Bedste hårspray til krøller: De 8 bedste til krøllet hår 2021

Bedste hårspray til krøller: De 8 bedste til krøllet hår 2021

Den bedste hårspray til krøller giver lækre bløde krøller, der holder dagen lang. Det kan være lidt af en udfordring, men med den rette hårspray er det muligt! Vind og vejr går nemt direkte i dine krøller - strækker dem ud og får dem til og kruse. Vælg derfor en krølle hårspray der blokerer for optagelsen af fugt (vandmolekyler), der minimerer risikoen for krus i krøllet hår. På engelsk skal du se efter Humidity Blocker eller Anti Humidity. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære sprays til krøllet hår netop nu!

Af Frisør
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 27 juli 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 21. juni 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 3. januar 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
LOreal Pro. Tecni.Art Fix Anti Frizz 250 ml hårspray

Konklusion: Her er den bedste hårspray til krøllet hår

LOreal Pro. Tecni.Art Fix Anti Frizz 250 ml hårspray er udvalgt af Camilla, som den bedste hårspray til krøllet hår i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af hårspray til krøller

Med den bedste hårspray til krøller lægger du et beskyttende lag omkring hvert hårstrå, som gør det mindre modtageligt for fugt, der er krøllens værste fjende, fordi det får håret til at kruse i stedet for at krølle smukt.

Jeg kigger her nærmere på de muligheder du har for hårspray, der er lavet specielt med henblik på krøllet hår. Jeg har udvalgt følgende, pga de begejstrede anmeldelser de har fået af såvel hårstylister som den almindelige forbruger.

Efter gennemgangen af de bedste hårlak til krøller så kigger jeg nærmere på, hvordan du bruger den bedst og hvad du skal være opmærksom på, når du styler dit krøllede hår med en hårlak.

3 vigtige ting du bør tænke på når du køber en hårspray til krøller

  1. Vælg en hårspray til krøller der giver god beskyttelse mod fugt - Fugt er det værste en krøltop ved, for fugt får håret til at kruse og blive ustyrligt. Sørg derfor for, at det hårlak du vælger, har en effektiv beskyttelse mod fugt.
  2. Vælg en hårspray til krøller der giver hår liv og shine - Når du alligevel bruger tid og penge på lækre hårstylingsprodukter som en hårlak til krøller, så fugt det bedste ud af det og vælg et produkt, der samtidig giver håret en lækker glans.
  3. Vælg hårspray til krøller efter din hårtype - Som med alle andre hårstylingsprodukter så bør du købe hårlak efter din hårtype. Udover at dit hår er krøllet, der der så tale om fint hår eller tykt og kraftigt hår, hår der har tendens til at fedte eller tørt hår.

Hvilken hårspray til krøllet hår er bedst i test?

1. LOreal Pro. Tecni.Art Fix Anti Frizz 250 ml hårspray

LOreal Pro. Tecni.Art Fix Anti Frizz 250 ml hårspray

LOreal hårspray

L'Oréal Tecni Art Fix Anti-Frizz 250mlEn fikseringsspray, der giver et langtidsholdbart og stærkt hold.Modvirker uregerligt hår og statisk elektricitet.Tilfører håret glans og beskytter mod fugt og UV-stråler.... Læs mere hos Signatura

2. Moroccanoil Luminous Hairspray Strong 330 ml hårspray

Moroccanoil Luminous Hairspray Strong 330 ml hårspray

Moroccanoil hårspray

MOROCCANOIL® Luminous Hairspray Finish Strong giver din frisure et meget stærkt hold. Det er en vægtløs spray, som giver et stærkt , men stadig fleksibelt hold. Den efterlader ingen klæbrige rester i håret, og er nem at rede ud af håret, så man hurtigt k... Læs mere hos Nicehair

3. Lernberger Stafsing Hairspray Strong Hold 300 ml hårspray

Lernberger Stafsing Hairspray Strong Hold 300 ml hårspray

Lernberger Stafsing hårspray

HÅRSPRAY MED STÆRKT HOLDHairspray Strong Hold fra Lernberger Stafsing er en hårspray, der giver frisuren et stærkt vægtløs hold uden at afstive håret. Hairspray Strong Hold skaber et langvarigt, antistatisk og frizz-frit resultat.Hairspray Strong Hold er... Læs mere hos Coolshop

