Bedste hårfarvespray: Se de 6 udvalgte hårsprays med farve i 2021

Bedste hårfarvespray: Se de 6 udvalgte hårsprays med farve i 2021

Den bedste hårfarvespray er den der skaber flotte effekter i håret. Man kan købe hårfarvespray med alt lige fra blå farve til glimmer og over i dem der blot genopfrisker ens naturlige- eller farvede hårfarve. Skab et flot farvespil i håret med en af de helt vilde varianter, genopfrisk din egen hårfarve eller pift håret op med glimmer. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 12. august 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 14. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
LOreal Hair Touch Up - Dark Blonde hårfarvespray

Konklusion: Her er den bedste hårfarvespray

LOreal Hair Touch Up - Dark Blonde hårfarvespray er udvalgt af Camilla, som den bedste hårfarvespray i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hårfarvespray

Med en hårfarvespray kan du være modig for en enkelt aften og farve dit hår i en pangfarve, du kan også bruge hårfarvespray til at klare grimme udgroninger inden frisørbesøg eller til at skabe lækre og spændende glimmer effekter eller lignende.

Hårfarvespray giver dig mulighed for at afprøve nye hårfarver, genopfriske din egen eller lave en sjov frisure til fest eller en bytur. Det gode ved hårfarvespray er jo netop at her er tale om en ikke permanent farve, der er let at vaske ud.

Jeg har her samlet et udvalg af de mest populære hårfarvespray på markedet lige nu. Det er altså de hårfarvespray, der har vist sig at være bedst i brug og som kan sikre dig gode resultater, som du kan være tilfreds med.

3 ting du bør være opmærksom på ved køb af hårfarvespray

 1. Vælg en hårfarvespray som er let at dosere - Det er vigtigt, at en hårfarvespray er let at fordele jævnt i håret. Det giver nemlig et ensartet resultat, der ligner et dyrt frisørbesøg.
 2. Vælg en hårfarvespray der passer til dine behov - Nogle hårfarvespray er heldækkende, andre giver kun glimmereffekt eller shine til håret og nogle er midt imellem. Vælg en typer der passer til det look du vil kreere.
 3. 3. Vælg en hårfarvespray der ikke drysser - Den tydeligste forskel mellem en kvalitets hårfarvespray og en billig variant er, om den drysser efter et stykke tid. Du bør så absolut vælge en spray, der kan holde hele aftenen uden problemer.

Hvilken hårfarvespray er bedst i test?

1. LOreal Hair Touch Up - Dark Blonde hårfarvespray

LOreal Hair Touch Up - Dark Blonde hårfarvespray

LOreal hårfarvespray

L'Oréal Hair Touch Up - Dark Blonde camouflere og dækker udgroningen i håret. Farvesprayen er super nem at bruge og påføres direkte ved hårrødderne og dækker udgroningen 100%. L'Oréal Hair Touch Up vaskes ud efter en hårvask og er således ikke en... Læs mere hos Nicehair

Hårfarve-spray, mørkeblond nuance, genopfrisker farven, dækker udgroninger, fri for parabener, kamuflerer grå hår & vaskes ud i hårvask.

2. Color Hair-Spray Blue hårfarvespray

Color Hair-Spray Blue hårfarvespray

Color Hair Spray hårfarvespray

Color Hair-Spray er en hårfarve, som man virkelig kan være kreativ med. Den giver en god dæknig på grund af det høje indhold af farvepigment. Spray farven i som striber eller i enkelte dele af håret. Der kan også laves skabeloner i pap, som der kan laves... Læs mere hos Nicehair

3. Color Hair-Spray Pink hårfarvespray

Color Hair-Spray Pink hårfarvespray

Color Hair Spray hårfarvespray

Color Hair-Spray er en god mulighed for at lave lidt sjove effekter i håret. Den har et højt indhold af farvepigment og giver en god dækning. Man kan eventuelt klippe nogle skabeloner ud i pap, f.eks. stjerner, hjerter eller lignende, og så lave nogle møn... Læs mere hos Nicehair

4. Color Hair-Spray - Multi Glitter hårfarvespray

Color Hair-Spray - Multi Glitter hårfarvespray

Color Hair Spray hårfarvespray

Color Hair-Spray er en glimmerspray, som er til både hår og krop. Den giver en super flot glimmereffekt, som stråler i alle regnbuens farver. Hvis man skal i byen en aften, og gerne vil sætte lidt ekstra kulør på, er denne glimmerspray en perfekt mulighed... Læs mere hos Nicehair

