Bedste hårfarve: Se de 12 udvalgte farver til hårfarvning i 2021

Bedste hårfarve: Se de 12 udvalgte farver til hårfarvning i 2021

Den bedste hårfarve er den der giver det ønskede resultat i hele håret, har en dækkende farve og er skånsom mod både hårstrå og hovedbund. Vælg først og fremmest en hårfarve der har den ønskede farvenuance. Man kan tilmed få økologisk hårfarve, som jeg selvfølgelig også har med her i listen. Her i denne hårfarve guide finder du de mest populære varianter netop nu!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 26. august 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 12. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Goldwell Colorance Hårfarve 5N Light Brown hårfarve

Konklusion: Her er den bedste hårfarve

Goldwell Colorance Hårfarve 5N Light Brown hårfarve er udvalgt af Camilla, som den bedste hårfarve i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af hårfarve

Med den bedste hårfarve så kan du opnå en hjemmefarvning, der gør frisøren kunsten efter. Om det drejer sig om genopfriskning af eksisterende farve og udvoksning eller et farveskift, så kan du opnå lige præcis de farvenuancer du ønsker.

Med et kæmpe udvalg af hårfarver kan det være svært at gennemskue hvilke, der er de bedste - så det har jeg gjort for dig. Jeg har her samlet de absolut bedste hårfarver, så du har et godt udvalg at vælge fra.

Efter gennemgangen vender jeg mit fokus på de forskellige typer af hårfarver, hvordan du plejer dit farvede hår og hvad du skal være opmærksom på, når du køber hårfarve.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber hårfarve

  1. Skyllefarve, semipermanent farve eller permanent hårfarve? - Der findes flere typer hårfarver. Den der kan vaskes ud, dem der holder nogle hårvaske og dem der er permanente. Det er vigtigt, du er opmærksom på forskellen, når du køber hårfarve.
  2. Vælg en farve der kan lægges ovenpå din nuværende hårfarve - Vær opmærksom på om hårfarven fungere ovenpå din nuværende hårfarve eller om du vil være nødt til at afblege dit hår først for at få det ønskede resultat.
  3. Hårfarve med eller uden ammoniak - Nogle hårfarver er med ammoniak og andre er uden. Har du sensitiv hud eller allergene tendenser, så bør du vælge en hårfarve uden ammoniak.

Hvilken hårfarve er bedst i test?

1. Goldwell Colorance Hårfarve 5N Light Brown hårfarve

Goldwell Colorance Hårfarve 5N Light Brown hårfarve

Goldwell hårfarve

Goldwell Colorance Hårfarve 5N Light Brown Goldwell Colorance Hårfarve er en toningsfarve med masser af glans. Hårfarven giver langvarige, flotte farveresultater og naturlige brun farveeffekter, samtidig med, at den beskytter håret optimalt. Produktet er... Læs mere hos Nicehair

2. Wella Color Touch - 4/0 Medium Brown hårfarve

Wella Color Touch - 4/0 Medium Brown hårfarve

Wella hårfarve

Wella Color Touch - 4/0 Medium Brown er en mørkebrun toningsfarve uden ammoniak. Det er en ultra glansgivende hjemmefarve, der giver en strålende farve takket være Light Color Complex. Den indeholder naturlige voks -og fiberproteiner, og er velegnet til n... Læs mere hos Nicehair

3. LOreal Paris Colorista Permanent Gel #copper hårfarve

LOreal Paris Colorista Permanent Gel #copper hårfarve

LOreal hårfarve

L'Oréal Paris Colorista Permanent Gel #copper er en permanent hårfarve til hjemmebrug, som er skabt med fokus på at matche ens unikke personlighed, så man kan skille sig ud i mængden. Denne farve er udviklet med klare pigmenter, for at give en intens... Læs mere hos Nicehair

4. GOSH Hair Colour - 670 Vivid Red (6.6) hårfarve

GOSH Hair Colour - 670 Vivid Red (6.6) hårfarve

GOSH hårfarve

GOSH Hair Colour - 670 Vivid Red er en permanent hårfarve til hjemmebrug. Denne æske indeholder alt hvad du behøver, for at farve din udgroning eller hele håret. GOSH Hair Colour dækker grå hår 100%. Ved brug af den medfølgende efterbehandlingscreme, der... Læs mere hos Billigvoks

Permanent hårfarve, intens rød farve, cremet tekstur, plejende egenskaber, blødgør og giver glans & dækker 100% grå hår.