4. KMS HairStay Anti-Humidity Seal 150 ml hårspray

KMS HairStay Anti-Humidity Seal 150 ml hårspray

KMS hårspray

KMS HairStay Anti-Humidity Seal 150 ml. er en hårspray der beskytter mod miljøet.Kruset hår får beskyttelse mod fugt i op til 24 timer med KMS HairStay Anti-Humidity Seal.Håret bliver efterladt med en flot glans og et lækkert finish der ikke tynger.Beskyt... Læs mere hos Billigvoks

5. Living Proof Frizz Weightless Spray 200 ml hårspray

Living Proof Frizz Weightless Spray 200 ml hårspray

Living Proof hårspray

Living Proof No frizz Weightless Spray er en utrolig lækker spray der virker udglattende på håret. Den eliminerer effektivt frizz ved at danne et beskyttende lag om hvert enkelt hårstrå, som så blokerer for luftfugtigheden uden at virke tyngende. Det er d... Læs mere hos Nicehair

6. Davines More Inside Medium Hairspray 400 ml hårspray

Davines More Inside Medium Hairspray 400 ml hårspray

Davines hårspray

Hold styr på lokkerne hele dagen Er du også træt af at komme ud af døren, og så er håret allerede faldet sammen? Det problem behøver du ikke længere døje med! Med denne hårspray får du et produkt, der giver et formbart hold hele dagen. Hårspraye... Læs mere hos Signatura

7. Living Proof Flex Shaping Hairspray 246 ml hårspray

Living Proof Flex Shaping Hairspray 246 ml hårspray

Living Proof hårspray

Living Proof Style Flex Shaping Hairspray er en innovativ og anderledes hårlak. Denne kan nemlig bruges i både tørt og fugtigt hår. Hårlakken giver et fleksibelt hold til håret, der nemt kan børstes ud for en genstyling i løbet af dagen. Sprayen er varmeb... Læs mere hos Nicehair

8. Paul Mitchell Stay Strong 300 ml hårspray

Paul Mitchell Stay Strong 300 ml hårspray

Paul Mitchell hårspray

Paul Mitchell Stay Strong 360 mlEn hårspray med ultimativ holde der samtidig er let at arbejde med. Den vægtløse formular giver maks kontrol og volumen.Sprayen er fugtafvisende hvilket modvirker krusset hår.... Læs mere hos Billigvoks

Find den bedste hårspray til krøller her - så er det slut med kruset hår

Har du et smukt krøllet hår, så får du sikkert mange komplimenter med på vejen. Men har du krøller, så ved du også, hvor hurtigt din frisure kan ændre sig fra smuk og tæmmet og til et vildnis af krusede krøller, der ikke er til at styre.

Ulempen ved at have krøller er nemlig, at de er utrolig påvirkelige af vejret og din kropstemperatur. Regner det eller er der fugt i luften, så kruser de øjeblikkeligt. Det samme sker, hvis du dyrker idræt eller lignende og kommer til at svede. Det kan være utrolig upraktisk, hvis du gerne vil holde styr på frisuren.

Med en hårspray til krøller kan du heldigvis styre dine krøller. Også selvom det er fugtigt i vejret eller du sveder.

En god hårspray specielt fremstillet til krøller indeholder nemlig en lags membran, der lægger sig om hårstråene.

Membranen beskytter hårstrået mod fugt og du slipper dermed med at kæmpe med dine krøller, når vejret ikke arter sig.

Du er ikke den eneste der har problemer med at styre krøllerne

Fordi problemet med krøller der kruser, er så udbredt, som det er, så findes der også rigtig mange produkter, som lover at løse problemet.

Det er dog desværre langt fra alle, der leverer hvad de lover. Der er derfor stor chance for, at du får et produkt uden nogen særlig virkning, hvis du bare river en tilfældig hårspray til krøller ned fra hylden.

