Bedste øjenbrynsfarve: De 6 bedste farver til bryn 2021

Den bedste øjenbrynsfarve giver en flot og ensartet farvning i første forsøg. Saml mindre tætte øjenbryn med en god brynfarve og få dem til at syne fyldigere og tættere. Kombiner evt. en farvning af bryn med små påtegnede hårstrå, i en mørkere nuance og skab herved en flot dybde. Ønsker du endnu mere fylde i dine bryn, vil et brynserum kunne være et godt add-on. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære brynfarver netop nu!

Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 22 juni 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 14. juni 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 5. januar 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Refectocil Brun (Nr. 3) øjenbrynsfarve

Konklusion: Her er den bedste øjenbrynsfarve 🥇

Refectocil Brun (Nr. 3) øjenbrynsfarve er udvalgt af Louise, som den bedste øjenbrynsfarve i juni 2021.

Bedste

Købsguide til valg af øjenbrynsfarve

Med den bedste øjenbrynsfarve kan du give dine bryn definition, så de smukt indrammer dit ansigt og fremhæver dine øjne.

Med en god øjenbrynsfarve får du farvenuancer, der matcher enhver hud- og hårtype og du får produkter, der ikke indeholder farlig kemi og som er lette at anvende derhjemme.

Jeg gennemgår nu de øjenbrynsfarver som i øjeblikket begejstre anmelderne mest. Her er tale om såvel kosmetologer som makeup-artister og den almindelige forbruger. Efter gennemgangen af produkterne gør jeg dig klogere på øjenbrynsfarve og hvad du bør holde fokus på.

3 gode råd når du køber øjenbrynsfarve

 1. Vælg en øjenbrynsfarve der passer til din hår farve - Det er vigtigt, at dine øjenbryn farvemæssigt passer til dit hår. Har du kolde toner i dit hår, så bør du derfor ikke vælge en varm farve til dine øjenbryn og omvendt.
 2. Følg instruktionerne slavisk - Hvis du vil have et godt resultat, så er det vigtigt, at du følger instruktionerne på pakken slavisk. Der er nemlig forskel i fremgangsmåden og virkningstiden fra produkt til produkt.
 3. Lav en allergi test først - Ansigtshuden er sart og det kan være en god idé at lave en test og se, hvordan din hud reagere på øjenbrynsfarven. Det kan du gøre ved at smøre en dråbe øjenbrynsfarve på dit håndled eller skjult bag øret og vent 12 timer og afvent en reaktion.

Hvilken øjenbrynsfarve er bedst i test?

1. Refectocil Brun (Nr. 3) øjenbrynsfarve - BEDST I TEST 🥇

Refectocil Brun (Nr. 3) øjenbrynsfarve

Refectocil øjenbrynsfarve

Farven Nr.3 giver rimelig bryn. Øjenbrynsfarve fra Refectocil er noget af det mest solgte vippe- og øjenbrynsfarve på markedet, og holder i op til 6 uger. Produktet er i dag kendt som en af de mest holdbare øjenvippe- og øjenbrynsfarver. Refectocil giver... Læs mere hos Nicehair

2. Refectocil Sort (Nr. 1) øjenbrynsfarve

Refectocil Sort (Nr. 1) øjenbrynsfarve

Refectocil øjenbrynsfarve

Farven Nr.1 giver en dyb sort farve, og kan bruges til både bryn og vipper. Øjenbrynsfarve fra Refectocil er noget af det mest solgte vippe- og øjenbrynsfarve på markedet, og holder i op til 6 uger. Produktet er i dag kendt som en af de mest holdbare øjen... Læs mere hos Nicehair

3. Hanne Bang Brynfarve brunsort øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve brunsort øjenbrynsfarve

Hanne Bang øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve - Brown/Black er en komplet sampak, som indeholder alt hvad man har brug for til at farve ens øjenbryn med. Sættet er lavet til at man hurtigt og nemt selv kan farve brynene derhjemme, og derved er det ikke længere nødvendigt at gå ti... Læs mere hos Billigvoks

4. Hanne Bang Brynfarve brun øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve brun øjenbrynsfarve

Hanne Bang øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve - Brown er en komplet sampak, som indeholder alt hvad man har brug for til at farve ens øjenbryn med. Sættet er lavet til at man hurtigt og nemt selv kan farve brynene derhjemme, og derved er det ikke længere nødvendigt at gå til en f... Læs mere hos Nicehair

