Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste hårvitaminer: Se de 10 udvalgte vitaminer til håret i 2021

Bedste hårvitaminer: Se de 10 udvalgte vitaminer til håret i 2021

De bedste hårvitaminer sikrer et sundt, stærkt og flot hår. Vingummi vitaminer til håret er de mest populære, men tabletter og kapsler er dog ofte et mere rent indtag af vitaminer og mineraler, da vingummierne er tilsat smag, fyldstof mv. Er du ikke meget for at sluge piller og kapsler, så er der altid de populære vingummier. Bliv klogere på valg af de rigtige vitaminer til netop dit hår og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag fredag d. 3 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 2. december 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 27. oktober 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer

Konklusion: Her er de bedste hårvitaminer

Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer er udvalgt af Camilla Østergaard, som de bedste hårvitaminer i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hårvitaminer

Med de bedste hårvitaminer behøver drømmen om en langt og sundt hår ikke længere blot være en drøm. Ved daglig indtag af hårvitaminer sikre du, at din krop får alle de vitaminer og mineraler, som er grundlaget for at dit hår får de bedste vækstbetingelser.

Med vitaminer som A,B,C,D og E-vitamin samt mange vigtige mineraler er det ikke kun dit hår, der vil takke dig men dit almene velbefindende.

Oplever du problemer med hår, der let knækker, som er porøst og livløst og som er umuligt at gro langt, så bør du begynde at spise hårvitaminer.

I denne artikel har jeg samlet de bedste hårvitaminer på markedet. Det er alle hårvitaminer, som har begejstret såvel frisører, som fagfolk og ikke mindst forbrugerne, der køber de samme produkter igen og igen.

Efter gennemgangen af de bedste hårvitaminer, går jeg i dybden med alle de fordele du opnår, når du spiser en daglig hårvitamin. Jeg kigger også nærmere på indholdet i hårvitaminer og besvarer de oftest stillede spørgsmål om emnet.

3 vigtige råd du bør følge når du køber hårvitaminer

Køber du en kvalitets hårvitamin, som dem jeg fremhæver her, så vil du se og føle en tydelig forskel efter et stykke tid. Vælger du et mindre effektivt produkt, så vil virkningen udeblive og købet være en skuffelse.

Følger du disse 3 råd når du køber hårvitamin, så er du godt klædt på til at vælge de bedste hårvitaminer til dit hår og din pengepung.

 1. Vælg hårvitaminer i den form du har lettest ved at indtage - Hårvitaminer findes både som tyggetabletter, vingummibamser, kapsler og mikstur. Tyggetabletterne og vingummibamserne er de mest populære varianter. Men vælg den variant som du vil have lettest ved at tage dagligt.
 2. Vælg hårvitaminer med mange forskellige B-vitaminer - Dit hår og din hovedbund elsker B- vitamin. B- vitamin B7 er kendt for at have betydning for hårets vækst og B-vitaminet niacin giver næring til hovedbunden og skaber vækst.
 3. Vælg hårvitaminer i en prisklasse der er overkommelig - Der er stor forskel på priserne på hårvitaminer og eftersom hårvitaminer skal tages dagligt, så kan det hurtigt løbe op, hvis ikke du er opmærksom på prisen. For nogle betyder prisen intet, for andre er det en væsentlig faktor.

Hvilke hårvitaminer er bedst i test?

1. Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer

Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer

Yummi Haircare hårvitaminer

Yummi Gummi Hair Vitamins er et fantastisk kosttilskud der indeholder både A-, C-, D,- E, og B6 vitaminer, samt jod, zink, choline, inositol, pantothensyre, og B12 vitamin. Nogle af fordelene er at zink bidrager til at vedligeholde et normalt hår, samt A-... Læs mere hos Signatura

Vitamin vingummier, velegnet til håret & smager af jordbær.

2. Sugarbearhair Hair Vitamins hårvitaminer

Sugarbearhair Hair Vitamins hårvitaminer

Blå vingummibamser med vitaminer til håret

Sugarbearhair Hair Vitamins er et kosttilskud til håret i form af velsmagende og sjove vingummibamser. Vingummiet indeholder vitamin A, C, D, E, B6 og B12, og derudover er de beriget med biotin, som hjælper med at opretholde et normalt hår. Sugarbearhair... Læs mere hos Signatura

Vingummi-vitaminer til håret, styrker håret indefra & ud, højt indhold af vitaminer & biotin, bidrager til sund & hurtig hårvækst, fri for gluten, fri for soya & gelatine & ingen kunstige smags- og farvestoffer.

