Bedste fodcreme: Se de 12 udvalgte cremer til fødderne i 2021

Bedste fodcreme: Se de 12 udvalgte cremer til fødderne i 2021

Den bedste fodcreme giver primært fødderne ekstra fugt og pleje, der plejer og blødgør tørre fødder. De gode fodcremer virker opkvikkende på trætte fødder, opstrammer og regenererer huden. Her i denne store fodcreme guide finder du de mest populære cremer til fusserne netop nu. Få silkebløde og velplejede fødder og hæle, på alle årstider - med en god fodcreme!

Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 27 juli 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 6. juli 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 9. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ecooking Natcreme Til Fødderne 100 ml fodcreme

Konklusion: Her er den bedste fodcreme

Ecooking Natcreme Til Fødderne 100 ml fodcreme er udvalgt af Louise, som den bedste fodcreme i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af fodcreme

Med den bedste fodcreme kan du få velplejede og bløde fødder, som altid er parat til en sandal.

Tørre fødder har en tendens til at huden sprækker med smertefulde hælrevner til følge. Med en god og nærende fodcreme kan du holde huden blød og elastisk og forebygge revner i huden.

Jeg kigger her nærmere på de mest roste fodcremer på markedet lige nu. Det er de fodcremer som fodterapeuter, apotekere og forbrugerne taler om og som gør en forskel. Bagefter giver jeg dig en masse nyttig information om fodcreme og alle dens fordele.

3 ting en god fodcreme bør indeholde

  1. Helende olier - En god fodcreme bør indeholde helende olier, som kan bløde den hårde hud op og gøre huden mere elastisk.
  2. Antibakterielle ingredienser - En god fodcreme bør indeholde antibakterielle ingredienser, som bekæmper betændelsesdannelse i hælrevner og andre småskader i huden.
  3. Fugt, fugt og masser af fugt - En god fodcreme bør indeholde en masse fugt, da udtørring som oftest er det største problem når det kommer til fødder.

Hvilken fodcreme er bedst i test?

2. Pudderdåserne Alt-I-En Fodcreme 100 ml fodcreme

Pudderdåserne Alt-I-En Fodcreme 100 ml fodcreme

Pudderdåserne fodcreme

Pudderdåserne Alt-I-Én Fodcreme er en lækker creme til dig med tørre hæle, hård hud eller sure tæer. Cremen har en blødgørende effekt, og virker helende og genopbyggende på huden. Den indeholder en række aktive ingredienser, som arbejder på at holde hude... Læs mere hos Signatura

5. Urtekram Aloe Vera Foot Cream 100 ml fodcreme

Urtekram Aloe Vera Foot Cream 100 ml fodcreme

Urtekram fodcreme

Urtekram Aloe Vera Foot Cream er en velduftende fodcreme produceret af 25% økologiske ingredienser. Fodcremen har en skøn duft af mentol og rosmarin, den absorberes hurtigt og er derfor velegnet til dagligt brug. Denne fodcreme blødgør tør hud og hælrevne... Læs mere hos Signatura

6. Badeanstalten Vagabond Fodcreme 100 ml fodcreme

Badeanstalten Vagabond Fodcreme 100 ml fodcreme

Badeanstalten fodcreme

Badeanstalten Vagabond Fodcreme er en nærende creme med sheasmør, som er ideel til tørre og ru fødder. Den indeholder forfriskende og bakteriehæmmende æteriske olier fra pebermynte, rosmarin, nellike og eucalyptus. Disse olier holder fødderne friske dagen... Læs mere hos Med24

7. OKeeffes Healthy Feet Foot Cream 91 g fodcreme

OKeeffes Healthy Feet Foot Cream 91 g fodcreme

OKeeffes fodcreme

O'Keeffe's Healthe Feet Foot Cream er en fodcreme, der er udviklet specielt til ødelagte og tørre fødder der revner. Cremen er lavet til at kunne trænge igennem den tykke og hårde hud, som tit ses på hælene. Den tilfører en masse fugt og danner et... Læs mere hos Nicehair

8. Meraki Moisturising Foot Cream 100 ml fodcreme

Meraki Moisturising Foot Cream 100 ml fodcreme

Meraki fodcreme

Fugtgivende fodcremeFoot Cream fra Meraki er en fugtgivende fodcreme, der plejer og nærer fødderne for et velplejet look. Cremen absorberes hurtigt ind i huden og efterlader fødderne med en blød og glat finish. Fodcremen giver fødderne en dejlig duft af u... Læs mere hos Med24

