Bedste eyeliner blyant: Se de 11 udvalgte øjenblyanter til øjenmakeup i 2021

Bedste eyeliner blyant: Se de 11 udvalgte øjenblyanter til øjenmakeup i 2021

Med den bedste eyeliner i din makeup pung kan du let løfte din øjenmakeup op på et nyt et niveau. En god variant vil fremhæve dine øjne og skabe et intenst look. Udvalget online byder på eyeliner, streg og øjenblyant i en pallette af flotte og skønne farver. Så hvad enten du leder efter en eyeliner til festen eller til at pifte en måske kedelig hverdag lidt ekstra op, så finder du den her i vores store eyeliner guide. Den indeholder de mest populære på markedet netop nu!

Af Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 8. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 11. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner Black eyeliner

Konklusion: Her er den bedste eyeliner

Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner Black eyeliner er udvalgt af Louise, som den bedste eyeliner i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af eyeliner

Med en god eyeliner kan du give illusionen af tættere vipper, du kan også bruge den til at lave dramatiske makeup look som smokey eye eller en winged eyeliner look. Eyeliners findes i forskellige typer, som du alle kan læse mere om nederst i artiklen.

Eyeliner, kohl, streg, øjenblyant - kært barn har mange navne og eyelineren er populær både til hverdags makeup, men ikke mindst til festlook. Leder du efter en eyeliner, der er let at lægge, som ikke fader eller drysser i løbet af dagen, så læs med her.

Jeg har samlet de eyeliners, der har været mest hype omkring indenfor de seneste måneder. Det er eyeliners som præstere fænomenalt og som er lette at arbejde med. Find din nye eyeliner i udvalget.

3 ting som du bør have fokus på når du køber en eyeliner

 1. Hvilken type eyeliner har du brug for? - Der findes 3 forskellige typer eyeliners, eyeliner i blyantform, flydende eyeliner og gel eyeliner. Blyant eyelineren giver et mere dæmpet look og er let at blende ud, hvorimod den flydende eyeliner er perfekt til dramatiske look.
 2. Skal den være vandfast? - Hvis du har brug for en eyeliner, der er vandfast under sport og på varme sommerdage, så er det ikke blyantsformen, du skal vælge men snarere en gel eyeliner eller en flydende eyeliner. Husk at check om de er vandfaste inden køb.
 3. Bruger du kontaktlinser? - Hvis du bruger kontaktlinser, så kan du sagtens bruge eyeliner. Du bør du vælge en uden olier som kan være generende for kontaktlinsen.

Hvilken eyeliner er bedst i test?

1. Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner Black eyeliner

Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner Black eyeliner

Maybelline eyeliner

Maybelline Master Precise Tattoo Gel Liner - Black er en lækker flydende sort eyeliner. Den har en meget tynd spids, på bare 0,4 mm, som sikrer en meget præcis påføring, og som gør det nemt at lave en tynd liner. Den afgiver en perfekt mængde produkt, og... Læs mere hos BilligParfume

2. DUFFLashes Perfect Lash Adhesive Liner Black eyeliner

DUFFLashes Perfect Lash Adhesive Liner Black eyeliner

DUFFlashes eyeliner

DUFFBeauty Perfect Lash Adhesive Liner 0,9 - Black er præcis hvad alle os med falske vipper, lige har stået og manglet. Dette er nemlig et 2-i-1 produkt, der sikrer at du kan få en perfekt og præcis liner, samtidig med at limen i lineren, gør det nemt at... Læs mere hos Coolshop

3. Xlash Carbon Eyeliner - Black eyeliner

Xlash Carbon Eyeliner - Black eyeliner

Xlash eyeliner

Xlash Carbon Black Eyeliner er en skøn liner, som indrammer dine øjne smukt. Den har en blød filt-tip, som er super nem at arbejde med, og som giver flere muligheder for hvor bred, man ønsker sin liner. Den er rig på farvepigmenter, og er meget holdbar, s... Læs mere hos Nicehair

Hurtigtørrende, holdbar, nem at bruge & blød filt-tip.