3. HairLust Hair Growth Formula Gummies hårvitaminer

HairLust Hair Growth Formula Gummies hårvitaminer

Lyserøde vingummi-vitaminer til håret

Sundt hår starter indefra! Hair Growth Formula Gummies er propfyldt med essentielle vitaminer og mineraler, du har brug for til at styrke og vedligeholde et normalt hår, herunder biotin og zink. Alt dette sammensat i en velsmagende, tygbar vingummi vitami... Læs mere hos HairLust

4. Pudderdåserne Alt I Et Kosttilskud hårvitaminer

Pudderdåserne Alt I Et Kosttilskud hårvitaminer

Kapsler med vitaminer til håret

Pudderdåserne Alt I Én Kosttilskud er et kosttilskud som kan bruges som et supplement til din daglige skønhedsrutine. Disse perlemorsskinnende tabletter er baseret på hyaluronsyre, kollagen, niacin, zink, selen, biotin og riboflavin. Zink bidrager til at... Læs mere hos Ren velvære

5. HairLust Hair Growth Formula Tablets Men hårvitaminer

HairLust Hair Growth Formula Tablets Men hårvitaminer

Hårvitaminer i kapselform til mænd

Tag kampen op mod hårtabet med Hair Growth Formula Tablets for Men. Disse tabletter er vores kraftigeste kosttilskud til håret for mænd, og indeholder en række vitaminer og mineraler, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår, herunder biotin, zink... Læs mere hos HairLust

6. Hairlust Hair Growth Formula Gummies for Men hårvitaminer

Hairlust Hair Growth Formula Gummies for Men hårvitaminer

Grønne vingummi vitaminer til håret til mænd

Så er der gode nyheder til de mænd, der oplever de første tegn på hårtab! HairLust Hair Growth Formula Gummies for Men er her for at komme dig til undsætning. Vores formel er fremstillet af en unik sammensætning af næringsstoffer, herunder silica fra bamb... Læs mere hos HairLust

8. Lernberger Stafsing Hair Vitamines hårvitaminer

Lernberger Stafsing Hair Vitamines hårvitaminer

Lernberger hårvitaminer

UNIKKE HÅR-VITAMINER Hair Vitamines fra Lernberger Stafsing er en bøtte med 120 hårvitaminer, der er særligt formuleret til at nære håret indefra. Vitaminerne sørger for, at håret vokser sig længere og bliver stærkere takket være en optimal mængde af vita... Læs mere hos Coolshop

Unikke hår-vitaminer, nærer håret indefra, stimulerer hårvæksten, 2 måneders forbrug & for langt og sundt hår.

9. VitaYummy Hair & Nails hårvitaminer

VitaYummy Hair & Nails hårvitaminer

VitaYummy hårvitaminer

Velsmagende vingummi vitaminerHair & Nails fra VitaYummy er en bøtte med 60 velsmagende vitamin bamser, der bidrager til sundt, fyldigt og stærkt hår samt stærke negle. Vitaminerne styrker hår og negle og giver de bedste forudsætninger for øget vækst. Vit... Læs mere hos Signatura

Vingummi vitaminer, til hår og negle, styrker hårstrå og negle, bær smag, veganske & nemme at tygge.

10. OASE Hair Vitamins hårvitaminer

OASE Hair Vitamins hårvitaminer

OASE hårvitaminer

OASE Hair Vitamins 60 Pieces er et kosttilskud til voksne i form af solbær vingummier. Vingummierne indeholder Vitamin A, B6, B12, C, D3 og E. Derudover indeholder de blandt andet også biotin som hjælper til at vedligeholde et normalt hår. Folsyre, Vitami... Læs mere hos Nicehair

Hvad er hårvitaminer?

Hårvitaminer er et kosttilskud til håret, der fås i form af tabletter, kapsler og vingummier. De bedste vitaminer til håret fremmer en sund og stærk hårpragt.