9. Raunsborg Feet & Heels Nordic 100 ml fodcreme

Raunsborg Feet & Heels Nordic 100 ml fodcreme

Raunsborg fodcreme

Raunsborg Feet og Heels Nordic er en fugtgivende og nærende creme til både fødder og hæle. Den går effektivt ind og blødgør hård hud, så man modvirker revner. Med sit indhold af ekstrakter fra vegetabilsk squalane og lind, tilføres fugt og beskyttelse, så... Læs mere hos Nicehair

12. AHAVA Leave-On Deadsea Mud Dermud Intensive Foot Cream 100 ml fodcreme

AHAVA Leave-On Deadsea Mud Dermud Intensive Foot Cream 100 ml fodcreme

Ahava fodcreme

AHAVA Leave-On Deadsea Mud Dermud Intensive Foot Cream er en yderst nærende og fugtgivende fodcreme. Den virker utroligt blødgørende på tørre, ru og revnede fødder, og sørger for at få dem i balance igen. Den sørger for at holde på fugten i huden, så fødd... Læs mere hos Med24

Sådan finder du den bedste fodcreme til netop dine fødder

Har du tidligere stået overfor at skulle finde en god dagcreme, kender du formentlig allerede til hvordan denne (bør) udvælges. Det samme gør sig også gældende når du skal vælge fodcreme til fødderne.

Når du skal finde den bedste fodcreme til netop dine fødder, så skal du selvfølgelig tage udgangspunkt i dine fødder.

Du skal derfor ikke vælge creme til fødderne ud fra modemagasinets eller din foretrukne Instagram-influencers anbefalinger. Find ud af hvilke behov eller udfordringer dine fødder har og vælge en creme der kan supplere dette.

  • Har du tørre hæle?
  • Har du tør hud på tæerne?
  • Oplever du sprukne hæle?
  • Oplever du irritation og rødme efter du har haft sokker på?
  • ... og mange, mange andre spørgsmål kan lede dig mod et svar.

Når du har fået afklaret og taget stilling til hvilket behov eller udfordring dine fødder har eller oplever, så kan du gå svinge dankortet…

Det skal du vide om fodcreme inden du vælger

Hvis du ikke kan lide at bruge creme på fødderne, så findes der selvfølgelig et alternativ. Alternativet kunne være en fodskum til fødder eller en hurtigabsorberende fodcreme.

Vælg et produkt der efterlader huden på fødderne blød og lækker, men ikke tør. Fugt er i øvrigt alfa og omega i ethvert produkt til fodpleje.

Du kan også droppe creme i dagtimerne, hvis det generer dig under sokkerne, og vælge en natcreme i stedet. Du kan selvfølgelig også bruge en fodcreme om natten, som selvsagt ikke vil genere dig henover dagen.

Fodcreme med naturlige ingredienser er et hit og vinder mer og mer indpas blandt de mærker vi finder i Danmark.

De fleste mærker lægger efterhånden meget vægt på, at deres fodcremer er produceret uden brug af syntetiske konserveringsmidler, dufte, farvestoffer eller råmaterialer afledt af mineralolier. De fokuserer i stedet for på naturlige ingredienser.

Du bør dog, som altid, være varsom med dine køb. Man kan nemt falde for en billig fodcreme, der indeholder uønskede ingredienser.

De naturlige ingredienser i cremerne har en lindrende, blødgørende og antibakterielt effekt på ens fødder. Det er specielt vigtigt for dig, der har ekstrem tør hud eller revner på hælen.

Vælg en dermatologisk testet fodcreme hvis du ønsker et produkt, der vurderes, at være harmløst i forhold til at kunne forårsage irritation på huden.

En dermatologisk testet fodcreme tager udgangspunkt i en test på 50 forskellige personer. Produktet er påsmurt i 48 timer, hvorefter en hudlæge undersøger om der er forekommet en hudirritation hos testpersonerne.

De 50 forskellige testpersoner har forskellig alder og hudtype. Hudtyperne spænder over normal hud, sensitiv hud og over i hud med eksem og allergi.