5. LOreal Paris Colorista Permanent Gel #silvergrey hårfarve

LOreal Paris Colorista Permanent Gel #silvergrey hårfarve

LOreal hårfarve

L'Oréal Paris Colorista Permanent Gel #silvergrey er en permanent hårfarve til hjemmebrug, som er skabt med fokus på at matche ens unikke personlighed, så man kan skille sig ud i mængden. Denne farve er udviklet med klare pigmenter, for at give en int... Læs mere hos Nicehair

6. Garnier OLIA 5.5 Mahognibrun hårfarve

Garnier OLIA 5.5 Mahognibrun hårfarve

Garnier hårfarve

Garnier OLIA 5.5 Mahognibrun er den første oliebaserede hårfarve, der giver en intens og strålende glansfuld hårfarve, samt giver synligt sundere hår. Det er en permanent hårfarve uden ammoniak. Den indeholder 60% naturlig blomster olie, der forbedrer og... Læs mere hos Nicehair

7. Tints of Nature Rich Chocolate Brown 4CH 130 ml hårfarve

Tints of Nature Rich Chocolate Brown 4CH 130 ml hårfarve

Tints of Nature hårfarve

ØKOLOGISK OG PERMANENT HÅRFARVETints of Nature Rich Chocolate Brown 4CH er en økologisk og ammoniakfri hårfarve, der giver et skinnende blankt resultat. Tints of Nature er en permanent hårfarve, og håret efterlades med en farve fuld af liv og en silkeblød... Læs mere hos Billigvoks

Økologisk hårfarve, langtidsholdbar farve, brun nuance, giver glansfuld finish, naturlige ingredienser & allergitest inden brug.

8. Osmo Color Psycho The Wild One Starter Kit hårfarve

Osmo Color Psycho The Wild One Starter Kit hårfarve

Osmo Essence hårfarve

DET ULTIMATIVE HÅRFARVESÆTColor Psycho The Wild One Starter Kit fra OSMO er en æske smækfyldt med farvecremer, der øjeblikkeligt giver håret et pift af glans, intensitet og vild farve. Color Psycho indeholder 7 semi-permanente hårfarver (7x150 ml.), en Co... Læs mere hos Billigvoks

Ultimativt hårfarvesæt, 7 vilde farvenuance, intense resultater, glansgivende effekt, fri for parabener & med en color tamer.

9. Schwarzkopf Only Love 4.0 Mellembrun hårfarve

Schwarzkopf Only Love 4.0 Mellembrun hårfarve

Schwarzkopf hårfarve

Skånsom hårfarve for et naturligt resultat Hvis du søger en plejende og glansfuld hårfarve til hjemmebrug, så er denne hårfarve den perfekte løsning til dig. Produktet er fremstillet på nærende ingredienser, der efterlader håret velplejet og sun... Læs mere hos Signatura

Permanent hårfarve, til hjemmebrug, indeholder naturlige ingredienser, skånsom for hovedbund og hår & naturligt og levende resultat.

10. Schwarzkopf Brillance 883 Blackbrown Elegance hårfarve

Schwarzkopf Brillance 883 Blackbrown Elegance hårfarve

Schwarzkopf hårfarve

Glansfuld og langvarig hårfarve Skab et perfekt resultat med Schwarzkopf Brillance som er en serie af hårfaver til nem hjemmefarvning. Farven holder helt op til 9 uger!Farven 883 Blackbrown Elegance er en dyb sort/brun farve.Anvendelse Læs indlægssed... Læs mere hos Signatura

Hårfave til hjemmebrug, langvarig holdbarhed, giver glans og intensitet, dækker grå hår op til 100% & til alle hår typer.