For at gøre det lettere for dig at finde den bedste hårspray til krøller til netop dit hår, så har vi her samlet de absolut bedste produkter på markedet.

Det er produkter, som er gennemtestet og som har opnået rosende ord fra eksperterne og mindst lige så vigtigt, så har de fået rigtig gode anmeldelser fra forbrugeren.

Vælg en shampoo og balsam med ekstra fugt, der er specielt udviklet til krøllet hår.

Hvordan adskiller krøllet hår sig fra glat hår?

Vores hårfarve og hårtype er ligesom vores hudfarve arve betinget. Det bestemmes altså ud fra vores genetik.

Forskere har i flere generationer forsøgt at fastlægge, hvordan genetikken spiller ind, når det kommer til arveanlæg og krøller og de er trods moderne videnskab ikke kommet nærmere på et endeligt svar.

Det er dog et fakta, at krøller er et stærkt gen og at hvis der har været krøller i slægten, så har du eller dine børn også stor chance for at få enten krøller eller et fald i håret.

Krøllet hår der er krøllet fra naturens side, er som ofte mere skrøbeligt end glat hår. Det skyldes den måde, som hårfibrene er sat sammen på.

På glatte hårstrå sidder hårfibrene helt ensartet, hvilket giver styrke til hårstrået. Krøllet hårs hårfibre ser anderledes ud. De har en mere uensartet form. Det betyder, at keratinocytterne er mere løftede sammenlignet med glat hår og derfor mere udsat for påvirkning udefra. Det være forurening fra luften, men krøllet hårs største fjende er varme fra føntørre og glattejern.

Krøllet hår har også en tendens til at have en porøs overflade på hårstråene. Det betyder, at fugt har let ved at trænge ind i håret. Det er også derfor, at krøllet hår har en tendens til at kruse, hvis du sveder eller hvis der er blot den mindste smule fugt i luften.

Heldigvis kan en god hårspray til krøller afhjælpe det problem. En hårspray til krøller der holder, hvad den lover, som dem vi har gennemgået her, går nemlig ind og lægger den manglende barriere på hårstrået, så håret ikke opsuger fugt og dermed begynder at kruse.

Krøllet hår har brug for en masse fugt - af den rette slags

Det kan lyde underligt, at krøllet hår har ekstra brug for fugt, når vi lige har gennemgået krøllet hårs udfordringer med at kruse, når det bliver fugtigt. Men fordi hårstråene er så åbne, så har håret også svært ved at holde på den gode fugt.

Den gode fugt kan du give dine krøller ved at bruge hårprodukter specielt fremstillet til krøllet hår.

Du vil bl.a. kunne blive klogere på hårspray til krøller, som vi gennemgår her. Men også shampoo til krøller og en god balsam til krøller, der ikke tynger krøllerne.

Der findes forskellige typer af krøllet hår

Ligesom glat hår findes i flere typer, så er det samme gældende for krøllet hår. Der er for eksempel stor forskel på, om du har et fint krøllet hår eller et kraftigt krøllet hår. Der er også stor forskel på, hvordan håret krøller.

Vi håber, du kan genkende dine krøller i en af vores 3 krølle kategorier her:

Bølget hår

Bølget hår kommer i mange forskellige grader. Nogle har hår, der bølger ganske let andre har hår, der bølger tydeligt og hvor bølgerne begynder allerede ved ørene og bevæger sig ned gennem håret.

I bølget hår vil bølgerne være tydeligere jo kortere håret af. Bølget hår er nemlig ikke kraftig nok krøllet til at holde på bølgen, hvis håret bliver tungt.

Har du et bølget hår, så vil du med de rette produkter som hairspray til krøller kunne få det mest ud af dine krøller.

Du vil kunne kramme dem tættere og kraftigere og bruge hårspray til krøller til at holde på formen uden, at dit hår mister sin naturlighed.

Krøllet hår

Krøllet hår er hår, der har en langt mere krøllet struktur. Hvor bølget hår har fald der ligner S eller en slange, så er krøllet hår defineret ved at krøllerne har en decideret krøllet struktur.