5. LOreal Paris Magic Retouch Mahogany hårfarvespray

LOreal Paris Magic Retouch Mahogany hårfarvespray

LOreal hårfarvespray

L'Oréal Paris Magic Retouch Mahogany er en fantastisk orange og brun farvet farvespray, som skjuler udvoksningen øjeblikkeligt og kan vaskes ud. Den passer perfekt til dig, der ønsker at skjule en træls udgroning, til dig, der trænger til at få dækket... Læs mere hos Nicehair

6. Loreal Paris Colorista Spray 1-Day Colour Greyhair hårfarvespray

Loreal Paris Colorista Spray 1-Day Colour Greyhair hårfarvespray

LOreal hårfarvespray

Med L'Oréal Paris Colorista Spray 1-Day Colour Greyhair kan du hurtigt få et lækkert gråt/sølv hår. Hvilken Colorista er du? Colorista er en hårfarveserie, som er udviklet til at fremme din personlighed. Nu har du mulighed for at vælge blandt flere fo... Læs mere hos Nicehair

Hårfarvespray - Den ikke permanente løsning som giver dig mulighed for at lege med dit hår

Hårfarvespray så for alvor dagens lys i begyndelsen af 80erne, hvor hårfarvespray i neon farver og med glimmer var en af de sejeste accessories, når håret skulle sættes inden en aften i byen.

Hårfarvespray har ændret sig meget siden da og er blevet meget mere end en sjov gimmick, når man skulle i byen.

I dag kan hårfarvespray deles op i flere kategorier.

 • Der er hårfarvespray lig de oprindelige i skrappe farver, der skriger på fest og farve. Det er blandt andet dem vi tyr til, når vi skal til karneval og lignende.
 • Der er hårfarvespray med glimmer i forskellige farver, som både kan bruges, når frisuren skal have et ekstra pift til en bytur eller hvis du synes håret mangler glans.
 • Der er også hårfarvespray som kan fikse dine udgroninger, indtil frisøren har tid til at lave et permanent fix og der er hårfarvespray til personer med tyndt hår, bare pletter og lignende.

Vi gennemgår dem alle her, så du kan føle dig helt sikker, når du om lidt skal vælge den bedste hårfarvespray til dig.

Kært barn har mange navne

Hårfarvespray findes under rigtig mange navne og som forbruger kan det være forvirrende.

Har du stødt på ord som farve spray til hår, touch up spray, color hair spray eller retouch spray, så er det alle varianter af hårfarvespray, som vi koncentrere os om i denne artikel.

Hvad er hårfarvespray?

En hårfarvespray kan være flere ting, som vi kommer ind på om lidt. Men kendetegnende for alle varianter er, at det er ikke permanente løsninger.

Det er altså hårfarve, som kan vaskes ud efter én eller ganske få hårvaske.

Hårfarvespray er derfor perfekt til dig, der synes, det er sjovt at eksperimentere med dit hår, dig som har brug for hjælp med udvoksninger inden frisørbesøg eller dig, der har fået tyndt hår og ønsker hjælp med at skabe illusionen om tættere hårpragt.

Med hårfarve spray kan du nemlig forvandle dit hår fuldstændigt for en aften og gå tilbage til din almindelige hårfarve dagen efter.

Hårfarvespray er mere end bare hårfarvespray

For at klæde dig rigtig godt på til at købe den mest velegnede hårfarvespray til det formål du ønsker at bruge den til, så gennemgår vi nu de forskellige typer af hårfarvespray.

Der er overordnet 3 forskellige typer hårfarvespray:

1. Hårfarvespray - når håret skal klædes på til fest

Hårfarve spray eller farve- eller color hairspray som det også kaldes, er ikke permanent hårfarve, som du kan bruge, hvis du gerne vil ændre hårfarve for en enkelt aften eller hvis du gerne vil lave striber eller sågar mønstre i dit hår (se vores TIPS længere nede i teksten).

Hårfarvespray har ofte en rigtig god dækkeevne, fordi de har et højt indhold af pigment. Det gør, at du kan farve selv mørkt hår og stadig få en klar og gennemtrængende farve.

Har du helt lyst hår eller hår, der har været afbleget, så skal du dog være opmærksom på, at det kan tage en ekstra hårvask eller to før farven er helt ude. Det kan derfor være en dårlig idé at farve det lyse hår blåt et par dage før en vigtig jobsamtale eller lignende.

Når det er sagt, så er hårfarve-spray en fantastisk måde at lege med håret.

Hårfarvespray kan bruges til at:

 • Ændre hårfarve for en enkelt aften.
 • Lave striber eller pandehår i en spændende farve.
 • Farve alle hårfarver. Da hårfarvespray lægger sig uden på hårstrået kan selv mørkt hår farves lyst uden problemer.