5. Hanne Bang Brynfarve sort øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve sort øjenbrynsfarve

Hanne Bang øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve - Black er en komplet sampak, som indeholder alt hvad man har brug for til at farve ens øjenbryn med. Sættet er lavet til at man hurtigt og nemt selv kan farve brynene derhjemme, og derved er det ikke længere nødvendigt at gå til en f... Læs mere hos Med24

6. Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel 5 ml - 07 sortbrun øjenbrynsfarve

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel 5 ml - 07 sortbrun øjenbrynsfarve

Maybelline øjenbrynsfarve

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel - 07 Black Brown er en fantastisk og let anvendelig semi-permanent bryngel, der definerer dine bryn til perfektion. De bløde fibre på påføringsapplikatoren, farver hvert enkelte hårstrå, og gør det let at optegne hele... Læs mere hos Cosmetico

Brug kun den bedste øjenbrynsfarve til at indramme dit ansigt

Dine øjenbryn er et meget markant træk i dit ansigt. De er vigtige for din ansigtsmimik og dit ansigts karakter og så rammer et par velplejede og vel farvede bryn dit ansigt smukt ind.

Det er ikke alle, der fra naturens side, har kraftige og mørke bryn. Det kan en god øjenbrynsfarve heldigvis rette op på.

Øjenbrynsfarven kan selvfølgelig ikke gøre din bryn kraftigere. Men et vel farvet øjenbryn giver en illusion af mere fylde.

Du kan vælge at bruge tid foran spejlet hver morgen ved at tegne dem op fra bunden med en øjenbrynsblyant og brow shaping gel eller et andet øjenbrynsprodukt. Men du kan spare dig selv en masse tid ved regelmæssigt at bruge en god øjenbrynsfarve.

Hvis dine øjenbryn er farvede og dermed mere markante i sig selv, så kan du hurtigt bruge et minut eller to om morgenen på at fylde dine bryn helt ind. Og det er en stor tidsbesparelse i forhold til at skulle tegne brynene op fra bunden.

Med velplejede og vel farvede bryn vil du også opdage, at dit ansigt ikke ser helt så blegt og livløst ud de dage, hvor du ikke bære make up.

Dine bryn rammer nemlig både dit ansigt ind - og så er de med til at give dig et frisk udtryk og give det liv.

Hvorfor er det en god idé at farve øjenbryn

 • Det bringer liv til dit ansigt på make-up fri dage
 • Det sparer dig tid i din morgenroutine, fordi brynene kun kræver smårettelser
 • Farvede bryn giver en illusion af kraftigere bryn
 • Farvede bryn er perfekte om sommeren, når du sveder og især når du bader
 • Farvede bryn er en god løsning til dig, der træner eller dyrker anden sport

Hvordan fungere øjenbrynsfarve?

Når du har fundet den bedste øjenbrynsfarve som passer til din hud og hårfarve, så er resten af proceduren faktisk let og ligetil.

Et øjenbrynsfarvesæt består af selve øjenbrynsfarven og en fremkalder eller udvikler væske.

Øjenbrynsfarven er først aktiv, når de to er blandet sammen. Det er derfor også vigtigt, at du altid kun blander den mængde, du har brug for. Og sørger for ikke at “forurene” produkterne, da de så mister holdbarhed.

Det er forskelligt fra brand til brand, hvad æsken med øjenbrynsfarve indeholder. I nogle tilfælde er der kun selve farve pastaen i pakken, så skal du selv købe oxidanten eller fremkaldervæsken, som det også kaldes.

I de fleste æsker er der dog alt, hvad du har brug for, for at farve dine øjenbryn.

Det drejer sig om:

 • Farvepasta
 • Fremkaldervæske
 • En beholder til at blande produktet op
 • Påførsels pensel eller spatel

Derudover er det en god idé, at du også har vaseline eller en anden fed creme ved hånden samt et par vatpinde og vatrondeller.

Sådan farver du selv dine bryn

Mange er lidt bange for at springe ud i selv at farve øjenbryn. Men det er faktisk slet ikke spor svært hvis bare du er godt forberedt, så du har alt hvad du skal bruge lige ved hånden.