Krøllet hår er en bred betegnelse, der breder sig over store bløde krøller til tætkrøllet hår og helt over i proptrækkerkrøller. Hår med rigtige krøller kræver de rigtige hårprodukter og de rette hår redskaber.

Hvor mange finder krøllet hår misundelsesværdigt, så ved ægte krøltoppe, hvor meget arbejde det kræver at pleje et krøllet hår.

Kruset hår

Ved nogle er krøllerne så koncentreret, at de let bliver til krus. Ved krusede krøller starter krøllen nærmest inden, den vokser ud af hårsækken.

Der er så meget spændstighed i en kruset krølle, at den er næsten umuligt at glatte med et glattejern, hvis ikke krøllen har fået tilført et krølleafslappende produkt - nærmest som en omvendt permanent. Hvor man i stedet for at tilføre håret krøller, trækker krøllerne ud.

Krusede krøller er de krøller, der kræver allermest plejer og hvor du virkelig ikke må gå på kompromis, med de hårprodukter du bruger.

Det er samtidig vigtigt, at du bruger produkter laves specielt til din type hår. Med de rette produkter som en hårspray til krøller, kan du nemlig få krøller, der ser velholdte, adskilte og sunde ud.

Naturlige krøller vs permanente krøller

Nogen er udstyret med en smukt krøllet hår fra naturens hånd, andre må en tur forbi frisøren for at blive krøltoppe.

Uanset om dine krøller er naturlige eller købte så er det vigtigt, at du plejer dem korrekt for at få det smukkeste hår.

Har du naturlige krøller så drejer det sig om at få så meget næring og fugt ind i håret. Har du til gengæld købe krøller eller krøller som du selv har lavet så drejer det sig om at holde krøllen i håret. Til det er hårspray til krøller det bedste produkt du kan få.

Guide - Sådan plejer du dine krøller

Et krøllet hår kan være betagende smukt og misundelsesværdigt. Men et krøllet hår kræver pleje for at undgå kruset hår, som er bagsiden af medaljen ved at have krøller.

Læs med videre så giver vi dig en guide til hvordan du bedst muligt plejer dit krøllede hår.

1. Brug gode produkter

Har du krøller, så brug hårprodukter, der er udviklet til krøllet hår. Det er ikke nogen myte, at der er forskel på ingredienser i for eksempel shampooer. Og har du krøllet hår, så har du brug for hårprodukter, som indeholder en masse fugt, men som samtidig ikke tynger dit hår, men i stedet samler dine krøller og gør dem mere elastiske og levende at se på.

Hårspray til krøller indeholder for eksempel en speciel formular, som coater hårstråene, så de ikke så let kruser, når det er fugtigt i vejret. Det er der ikke taget højde for ved hårspray til andre hårtyper.

2. Vask kun dit hår ved behov

Mange har en vane med at vaske hår alt for ofte. For ofte hårvask kan nemlig udtørre både hår og hovedbund. Det kan give trist livløst hår og en kløende hovedbund.

Når du vasker hår for ofte, så sker der faktisk også det, at dit hår fedter hurtigere. Det er din hovedbunds måde at beskytte sig mod den overdrevne brug af sæbe.

Prøv derfor at holde dig til at vaske hår et par gange om ugen i stedet for dagligt eller hver anden dag. Har du brug for følelsen af, at dit hår bliver frisket op, så kan du forsøge dig med en tørshampoo, som du fordeler i hårbunden.

3. Red dit hår mens du har balsam i

Det er ofte, når vi reder vores hår, at vi beskadiger det mest. Specielt et krøllet hår der har tendens til at filte.

Vi anbefaler, at du reder dit hår, mens du står under bruseren og lader din balsam eller hårkur virke. Det er den mest skånsomme måde at rede håret fri for filter på.

Når håret er redt og balsam eller hårkur skyllet ud, så skal du ikke have fat i kam igen, før næste gang du vasker hår. På den måde undgår du at knække en masse hår og slide på det.

4. Brug en kam i stedet for en børste

Har du krøllet hår eller hår med meget fald så bør du aldrig bruge en børste til at rede dit hår. En børste vil knække alt for mange hår. Brug i stedet for en kam.

