Bedste crepejern: Se de 8 udvalgte crepejern til håret i 2021

Bedste crepejern: Se de 8 udvalgte crepejern til håret i 2021

Det bedste crepejern lader dig lade fine og unikke krøller i håret. Crepejern kaldes også fra tid til anden et bølgejern. Med et crepejern kan man skal unikke frisurer og volumen ved hårrødderne. Så hvad enten du ønsker et look med naturlig fald eller et rigtigt strand-look med fine bølger, så bør du overveje at investere i et. Her i denne crepejern guide finder du de mest populære netop nu!

Af Frisør
Priser er opdateret i dag torsdag d. 29 juli 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 20. juli 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 17. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
ghd Contour Crimper crepejern

Konklusion: Her er det bedste crepejern

ghd Contour Crimper crepejern er udvalgt af Camilla, som det bedste crepejern i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af crepejern

Med det bedste crepejern, eller bølgejern som det også kaldet, kan du lave spændende frisurer og ikke mindst give dit hår en masse volumen ved hårrødderne. Mange bruger et creme jern til hårrødderne i de nederste hårlag. Det giver masser af lækker fylde i håret.

Et crepejern kan lave helt små og tætte bølger i dit hår. Det kan udstyre dig med en hårpragt med masser af fylde. Måske til en aften på dansegulvet. Andre crepejern giver blødere bølger i håret. Du kan endelig også vælge en model, der har har flere bølgeplader, du kan vælge mellem.

Jeg gennemgår her de crepejern, som har vist sig at være bedst i brug. Det er altså hårstyling redskaber som er lette at anvende og som giver et lækkert resultat, der har begejstret både hårstylister, men også de mange forbrugere der benytter dem.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber crepejern til dit hår

 1. Vælg et crepejern der giver dig mulighed for at kontrollere temperaturen - Det er ingen hemmelighed, at vores hår ikke har godt at varmebehandling og ud over en god varmebeskyttende spray til håret, så bør du også vælge et crepejern, der giver dig mulighed for at indstille temperaturen.
 2. Vælg et crepejern der giver den ønskede størrelse bølger - Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle crepejern der giver den samme størrelse bølger i håret. Det kan svinge fra helt tæt krus til store bløde fald i håret.
 3. Vælg et crepejern med en lang ledning - Vi glemmer ofte at koncentrere os om ledningens længde, når vi køber hårstylings redskaber, men husk at ledningen skal være mindste 1,2 meter lang for at give dit bevægelsesfrihed, når du styler dit hår.

Hvilket crepejern er bedst i test?

1. ghd Contour Crimper crepejern

ghd Contour Crimper crepejern

ghd crepejern

ghd Contour Crimper bringer 80'ernes populære crep tilbage i modeverdenen. Crep er nemlig moderne igen, og kan bruges på utallige måder i din styling. Skab volume, effekter eller et råt look. Det er kun fantasien der sætter grænser. ghd Contour Crimpe... Læs mere hos Nicehair

2. BaByliss The Crimper (2165CE) crepejern

BaByliss The Crimper (2165CE) crepejern

BaByliss crepejern

Babyliss The Crimper er et crepejern, som er helt perfekt til at skabe volumen eller effekter i håret med. Den er skabt med 10 varmeindstillinger fra 120-210 grader, og bliver varm på ingen tid. De 35 mm. brede og tourmaline-keramisk belagte plader gør at... Læs mere hos Proshop

3. HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver crepejern

HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver crepejern

HH Simonsen crepejern

HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver er et innovativt og professionelt formjern, som med sin unikke form skaber smukkeste bølger i håret. Jernet bliver varmt på ingen tid, og den er med justerbar temperatur på 150-210 grader. Pladerne er skabt med titanium -og... Læs mere hos Nicehair

