Bedste hårvoks: Se de 13 udvalgte voks til håret i 2021

Bedste hårvoks: Se de 13 udvalgte voks til håret i 2021

Den bedste hårvoks er individuel. Vi har alle forskellige meninger om hvordan håret skal sidde, vi har forskellige hårtyper m.m. Her i guiden får du præsenteret de bedste hårvokse til håret - set over en bred kam og smag. Hårvoks er for mange et hverdagsprodukt, og det skal blot hjælpe dig til en god hårdag, dag efter dag. Vi håber at kunne inspirere dig til en ny voks!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag torsdag d. 28 oktober 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 13. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 29. oktober 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
IdHAIR Hard Gold hårvoks

Konklusion: Her er den bedste hårvoks

IdHAIR Hard Gold hårvoks er udvalgt af Camilla, som den bedste hårvoks i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hårvoks

Med den helt rigtige og dermed bedste hårvoks kan du få styr på hårlokkerne og opnå lige præcis det look du ønsker. Uanset hårtype, hårlængde og frisure så kan du finde en egnet voks, der passer perfekt til dig.

En god voks er som oftest at foretrække frem for en gelé eller hårlak, fordi den efterlader håret blødt og så du stadig har mulighed for at køre fingrene igennem det og rette på frisuren.

Jeg har her samlet de hårvoks, der har fået flest begejstrede anmeldelser fra både frisører og ikke mindst forbrugerne. Efter gennemgangen kigger jeg nærmere på de forskellige typer voks der findes.

3 ting du bør holde fokus på når du køber hårvoks

 1. Vælg en voks der passer til din frisure - De forskellige typer voks har forskellige egenskaber og du bør blandt andet vælge voks efter, hvilken frisure du har. Har du fx. helt kort hår, så kan du med fordel bruge en Clay voks.
 2. Vælg en voks der giver den finish du kan lide - Nogle hårvoks eller wax som det også hedder har en mat finish, hvor andre har en finish med shine. Mud-, Clay og Fiber wax giver fx. en mat finish hvorimod Cream wax og Pomade giver shine til frisuren.
 3. Vælg voks efter din hårtype - Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når du skal finde den bedste hårvoks. Har du fint hår skal du fx. passe på med ikke at vælge en voks, der tynger håret så det klasker.

Hvilken hårvoks er bedst i test?

1. IdHAIR Hard Gold hårvoks

IdHAIR Hard Gold hårvoks

IdHAIR hårvoks

IdHAIR Hard Gold Hair Wax er en mud wax, der passer til styling af et kort hår. Den efterlader håret med et stærkt hold, som samtidig kan re-styles i løbet af dagen. Voksen separerer håret og gør det muligt at skabe en masse forskellige looks. Denne voks... Læs mere hos Nicehair

Stærk fibervoks, fleksibelt hold, neutral finish, let afstivende & parabenefri.

2. American Crew Fiber hårvoks

American Crew Fiber hårvoks

American Crew hårvoks

American Crew Fiber Voks 85g - Få et stærkt hold og en vinder indenfor voks!American Crew Fiber Voks 85g er en lækker voks med et stærkt hold og et mat look.Fiber voks er til dig med kort hår, som ønsker fylde og form.American Crew Fiber Voks har en let d... Læs mere hos Brandshop

Stærk fibervoks, naturlig mat finish, tilfører tekstur og fylde, velegnet til kortere hårtyper & diskret duft af citrus.

3. IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax hårvoks

IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax hårvoks

IdHAIR hårvoks

IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax er en mud wax, der gør det muligt at skabe et utal af forskellige looks i kort hår. På trods af sit stærke hold, kan man med denne voks re-style sit hår i løbet af dagen. Den giver separation, og er det ideele valg til dig... Læs mere hos Nicehair

Cremet hårvoks, ultrastærkt hold, neutral finish, afstivende & parabenefri.