Har du kruset hår så skal du vælge en grov kam. Altså en kam der har brede tænder. Det er det mest nænsomme for håret da kampen langsomt kan glide gennem håret uden at ramme for mange forhindringer i form af filter.

Der findes mange kamme til krøller på markedet i dag som du kan vælge mellem.

5. Undgå at vaske hår i for varmt vand

Det er ikke sundt for hverken hud eller hår, hvis du tager for varme bade. Varme bade gør dit hår porøst, hvilket kan gøre det ekstra tørt og slidt at se på.

Det kan være en god idé at slutte badet af med helt koldt vand. Det er både sundt for kroppen, håret og sjælen.

6.Tør dit hår forsigtigt

Har du krøller, så skal du være ekstra opmærksom på, hvordan du krøller dit hår. Det er nemlig i denne fase, at du har den største indflydelse på, hvor meget eller lidt dit hår kommer til at kruse.

Undgå at tørre det kraftigt med et håndklæde. Pres i stedet forsigtigt vandet ud af håret ved at gribe fat om en håndfuld af gangen med håndklædet og presse til.

7. Undgå overdreven brug af varme

Håret ikke ikke godt at for meget varme. Det udtørre håret og gør det livløst at se på. Hvis du bruger en føntørre eller et glattejern i din hår rutine, så gør det så sjældent som muligt.

Forsøg samtidig at gøre det på så lave varmegrader som muligt og pas specielt på spidserne af håret.

8. Få trimmet de slidte spidser

Det kan ikke undgås at vores hår bliver slidt, lige meget hvor meget vi passer på det. Der hvor vi tydeligt ser skaden er forenden af hårstrået. Altså det stykke hår der er ældst. Når håret bliver slidt, så spalter enderne.

De spaltede ender eller slidte spidser som man også kan kalde dem, er ikke skadeligt for dit hår. Men de kan gøre det svært at rede dine krøller ud og de kan få dit hår til at se slidt og tyndt ud i spidserne.

Besøg derfor din frisør regelmæssigt og få klippet spidserne. Det vil give dine krøller et meget sundere look.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 hårsprays til krøllet hår, har Camilla valgt LOreal Pro. Tecni.Art Fix Anti Frizz 250 ml , som den bedste hårspray i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære hårsprays til krøllet hår, herunder bl.a. Moroccanoil Luminous Hairspray Strong 330 ml, Lernberger Stafsing Hairspray Strong Hold 300 ml, KMS HairStay Anti-Humidity Seal 150 ml & Living Proof Frizz Weightless Spray 200 ml... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla har en baggrund som frisør og har derfor et stort praktisk kendskab til hårprodukter, klippeteknikker mv. Desuden har Camilla været med siden starten på søstersiden Hair-blog.dk, der så dagens lys tilbage for mange, mange år siden.

7 ofte stillede spørgsmål om hårspray til krøller

Hvad er naturlige krøller?

Ja du kan selv lave midlertidige krøller. Det kan du gøre ved at sno håret om et fladjern. Med papilotter , et krøllejern eller et af de mange andre redskaber til at lave krøller.

Ja. Alle kan få midlertidige krøller. Der er dog stor forskel på hvor godt de forskellige hårtyper tager imod krøller. Nogle helt glatte hårtyper taber krøllerne meget hurtigt. Også selv om der er tale om permanente krøller udført hos frisøren.

Det er vigtigt at bruge hårspray til krøller fordi den lægger sig om hårstråene så håret ikke tager mod fugt fra vejret. Det betyder, at du undgår, at dit hår kruser, når der er fugtigt udenfor eller når du sveder.

Du fordeler bedst hårspray til krøller ved at holde hårspray dåsen ca. 20 cm fra håret. Løft op i håret og sprøjt ind under hvis du ønsker ekstra hold i frisuren.

Permanente krøller er krøller som er kunstigt skabte hos frisøren ved hjælp af permanentvæske.

Ja, der er stor forskel på krøllet hår. Det kommer fra lette fald i håret til tætkruset hår.

Bedøm denne artikel
14 stemmer, gennemsnit: 4.9 / 5