Bedste duftlys: Se de 10 udvalgte lys med duft i 2021

Bedste duftlys: Se de 10 udvalgte lys med duft i 2021

Det bedste duftlys skaber velvære og spreder en hyggelig stemning og aroma i rummet. At vælge det rigtige duftlys til netop din smag handler først og fremmest om at finde den duft du kan lide. Man kan få duftlys med et hav af forskellige dufte og det er næsten kun fantasien der sætter grænserne. Her i denne duftlys guide finder du de mest populære netop nu!

Af Skønhedsblogger
Priser er opdateret i dag søndag d. 25 juli 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 28. juni 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 17. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Meraki Scented Candle Green Herbal duftlys

Konklusion: Her er det bedste duftlys

Meraki Scented Candle Green Herbal duftlys er udvalgt af Simone, som det bedste duftlys i juli 2021.

Bedste

Købsguide til duftlys

Med det bedste duftlys kan du sprede lige den stemning, du har lyst til. Du kan sprede en stemning af hygge og velvære, af eksklusivitet og luksus eller en romantisk stemning til en aften med kæresten.

Brug duftlys til at pirre dine sanser og når du skal slappe af. De findes i mange forskellige scents og størrelser. Det betyder, at du let kan finde dufte til alle hjemmets rum. Du finder hurtigt dine yndlingsdufte og jeg hjælper dig her med at finde de bedste mærker.

Der findes duftlys i meget vekslende kvalitet derude og det er super ærgerligt at have spildt penge på et lys, der ikke lever op til forventningerne. Læs med videre hvor jeg fremhæver de mest roste duftlys på markedet lige nu.

3 ting du bør holde fokus på når du køber et duftlys

  1. Vælg et duftlys der passer i størrelse til rummet det skal stå i - Når du køber duftlys, så bør du vælge størrelse ud fra størrelsen på rummet, det skal stå i. Har du fx et lille badeværelse, så vil et stort duftlys være for overdøvende. Har du modsat en stor stue, så vil et lille duftlys ikke være nok til at sprede duft til hele rummet.
  2. Vælg en duft der passer til stemningen - Når du vælger duft, så bør det selvfølgelig være en duft, der tiltrækker dig, men det kan også betale sig at tænke over, hvilket rum lyset skal stå i. Til badeværelset vil en frisk duft måske være at foretrække og i stuen en mere beroligende duft.
  3. Vælg et duftlys med en lang brændetid - Duftlys er sjældent helt billige og derfor bør du også sørge for at få mest for dine penge, og det får du, hvis du vælger et lys med en lang brændetid.

Hvilket duftlys er bedst i test?

1. Meraki Scented Candle Green Herbal duftlys

Meraki Scented Candle Green Herbal duftlys

Meraki duftlys

Meraki Scented Candle 5,5 x 6,7 cm - Green herbal - Tilføj stemning til dit hjem med forskellige dufte og forkæl dine sanser. Duftlyset, Green Herbal, fra Meraki opfrisker rummet og skaber velvære. Lysets grønne nuance og naturlige duft vil tilsammen brin... Læs mere hos Billigvoks

2. Meraki Scented Candle Fresh Cotton duftlys

Meraki Scented Candle Fresh Cotton duftlys

Meraki duftlys

Smukt duftlysScented Candle Fresh Cotton Small fra Meraki er et smukt duftlys, der har en forfriskende duft med kant. Det skønne duftlys passer perfekt ind i det moderne hjem, og det kan stå i ethvert rum og sprede hygge. Lyset byder på en afslappende aro... Læs mere hos Billigvoks

3. Maria Nila Orchid Vetiver 210 g duftlys

Maria Nila Orchid Vetiver 210 g duftlys

Maria Nila duftlys

Maria Nila Scented Candle Orchid Vetiver er et rigtig flot duftlys fra Maria Nila. Den har en træagtig og varm duft, som efterlader dit hjem med en utrolig hyggelig og sprudlende aroma i luften. Den er designet i et enkelt og stilrent design, som vil harm... Læs mere hos Nicehair

4. Maria Nila Ember Myth 210 g duftlys

Maria Nila Ember Myth 210 g duftlys

Maria Nila duftlys

Maria Nila Scented Candle Ember Myth er et rigtig flot duftlys fra Maria Nila. Den har en varm og krydset duft, som efterlader dit hjem med en utrolig hyggelig aroma i luften. Den er designet i et enkelt og stilrent design, som vil harmonerer perfekt i et... Læs mere hos BilligParfume