2. Hårfarvespray eller Touch up spray - når frisør tiden lader vente på sig

Rigtig mange både mænd og kvinder farver deres hår og derfor er problemet med udvoksninger også et reelt problem, som rigtig mange står med dagligt.

Farver du selv dit hår, så er du mere herre over hvor store udvoksninger, du kan leve med.

Men er du afhængig af, hvornår din frisør har tid til at tage sig af dit hår og skal du selv finde tiden i kalenderen, så kan udgroningen nogen gange nå at blive næsten katastrofalt.

Hårfarvespray eller Touch up spray som det også kaldes, er en anden type hårfarvespray end den vi lige har gennemgået. Denne farvespray er lavet til at dække de grimme udvoksninger, så du kan se anstændig ud, indtil du får farvet håret med en permanent hårfarve igen.

Touch up hårfarve spray er ikke permanent, du vil altså skulle gentage behandlingen, hver gang du vasker dit hår.

Touch up hårfarvespray sprayes på tørt hår direkte på den udgroning der skal dækkes. Det er enormt simpelt. Ser helt naturligt ud og så er det en fantastisk løsning at have stående i skabet til de dårlige hårdage ligefør frisørtiden eller hjemmefarvningen.

Touch up spray rækker til mellem 10 og 15 påføringer, hvilket gør Touch up hårfarve spray til en utrolig prisvenlig løsning på et stort problem.

3. Hårfarvespray - Hair touch up eller retouch findes også i produkter, der er hårmagi til dig, der er tyndhåret

Der er stor forskel på hvilket hår vi er udstyret med genetisk. Nogle har tykt hår gennem hele livet. Andre har tykt hår som tyndes med alderen og så er der dem der er født med tyndt hår eller som oplever tyndt hår efter sygdom.

Tyndt hår, pletskaldethed eller vigende hårgrænse kan ikke magisk fjernes med en farve spray til hårbund, hair touch spray, retouch spray, cover spray og hvad de ellers kaldes.

MEN produktet kan give en virkelig naturtro illusion af tættere hårvækst og lavere hårgrænse.

Produktet indeholder pigment, altså farvestoffer og fibre og når du sprayer det ud i din hovedbund så dækker det de tyndt behårede områder. Du kan også spraye det langs din hårkant, de så høje tindinger eller den vigende hårgrænse syner mindre.

Når du køber produktet, så vil der være udførlige anvisninger til hvordan du bruger produktet og opnår det bedste resultat. Det er vigtigt at følge disse, da hver producent har deres egen formel og fremgangsmåde.

TIP: Lav sjove mønstre i dit hår med hårfarvespray

De traditionelle hårfarve spray som du kan få i alle regnbuens farver, kan du som nævnt i gennemgangen bruge til at fuldfarve dit hår for en aften eller til at lave striber i håret.

Men du kan også lave sjove mønstre i dit hår med hårfarvespray. Du kan for eksempel spraye et logo på siden af hovedet eller du kan spraye sølvfarvede blomster på dit lange hår. Mulighederne er uendelige.

Læs med videre så guider vi dig igennem hvordan du gør.

Det skal du bruge:

 • Hårfarvespray
 • 1 gennemsigtig foto/dokument lomme eller lignende
 • En saks
 • En tynd tusch

Sådan gør du:

 1. Start med at vælge et motiv. Når du vælger motiv, så skal du vælge noget enkelt for at få det tydeligste resultat.

  Når du har valgt motivet, så tegner du det over på et stykke kraftigt plastik i den størrelse, som du ønsker det i.

  Tegn det over på et stort stykke plastik. Et stykke der er stort nok til, at du kan dække resten af dit hår godt nok til, at det ikke bliver ramt af farven. Vores erfaring er, at en stor fotolomme eller dokumentlomme er velegnet.

 2. Sørg for at sætte dit hår i den frisure som du ønsker den pågældende dag / aften. Når du først har overført dit motiv til håret, så bør du ikke fingerere mere ved det.

  Når du vælger frisure bør du også have med i dine overvejelser at motivet fremstår tydeligst på glat hår.

  Det kan derfor være en fordel at glatte håret med et glattejern.

 3. Ryst den hårfarvespray som du har valgt grundigt. Indtil du er sikker på, at malingen har fordelt sig i spraydåsen.

  Når du sprayer, skal du huske at holde spraydåsen ca 20 cm fra håret for at få et godt resultat.

  Kommer du tættere på, så risikere du at malingen ikke fordeler sig ordentlig og får løbere.