4. d:fi d:struct Molding Cream hårvoks

d:fi d:struct Molding Cream hårvoks

d:fi hårvoks

D:fi d:struct Molding Cream er en lækker, smidig, cremet voks, der med sit indhold af kaktusekstrakt tilfører fugt og blødhed til håret samtidigt med, at frisuren kan styles med et godt hold.Med D:fi d:struct Molding Cream kan du re-style dit look op til... Læs mere hos Brandshop

Hårvoks med medium hold, for fleksibel styling, giver et naturligt look, velegnet til kortere hår & behagelig ananasduft.

5. American Crew Grooming Cream hårvoks

American Crew Grooming Cream hårvoks

American Crew hårvoks

American Crew Grooming Cream Voks 85gTilfører håret et ekstremt hold og giver kontrol over håret.Efterlader håret med glans og er perfekt til krøller, hvor der især tilføres volumen og hold.Anvendelse: I håndklædetørt eller tørt hår. Style som ønsketVeleg... Læs mere hos Brandshop

Kontrollerende stylingvoks, med stærkt hold, enestående glans, beskytter ved høj luftfugtighed, arbejdsvenlig konsistens & tæmmer nemt krøllet hår.

6. d:fi d:sculpt hårvoks

d:fi d:sculpt hårvoks

d:fi hårvoks

D:fi d:sculpt Sculpting Cream er den ideelle hårvoks til dig, der ønsker et naturligt, mat look i dit korte, pjuskede hår i samspil med et stærkt hold på frisuren.Denne hårde voks stivner ikke, men giver dig i stedet et voluminøst look med fantastisk teks... Læs mere hos Brandshop

Cremevoks med stærkt hold, afstiver ikke i håret, tilfører naturlig glans, velegnet til kortere hår, let at vaske ud & har en maskulin duft.

7. Njord Hair Wax hårvoks

Njord Hair Wax hårvoks

Njord hårvoks

For en holdbar frisure Få en lækker alsidig hårvoks med et godt hold, der sikrer at din frisure ikke flytter sig. Voksen er til det korte hår, når der ønskes et stærkt hold og et narturligt look. Den giver dit hår en frisk duft og er perfekt til... Læs mere hos Made4Men

Lækkert og stilrent design, nem at anvende, har en forfriskende duft af citron og havsalt & ideel til kortere hår.

8. Renati Rock Hard hårvoks

Renati Rock Hard hårvoks

Terence Renati hårvoks

Terence Renati Rock Hard 100ml Beskrivelse: Terence Renati For Ever Straight Rock Hard er seriens mest kraftige voks, og Rock Hard er til dem som vil noget ekstremt med deres hår - for denne voks kan forme samtlige frisurer der findes! Terence Renati Rock... Læs mere hos Billigvoks

Hårvoks med kraftigt hold, afstiver effektivt, reducerer krus, for en mat finish, holdfaktor 5/5, vaskes let ud af håret & uden parabener.

9. Matas Men Soft Mud Wax hårvoks

Matas Men Soft Mud Wax hårvoks

Matas hårvoks

Matas Men Soft Mud giver et mat look samt struktur med et stærkt hold, så du har styr på håret hele dagen... Læs mere hos Made4Men

10. Renati Straight Hold Glaze hårvoks

Renati Straight Hold Glaze hårvoks

Terence Renati hårvoks

Renati Straight Hold Glaze 100 ml er en cool mud-voks med meget stærkt hold og medium glans, som er veleget til mænd og kvinder - kort hår og lang hår - krøllet hår og glat hår.Renati Straight Hold Glaze er en formbar voks, som giver dig et stærkt hold, u... Læs mere hos Signatura

Formbar hårvoks, minimerer kruset hår, tilfører medium glans, holdfaktor 3/5, velegnet til fint hår & uden parabener.

11. Fudge Shaper hårvoks

Fudge Shaper hårvoks

Fudge hårvoks

Fudge Shaper er en teksturgivende creme, som gør det muligt at skabe at skabe en masse forskellige styles. Den giver en masse tekstur og definition til håret, og efterlader det med et levende look. Den er skabt med en speciel formel, som hjælper med at be... Læs mere hos Signatura

Til alle hårtyper, giver tekstur, medium hold & til hårstyling.