5. Clean Space Fresh Linens Candle 227 g duftlys

Clean Space Fresh Linens Candle 227 g duftlys

Clean Space duftlys

Clean Perfume Space Fresh Linens Candle er et super lækkert vegansk duftlys, der virker beroligende på sanserne. Lyset er lavet i soyavoks og har to bomuldsvæger, så lyset brænder jævnt. Derudover er den uden de giftstoffer der oftest er i paraffinlys, så... Læs mere hos Nicehair

6. Depot No. 901 Fragrance Candle Black Pep (160 g) duftlys

Depot No. 901 Fragrance Candle Black Pep (160 g) duftlys

Depot duftlys

Forfriskende duftlys Depot No. 901 Ambient Fragrance Candle Fresh Black Pepper er et duftlys, der efterlader en indbydende og sanselig duft i rummet. Duftlyset kan sprede hygge og velduft i ethvert rum i hjemmet. De opfriskende duftlys Depot No. 901 Ambient Fragrance Candle findes i flere udgaver. Fresh Black Pepper er... Læs mere hos Signatura

7. Simply Zen Balancing Fragrance Candle 240 g duftlys

Simply Zen Balancing Fragrance Candle 240 g duftlys

Simply Zen duftlys

Simply Zen Balancing Fragrance Candle er et duftlys, som både skaber stemning og en fantastisk aroma i ens hjem. Den giver en behagelig og afbalanceret duft, som består blanding af grønne, træ-agtige og krydrede aromaer, der virkelig forkæler sanserne. No... Læs mere hos Nicehair

8. L:A Bruket 151 Scented Candle 260 g - Grapefruit duftlys

L:A Bruket 151 Scented Candle 260 g - Grapefruit duftlys

Duftlys med duft af grapefrugt

L:A Bruket 151 Scented Candle Grapefruit er et lækkert duftlys, som er fremstillet på økologisk soya. Glasset, som lyset kommer i, er mundblæst af dygtige glaspustere, og det brune glas giver en smuk og hyggelig atmosfære omkring flammen. Ved brug af dett... Læs mere hos Nicehair

9. Design Letters Scented Candle 167 g - Wellness duftlys

Design Letters Scented Candle 167 g - Wellness duftlys

Design Letters duftlys

Design Letters Scented Candle 167 gr. - Wellness er et stilrent, velduftende lys fra Design Letters. Duftlyset kan bruges flere steder i hjemmet, men egner sig perfekt til badeværelset, hvor man ønsker at understrege følelsen af luksus og velvære. Lyset e... Læs mere hos Nicehair

10. Design Letters Scented Candle 167 g - Relax duftlys

Design Letters Scented Candle 167 g - Relax duftlys

Design Letters duftlys

Design Letters Scented Candle 167 gr. - Relax er et stilrent, velduftende lys fra Design Letters. Duftlyset kan bruges flere steder i hjemmet, men egner sig perfekt til badeværelset, soveværelset eller stuen, hvor man ønsker at understrege følelsen af luk... Læs mere hos Nicehair

Sådan får du mest muligt ud et duftlys

Der er ingen tvivl om, at duftlys i hjemmet skaber velvære og spreder en hyggelig stemning og aroma, der ikke kan opnås på anden vis.

Men hvordan vælger man lige det bedste duftlys? Hvordan får man mest muligt ud af det inden det er brændt ned?

Jeg vil her i artiklen give dig svar herpå, samt give dig mine tips til hvordan man vælger duftlys til de forskellige rum i hjemmet, læs med!

Vælg den rigtige voks i duftlys

Afbrænding af stearinlys har gennem de sidste mange år været omtalt i et hav af medier og sammenhænge, og sammenkædet med termen unødvendig CO2 udledning. Jeg er helt enig i, at vi selvfølgelig skal tænke på naturen, hvorfor vi også skal vælge de rigtige lys, og duftlys!

For ikke at kaste mere brænde på bålet, kan man tænke lidt ekstra over sit køb, samt tage sig visse forholdsregler. Tænker du over, hvilken voks du vælger og hvilket materiale dit lys er produceret af, så kan du sagtens nyde flammernes hyggelige skær samt den hygge, velvære og delikate duft, som et duftlys giver!