4. HH Simonsen ROD VS6 Crimping Iron crepejern

HH Simonsen ROD VS6 Crimping Iron crepejern

HH Simonsen crepejern

HH Simonsen ROD VS6 Crimping Iron er et ergonomisk crepejern af høj kvalitet. Med dette fantastiske jern kan man skabe maksimal fylde helt nede fra hovedbunden uden at man behøves at toupere eller fylde håret med produkter. Derudover kan man også crepe en... Læs mere hos Nicehair

5. Ultron Mach 4 Crimper Large Glam Edition crepejern

Ultron Mach 4 Crimper Large Glam Edition crepejern

Ultron crepejern

Ultron Mach 4 Crimper Large er et stort crepjern, med et ergonomisk design. Pladerne måler 42 x 110 mm, så du har en stor flade, hvor håret bliver stylet, nu tager det ingen tid at creppe hele håret. Crep er blevet super moderne igen, så leg og eksperimen... Læs mere hos Nicehair

6. HH Simonsen MIDI ROD VS6 crepejern

HH Simonsen MIDI ROD VS6 crepejern

HH Simonsen mini crepejern der passer fint ned i tasken

HH Simonsen MIDI ROD VS6 er et lille crepejern, der med sin praktiske størrelse gør det nemt at skabe detaljer og præcisere sin styling. Med dette fantastiske jern kan man skabe maksimal fylde helt nede fra hovedbunden uden at man behøves at toupere eller... Læs mere hos Billigvoks

7. BaByliss Multistyler MS21E crepejern

BaByliss Multistyler MS21E crepejern

BaByliss crepejern

10-I-1 MULTISTYLERBaByliss Multistyler MS21E er en et multifunktionelt stylingredskab, der giver mulighed for at skabe alt lige fra bølger og slangekrøller til glat eller crepet hår. Multistyleren varmer op på ingen tid, er nem at anvende og efterlader hå... Læs mere hos Billigvoks

8. Remington S3580 Ceramic Crimp 220 crepejern

Remington S3580 Ceramic Crimp 220 crepejern

Remington crepejern

Effektivt glattejern med ionisk belægning.Remington S3580 Ceramic Crimp 220 er et enestående glattejern, der giver dig et perfekt og glansfuldt finish på kort tid. Med en opvarmningstid på bare 30 sekunder og justerbare temperature er dette produkt super... Læs mere hos Proshop

Den komplette guide til køb af det bedste crepejern online

Søger du online efter det bedste crepejern, men ved måske ikke helt hvor du skal starte, så er du kommet til det rette sted. Her på Bapoon.dk har jeg fundet de bedste af slagsen.

Uanset om du ønsker at skabe tekstur i håret, tilføre det flot volumen eller lave bølger med crepe, så finder du med garanti et har i artiklen, der kan opfylde det ønske.

Udvalget er enormt og crepejern fås i mange forskellige prisklasser, designs osv. Hver og en model repræsenterer en teknologi, der er opgraderet mange gange siden de ikoniske og originale crepejern så dagens lys tilbage i 80-90'erne.

Historisk set var der ikke tænkt nær så meget på hårets ve og vel under varmestyling, som der i dag.

Vi er alle blevet mere forsigtige med varmestyling og til trods for, at teknologien på både krøllejern, glattejern og crepejern er i top, så anbefales det fortsat, at man anvender et varmebeskyttende produktet inden varmestyling af lokkerne.

I dag fås crepejern med mange flere funktioner og finesser en de originale varianter, der blot skulle skabe crepe i håret.

Uanset dine lokkers længde eller tekstur, så kan et crepejern blive din nyeste bedste ven når håret skal styles.

Med et crepejern kan du bl.a.:

 • Skabe volumen i håret nede ved hårrødderne
 • Skabe tekstur og frisure
 • Bølge håret
 • ... og mange, mange andre muligheder!

Crepejern har igen genvundet deres storhedstid

Til trods for, at crepejern i en lang årrække har været anset, som værende et uddateret stylingværktøj, så er de på den vej tilbage i bevidstheden hos de danske forbrugere!

Den store popularitet skyldes primært det faktum, at det kan meget mere end blot crepe håret og skabe lidt sjov tekstur. Du kan voluminøse looks og sejer bølger i håret, som ingen andre redskaber kan.