12. Fudge Matte Hed Mouldable hårvoks

Fudge Matte Hed Mouldable hårvoks

Fudge hårvoks

Fudge Matte Hed Mouldable er en skøn voks, som er det perfekte valg til dig med et fint hår. Denne unikke og cremede ler-voks er let at fordele jævnt i håret og virker ikke tyngende. Den er skabt med en forbedret FLEXI-FIBER teknologi, som giver håret et... Læs mere hos Signatura

13. Fudge Matte Hed Extra hårvoks

Fudge Matte Hed Extra hårvoks

Fudge hårvoks

Fudge Matte Hed Extra er en styling clay-voks, der passer perfekt til dig, som ønsker et produkt der giver et ekstremt stærkt hold. Med sin kombination af kaolin og og bentonit-ler absorberer den fugt, hvilket gør at frisuren bliver ved med at sidde ved s... Læs mere hos Brandshop

Modelleringsvoks, giver ekstremt hold, ekstra mat finish, ultimativ kontrol, fri for parabener, holdfaktor 13/15 & praktisk pumpebeholder.

Hvad er hårvoks?

Hårvoks er et hårstylingsprodukt, der har et indhold organiske materialer som bivoks eller kaolin-ler.

De forskellige typer af hårvoks kommer vi nærmere ind på om lidt. Hårvoks kommer i forskellige konsistenser afhængig af, hvilken hårvoks du vælger.

Den bedste hårvoks afhænger af flere faktorer, som vi alle gør dig klogere på her.

Med en hårvoks kan du forme dine frisure og sammenlignet med mange andre hårprodukter, så er hårvoks relativt billige.

Forskellige typer af hårvoks

Mud wax

Mud betyder mudder på engelsk og herhjemmer kalder mange det også for en muddervoks.

En mudder voks har en konsistens der gør, at den er let at arbejde med. Den kræver ikke den samme form for opvarmning i hænderne, som en clay wax gør.

En mud wax giver medium hold. Det vil sige, at denne type voks giver god struktur i frisuren og den er specielt egnet til at lave et rodet look.

Hvis du har langt hår, men mange flyvehår, så kan en lille smule voks hjælpe med at lægge dem ned. Men du skal kun bruge meget meget lidt.

Clay wax

Clay betyder ler på engelsk og clay wax har også en konsistens, der godt kan minde om ler.

En clay wax kan godt være lidt svær at arbejde med. Den kræver, at du varmer den rigtig godt op mellem dine håndflader, inden du fordeler den i håret.

Clay wax egner sig bedst til kort hår på grund af konsistensen af voksen.

Du kan godt anvende den i længere hår, men så anbefaler producenterne, at du bruger den i fugtigt hår frem for tørt hår.

Clay wax giver et meget kraftigt hold og et mat look. Det er perfekt til dig, for hvem det er vigtigt, at frisuren ikke mister form i løbet af dagen.

En clay wax er også rigtig god til dig, der har hår, der er svært at styre. Det kan være på grund af hvirvler eller fald i håret.

Fiber wax

Fiber wax er en voks med fibre. Det er en voks med en tør konsistens, som er let at fordele.

En fiber voks giver medium hold, men dens force er, at den kan give din frisure ekstra fylde og struktur.

Den kan bruges både i kort og længere hår og har et mat look.

Cream wax

Cream wax er som navnet indikere en voks i en konsistens, der minder om creme. En cream wax giver kun et ganske let hold.

Men den er perfekt til look, hvor du gerne vil have håret til at ligge helt tilbage i et “slikket look”.

Pomade wax

Pomade wax giver faktisk ingen hold i frisuren. Pomaden er i stedet for kendt for at være meget skinnende og den bruges mest til at få et klassisk slikket look.

Men den er også super god til at definere krøller, der har tendens til at kruse.

Hvordan adskiller hårvoks sig fra andre hårprodukter

Der er flere hårstylingsprodukter på markedet, som tilbyder at give hold til frisuren. Der er hårvoksen, som vi ellers koncentrere os om her. Men der er også hårstylingsprodukter som hårlak og hårgelé.

Alle 3 markedsfører sig med, at de holder styr på frisuren. Vi kigger nu kort på, hvordan de adskiller sig fra hinanden, så du ved, du vælger rigtigt, når du om lidt køber en hårvoks til dit hår.

