Bedste øjenmaske: De 10 udvalgte masker til øjnene i 2021

Bedste øjenmaske: De 10 udvalgte masker til øjnene i 2021

Den bedste øjenmaske plejer, beskytter og fugter den tynde og porøse hud omkring øjnene. Vidste du, at øjenområdet er et af de første steder, huden får tørhedslinjer, der udvikler sig til fine linjer samt rynker, poser og mørke rander? Undgå dette med en god øjenmaske, der er en fantastisk her-og-nu-løsning! Til daglig brug kan du overveje en øjencreme, men skal øjenområdet virkelig forkæles - er en øjenmaske vejen frem. Her i denne guide i finder du de mest populære netop nu!

Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag torsdag d. 29 juli 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 8. juli 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 3. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Clinique All About Eyes Rich øjencreme

Konklusion: Her er den bedste øjenmaske

Clinique All About Eyes Rich øjencreme er udvalgt af Louise, som den bedste øjenmaske i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af øjenmaske

Med den bedste øjenmaske kan du effektivt beskytte og pleje den ultra sarte hud omkring øjnene. Det er her de første fine linjer viser sig og her du virkelig bør være opmærksom på at pleje din hud. Med en øjenmaske giver du øjenområdet alt den næring og fugt den har brug for.

En øjenmaske er fuld af alle de vitaminer og plejende ingredienser, som du har brug for, hvis du skal give huden omkring dine øjne den mest optimale pleje. Den virker opstrammende og glatter samtidig fine linjer ud og så får du en mere ungdommelig glød.

Jeg har her samlet de mest roste øjenmasker du kan få fingrene i i øjeblikket. De har ikke kun begejstret makeup-artister, men også dermatologer og ikke mindst forbrugerne som dig og mig. Efter gennemgangen kan du finde en masse spændende info om øjenmasker.

3 ting du bør have fokus på når du skal købe en øjenmaske

 1. Vælg en øjenmaske der passer til din hudtype - Du bør altid have fokus på din hudtype, når du køber øjenmasker. Har du en meget sensitiv hud, så er det vigtigt, at du også vælger en øjenmaske tager hensyn til dette og virker beroligende på huden.
 2. Vælg en øjenmaske der angriber dine problematikker - Mange øjenmasker har en ekstra funktion ud over at tilføre en masse lækker fugt og pleje til den fine hud. Nogle har aktive stoffer mod mørke rande, andre mod posede og trætte øjne. Vælg en der passer til dig.
 3. Vælg en øjenmaske der er let at anvende - Der findes så mange øjenmasker, at jeg vil anbefale dig at vælge en, der er let at anvende. Den skal være let at smøre på eller endnu bedre være i form at små patches, du kan sætte på huden.

Hvilken øjenmaske er bedst i test?

1. Clinique All About Eyes Rich øjencreme

Clinique All About Eyes Rich øjencreme

Den bedste øjenmaske til fin og sart hud i øjenområdet

Clinique All About Eyes Rich er en fugtgivende øjencreme, som er udviklet specielt til den fine og sarte hud i øjenområdet. Den har en rig formel, som styrker hudens fugtbarriere, og beroliger huden med fugt. Derudover mindsker den synligheden af mørke ra... Læs mere hos Nicehair

2. Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches 60 stk øjenmaske

Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches 60 stk øjenmaske

En krukke med øjenmasker (gel pads)

Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches er en krukke med øjenmasker, der effektivt reducerer mørke rande og fine linjer under øjnene. Maskerne er fulde af kraftfulde og aktive ingredienser, som øjeblikkeligt giver området under øjnene et fugtboost. Nogle af nø... Læs mere hos Coolshop

3. Miqura Eye Mask øjenmaske

Miqura Eye Mask øjenmaske

Ekstra fugtgivende øjenmaske

Miqura Eye Mask er en super skøn øjenmaske, der tilfører huden omkring øjnene ekstra fugt og pleje, så du genvinder vitaliteten, og får et mere ungdommeligt udtryk. Masken er beriget med blandt andet collagen og jojoba olie, der fugter og forebygger den s... Læs mere hos Nicehair

4. Garnier Skinactive Moisture Bomb Eye Tissue Mask Orange Juice øjenmaske

Garnier Skinactive Moisture Bomb Eye Tissue Mask Orange Juice øjenmaske

Den bedste øjenmaske til trætte øjne

Garnier Skinactive Moisture Bomb Eye Tissue Mask Orange Juice er en super lækker øjenmaske, som er perfekt til trætte øjne. Masken er beriget med juice fra appelsiner og hyaluronsyre, og vil give mere friske øjne. Masken er ideel at bruge hvis man døjer m... Læs mere hos Med24

