Bedste face mist: De 14 bedste ansigtsmist til ansigtet 2021

Den bedste face mist opfrisker, nedkøler og fugter huden når behovet opstår. På dansk kaldes selvsamme produkt i øvrigt for ansigtsmist. Med en god facial mist kan man forlænge (og forbedre) holdbarheden af ens makeup. Den smarte fugtgivende ansigtsspray indgår desværre ikke i så mange makeup- og hudplejerutiner, som den burde - det er et must-have til dig der er på farten og ønsker en opfrisker i løbet af dagen. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Kosmetolog
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 22 juni 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 16. juni 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 3. januar 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 45 ml primer & face mist

Konklusion: Her er den bedste face mist 🥇

Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 45 ml primer & face mist er udvalgt af Louise, som den bedste face mist i juni 2021.

Bedste

Købsguide til valg af face mist

Med den bedste face mist har du altid en lækker opfriskende, fugtende og kølende ansigtsmist ved hånden, hvis du føler dig lidt udkørt og træt eller hvis din make up skal opfriskes.

En face mist er en fugtighedsgivende ansigtsspray, som kan gå ind og forbedre holdbarheden af din makeup - akkurat som en setting spray. En face mist har bare den yderligere fordel, at den tilføjer en masse lækker fugt til din hud.

Jeg kigger her nærmere på de bedste face mist. Det vil sige de face mist, som har fået de mest rosende ord med på vejen fra dermatologer, makeup artister og forbrugerne.

3 ting du bør holde øje med når du køber face mist

  1. En face mist bør indeholde fugt til huden - En god face mist bør indeholde en fugt booster som for eksempel rosenvand, hyaluronsyre, kamille eller aloe vera.
  2. En face mist bør indeholde antioxidanter - En god face mist bør indeholde masser af antioxidanter og vitaminer, som kan gå ind og styrke huden og give den den eftertragtede glød.
  3. En face mist bør passe til din hudtype - Det er vigtigt, at du vælger en face mist som egner sig til lige præcis DIN hudtype.

Hvilken face mist er bedst i test?

1. Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 45 ml primer & face mist - BEDST I TEST 🥇

Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 45 ml primer & face mist

Den bedste fugtgivende spray, der primer før mineralmakeup

Nilens Jord Priming og Setting Mist - No. 274 er en fugtgivende spray, som får makeuppen til at lægge flottere samt holde bedre. Den indeholder blandt andet agurkeekstrakt, som virker lindrende på irritationer i huden, og beatin som er med til at oprethol... Læs mere hos Nicehair

2. b.tan You Glow Girl Face illuminating Mist 100 ml selvbruner & face mist spray

b.tan You Glow Girl Face illuminating Mist 100 ml selvbruner & face mist spray

Face mist med selvbruner effekt

Opbyg din tan med denne selvbruner mist? b.tan You Glow Girl Face illuminating Mist er selvbruner produktet, du mangler! Denne mist giver dig muligheden for at opbygge en tan gradvist, så du får en smuk og naturlig glød! Dette produkt er velegnet alle... Læs mere hos Signatura

4. L:A Bruket 099 Facial Toner & Mist Chamomile/Bergamot 60 ml face mist

L:A Bruket 099 Facial Toner & Mist Chamomile/Bergamot 60 ml face mist

Multifunktionel ansigtsmist, der kan bruges til alle hudtyper

L:A Bruket 099 Facial Toner og Refresher Chamomile/Bergamot er en multifunktionel ansigtsmist, der kan bruges til alle hudtyper. Nogle af dens mange egenskaber er at den med hjælp fra kamille og heksehassel beroliger huden og renser i dybden. Derudover få... Læs mere hos Nicehair

5. Lowengrip Moisture On The Go Facial Mist 100 ml face mist

Lowengrip Moisture On The Go Facial Mist 100 ml face mist

Lækker face mist med toning (rig på vitamin & fugt)

Löwengrip Moisture On The Go Facial Mist er en lækker fugtspray og toning i én. Dette er en rigtig vitamin- og fugtbooster, der afbalancerer huden samt genopretter pH-balancen. Den indeholder aloe vera, vitamin B, C og E, samt virker antiinflammatorisk og... Læs mere hos Nicehair

6. Minetan Illuminating Rose Water Tan Face Mist 100 ml face mist

Minetan Illuminating Rose Water Tan Face Mist 100 ml face mist

Ekstra fugtgivende facial mist med rosenvand

Minetan Ultra Hydrating Rose Facial Mist er en rosenvand, som sørger for at holde huden fugtet. Der er en smule selvbruner-effekt i den, men ellers er den også super god at bruge for at holde sin solbrune kulør ved lige. Den er specielt udviklet til brug... Læs mere hos Signatura

8. James Read H2O Tan Mist Face 30 ml face mist

James Read H2O Tan Mist Face 30 ml face mist

Fugtspray med selvbruner effekt & rosenvand

James Read Gradual Tan H2O Tan Mist er en fantastisk fugtspray med selvbruner effekt i, som er beriget med rent rosenvand. Den giver en gradvis brunere effekt, så der gradvist bliver opbygget en dybere farve for hver applikation. Dag for dag opbygges en n... Læs mere hos Med24