 • Hårlak / hårspray

  Hårlak eller hårspray er er som navnet indikere en lak, som du sprøjter på håret.

  Du kan både bruge den til at skabe fylde i dit hår ved at sprøjte lak under sektioner af hår.

  Det er en god idé, hvis du har langt hår, der mangler fylde. Du kan også bruge en hårlak til at holde frisuren på plads med.

  Du kan godt kombinere hårlak og hårvoks og give dit hår et let lag lak, når du er færdig med at style det med hårvoks.

 • Hårgelé

  Hårgelé havde sin storhedstid i 80'erne, hvor det var et af de første rigtige hårstylingsprodukter, der kom frem.

  Alle der var unge i 80'erne vil uden tvivl kunne huske hårgelé med wetlook.

  Hårgelé er et produkt, der anvender alkohol til at få geleen til at stivne. Det betyder, at gelé kan have en kraftig luft.

  Hvor en hårvoks kan have tendens til at fedte håret lidt, så stivner gelé i stedet for dit hår.

  Du kan stadig købe gelé, men mange er gået over til andre hårstylingsprodukter som en hårvoks.

Hvilken hårtype og hårlængde har du?

Når du skal vælge den bedste hårvoks til dit hår, så er der overordnet 3 ting der spiller ind:

 • Hårtype
 • Hårlængde
 • Frisurevalg

Voks til fint og tyndt hår

Hvis du har et meget fint eller tyndt hår, så kan du med fordel bruge hårvoks. Du skal bare vælge den rigtige slags.

Når du har helt fint eller tyndt hår, så skal du være påpasselig med ikke at vælge en hårvoks, der tynger håret.

Det er nemlig det sidste, et fint tyndt hår har brug for. Vælger du til gengæld en voks som en fiber voks, så får du voks, der giver dit hår fylde samtidig med, at den giver et let hold på frisuren.

Når du styler et fint og tyndt hår, så kan du med fordel komme lidt saltvandsspray i dit hår, inden du styler det med voks. Det giver et super godt resultat.

Voks til kraftigt og tykt hår

Kraftigt og tykt hår kan være svært at styre. Derfor stiller et sådant hår også store krav til voksen.

Har du et kraftigt og tykt hår, så har du brug for en voks, der kan styre dit hår. En voks som en clay wax, også kaldet muddervoks, er nok den vokstype, der giver bedst hold i håret.

Du skal dog være opmærksom på at varme produktet godt op i håndfladerne, inden du fordeler det i håret.

En clay wax giver fuldstændig kontrol over lokkerne. Hvis du foretrækker en voks med lidt mindre hold i så kan du vælge en mud wax, en fiber wax eller en creme wax.

Voks til kort hår

Hvis du har en korthårs frisure, så vil du sikkert gerne have håret til at sidde på en helt bestemt måde.

Hvis du gerne vil have fuldstændig kontrol over dit hår, så anbefaler vi, at du vælger en clay wax (muddervoks), da det er den voks, der holder bedst styr på håret.

Du kan få clay wax både med et helt mat look, med halvmat look og med glans.

Voks til langt hår

Hvis du har langt hår, så kan du stadig have fordel af en god voks. Du skal blot passe på ikke at vælge en voks, der tynger håret.

En længere hårpragt kan i forvejen have svært ved at bevare sine fylde, da hårets vægt tynger det ned.

En god mousse i hårbunden eller en saltvandsspray og så en voks som en fiber voks, der både giver struktur og fylde til håret.

Så er du godt kørende. Har du problemer med små fimrehår, der stikker ud, så kan du lægge dem ned med en ganske lille smule clay voks.

Hårvoks til mellemlangt hår

Søger man den bedste voks til et mellemlangt hår kan med med fordel se efter selvsamme produkter, der anbefales til en længere manke.

Når håret får lidt længde kan det forkerte produkt tynge længderne og klaske hele frisuren sammen. Så uanset om du har langt eller mellemlangt hår, faktisk bare lidt længde, så bør du vælge et produkt der ikke tynger og ej heller er alt for klasket.