4. Max Factor Kohl Pencil- 020 Black eyeliner

Max Factor Kohl Pencil- 020 Black eyeliner

Max Factor eyeliner

Max Factor Kohl Pencil 020 Black er en øjenblyant, som er med til at definere og indramme øjet. Den definerer og optegner øjet, samtidig med at den giver farve. Kohl Pencil kan også nem tones ud på hele øjenlåget, eller under den nederste vippekant for et... Læs mere hos Nicehair

5. Nilens Jord Glide-On Eyeliner No. 172 Black eyeliner

Nilens Jord Glide-On Eyeliner No. 172 Black eyeliner

Nilens Jord eyeliner

Nilens Jord Glide-On Eyeliner No. 172 Black er en skøn og lækker eyeliner, med en blød tekstur, der giver et smukt og ensartet resultat med det samme. Denne eyeliner skal bare drejes i bunden, hvilket vil sige du ikke længere får brug for din blyantspidse... Læs mere hos Signatura

Sort eyelinerblyant, skal ikke spidses, blød tekstur, let at påføre, fri for parabener og parfume, fri for animalske ingredienser & allergycertified.

6. Nilens Jord Eyeliner No. 150 Black eyeliner

Nilens Jord Eyeliner No. 150 Black eyeliner

Nilens Jord eyeliner

Nilens Jord Eyeliner No. 150 Black er en helt fantastisk og langtidsholdbar flydende eyeliner, med en smuk mat finish. Denne lækre eyeliner er tynd fra den ene ende til den anden, hvilket gør det muligt at lægge en helt præcis tynd linje, samtidig med at... Læs mere hos Signatura

Flydende eyeliner, dyb sort farve, tynd og fin applikator, præcis påføring, fri for parfume og parabener & fri for animalske ingredienser.

7. LOreal Paris Cosmetics Super Liner Ultra Perfection - Black eyeliner

LOreal Paris Cosmetics Super Liner Ultra Perfection - Black eyeliner

LOreal eyeliner

L'Oréal Paris Super liner Ultra Perfection er en flydende sort eyliner med speciel udviklet blød applikator. Med denne bløde applikator er det muligt at lave en præcis tynd, samt tyk liner, da den følger konturen ved øjenlågene og derved sikre en præc... Læs mere hos Brandshop

8. elf Cosmetics Expert Liquid Eyeliner - Jet Black eyeliner

elf Cosmetics Expert Liquid Eyeliner - Jet Black eyeliner

elf Cosmetics eyeliner

elf Cosmetics Expert Liquid Eyeliner - Jet Black er en flydende eyeliner i en intens sort farve, der giver en fantastisk finish. Med denne eyeliner er det slut med, at hive eller trække i øjenlåget da eyelineren glider let og ubesværet over øjet. Applikat... Læs mere hos Nicehair

9. Jane Iredale Eye Pencil - Basic Brown eyeliner

Jane Iredale Eye Pencil - Basic Brown eyeliner

Jane Iredale eyeliner

Jane Iredale Eye Pencil Basic Brown er en blød øjenblyant, med en skøn og cremet konsistens. Dette gør den nem at påføre, uden at den hiver i huden. Øjenblyanten er beriget med naturlige farvepigmenter, som giver en smuk og holdbar brun farve. Jane Iredal... Læs mere hos Nicehair

10. Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen Black eyeliner

Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen Black eyeliner

Clinique eyeliner

Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen Black er en flydende liner, som giver en meget præcis påføring. Denne sort eyeliner er perfekt uanset om man ønsker en helt fin, tynd liner, eller en mere markant og bred liner. Den er ekstremt holdbar, og holder... Læs mere hos Nicehair

11. GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof 023 Black Ink eyeliner

GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproof 023 Black Ink eyeliner

GOSH eyeliner

GOSH Velvet Touch Eyeliner Waterproff - 023 Black Ink er en vandfast eyeliner i en intens sort farve. En fantastisk farvepigmentering giver et præcist og flot resultat hver gang. En blød og smidig tekstur gør den super nem, at arbejde med og den kan nemt... Læs mere hos Signatura

Vandfast sort eyeliner, lækker, blød og cremet, sikrer et knivskarpt resultat, semipermanent makeup & fri for parabener og parfume.

Hvad er en eyeliner?

De fleste kvinder føler sig bedst tilpas, hvis de har makeup på øjnene. Det kan bare være mascara og et øjenbrynsprodukt, men de fleste vil gerne have øjet indrammet med en eyeliner.

Ja nogle kvinder nægter at gå ud af døren uden make-up.