Vitaminer til håret der virker!

Når man tidligere tænkte på vitaminer til håret, så var det primært tyggetabletter der kom frem i hukommelsen. I dag forholder det sig dog helt anderledes. I dag finder man hår vitamineri form af, som nævnt ovenfor, tabletter, kapsler og de mest populære af slagsen - vingummierne!

Det er specielt vingummi vitaminer, der giver sundt og stærkt hår, som gør det hele lidt sjovere. Selv tyndt hår hår kan få et boost og fremstå sundere og fyldigere over tid.

Virker de der vitaminer til håret, og hvilke er de bedste?

En god tommelfingerregel vil være, at man får mest ud af vitaminer (og mineraler) når de indtages i form af en kapsel eller tablet. De ellers populær vingummi vitaminer ofte tilsat smag, fyldstof og enkelte varianter store mængder af sukker.

Dog er der ingen tvivl om, at vitaminer til håret, uanset formen de måtte indtages i - er godt for lokkerne. Er man ikke så god til piller og kapsler, vil vingummierne være et godt alternativ. Husk dog, at det ikke er slik og at de bør indtages, som beskrevet på emballagen!

Hvilke vitaminer er der i hårvitaminer?

Hårvitaminer består af en lang række gode vitaminer og mineraler, der tilsammen giver et godt udgangspunkt for sunde lokker. De bløde vitaminer til håret kan indeholde A-, B-, C-, D- og E vitamin.

Læs mere på SST.dk (Sunhedsstyrelsens hjemmeside) eller læs mine forklaring af de forskellige vitaminer nedenfor:

 • A-vitamin: A-vitaminer er et must for normal cellevækst i bl.a. hårstråene. Vitaminet bidrager til produktion af kroppens egne naturlige olier, der bl.a. fører næring til hårsækkene i hovedbunden. Et symptom på manglende A-vitamin kan være knækket og spaltet hår.
 • B-vitamin: B-vitaminer er alment kendt, som værende hårets vitamin. B’et dækker over B1-B6 og B12, niacin og biotin (B7). Hver og en af B-vitaminerne er essentielle for et sundt hår.
  • Biotin (B7) tillægges betydning for hårets vækst da det fremmer et længere og sundere hår - der ikke spalter eller knækker. Et højt indhold af biotin, der dækker kroppens daglige vitaminbehov er bestemt ønsket.
  • Niacin (et B-vitamin) bidrager med næring til hovedbunden og fremmer en sund hårvækst. Mangler kroppen Niacin vil håret fremstå livløst og hårstråene knække.
 • E-vitamin er en antioxidant, der beskytter hårpragten mod ydre påvirkninger, såsom tobaksrøg, os fra biler el.lign. E-vitamin har en helende effekt på hårstråene.

Det bedste du kan gøre for dit hår er og sikre dig, at det får alle B-vitaminer. Samlet giver de den bedste effekt.

Et sundt hår kræver pleje både inde- og udefra. Talemåden om, at skønhed kommer indefra - gør sig bestemt også gældende, når vi taler sunde hårstrå og hår vitaminer!

Findes der hårvitaminer til mænd og kvinder

Ja, der findes hårvitaminer til både mænd og kvinder.

Indholdet i de kønsspecifikke hår vitaminer minder dog en hel del om hinanden. Der findes mærker, der laver dem specielt til enten det ene eller andet køn, men de mest populære varianter er unisex hårvitaminer. Så kan de også deles med andre i husstanden.

Videnskaben fortæller os, at der i det generelle findes sammensætninger af de forskellige vitaminer, der er gode for hhv. mænd og kvinder. Når det drejer sig om kosttilskud, såsom vitaminer til håret, er der endnu ikke nok viden til en konklusion.

Hårets sundhed kan dog nemt afhænge at et dagligt dækket vitaminbehov, som f.eks. kan fås gennem kosttilskud.

Er dit ønske og indtage ekstra vitaminer til dit hår, men finder du kun hår vitaminer til mænd på hylderne, så kan du fint bruge dem, selvom du er kvinde. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende den anden vej rundt.

Spis en varieret kost

Har du ikke tidligere indtaget kosttilskud, af den ene eller anden art, bør man altid starte ud med de helt klassiske multivitaminer.