11. Just For Men Hårfarve Medium Brown-Grey 1 stk hårfarve

Just For Men Hårfarve Medium Brown-Grey 1 stk hårfarve

Just For Men hårfarve

NEM OG HURTIG FARVNING TIL GRÅ HÅRVil du gerne skjule dine grå hår? Så kan denne farvning fra Just For Men være noget for dig! På bare 5 minutter går farven ind og dækker de grå hår. Genoptag eventuelt farvningen hver 6 uge for et vedvare... Læs mere hos Made4Men

Farve imod grå hår, farvning på bare 5 minutter & holder i op til 6 uger.

12. Milk_shake Conditioning Direct Colour - Cold Brown hårfarve

Milk_shake Conditioning Direct Colour - Cold Brown hårfarve

milk_shake hårfarve

Med Milk_shake Conditioning Direct Colour - Cold Brown får du en naturlig mørkebrun farve med et koldt skær. Direct Colour farvesystemet, er ikke uden grund, blevet mange frisører og forbrugers favorit. Denne plejende farve, er rig på pigmenter og giver d... Læs mere hos Med24

Kold chokoladebrun skyllefarve, farver & opfrisker eller toner, muligt at justere farveintensiteten, holder i 8 til 10 hårvaske, fri for parabener, fri for ammoniak, tilfører pleje og fugt & glansfuldt & blødt resultat.

Find den bedste hårfarve til dít look

Det er langt fra os alle, der fra naturens hånd er født med den hårfarve, som vi synes klæder os bedst.

Det kan også være, at alderen har sat sine spor i form af grå hår, som du gerne vil dække uden egentlig at skifte hårfarve.

Med en god hårfarve har du heldigvis mulighed for selv at sætte dit præg på dit hår. Og du behøver slet ikke at gå til frisøren og betale en formue.

I dag findes der rigtig mange kvalitets hårfarver på markedet til hjemmebrug.

Det kan du også se ud af de hårfarver som vi har anmeldt her.

Hvilken type hårfarve foretrækker du?

Når du skal vælge hårfarve så kan du vælge mellem følgende:

  • En skyllefarve
  • En semipermanent farve
  • En permanent farve

Hvis du vælger en skyllefarve, så kan du bruge den til at opfriske din nuværende farve, men virkningen vil fortage sig i løbet af 6 - 10 hårvaske.

En semipermanent farve er en god idé, hvis du gerne vil prøve en farve af, inden du farver med en permanent farve. Du skal dog være opmærksom på, at en semipermanent farve i nogle hårtyper holder lang tid.

En permanent hårfarve giver dit hår en blivende forandring. Der er altså ingen fortrydelsesret, når du farver dit hår med en permanent hårfarve. Til gengæld giver en permanent hårfarve en dyb og grundig gennemfarvning.

Husk at pleje dit farvede hår

Selvom hårfarve producenterne er blevet dygtige til at lave hårfarver, der påvirker hårets sundhed mindst muligt, så kan vi ikke komme udenom, at det er skadende at farve hår.

Specielt hvis du først er nødt til at afblege dit hår for at få den ønskede hårfarve.

Du kan holde dit farvede hår sundt ved løbende at pleje det. Det kan være i form at en god hårkur en gang om ugen.

Men vigtigere er det, at du husker at pleje dit hår dagligt med varmebeskyttelse, når du føntørre eller glatter det og med en god hårolie som specielt spidserne har godt af.

En god hårolie er også god til at lægge små flyvske hår ned med.

Sådan finder du den hårfarve der klæder dig bedst

For at finde den hårfarve der klæder dig bedst, er du nødt til at kende din hudtone. Din hudtone er nemlig altafgørende for, hvilke hårfarver der klæder dig.

Hvis du ikke kender din hudtone i forvejen, så kan du let selv checke det.

Du skal blot stille dig i et naturligt lys og vende din håndflader opad og kigge op dine blodårer ved håndleddet.

Har dine blodårer et blåligt eller lilla skær, så har du en hud med kolde undertoner.