 4. Placer hullet med det udskårne motiv der, hvor du ønsker det placeret. Det kan være en fordel at have en hjælpende hånd.

  Når motivet er placeret korrekt, mangler du kun at spraye håret. Husk at holde afstand og spray hellere af flere omgange - uden dog at flytte plastikken før du er HELT færdig.

 5. Når du kan se, at motivet er mættet af farvespray, så vent et minut eller to indtil det er overfladetørt.

  Så risikere du ikke at lave ulykker når du fjerner plastikken.

Brug vores tip med at spraye mønstre, logoer, ord eller andet i håret med hårfarvespray og en skabelon. Det er oplagt til karneval, børnefødselsdage og andre festlige anledninger.

Hårfarve spray er en ikke permanent løsning, der er utrolig let at bruge

Hårfarvespray har utrolig mange fordele. Den største er velsagtens, at det er en ikke permanent farve. Det er altså en farve, som kan vaskes ud af håret efter én eller få hårvaske.

Det giver en kæmpe stor frihed til at folde sig ud i et farve organza i en weekend og vende tilbage til den ordinære hårfarve når det bliver mandag igen.

Hårfarvespray er også en god måde at afprøve en ny hårfarve på, inden du træffer den endelige beslutning. Det kan være en stor fordel, specielt hvis du tænker på at lave en drastisk ændring af dit hår.

Hårfarvespray har gennemgået en stor udvikling de senere år og sortimentet er blevet bredere. Både når det kommer til antallet af farvenuancer, glimmer og andre effekter, som du kan få på spray, men også det faktum at farvespray i dag også kan bruges på andre måder end tidligere.

Touch up farvespray er elsket af mange, specielt kvinder. At være i stand til på et øjeblik at kunne dække en udvoksning med en hårfarvespray som giver et resultat, der ser naturligt ud er noget lig et mirakel. Det er uden tvivl også derfor at de bliver revet af hylderne.

Retouch farvespray har også fået en stor fanskare. Muligheden for at dække hovedbunden med en ufarlig, ikke allergifremkaldende og ikke permanent farve er i stor kurs blandt kvinder og mænd der oplever vigende hårgrænse, pletskaldethed eller meget tyndt hår.

Nu er du færdiguddannet i hårfarvespray - er du parat til at foretage dit valg?

Vi har nu gennemgået alt, hvad der er værd at vide om hårfarvespray. Vi håber derfor, vi har klædt dig godt på til at foretage dit valg og vælge den bedste hårfarvespray til dit behov.

Markedet for hårfarvespray er enormt og det betyder, at der er rigtig mange at vælge mellem som ikke alle er lige gode.

De hårfarvespray vi har anbefalet her, lever alle op til de krav, der er omkring indholdsstoffer i hårfarve, de er gennemtestet af eksperter og afprøvet af forbrugerne og alle er enige om at det er de bedste hårfarve spray der er på markedet i øjeblikket.

Vi har lagt link ind til forhandlerne af produkterne, så du let kan finde den bedste pris og foretage dit køb. Rigtig god fornøjelse med den nye hårfarvespray.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 hårfarve sprays, har Camilla valgt LOreal Hair Touch Up - Dark Blonde , som den bedste hårfarvespray i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære hårfarve sprays, herunder bl.a. Color Hair-Spray Blue, Color Hair-Spray Pink, Color Hair-Spray - Multi Glitter & LOreal Paris Magic Retouch Mahogany... klik her for at se de resterende!

7 ofte stillede spørgsmål om hårfarvespray

Nej. Hårfarvespray er ikke en permanent hårfarve. Den kan vaskes ud af håret med vand og sæbe.

Er hårfarvespray en permanent hårfarve?

Må man bruge hårfarvespray til børn?

Ja, du kan godt bruge hårfarvespray til større børn.

Kan man bruge hårfarvespray til udvoksninger?

Ja, der er lavet Touch up produkter der er farvespray specielt udviklet til at farve udgroninger.

Kan man bruge hårfarvespray i hovedbunden?

Ja, hvis du vælger en farvespray der er lavet specielt til dette. Vi anbefaler ikke at du bruge en ordinær hårfarvespray til at farve hovedbund.

Hvordan vaskes hårfarvespray ud af håret?

Du kan vaske hårfarvespray ud af håret med din almindelige shampoo. Det kan være nødvendigt at vaske håret to gange og hver gang give shampooen lov til at virke et par minutter.

Hvor længe holder hårfarvespray?

Hårfarvespray holder kun en enkelt dag eller til at du vasker dit hår.

Dækker hårfarvespray grå hår?

Ja, farvespray dækker gråt hår.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5