Med mediernes evige fokus på emnet, så har de forskellige producenter af duftlys også stort fokus på netop produktionen. De fleste (gode) duftlys fremstilles i dag af bæredygtig vegetabilsk voks, som f.eks. soyavoks, bivoks og bomuldsvoks.

Et duftlys fremstillet af soyavoks, bivoks eller bomuldsvoks, udleder langt færre partikler end konventionelle stearinlys, fordi voksen brænder mere jævnt, og fordi man undgår paraffin samt andre skadelige tilsætningsstoffer.

Uanset hvilket materiale lyset er fremstillet af, så er det altid en god idé, at:

  • Klippe vægen ned
  • Undgå at det tændte lys står i træk
  • At man slukker lyset, hvis det begynder at sode

Et godt tip, der ligeså bør blive en vane, er, at man husker udluftning, når man har haft et lys eller duftlys tændt.

Derfor bør du undgå ringe i duftlys

Ringe i duftlys, en ting man måske ikke lige tænker over i hverdagen, men det har faktisk en stor betydning for dit udbytte af duft og materiale.

Gå en tur i stuen og se ned i dine lys. Er der dybe ringe i dine lys? Du har måske bemærket, at der i de uønskede ringe, altid dannes en pøl af smeltet voks, der aldrig når helt ud til lysets kanter?

Der går en masse duftlys til spilde og flammen render længere og længere ned i ringen (hullet) og får dermed mindre ilt og soder mere, hvilket bestemt ikke er godt for dit indeklima.

Man kan dog minimere eller måske helt undgå ringe i lys og duftlys. Kan du undgå ringene får du, udover et bedre indeklima, også langt mere ud af dit lys. Tricket er simpelt, når du tænder et nyt lys den første gang, så lad det altid brænde indtil hele overfladen er smeltet og fremstår ensartet.

Det tager typisk et par timer og er hele hygge-tiden værd. Slukker du lyset for tidligt, vil det nemlig aldrig smelte længere end ud til den første ring der bliver skabt og det er en skam.

Find den bedste duft til rummet

Der er intet duftlys uden en dejlig duft! Man kan i dag få lys der dufter af mange forskellige naturlige samt æteriske duft- og parfumeolier. Duft er dog en meget individuel ting og duften du måske selv sætter stor pris på, kan af din omgangskreds opfattes stik modsat.

Vi har alle dufte, vi foretrækker, og nogle er mere sensitive end andre, men der er dog nogle generelle egenskaber ved de forskellige aromaer, som gør sig gældende. Disse træk kan bruges til at anbefale det, teoretisk set, bedste duftlys til hver af hjemmets rum.

Bedste duftlys til badeværelset

Når du skal finde duftlys til badeværelset handler det om, at vælge en duft der ikke er alt for tung.

Vælg et duftlys med noter af citrus, milde blomster eller de vandagtige, der kan skabe en let friskhed i badeværelset.

Bedste duftlys til stuen

Stuen skal emme af varme og hygge, hvorfor duften skal akkompagnere dette mål på bedste vis.

Du kan se efter duftlys med gourmand noter (parfume duft) som vanilje, ingefær og honning eller trænoter som sandeltræ og cedertræ og slutteligt blomsternoter som neroli og patchouli.

Bedste duftlys til soveværelset

Hjemmets soveværelse er for fleste en helle, der skal have en atmosfære fyldt med ro og velvære.

Vælg duftly smed blide og beroligende duftnother som lavendel, jasmin, sandeltræ og cedertræ. Er ønsket at skabe en sensuel stemning i soveværelset, så skal der mere eksotiske noter til som ylang ylang, musk og vanilje.

Lad duftlys falde i et med boligindretningen

Hvor nogle f.eks. sætter pris på flotte te- og kaffedåser, så er duftlys en måske relativ overset accessories i hjemmet, men det skal der laves om på!

Kaster man et hurtigt blik udover markedet, er der nok ingen tvivl om, at de fleste mærker har gjort sig umådeligt umage med og skabe det, også rent designmæssige, bedste duftlys.

Skal duftlyset stå fremme og brænde i f.eks. en vindueskarm, på et badeværelse el.lign., så må det også gerne pynte bare en lille smule.

Vælg et designer duftlys, der matcher stilen i hjemmet og du vil næsten ikke nænne at skille dig af med det, selv når det er brændt ud. Du kan jo så enten købe det samme på ny eller bruge emballagen til blyanter, fyrfadslys el.lign., så du kan bevare det ønskede udtryk på placeringen.