Har du derimod blodårer med et grønligt skær, så har du hud med varme undertoner.

Hvis du ikke er i stand til at skelne om der er tale om lilla/blålige eller et grønligt skær, så har du formentligt en neutral hudtone.

Har du en neutral hudtone, så vil alle hårfarver klæde dig.

Har du derimod enten en varm eller kold undertone i din hud, så læs med videre om hvilke hårfarver der vil klæde dig.

Blonde hårfarver

Du kan sagtens vælge en blond hårfarve uanset, om du har en varm eller en kold undertone i din hud.

Du skal blot være opmærksom på at vælge den rette nuance blond hårfarve, som passer til din hud.

Hvis du har en typisk nordisk lys hud med blålige undertoner, så kan du med fordel vælge en blond farve i varme honning eller karamelfarvede toner.

Det vil bringe glød til dit ansigt. En varm blond farve er også egnet til dig med en neutral undertone.

Hvis du derimod har en hud med et grønligt skær, altså en varm undertone, så bør du ikke vælge de varme blonde nuancer, men i stedet vælge en koldere nuance som en askeblond.

Den askeblonde farve er en kold farve uden gullige toner. Den er utrolig smuk til hud med varme undertoner, men lige så klædelig til hud med kolde undertoner.

Askeblond og platinblond hår kan vedligeholdes med silver shampoo, som holder de gule nuancer væk.

Brune hårfarver

Der findes utrolig mange forskellige nuancer af brune hårfarver på markedet. De mest populære er kolde brune nuancer som mørk chokolade og mokka, men også kastanjebrun med dens varme glød.

Hvis du har en kold undertone i din hud, så vil en kastanjebrun hårfarve give dig en dejlig glød i ansigtet og ligesom udligne de kolde undertoner i din hud.

Har du varme undertoner i din hud, så kan du med fordel vælge en mere kold brun nuance som mocca eller mørk chokolade.

Røde hårfarver

Et nyfarvet og velplejet rødt hår er super smukt til både kolde og varme hudtoner. Men har du en hud med kolde eller neutrale undertoner, så vil du få lettere ved at finde den rette nuance.

Har du en kold undertone i din hud, så vil en kobberrød være smuk til din lyse hus. Jo varmere en kobberrød hårfarve du vælger jo bedre.

En bordeauxrød er også smuk til kolde hudtoner og vil også klæde mange varmere hudtoner.

Sort hårfarve

Knaldsort hår skal du passe på med, hvis ikke du har en hud med varme undertoner.

Har du kolde undertoner i din hud kan helt sort hår få dig til at se udvasket og bleg ud.

Har du derimod varme undertoner i din hud, så vil den sorte hårfarve fremhæve din huds glød.

Har du ikke hud med en varm undertone og vil du gerne have sort hår, så anbefaler vi, at du vælger en helt mørk brun som kakao eller mørk mokka, som vil være mindre hårdt til dit ansigt.

Pang hårfarver

Det er super oppe i tiden med hårfarver i alle regnbuens farver og vi kan sagtens forstå, hvis du har lyst til at eksperimentere med dit eget hår.

Men når du vælger de mere utraditionelle farver, så er det stadig vigtigt, at du vælger farver, der passer til din hudtone og som vil klæde dig.

Varm hudtone:

Blå og lilla hårfarver vil klæde dig godt

Kold hudtone:

Pink, orange og gule hårfarver vil klæde dig godt

Vær opmærksom på at du ofte vi være nødt til at afblege dit hår før det kan tage imod mange af de mere utraditionelle farver som postkasse rød, himmelblå og baby pink.

Vi håber, du er faldet for en af de hårfarver, som vi har anmeldt her og er klar til at foretage dit køb, så du snart kan være i gang med at farve dit hår.

Husk at forandring fryder - så måske er det tid til en helt ny hårfarve, som du ikke har haft før.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 12 hårfarver, har Camilla valgt Goldwell Colorance Hårfarve 5N Light Brown , som den bedste hårfarve i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 11 andre populære hårfarver, herunder bl.a. Wella Color Touch - 4/0 Medium Brown, LOreal Paris Colorista Permanent Gel #copper, GOSH Hair Colour - 670 Vivid Red (6.6) & LOreal Paris Colorista Permanent Gel #silvergrey... klik her for at se de resterende!