9. Clinique Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief 125 ml face mist

Clinique Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief 125 ml face mist

Forfriskende ansigtsspray med fugt & aloe vera

Clinique Moisture Surge Face Spray, 125 ml... Læs mere hos Proshop

10. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Miracle Hydrating Mist 100 ml face mist

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Miracle Hydrating Mist 100 ml face mist

Face mist spray med antioxidanter og vitaminer

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist er en opfriskende og fugtgivende spray. Formlen er beriget med en blanding af super-frugter, der indeholder en masse antioxidanter og vitaminer. De går ind og styrker huden og efterlader den med en sund gl... Læs mere hos BilligParfume

11. elf makeup Illuminating Mist & Set 60 ml face mist

elf makeup Illuminating Mist & Set 60 ml face mist

Effektiv plejende spray til huden & makeup primer

elf Cosmetics Illuminating Mist og Set er en vidunderlig setting spray, der får din makeup til at holde længere, samtidig med at din hud får en fantastisk glød. Denne skønne spray er beriget med blandt andet vitamin A, C, E samt grøn te der allesammen har... Læs mere hos Nicehair

12. Madara INFINITY Mist Probiotic Essence 100 ml face mist

Madara INFINITY Mist Probiotic Essence 100 ml face mist

Vandbindende sukker & hyaluronsyre fugter huden

MÁDARA Infinity Mist Probiotic Essence er en ansigtsmist, som er perfekt til dig, der synes din hud trænger til glød og udståling. Den indeholder vandbindende sukker samt hyaluronsyre, som fugter huden, og som sørger for at holde på fugten, så huden ikke... Læs mere hos Signatura

13. Dermalogica Age Smart Antioxidant Hydramist 150 ml face mist

Dermalogica Age Smart Antioxidant Hydramist 150 ml face mist

Antioxidant face mist & toner til moden hud

Dermalogica Antioxidant Hydramist AGE Smart er en antioxidant toner til moden hud. En ultra opfriskende ansigtsspray, der har opstrammende egenskaber, som er med til at forbedre hudens struktur. Med hvid te og lakrids, som er med til at bekæmpe de frie ra... Læs mere hos Med24

14. Jane Iredale Pommisst Hydration Spray 90ml face mist

Jane Iredale Pommisst Hydration Spray 90ml face mist

Effektiv face mist der fikserer mineralmakeup

Jane Iredale Pommisst Hydration Spray er en fugtgivende spray, som omgående fikserer din mineralmakeup. Udover at give fiksering, så er den med granatæbleekstrakt, som er en effektiv antioxidant. Derudover er den med ekstrakt fra hvid te og rosmarinblade,... Læs mere hos Med24

Hvad er face mist?

Face mist er en spray til ansigtet, der tilfører huden fugt og plejende egenskaber. Det lækre fugtpust kan opfriske og nedkøle huden på selv en varm sommerdag.

Face mist går også under navnet facial mist og på godt dansk - ansigtsmist.

Vælg facial mist efter behov

Når det kommer til facial mists er udvalget enormt. Der findes forskellige varianter, der hver især har deres fordele qua deres indhold. Nogle face mists består hovedsageligt af kildevand, der er fyldt med gode mineraler til huden, mens andre kan være beriget med tea tree oil, plante- og blomsteringredienser el.lign. gode ingredienser.

Man kan få face mists der har effekt alt lige fra beskyttende og fugtgivende, til effekten af en dybdegående serum. Du bør derfor vælge facial mist alt efter din huds behov.

Jeg vil nedenfor forsøge at komme omkring de forskellige scenarier, hvor en ansigtsmist kan være gavnlig.

Til dig der ønsker effekten af skintonic på spray

Skintonic har som bekendt en sammentrækkende effekt på hudens porer efter ens renserutine. En skintonic på spray er det bedste valg til dig, der ikke ønsker og anvende vatrondeller eller må undgå alkoholbaseret hudpleje.

Kombiner ansigtsolie og face mist

Er du en glad bruger af olie eller olieserum, vil du kunne drage fordel af at kombinere denne rutine med en face mist. Du kan i princippet vælge en hvilken som helst variant, da de alle fungerer godt med olie.

Start ud med et par pift face mist og påfør herefter din serum på vanlig vis. De første par pust med ansigtsmist agerer nærmest transportmiddel for olien, der letter kan trænge ind i huden og give den ønskede effekt - en mindre fedtet, men blødere hud.

Forebyg og bekæmp ubalance i huden

Vælg en angigtsmist der indeholder rosenvand (rosenekstrakt) eller andre styrkende antioxidanter, såsom planter, frugter og vitaminer. Disse gode egenskaber kan dulme en stresset hud.