5. Rodial Dragons Blood Eye Mask øjenmaske

Rodial Dragons Blood Eye Mask øjenmaske

Hurtigvirkende øjenmaske der tilfører fugt

Øjenmaskerne fra Rodial er særdeles hurtigvirkende og frisker øjenomgivelserne op. Det unikke Dragons blood kompleks giver intens fugt til øjenområdet, og reducerer hævelse omkring øjnene. Indholdet af hyaluronsyre giver øjeblikkelig og langvarig fugt, me... Læs mere hos Nicehair

6. Lavinde Copenhagen DEFINE Eye Serum Mask øjenmaske

Lavinde Copenhagen DEFINE Eye Serum Mask øjenmaske

Opfriskende øjenmaske der fjerner render under øjnene

Lavinde Copenhagen DEFINE Eye Serum Mask er et helt klart musthave til dig der gerne vil opfriske din hud i øjenområdet, og som gerne vil sikre sig at det er din smukke øjenfarve man ser først, frem for de mørke rande du finder nedenunder. Denne lækre øje... Læs mere hos Nicehair

7. Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask øjenmaske

Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask øjenmaske

Øjenmaske med retinol der løfter og opstrammer

Shiseido Vital Perfection Uplifting og Firming Express Eye Mask er en maske, som bruges omkring øjnene. Masken er spækket med retinol, som effektivt løfter og opstrammer den fine hud omkring øjnene. Ved brug af denne maske, vil man hurtigt se en forbedrin... Læs mere hos Nicehair

8. elf Cosmetics Hydrogel Under Eye Masks øjenmaske

elf Cosmetics Hydrogel Under Eye Masks øjenmaske

En øjenmaske specielt til sart hud

elf Cosmetics Hydrogel Under Eye Masks er en fantastisk øjenmaske der fugter og plejer den sarte hud i øjenområdet. Disse øjenmasker blødgører huden og giver en sundere og mere frisk udstråling. Æsken indeholder 3 sæt øjenmasker der har en buet form, der... Læs mere hos Nicehair

9. Lancome Advanced Genifique Yeux Light-Pearl Eye Mask øjenmaske

Lancome Advanced Genifique Yeux Light-Pearl Eye Mask øjenmaske

Øjenmaske der udglatter området omkring øjnene

Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye Mask er en helt særlig øjenmaske, der indeholder samme mængde aktive ingredienser som en helt flaske Lancôme Génifique Advanced Yeux Light Pearl Eye og Lash Concentrate. Den har til formål at øjeblikkeligt... Læs mere hos Nicehair

10. Lavinde Copenhagen BOOST Deep Hydration Eye Mask øjenmaske

Lavinde Copenhagen BOOST Deep Hydration Eye Mask øjenmaske

En astma- og allergicertificeret øjenmaske

Lavinde Copenhagen BOOST Deep Hydration Eye Mask 2 Pieces er en astma- og allergicertificeret øjenmaske, der øjeblikkeligt går ind tilfører huden et fugt boost uden lige. Derudover er maskerne beriget med Argireline, der indeholder et aktivit peptid, samt... Læs mere hos Ren velvære

En øjenmaske er det bedste og hurtigst quick fix for huden under øjnene

Mangler du et incitament til hvorfor, at netop en øjenmaske bør købes med næste gang du svinger kortet og bestiller beauty produkter online?

Øjenmasker er det absolut bedste og hurtigst quick fix af huden under øjnene og afhjælper bl.a.:

 • Mørke rander
 • Fine linjer
 • Hævede øjne

Øjenmasken tilfører huden den fugt og næring den higer efter!

Der findes øjenmasker til ethvert behov, som bl.a. kan være dem du ser lige herover. Udvalget er stort, men de bedste af dem finder du selvfølgelig lige her på siden.

Eye patches er et andet navn for en øjenmaske, men det er dog et og samme produkt.

Brug eye patches til følsom hud under øjnene

Vidste du, at huden omkring øjnene er noget af den tyndeste hud vi har? Det er derfor intet under, at den er forholdsvis følsom og modtagelig overfor udefrakommende påvirkninger.

Det er netop derfor, at vi bør bruge cremer, olier og masker til øjnene, der er specielt fremstillet til pleje af dette område på kroppen.