15 ofte stillede spørgsmål om hårfarve

Skal jeg vaske håret inden jeg farver det?

Nej, du bør undgå at vaske håret på selve dagen. Vasker du håret inden hårfarvningen, så skyller du hovedbundens naturlige sebum og olie væk. Hovedbundens olie og sebum beskytter huden mod hårfarven. Desuden tager hårstrå, der ikke er helt rene, bedre imod hårfarve.

Kan man fjerne permanent hårfarve?

Ja, du kan i de fleste tilfælde fjerne permanent hårfarve fra håret. Rens håret og farv det i en lysere tone. Alternativet er at vente indtil håret igen er vokset ud.

Kan man farve hår med tørshampoo i?

Nej, du bør ikke farve hår med tørshampoo i, da hårstråene bør være rene inden farvning.

Kan jeg farve slidt hår med hårfarve?

Er dit hår meget slidt, bør du nøje overveje, om det er en god idé at farve dit hår lysere, for det kræver (næsten) altid en form for hårblegning at lysne håret, og det er en ekstra hård omgang for slidt hår. Overvej i stedet en skyllefarve, som lægger sig uden på hårstråene.

Kan hårfarve blive for gammel?

Hårfarve kan godt blive for gammel og bør ikke anvendes hvis det er tilfældet. Følg altid de medfølgende instruktioner og overhold en eventuel udløbsdato. En for gammel hårfarve kan ødelægge både hår og hovedbund.

Kan eddike lysne håret?

Ja, du kan godt lysne håret med eddike. Bland eddike og vand sammen i en beholder. Fugt håret med din blanding i en sprayflaske og lad det sidde i ca. 15 minutter. Vask herefter håret grundigt.

Hvordan trækker jeg hårfarve ud af håret?

Du kan trække hårfarve ud af håret med en hårfarvefjerner. Et populært valg til at trække farve ud af håret er COLOURB4 hårfarvefjerner.

Hvordan fjerner man hårfarve fra huden?

Du kan fjerne hårfarve fra huden med en tør vatrondel og lunkent vand. Er det ikke nok, så kan vaseline også ofte fjerne hårfarve fra huden.

Hvor lang tid holder hårfarve i håret?

Hårfarve holder i 4 til 12 uger, afhængig af hårfarvningsmetoden. En permanent hårfarve kan med fordel opfriskes ca. hver 10. til 12. uge. En skyllefarve bør genopfriskes hver 2. til 4. uge.

Hvilken shampoo og balsam skal jeg bruge til farvet hår?

Du skal bruge en shampoo og balsam til farvet hår. Du kan også med fordel vælge en hårkur til farvet hår. Nogle hårprodukter kan være direkte skadelige for hårfarven, så vælg de rigtige plejeprodukter til håret.

Hvilken hårfarver passer til grønne øjne?

Den bedste hårfarve til grønne øjne er en med mørke farvenuancer. Undgå lyse hårfarver.

Hvilken hårfarver passer til brune øjne?

Den bedste hårfarve til brune øjne bør have en varm undertone. Mørkebrune farver går godt til brune øjne, da de komplimenterer hinanden.

Hvilken hårfarve passer til mig?

Den bedste hårfarve til dig er den der passer til dit hårs tilstand og din hudtone. Det er altid en god idé at rådføre sig med en faglært person eller lade sig inspirere af bekendte med nogenlunde samme udgangspunkt.

Hvilken hårfarve passer til blå øjne?

Den bedste hårfarve til blå øjne er alt lige fra lyse til mørke farvenuancer.

Hvad sker der hvis man har hårfarve i for længe?

Hvis du har hårfarve siddende for længe i håret kan du skade hårstrå i og hovedbund. Du bliver næppe skaldet, men du bør altid følge indlægssedlen!

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
78 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5