Med et dagligt indtag af multivitaminer skaber man den bedste base af forskellige vitaminer og mineraler. Herefter kan man overveje hår vitaminer.

Husk, at kosttilskud ikke bør træde i stedet for varieret kost.

Hårvitaminer mod hårtab for gravide, må jeg spise dem?

Er du gravid eller ammende, er det altid en god idé og konsultere sin læge, førend man påbegynder indtag af nyt kosttilskud. Better safe than sorry!

En graviditet er bestemt ikke en sygdom, men det er dog ej heller en normal periode i livet.

Videnskaben fortæller os, at den gravides indtag af mad, herunder vitaminer og mineraler, i nogen grad overføres til barnet gennem mælken. Her bør man være opmærksom på, at barnets behov, formentligt, ikke er de samme som moderens.

Husk, at kosttilskud ikke bør erstatte en god og varieret kost. Anbefalet daglig dosis bør ikke overskrides.

5 alternativer til vingummi vitaminer til håret, der får håret til at gro hurtigere!

Det er bestemt ikke alle der er til kosttilskud og der findes selvfølgelig også et alternativ hertil. Med et par gode råd til hverdagen er du godt på vej mod et sundere og stærkere hår. En sidegevinst vil ligeså være, at din hovedbund bliver mere velfungerende - uden irritation, kløe og eventuelle skæl.

1. Red håret og giv hovedbunden lidt kærkommen massage

De fleste der jævnligt reder håret, kender formentlig til det faktum, at hårbørsten fra tid til anden rammer hovedbunden. Udover at give en skøn massage, er det også godt for blodcirkulationen i hovedbunden.

En øget blodcirkulation i hovedbunden tilfører selvsagt mere ilt, gennem blodet, til hårsækkene, der som tak, øger produktionen af nye hår.

Red gerne håret med en hårbørste med træknopper hvis du har sådan en i skuffen. De er lidt hårdere end de traditionelle.

2. Undgå at vaske håret alle ugens dage

Håret har ikke godt af at blive vasket alle dage på ugen.

Lider du af en fedtet hovedbund eller skæl, er der stor sandsynlighed for, at du vasker håret for ofte.

Når håret vaskes med shampoo fjerner man hovedbundens naturlige sebum (fedtlag). Det resulterer i, at talgkirtlerne i hovedbunden øger deres produktion af talg, der gør dit hår og ikke mindst hovedbund fedtet.

At gå fra og vaske hår alle dage, til kun og vaske det hver anden eller tredje dag, kan helt bestemt give sine udfordringer. Der vil også være en overgangsperiode hvor hovedbunden skal vende sig til, at den ikke behøver og producere den samme mængde talg. Ha’ tålmodighed under sådan et skift. Det betaler sig i sidste ende!

3. Skær ned på forbruget af stylingprodukter og værktøjer

De fleste af os anvender formentlig stylingprodukter - hårvoks, hårspray, krøllecreme el.lign. inden vi går ud af døren. Det kan vi fortsat gøre, men vi bør tænke os lidt bedre om.

Det handler ikke om at undvære, men om at skære ned på brugen af stylingprodukter i hverdagen.

En fællesnævner for disse stylingprodukter er, at de alle, i en eller anden grad, er skadelige for håret.

Det skadelige indhold er kemien der er anvendt i produktet. Det kan derfor godt betale sig, at ofre lidt ekstra på professionelle produkter.

I hårspray finder man f.eks. alkohol, som er udtørrende for håret.

Med stylingværktøjer menes der glattejern, hårtørrer, krøllejern el.lign. Kan du undgå og glatte håret eller lade håret lufttørre frem for at tørre det med en føntørrer - så er du langt.

4. Få klippet håret regelmæssigt

Skrønen om, at ens hår vokser hurtigere af at blive klippet ofte - er ikke sandt.

Derfor bør du få klippet håret regelmæssigt:

 • En flot og velklippet frisure ser bare sundere ud.

 • Hårsækkene skal ikke bruge nær så meget energi på, at sende næring ud til de ødelagte og spaltede spidser.
 • Klippes du regelmæssigt, vil det blivende hår få mere næring

5. Forkæl håret med hårkur, -serum eller -olie, min. én gang om ugen

Det er vigtigt at pleje og forkæle håret. Din omsorg vil komme dig mange gange tilgode.