Med den bedste øjenmaske til netop din hudtype og behov kan du få og/eller genvinde en sund, velplejet og spændstig hud under øjnene. God pleje minimerer de klassiske problemer såsom posede øjne, sorte rander og hævede områder omkring øjnene.

Eye patches (øjenmasken) går ind og fugter og nærer området omkring øjnene.

Lad en god øjenmaske blive en fast bestanddel af din hudplejerutine

Det kommer nok ikke som nogen stor overraske for dig, men det er utroligt vigtigt, at vi passer godt på vores øjne - herunder huden omkring dem.

Vores hud omkring øjnene bliver hurtig irritabel hvis den ikke har den rette fugtbalance, og det kan i høj grad påvirke, hvor tilpas vi føler os henover dagen.

En stor fordel ved de populære øjenmasker er, at de er et virkeligt quick fix, der hurtigt giver resultater efter brug og dermed har en umiddelbar effekt på huden.

Du kan bruge en øjenmaske efter behov, men jeg vil til enhver tid anbefale, at du lader den indgå i din daglige hudplejerutine.

En velplejet hud omkring øjnene sikrer en flot makeup

En velplejet hud under og omkring øjnene, sikrer dig ikke blot en bedre følelse i kroppen, men det er ligeså et godt udgangspunkt for en flot makeup.

Med makeup er det ikke noget problem, at få selv en ikke-velplejet hud til at fremstå sund, men det kræver mere arbejde, hvis den både skal være sund og se sund ud. Øjenmasken er din genvej!

Vælg en maske til øjnene der nærer huden og genopbygger den med gode ingredienser og fugt.

Øjenmasken i en 10-trins hudpejerutine

 1. Fjern gammel makeup.
 2. Rens huden med en dybdegående ansigtsrens.
 3. Eksfolierer huden, så alle de døde hudceller fjernes.
 4. Tilfør huden næring og skab balance med serum, toner, essens eller olie.
 5. Beskyt huden, så fugtbalancen i huden bevares på bedste vis med en god ansigtsmaske, der kan lægge en beskyttende hinde på huden.

Du bør i øvrigt altid beskytte huden i ansigtet mod solens stråler. Det kan gøres med en god dagcreme med solfaktor eller med en decideret solcreme.

Husk på, at solens skadelige stråler også skinner igennem skyerne, så solbeskyttelse er vigtig!

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 øjenmasker, har Louise valgt Clinique All About Eyes Rich , som den bedste øjencreme i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære øjenmasker, herunder bl.a. Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches 60 stk, Miqura Eye Mask, Garnier Skinactive Moisture Bomb Eye Tissue Mask Orange Juice & Rodial Dragons Blood Eye Mask... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise har en baggrund som kosmetolog, men interessen for hudpleje mv. strækker sig også ind i privatlivet. Louise har været med på sidelinjen siden år 2019 på Hair-blog.dk. Her har hendes fokusområder været sparring med de øvrige skribenter, samt udvælgelse og test af hudplejeprodukter.

7 ofte stillede spørgsmål om øjenmasker

En øjenmaske kan opbevares i køleskabet, men det er ikke et krav ift. holdbarhed el.lign. Du kan med fordel opbevare den på køl, da du så ved brug får en dejlig kølende effekt på huden.

Nej, du bør ikke genbruge en øjenmaske. Hvis det er en maske med huller til øjnene eller små gel-forme, så smides de ud efter brug. En øjenmaskecreme kan enten være leave-in eller også skal den skylles af efter behandlingen - læs herom på emballagen.

Ja, en øjenmaske kan til dels minimere og fjerne fine linjer, rynker og poser under øjnene. De tre situationer opstår hovedsageligt fordi, at huden er dehydreret. En øjenmaske tilfører huden fugt og pleje.

Brug en øjenmaske lejlighedsvis, når du vil forkæle området omkring øjnene og brug en lækker øjencreme i hverdagen.

De fleste øjenmasker er små gel-forme, der er tilpasset huden under øjnene. De har som oftest en dråbe- eller bananform. Produktet kan dog også være udformet som en maske med hul til øjnene, og så kan det være i cremeform, som smøres på under øjnene.

Man anvender en øjenmaske ved at lægge den på lige under øjnene. Du kan med fordel lægge produktet i køleskabet i 30 minutter før brug. Det giver en herlig kølende effekt!

Nej, en øjenmaske skal anses, som værende en her-og-nu-løsning. Produktet tilfører huden et boost af fugt og pleje.

Bedøm denne artikel
22 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5