop dig afhænger af din øjenfarve. En tommelfingerregel siger, at man skal vælge en øjenskygge i komplementærfarven til ens øjne, da den vil fremhæve dem på bedste vis.

Den bedste øjenskygge til gråblå øjne vil være en med orangebrune og markante orange- samt koralfarvede farver. Til dine gråblå øjne kan d med fordel lægge en orange øjenskygge på det øvre øjenlåg, og en mere neutral brun farve langs øjets nedre vippekant.

Den bedste øjenskygge til grønne øjne er en med dybe blomme-farver med en rødlig undertone, en metallisk mosgrøn eller taupe (grå / lilla nuance). Til grønne øjne kan man næsten vælge øjenskygge farve frit på alle hylder, da de fleste toner til fremhæve grønne øjne på bedste vis.

Farvestofferne i øjenskygge er der uorganiske farvepigmenter. De er ofte de naturligt forekommende uopløselige jernoxidpigmenter, der ikke kan trænge ind i huden.

Der er ingen forskel på øjenskygge og eyeshadow. Øjenskygge er det danske ord for eyeshadow, som i øvrigt er engelsk.

Eyeshadow er det engelske ord for øjenskygge. Eyeshadow er et makeupprodukt til farvning af øjenlågene. Øjenskygge fås som creme, blyant og fast pudder, og i mange, mange forskellige farver, der enten kan være matte eller med perlemorsskær.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5