En flot øjenmakeup giver vores øjne definition og får dem til at stråle. Og det fantastiske med make up er netop, at det giver os mulighed for at forme vores ansigter, som vi ønsker det.

En eyeliner kan lave utrolig mange look. Det kan være en næsten usynlig streg langs vipperne, der giver en illusion af tætte og tykkere vipper.

Det kan også være en tyk blendet streg til en smokey eye eller en præcis og skarp streg til et winged look. Eyelineren kan det hele.

Hvis ikke du allerede har en favorit go to eyeliner, så kan det være svært at finde den bedste eyeliner på et marked, med flere eyeliners end de fleste kan tælle til.

Der findes flere forskellige typer eyeliners på markedet. Vi kigger nærmere på de 3 mest kendte typer.

Hvilken en, der er den bedste eyeliner til dig kommer helt an på dine præferencer og hvilket makeup look du går efter.

Læs med videre så bliver du klogere på, hvad de forskellige typer eyeliners fordele og ulemper er.

Når du har besluttet dig for hvilken type eyeliner, der er den bedste til dit look, så har vi gjort det let for dig at træffe den endelige beslutning.

De bedste eyeliners på markedet

For at gøre det let for dig, så har vi her samlet og anmeldt de bedste eyeliner på markedet her og nu.

Der er eyeliners indenfor alle 3 kategorier, så lige meget hvilke præferencer du har, så vil du kunne finde en egnet eyeliner blandt de anmeldte produkter.

Vi har også lagt link ind direkte til forhandlernes side. Her kan du nemlig finde yderligere produktinformationer på de forskellige eyeliners.

Det er også her, du kan gøre dit køb, når du har truffet din beslutning.

Men læs først med videre og blive klogere på eyelineren, så du er sikker på at træffe det rigtige valg.

Prøv at brug en brun eyeliner under øjet. Det giver dit øje et mere ungdommeligt og blødt udtryk.

Er der forskel på de forskellige typer eyeliners?

Grundet eyelinerens store popularitet, så bliver der selvfølgelig videreudviklet på eyelineren hele tiden.

Alle de store brands kæmper jo om din opmærksomhed. Det betyder, at der i dag grundlæggende findes 3 forskellige varianter af en eyeliner.

Der findes:

 • Eyeliner blyant
 • Flydende eyeliner
 • Gel eyeliner

Langt hen af vejen er det et spørgsmål om temperament, hvilken eyeliner type du foretrækker.

De har alle deres fordele. Læs med videre og find ud af hvilken type eyeliner, der passer til dig og din make-up stil.c

Eyeliner blyant

I mange år fandtes eyelineren kun som eyeliner blyant. Eyeliner blyanten er formet som en almindelig blyant med en spids, der skal spidses med mellemrum for, at få en spids du kan tegne en nøjagtig streg med.

Denne ulempe har nogle producenter løst ved at sætte en blyantspidser i den ene ende af eyelineren, så du altid har den ved hånden.

Den klassiske eyeliner blyant, eller kohl, er rimelig let at anvende. Med en eyeliner blyant kan du selv bestemme tykkelsen af stregen. Det afgøres af hvor meget eller hvor lidt, du spidser din eyeliner blyant.

Det betyder, at du både kan bruge den til at lave helt tynde streger tæt på vippekanten og du kan bruge den til at lave dramatiske smokey eyes.

En eyeliner blyant har en blød stift, det betyder, at du let kan blende stregen ud, når du laver makeup look.

Den bløde stift har dog den pris, at den ikke er den mest holdbare eyeliner på markedet.

Til gengæld behøver du ikke at vente på at din eyeliner tørre, som du skal hvis du vælger en gel- eller flydende eyeliner.

Fordele ved eyeliner blyant:

 • Du bestemmer selv om spidsen af din eyeliner skal være tyk eller tynd
 • Ideel til dig der også maler den våde kant under øjet
 • Kan let blendes ud
 • Skal ikke tørre

Ulemper ved eyeliner blyant:

 • Den skal spidses med mellemrum
 • Den er ikke super holdbar
 • Ikke vandfast

Flydende eyeliner

Den flydende eyeliner ligner ofte enten en tusch eller en lille beholder med en pensel. Den er perfekt til dig, der elsker et look med den trendy wing-streg, hvor stregen strækkes op for enden af øjet og givet et cat like look.