En anbefaling af stylingprodukter til mellemlangt hår, der dog ikke er en voks, vil være hårpudder. Det hverken tynger eller fedter håret!

Voks til krøllet hår

Et krøllet hår er super smukt, men det kan være svært at styre. De fleste med naturlige krøller har oparbejdet deres helt egne hår ritualer med produkter, der virker for dem.

Hvis du har et krøllet hår, så kan du med fordel bruge en voks til at definere dine krøller og modvirke krus.

Hvis du gerne vil bruge voks til at tæmme dine krøller, så foreslår vi, at du bruge en clay wax, hvis du er korthåret. Så er der helt styr på håret.

Har du derimod langt hår, så foreslår vi, at du bruger en pomade voks. Den giver shine til dit hår og modvirker samtidig, at dit hår det kruser.

Sådan passer du dit hår og din hud når du bruger voks

Der er ingen tvivl om, at hårvoks er et fantastisk hårstylingsprodukt, men der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du bruger hårvoks.

Det er ikke anbefalelsesværdigt at sove med voks i håret.

Derfor anbefaler vi, at du altid vasker din hårvoks ud, inden du lægger dig til at sove.

Hvis du sover med voks i håret, så vil varmen fra din hovedpude og din hovedbund få voksen til at smelte.

Det kan give nogle grimme pletter på dine hovedpudebetræk, som kun kan vaskes rene på høje temperaturer.

Men den smeltede voks vil også sætte sig i din hovedbund, på din pande og i din nakke. Det kan give problemer i din hovedbund, hvor voksen lægger sig som et kvælende lag over dine hårsække.

Det vil få dit hår til at føles fedtet og klasket. Den voks der lægger sig på din hud i panden og nakken kan meget let give uren hud, da dine porer stopper til.

Hårvoks er på ingen måde skadeligt at bruge, så længe du sørger for at vaske det ud af dit hår, inden du går i seng.

Det fleste “moderne” hårvokse er lette at vaske ud, nogle er helt vandopløselige og andre skal hjælpes på vej med shampoo.

Er du klædt på til at træffe dit valg?

Tak fordi du læste med så langt. Vi håber, vi har klædt dig godt på til at købe den bedste hårvoks til dit hår, så du kan style dit hår lige, som du lyster.

Vi har fremhævet de bedste hårvoks på markedet i øjeblikket for at gøre det lettere for dig at navigere mellem de hundredvis af forskellige hårvokse, der er på markedet.

Vi har også lagt link ind til forhandlerne, så du let kan foretage dit køb. Du kan også finde yderligere informationer om de forskellige hårvokse på forhandlerens side.

Med den bedste hårvoks så ved, du det bliver en god hårdag.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 13 hårvoks, har Camilla valgt IdHAIR Hard Gold , som den bedste hårvoks i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 12 andre populære hårvoks, herunder bl.a. American Crew Fiber, IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax, d:fi d:struct Molding Cream & American Crew Grooming Cream... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om hårvoks

Må man putte voks i håret inden man bruger glattejern?

Nej, det er en dårlig idé at putte voks i håret, inden du bruger et glattejern, da voksen vil smelte og svine og samtidig risikere at ødelægge dit glattejern.

Kan man bruge hårvoks sammen med andre hårstylingsprodukter?

Ja, du kan sagtens bruge hårvoks sammen med fx saltvandsspray eller en hårmousse.

Kan alt hårvoks vaskes ud af håret med shampoo?

Ja, de forskellige typer voks og pomader kan alle vaskes ud af håret med en ganske almindelig hårshampoo.

Er voks usundt for hovedbunden?

Nej, voks skader ikke din hovedbund, men derfor bør du alligevel rense håret for voksrester med en hårvask jævnligt.

Er alt voks lavet af bivoks?

Nej, ikke alt hårvoks er lavet af bivoks, kaolin ler er også ofte anvendt i hårvokse, som i Mud og Clay wax.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet John Masters Sculpting Clay Medium Hold.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Med egen frisørsalon i København, daglig omgang med kunder & stort engagement i frisørkurser, så er hun altid skarp på den nyeste viden indenfor faget. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
94 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5