Lille duftlys eller måske et stort duftlys?

Vi kan nok hurtigt blive enige om, at et duftlys fornemmeste opgave er, at sprede hygge og dejlig duft i rummet. Det bedste duftlys til placeringen skal derfor have den rette størrelse, så duften kan spredes ud i hele rummet.

Jo større lokale, desto større duftlys bør du vælge.

Prøv dig frem og fornem om du skal købe et stort duftlys til stuen og måske et lille duftlys til badeværelset.

Vælg et duftlys med lang brændetid

Selv de bedste duftlys brænder ud på et eller andet tidspunkt. Dog er der en tommelfingerregel om, at duftlys, og lys i det hele taget, med lang brændetid, er af god kvalitet og dermed har en lang brænde- og levetid.

Det er næsten en no-brainer, men nu skriver jeg det alligevel. Jo længere det kan brænde og give dejlig duft til hjemmet, desto mere får du for pengene.

Det bedste duftlys har er en stærk og ensartet flamme, der afgiver så lidt sod som muligt. De fleste duftlys har en brændetid på mellem 35 og 60 timer. Husk at tage størrelsen på lyset in mente, når du skal vurdere om det er en lang eller kort brændetid.

Klip og trim din væge

En ren og ensartet afbrænding kan næsten kun opnås hvis man trimmer lysets væge. Det bør man altid gøre, inden man tænder det - det gælder faktisk også den allerførste gang der skal duft i hjemmet, og det tændes.

Er duftlysets væge for lang, vil lyset brænde ujævnt og skabe unødvendig sod og os, der bestemt ikke er godt for indeklimaet. Sod og os svinger tilmed også duftlysets glas eller krukke til og giver et nusset udtryk.

Den bedste længde på en væge er 3 mm.

Sluk duftlyset med en lyseslukker eller hold hånden bag vægen

Børn elsker det og måske gælder det også for dig, men at puste sit lys ud er ikke ideelt.

Puster man for voldsomt, vil man skabe unødvendig sod og skarp røglugt. Brug derfor en lyseslukker eller hold hånden bag vægen og pust forsigtigt. Gør du det i nærheden af et vindue vil eventuel røglugt også forsvinde ud af vinduet.

Så længe skal et duftlys være tændt

De bedste duftlys er af sådan en kvalitet, at de indeholder en tilstrækkelig mængde duftolier, så du ikke behøver at have lyset tændt i flere timer, førend du får den fulde effekt i rummet.

Den første gang bør du, som minimum, have det tændt indtil hele overfladen er smeltet, så du undgår ringe i lyset. Efterfølgende kan du nøjes med væsentlig mindre brændetid. Aromaen fra duftlyset burde efterfølgende holde dit rum velduftende i mange timer.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 duftlys, har Simone valgt Meraki Scented Candle Green Herbal , som det bedste duftlys i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære duftlys, herunder bl.a. Meraki Scented Candle Fresh Cotton, Maria Nila Orchid Vetiver 210 g, Maria Nila Ember Myth 210 g & Clean Space Fresh Linens Candle 227 g... klik her for at se de resterende!

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Meraki Scented Candle Winter Edition (Limited Edition).

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Simone

Simone er autodidakt når det kommer til brugen af makeup, hudpleje, hårprodukter mv. Hendes egne erfaringer er derfor dem der danner udgangspunktet for hendes anbefalinger. Hun er med her på Bapoon.dk, da hun kan give en anden vinkel på skønhed end den professionelle.

4 ofte stillede spørgsmål om duftlys

Sørg for at duftlyset ikke står i træk, placer det aldrig tæt på en varmekilde, undgå at placere det i direkte sollys og klip vægen regelmæssigt. Den perfekte væge er ca. 3 mm lang.

1-2 timer. Denne tidsangivelse svarer til, at hele duftlysets overflade er smeltet.

Den bedste længde på vægen er 3 mm.

Med et duftlys kan du selv bestemme hvornår du ønsker og få tilført duft i rummet. Tænd det og lad det fylde rummet med en god duft. Herudover er funktionen, som ved et normalt stearinlys, at et duftlys skaber en helt speciel stemning i rummet.

Bedøm denne artikel
11 stemmer, gennemsnit: 4.4 / 5