Face mist er også til dig med en sensitiv hud, der let påvirkes af kulde- og varme forhold, der viser sig som rødme i store dele af ansigtet. Produkttypen kan også være gavnlig for dig der døjer med en overproduktion af talg, der udvikler sig til urenheder (bumser / blackheads).

Jeg vil næsten vove den påstand, at alle hudtyper kan have gavn af ekstra fugt. Der er dog ingen tvivl om, at dig med sensitiv hud og overproduktion af talg vil kunne drage ekstra stor fordel af en ansigtsmist.

Brug en fugtgivende face mist jævnt over hele dagen og undgå dermed dehydrering i huden og eskalering af hudproblemer.

Forlæng din makeups levetid med facial mist

Hvad end du er godt øvet i at lægge din makeup eller forsøger dig med en ny en du har set på YouTube el.lign., så er det ingen hemmelighed, at det tager tid at lægge den perfekte makeup.

Hertil kommer det faktum, at for de fleste vil den makeup der lægges i dagens tidlige timer, skulle forblive smuk og frisk henover hele dagen. Det er netop her, at face mist kan være din nye bedste ven, der i al sin enkelthed kan forlænge holdbarheden af din makeup!

Brug face mist som primer og setting spray og oplev hvordan en fugtet hud holder bedre på din makeup.

Et par fugtgivende pust med en ansigtsmist giver huden længere tid at løbe på, førend den dehydrerer eller bliver fedtet. En dehydreret, eller modsat, fedtet hud, kan være altødelæggende for din makeup.

Man kan tilmed købe varianter der specifikt er beregnet til og forlænge holdbarheden af den lagte makeup. De har typisk en pudder effekt, der giver en matterende hinde ovenpå ens makeup. Disse skal selvsagt anvendes efter man har lagt sin makeup.

Face mist med selvbruner og solbeskyttelse

Til det danske vejr vil en dagcreme med solbeskyttelse være det sikre valg, men hvorfor ikke gøre det endnu nemmere for sig selv?

Vælg en face mist med solbeskyttelse hvis du ønsker en effektiv (og hurtig) beskyttelse mod solens UV-stråler.

Når det danske sommervejr viser sig fra sin gode side bør vi selvfølgelig beskytte vores hud mod solens stråler. Hvor den tykke og drøje ansigtssolcreme hurtigt kan virke upraktisk og hæmmende under en flot makeup, vil et par pust med face mist kunne være det stik modsatte.

Med en SPF solspray-mist til ansigtet i håndtasken, er du sikret en ikke klistret, men dog fuldt beskyttende (og fugtgivende) effekt hele dagen. En anden fordel vil være, at man oplever en kølende effekt når produktet lander på huden.

Anvend din solspray på makeuppen i løbet af dagen, så er du sikker på, at du hele tiden er beskyttet mod solens skadelige UV-stråler.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 14 face mists, har Louise valgt Nilens Jord Priming & Setting Mist 274 45 ml , som den bedste primer & face mist i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 13 andre populære face mists, herunder bl.a. b.tan You Glow Girl Face illuminating Mist 100 ml, Australian Bodycare Face Tonic 150 ml, L:A Bruket 099 Facial Toner & Mist Chamomile/Bergamot 60 ml & Lowengrip Moisture On The Go Facial Mist 100 ml... klik her for at se de resterende!

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise har en baggrund som kosmetolog, men interessen for hudpleje mv. strækker sig også ind i privatlivet. Louise har været med på sidelinjen siden år 2019 på Hair-blog.dk. Her har hendes fokusområder været sparring med de øvrige skribenter, samt udvælgelse og test af hudplejeprodukter.

7 ofte stillede spørgsmål om face mists

Ja, du kan godt bruge face mist på sensitiv hud i ansigtet. Vores hud påvirkes af kulde- og varme forhold, der viser sig som en rødme i dele af ansigtet. Et spray face mist kan dulme rødmen.

Ja, du kan faktisk med stor fordel anvende face mist ovenpå din makeup. Et pift eller to med face mist vil fugte huden og der går derfor længere tid førend huden dehydrerer og bliver fedtet. En dehydreret, eller modsat, fedtet hud, kan være altødelæggende for ens makeup.

Ja, du kan godt bruge face mist oven på din ansigtsolie. Start med et pust face mist i ansigtet og smør dit olieserum på huden efterfølgende. Face mist agerer transportmiddel for olien, så den lettere kan trænge ind i huden.

Ja, du kan godt bruge face mist selvom du har hudproblemer. Døjer du med en overproduktion af talg, der udvikler sig til urenheder, kan du fint anvende face mist.

Face mist tilfører huden fugt og pleje, og kan virke dejlig forfriskende og nedkølende på en varm sommerdag.

Face mist er et hudplejeprodukt til ansigtet, der tilfører huden fugt og pleje.

Ja, der findes face mist med solbeskyttelse, som kan give en umiddelbar og effektiv beskyttelse mod solens skadelige stråler. Produktet bør dog ikke erstatte solcreme, men det kan være et fint supplement hertil.

Bedøm denne artikel
43 stemmer, gennemsnit: 4.2 / 5