Første skridt er naturligvis at vælge den bedste øjenbrynsfarve til dig. Den bedste øjenbrynsfarve er den farve som komplimentere din hudtone og din hårfarve.

Pas på med ikke at farve dine bryn for mørke. Det er de færreste, det klæder med kulsorte øjenbryn.

Jeg gennemgår her hvordan du let kan farve dine øjenbryn hjemme foran spejlet:

 1. Fjern alt din ansigtsmakeup og rens dine øjenbryn godt med en god toner. Lad dem derefter tørre.
 2. Smør huden omkring dine øjenbryn ind i vaseline eller en anden fed creme. Pas på med ikke at ramme dine øjenbrynshår med den fedtede creme, da farven så ikke vil binde på håret.
 3. Læg vatrondeller og vatpinde frem så du let kan få fat i dem.
 4. Bland farvepasta og fremkaldervæske efter anvisningerne på pakken. Sørg for at røre det godt sammen.
 5. Påfør farvepastaen på dine bryn i retning MED hårstråene. Hvis der ikke medfølger påføringspensel, så kan du med fordel bruge en spoler eller en gammel tandbørste.
 6. Fjern overskydende farve med en fugtig vatpind.
 7. Hold godt øje med tiden og lad ikke farven sidde længere end foreskrevet på pakningen. Vi anbefaler, at du første gang halvere tiden og ser hvor meget dine øjenbryn tager imod.
 8. Fjern farven fra dine øjenbryn med en fugtig vatrondel.
 9. Rens dit bryn med en toner og lad det tørre.

Sådan fjerner du øjenbrynsfarve fra huden. Har du været uheldig og tabe lidt øjenbrynsfarve et sted hvor huden ikke er smurt ind i vaseline - så kan du fjerne det med citron eller babyolie.

Gode råd når du bruger øjenbrynsfarve

Du kan sagtens farve dig til smukke og markante øjenbryn med en god øjenbrynsfarve som dem vi har gennemgået her. For at opnå det bedste resultat, så kan du med fordel følge disse gode råd.

Vælg en farve der klæder dig.

Vælg en farve som klæder din hudtone og dine hårfarve. Er din hårfarve i kølige toner, så kan du med fordel vælge en øjenbrynsfarve, som også har kølige undertoner.

Omvendt er en øjenbrynsfarve i varme toner perfekt, hvis dit hår er gyldent eller i en varm rødbrun nuance.

Pas på med ikke at farve dine bryn for mørke. Helt sorte bryn klæder de færreste.

Brug kun øjenbrynsfarve - aldrig hårfarve

Du må ALDRIG lade dig friste af at bruge din hårfarve til at farve dine bryn. En øjenbrynsfarve er langt mere nænsom for huden end en hårfarve.

Anvender du en hårfarve til at farve dine øjenbryn, så risikere du voldsomme allergiske reaktioner og slem fejlfarve af huden.

Læs instruktionerne grundigt og følg dem

Blandingsforholdene er forskellige fra mærke til mærke. Det er derfor vigtigt, at du altid læser brugsanvisningen igennem og nøje holder dig til de anførte mængder.

Blander du på må og få så opnår du ikke det optimale resultat.

Overhold tiden

Overhold altid den angivne tid. Vi anbefaler altid, at du halvere tiden første gang, du bruger et nyt mærke. Det giver dig mulighed for at se, hvor stærkt farven binder til hårstråene.

Det er altid muligt at genfarve brynene, hvis farven ikke er mørk nok. Men er farven først blevet for mørk, så er det langt sværere at gøre noget ved det.

Vær opmærksom på at øjenbrynsfarven kan plette håndvask og håndklæder

Øjenbrynsfarve er en permanent farve og du skal derfor være opmærksom på, at øjenbrynsfarven kan misfarve din håndvask og dine håndklæder.

Tør derfor straks øjenbrynsfarve af håndvasken, hvis du har spildt og brug et gammelt håndklæde, hvis du har brug for at tørre hænder under farvningen.

Smør vaseline omkring brynet

Vær omhyggelig med at smøre huden omkring øjenbrynet ind med vaseline, inden du går i gang med at farve dine bryn.