Du bør derfor finde tiden til at forkæle lokkerne med en god hårkur, serum eller hårolie. Hårkur kræver et bad, mens de to andre forkælelser blot kræver 60 sekunder af din dag.

Det er specielt langt hår der vil have gavn af noget ekstra fugt og pleje!

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 hårvitaminer, har Camilla Østergaard valgt Yummi Gummi Hair Vitamins hårvitaminer, som de bedste hårvitaminer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære hårvitaminer, herunder bl.a. Sugarbearhair Hair Vitamins, HairLust Hair Growth Formula Gummies, Pudderdåserne Alt I Et Kosttilskud & HairLust Hair Growth Formula Tablets Men... klik her for at se de resterende!

8 ofte stillede spørgsmål om hårvitaminer

Kan man spise sig til et sundere hår uden hårvitaminer?

Ja, spis mere fisk, nødder, søde kartofler, havre, tomater, gulerødder og æg. De ellers populære vingummi vitaminer til håret bør ikke erstatte sund fornuft og en varieret kost. De er et kosttilskud.

Hvordan virker hårvitaminer?

Hårvitaminer indeholder de vitaminer, som dit hår skal bruge for at kunne opretholde en sund hårvækst. Du kan få selvsamme vitaminer gennem normale fødevarer, men i disse populære kosttilskud til håret er de samlet og du er sikret dem alle, hver dag.

Hvordan styrker jeg mit hår?

Du kan styrke dit hår ved at skære ned på din hårvask og kun vaske håret to til tre gange om ugen. Dertil bør du sikre dig, at du får de rigtige vitaminer. De kan fås gennem kosten eller som et kosttilskud.

Hvordan smager og dufter hårvitaminer?

Hårvitaminer kan smage og dufte af alt lige fra neutralt til at have duft og smag af solbær el.lign. frugtsmag. De har ofte en sød duft og smag.

Hvilke vitaminer er godt for håret?

9 vitaminer er ekstra gode for håret. Hvilke vitaminer det rigtige kosttilskud til netop dig skal indeholde afhænger i høj grad af din daglige kost.

Biotin spiller dog en afgørende rolle, når det kommer til huden, hårets og neglenes sundhed, hvilket er årsagen til, at netop biotin er indeholdt i (alle) hårvitaminer. Herudover bør man vælge varianterne med:

 • A-vitamin
 • B12-vitamin
 • C-vitamin
 • D-vitamin
 • E-vitamin
 • Folsyre
 • Pantothensyre (B5-vitamin)
 • Niacin (B3-vitamin)
 • Riboflavin (B2-vitamin)

Hvilke er de bedste vitaminer til håret?

De bedste vitaminer til håret dækker skal dække kroppens daglige vitaminbehov, så håret håret indefra bliver sundt. Vælg derfor det produkt der tiltaler dig mest i deres form og smag. Et sundt og stærkt hår opnås med god hårpleje og omtanke. De fleste hårvitaminer indeholder de rette mængder af vitaminer og mineraler.

Hvad er godt at spise for håret, udover hårvitaminer?

Udover hårtivaminer, så kan du med fordel spise flere nødder, søde kartofler, havre, tomater, gulerødder og æg. Spis fødevarer med masser af protein, jern, zink og biotin, som alle er nødvendige for et sundt og stærkt hår med en god vækst.

Hjælper vitaminer til håret både hår og negle?

Vitaminer til håret vil have en positiv effekt på både hår og negle. Det er bl.a. et højt indhold af biotin, der sikrer sundere hår og stærkere negle.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Njord Hair Vitamins og Sweet Bunny Hare Hair Vitamins.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Bapoons frisør & hårguru
Skriv til Camilla Østergaard

Camilla er Bapoons frisør & hårguru og er ansvarlig for vores anbefalinger indenfor hårpleje mm. Hun har altid et godt hårtip klar, der måske ikke engang inkluderer et hårprodukt. Vi er alle enige om, at Camilla er den éne person, der aldrig har dårlige hårdage - kun gode!

Bedøm denne artikel
55 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5