Et sådan look kræver præcision tegning for at se godt ud. Og det er lige præcis det, den flydende eyeliner kan.

Den kan tegne præcise og skarpe streger og er let at styre. En flydende eyeliner er meget mere vandfast end andre eyeliners.

Det betyder, at du for en langtidsholdbar øjenmakeup uden at behøve at bekymre dig om din eyeliner flyder ud.

Ulempen ved en vandfast eyeliner er, at det er svært at rette fejl, når du lægger din streg.

Det kræver altså, at du tegner korrekt op første gang. Du kan heller ikke male på den våde kant under øjet med en flydende eyeliner.

Til gengæld glider en flydende eyeliner let hen over huden på dine øjenlåg.

Fordele ved flydende eyeliner:

 • Den er vandfast
 • Du kan lave præcise og skarpe streger
 • Perfekt til wing- eller cat eye look
 • Super holdbar

Ulemper ved flydende eyeliner:

 • Den kan ikke blendes
 • Påføringsfejl er svære at rette
 • Du kan ikke male den våde kant
 • Den skal tørre

Gel eyeliner

En gel eyeliner kan lettest sammenlignes med den flydende eyeliner, fordi en gel eyeliner også er flydende. Den kommer i en lille beholder med en pensel.

Dette betyder dog også, at der ligesom ved den flydende eyeliner er en tørretid.

Men gel eyelineren adskiller sig også fra den flydende eyeliner på flere områder.

Den kan blendes ud, så du kan lave lækre smokey eyes. Det kan en flydende eyeliner ikke. Og så er den ultra ultra holdbar og sveder ikke væk i løbet af dagen.

Gel eyeliner udmærker sig ved at være mere mættet med pigmenter. Det betyder, at du får en langt kraftigere streg som giver et meget intenst look.

Leder du efter en eyeliner til dramatiske øjenlook, som er lige så farvemættet sidst på dagen, som da du påførte den om morgenen, så er en gel eyeliner lige dig.

Fordele ved gel eyeliner:

 • Vandfast og super holdbar
 • Højt pigmentindhold giver intenst look
 • Kan blendes
 • Perfekt til smokey eyes

Ulemper ved gel eyeliner:

 • Er for intens i farven til nogen
 • Påføringsfejl er svære at rette
 • Den skal tørre

Køb flere eyeliners. Både forskellige typer og forskellige farver. På den måde kan du altid skabe et spændende look og veksle mellem skarpe og kontrastfulde looks og bløde og blendede look.

Eyeliner og kontaktlinser

Nogen oplever, at deres øjne lettere bliver irriteret, når de bruger øjenmakeup samtidig med kontaktlinser.

Kontaktlinsen er et fremmedlegeme i øjet og derfor vil øjet lige meget hvor god en linse du har i, være mere tilbøjelig til at blive irriteret.

Det betyder ikke, at du ikke kan bruge makeup eller i dette tilfælde eyeliner. Men det betyder, at du sikkert kan minimere problemet ved at tænke dig om og købe det rigtige produkt.

Bliver dine øjne let irriterende så anbefaler vi, at du vælger en eyeliner uden parabener og olier.

Det frarådes også at bruge eyeliner med parfume, hvis du har sarte øjne.

Eyeliner findes i andre farver end sort

Der er ingen tvivl om at der bliver solgt flere sorte eyelinere på verdensplan end nogen anden farve eyeliner.

Faktisk er vores vurdering, at der bliver solgt mere sort eyeliner end der bliver solgt andre farver eyeliner tilsammen.

Den sorte eyeliner er en klassisker og absolut ikke nogen ny opfindelse. Både kvinder og mænd har op igennem historien været rigtig glade for den sorte eyeliner.

Et af de mest kendte eksempler er den ikoniske sorte eyeliner som de gamle egyptere bar med stil. Det gjaldt både mænd og kvinder.

Make up moden ændre sig hele tiden. I øjeblikket handler alt om contour og highlights og en winged eyeliner.

Der bliver stadig tegnet flest øjne op i sort eyeliner, men der er kommet andre farver ind på markedet.

Der er kommet flere nuancer af brun, som flere faktisk får øjnene op for. En helt mørkebrun eyeliner kan se næsten sort ud, men den er ikke så hård en kontrast og giver derfor et blødere og mere naturligt look.