Vaseline sikre, at overskudsfarve ikke misfarver din hud. Du kan smøre vaseline på med dine fingre eller med en vatpind, hvis du gerne vil have helt præcise kanter.

Du skal dog passe på ikke at få vaseline på de hårstrå der skal farves da de så ikke tager imod farven.

Farv ikke nyplukkede bryn

Du må ikke farve helt nyplukkede bryn. Hvis du lige har plukket eller vokset dine bryn, så anbefales det, at du venter 2 dage inden du farver dem.

Når du plukker eller vokser dine bryn, så efterlader du helt små sår. Det både svider, hvis de kommer i kontakt med øjenbrynsfarven, men det forstørre også risikoen for en allergisk reaktion betragteligt.

Øjenbrynsfarve til mænd

Øjenbrynsfarve er ikke kun for kvinder og flere og flere mænd har fået øjnene op for, hvor meget deres øjenbryn betyder for deres udstråling og deres ansigtsmimik.

Mænd farver øjenbryn af flere grunde - akkurat som kvinder.

Det kan være, at deres øjenbryn fra naturens side er så lyse, at de næsten forsvinder i ansigtet. Specielt om sommeren når solen bleger dem.

Det kan også være, at brynene med årene er blevet mere grå og dermed ikke så markante i ansigtet.

En velvalgt øjenbrynsfarve kan give ansigtet liv - uden at det ligner at brynene er farvet.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 øjenbrynsfarver, har Louise valgt Refectocil Brun (Nr. 3) , som den bedste øjenbrynsfarve i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære øjenbrynsfarver, herunder bl.a. Refectocil Sort (Nr. 1), Hanne Bang Brynfarve brunsort, Hanne Bang Brynfarve brun & Hanne Bang Brynfarve sort... klik her for at se de resterende!

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise har en baggrund som kosmetolog, men interessen for hudpleje mv. strækker sig også ind i privatlivet. Louise har været med på sidelinjen siden år 2019 på Hair-blog.dk. Her har hendes fokusområder været sparring med de øvrige skribenter, samt udvælgelse og test af hudplejeprodukter.

6 ofte stillede spørgsmål om øjenbrynsfarve

Man kan fjerne øjenbrynsfarve fra huden med farvefjerner til formålet. Har man netop farvet sine bryn, og er der kommet brynfarve på huden, så fjernes misfarvningen hurtigt og forsigtigt med farvefjerner på en vatrondel. Vaseline kan også (ofte) fjerne misfarvning på huden.

 • Forberedelse: Rens brynene for gammel makeup.
 • Tilberedning: Bland 2 cm RefectoCil tubefarve og 10 dråber RefectoCil Oxidant i en skål, så det bliver til en cremeagtig pasta.
 • Farvning: Luk øjet og påfør farven på brynet med farvestaven.
 • Trækketid: 5 - 10 minutter, afhængig af den ønskede intensitet af farven.
 • Afslutning: Den overskydende farve fjernes med en tør vatrondel. Slutrengør brynene med lunkent vand.

Øjenbrynsfarve på øjenbryn holder i op til 6 uger. Hårene vokser og man taber nogen der knækker. Du kan derfor med fordel farve dine bryn ca. hver 6. uge.

Vælg en øjenbryns farve der matcher din hudtone og din hårfarve. Er din farvede eller naturlige hårfarve i kølige toner, så kan du overveje en brynfarve med en kølig undertoner. Omvendt kan du gå med en brynfarve i varme toner, hvis dine lokker er med gyldne eller varme toner.

Det koster fra 5 kr. til 139 kr. at få farvet bryn. Du kan farve bryn med øjenbrynsfarve derhjemme eller gå i en frisørsalon. Det er billigst at farve dem selv.

 • Farvning af bryn i hjemmet: ca 5 kr.
 • Farvning af bryn i frisørsalon: 139 kr.
 • Farvning af bryn i frisørsalon inkl. retning med voks/pincet & saks.: 179 kr.

Priserne varierer alt efter hvor i landet du vil have farvet bryn.

Følger man instruktionerne på produktet, så bør det være sikkert at farve sine øjenbryn med brynfarve. Undgå dog kontakt med øjnene og vask straks øjnene hvis det sker alligevel.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5