Jeg har hælrevner, hvordan slipper jeg af med dem?

Der er ingen tvivl om, at netop hælrevner kan være generende og et stort problem. Det gør ligeså utrolig ondt når man går i sine sko.

De fleste har dog en idé om, at hælrevner kan kureres med et varmt fodbad, lidt heri dryppede plejeprodukter samt afslutningsvis en tur med fodfilen. Det er dog ikke helt sandheden eller løsningen.

At dyppe sine fødder med hælrevner i et fodbad gør det blot værre...

I øjeblikket vil det formentlig lindre smerterne, da fødderne blødes op og det varme vand gør det behageligt. Dog vil huden blot tørre endnu mere op når man træder ud af fodbadet og fødderne igen tørrer.

Løsningen er derfor, at du bruger en (fod)creme mod hælrevner.

Du kan med fordel tjekke ingredienslisten for det naturlige carbamid, Urea. Det er godt for behandlingen af hælrevner og det beskytter revnen mod bakterier.

Oplever du hælrevner, så bør du vælge en fodcreme med carbamid, også kaldet Urea.

Sådan kan du forhindre hælrevner i at komme igen

Formlen på at forhindre hælrevner i at komme igen er forholdsvis simpel. Det handler i store træk blot om, at du skal fortsætte den nye fodplejerutine du har startet - blødgørende creme, hver dag!

Husk også at pleje hænderne

Har du først besluttet dig for at gøre noget ved dine hælrevner, så kan du ligeså godt tænke håndpleje med indover.

Ligesom vores fødder har behov for en god fodpleje, så har vores hænder selvsamme behov. Udvalget af håndcreme er dog enormt. Du kan se de bedst og mest populære her på Bapoon.dk, men ellers bør du tage selvsamme tilgang. Hvad er behovet eller problemet, og købe creme herefter.

Konklusion på køb af fodcreme eller ej (+ tip)

Der findes mange forskellige fodcremer og de fleste af dem tager udgangspunkt i et decideret problem. Svamp, tørhed, sprukne hælrevner el.lign.

Inden du farer ud og køber en dyr creme til fødderne, så prøv at lade fødderne lufttørre efter badet og vent med at tage sokker på indtil de er helt tørre. Du undgår dermed uønsket fugt i sokkerne, som alt andet lige vil give f.eks. fodsvamp gode kår for udvikling.

Plejer du blot at hive sokkerne på lige efter badet, så vil du formentlig blive overrasket over effekten af dette simple tip.

Er du slet ikke til creme på fødderne, så kan du, som beskrevet længere oppe i artiklen, se efter en fodskum eller anden hurtigabsorberende og let fodcreme.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 12 fodcremer, har Louise valgt Ecooking Natcreme Til Fødderne 100 ml , som den bedste fodcreme i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 11 andre populære fodcremer, herunder bl.a. Pudderdåserne Alt-I-En Fodcreme 100 ml, Australian Bodycare Corn Stick 9 ml, Australian Bodycare Foot Cream 100 ml & Urtekram Aloe Vera Foot Cream 100 ml... klik her for at se de resterende!

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise har en baggrund som kosmetolog, men interessen for hudpleje mv. strækker sig også ind i privatlivet. Louise har været med på sidelinjen siden år 2019 på Hair-blog.dk. Her har hendes fokusområder været sparring med de øvrige skribenter, samt udvælgelse og test af hudplejeprodukter.

4 ofte stillede spørgsmål om fodcreme

Har dine fødder en mærkelig og uigenkendelig lugt, så bør du søge læge. Det kan være fodsvamp, som kræver behandling med en speciel fodcreme fra apoteket.

Tørre fødder har behov for fugt. Køb derfor en fugtgivende fodcreme. Du kan evt. smøre fødderne ind i creme om aftenen inden du går i seng. Smæk fødderne udover kanten eller prop dem i en plastpose, som du perforerer med et par huller, så de fortsat kan få luft.

Hælrevner på fødderne skal behandles med en plejende fodcreme, der både heler og beskytter revner indtil den er forsvundet.

Du skal vælge en fodcreme der absorberes godt og tilfører huden på fødderne det den mangler. Det kunne f.eks. være en fugtgivende fodcreme, der selvsagt tilfører huden fugt.

Bedøm denne artikel
57 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5