Prøv næste gang du laver et smokey eye at lave det i helt brune nuancer med en mørk brun eyeliner.

Du kan også finde eyeliners i spændende farver som lilla, grøn og blå. I takt med at make up moden tillader mere og mere i form af farve og fantasi, så er det blevet oplagt at introducere de farvede eyeliners på markedet.

Som noget nyt kan du også få en hvid eyeliner. Den er ikke så meget tænkt til at tegne ovenpå øjenlåget, men mere til at tegne under det nederste øjenlåg og i den våde linje ved øjet.

Det giver dit øje et mere åbent og friskt look og er en god idé til de dage, hvor du synes du ser ekstra træt ud.

Eyelineren er elsket af kvinder uanset makeup stil

Det fantastiske med eyelineren er at den kan kreere utrolig mange forskellige udtryk. Derfor bliver den også brugt i næsten alle makeup look.

Er du til et Goth eller Punk look, så er du helt sikkert allerede fortrolig med en eyeliner. Det er nemlig look, der kalder på dramatiske tykke eyeliner streger.

Mindre tykke men stadig dramatiske streger er også forbundet med Emo kulturen. Med eyelineren hører ikke kun til de spændende subkulturer.

Den er faktisk en fast del af de fleste kvinders makeup look, lige meget hvor i verden de kommer fra.

Vi håber, du er blevet klogere på for forskellige typer af eyeliners og at du nu ved præcis hvilken eyeliner, der skal bo i din makeup taske.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 eyeliners, har Louise valgt Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner Black , som den bedste eyeliner i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære eyeliners, herunder bl.a. DUFFLashes Perfect Lash Adhesive Liner Black, Xlash Carbon Eyeliner - Black, Max Factor Kohl Pencil- 020 Black & Nilens Jord Glide-On Eyeliner No. 172 Black... klik her for at se de resterende!

8 ofte stillede spørgsmål om eyelinere

Kan man bruge eyeliner samtidig med kontaktlinser?

Man kan godt bruge eyeliner samtidig med kontaktlinser, men man bør overveje, om det ikke er værd at købe en parabene-, parfume- og oliefri eyeliner til formålet.

Hvordan lægger man eyeliner?

Man lægger eyeliner langs den øverste vippekant og sætter herefter eyelineren ved den ydre øjenkrog, så den flugter med den nederste vippekant. Herfra tegner man i en opadgående skrå tynd streg. Stop, når du føler, at stregen har en passende længde.

Hvordan laver man en wing eyeliner?

Man laver en wing eyeliner ved at tage sin eyeliner og tegne en tynd streg fra den inderste øjenkrog og langs vippekanten ud til den yderste øjenkrog. Stregen skal helt ned til vippen. Sæt nu en prik mellem yderste øjenkrog og øjenbrynet. Slut altid streget ved globelinjen.

Hvor bruger man eyeliner?

Man bruger eyeliner omkring øjet. Eyeliner påføres på den nedre våde kant ved øjet og over eller under øjnene lige ved vipperne. Med en god eyeliner kan du fremhæve dine øjne og give dit samlede look et mere fængende udtryk.

Hvilken eyeliner farve skal jeg vælge?

Vælg en eyeliner farve der fremhæver dine øjne og komplementerer din øvrige makeup. En sort eyeliner kan gøre øjnene små og hårde i udtrykket, mens farver såsom mørkegrå, blommefarvet og brun kan give dit samlede udtryk et mindre stramt look.

Hvilken eyeliner farve giver store og klare øjne?

Den bedste eyeliner farve, hvis du ønske større og klarere øjne, er lyse farver. Læg den på den våde kant af øjet og bemærk hvordan du får visuelt større og klarere øjne.

Hvad er globelinjen?

Globelinjen er den linje, der løber på tværs over midten af øjenlåget, som følger øjeæblets runding.

Hvad betyder eyeliner?

Eyeliner betyder, direkte oversat til dansk, øjenstreg. En eyeliner er et kosmetisk produkt, der fremhæver øjnene. Man påfører typisk eyeliner på den nedre våde kant ved øjet og over eller under øjnene lige ved vipperne.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Lancome Grandiose Liner Eyeliner - 01 Matte Black.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise er Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger når det kommer til hudpleje mm.

Bedøm denne artikel
79 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5