Crepet hår ses ligeså ofte under mode- og hårshows, på Instagram samt i de gængse ugemagasiner.

Er et crepejern billigt?

Der er ingen tvivl om, at de fås i mange forskellige prisniveauer. Jeg ville dog aldrig anbefale, at du går på kompromis og vælger et stylingredskab til håret ud fra prisen…

Den gode nyhed er dog, at selv de bedste crepejern ikke koster en bondegård!

Man kan derfor få relativt fornuftige crepejern i prisklassen, et par hundrede kroner og opefter.

Der findes mange forskellige typer og de kan med fordel anvendes til forskellige situationer, frisurer og hårtyper.

Før jeg kaster mig over den store salgstale om hvorfor du bør købe et, hvordan du vælger det bedste osv., så vil jeg give dig et indblik i hvad et crepejern egentligt er for en størrelse.

Hvad er et crepejern og kan det andet end at crepe hår?

Et crepejern, udtalt både krabbejern, krebbejern, crepjern og sikker hundredvis af andre måder, er et stylingværktøj til håret. De fås korte og lange, men fællesnævneren er de bølgede varmeplader, der skaber crepet hår.

Crepejern kan selvsagt crepe håret, men bruges også i dag til mange andre formål, f.eks. at skabe volumen eller krøller i håret.

Selve fremgangsmåden og brugen minder en hel del om et traditionelt glattejern.

 1. Lad crepejernet varme op indtil det lyser, siger en lyd el.lign.
 2. Alt i mens det varmer op, så pust lige et par pift af en god varmebeskyttende spray i det.
 3. Fang en mindre sektion af hår med fingrene og placer det mellem de bølgede varmeplader.
 4. Klem varmepladerne sammen om håret, vent et par sekunder og slip taget. Fortsæt denne fremgangsmåde indtil den ønskede mængde hår er crepet.

At style håret og crepe det er ikke spor svært, men kræver derimod tålmodighed.

Ønsker man små krøller og struktur i håret, så kan man også helt undgå crepejernet. Lav blot et par små fletninger inden sengetid, sov med dem og vikl dem ud om morgenen. Det giver også en flot og anderledes struktur i håret.

... et crepejern er dog genvejen.

Der findes mange holdninger til crepet hår, men et uomtvisteligt faktum er dog, at det har været på mode on & off siden slut 70'erne og ind i 80 - 90'erne.

Når store modeshows inkluderer en så iøjnefaldende og genkendelig styling af håret i deres shows, så kommer de tilbage på både.

Hvorfor skal jeg købe et crepejern?

Nævner du produktet for et ældre familiemedlem, så vil dennes tanker formentlig tage dem til en klassisk 80'er frisure, hvor den fulde hårpragt var crepet, så det så vildt og stort ud. Det er dog langt fra den brugsform, som selvsamme produktet har i dag!

Måske du allerede har andre stylingredskaber til håret, men ellers er enb række gode alternativer til crepejern. Det kunne f.eks. være varme curlere, krøllejern og selv de bedste glattejern, der ligeså kan skabe både volumen og krøller.

Skal jeg alligevel købe et crepejern hvis i forvejen har et godt glattejern eller curlere?

Alternativer er gode og det kan for hårets skyld være en god idé med variation. Der er dog ingen tvivl om, at skabe crepet hår og volumen ved hårrødderne gøres nemmest med et crepejern. Det er langt nemmere og af den årsag bør du købe et.

Det skal du vide inden køb

Som med alle andre store (og mindre) køb, så er det en god idé og søge inspiration og viden inden man svinger kortet og bestiller det første og det bedste.

Når det kommer til crepejern, så finder man den helt store forskel i deres fysiske dimensioner og i deres varmeplader. Man bør vælge en model med gode varmeplader, der kan crepe håret uden høje temperaturer. Det er vigtigt!

Jeg har nævnt det længere oppe i denne guide, men gør det lige igen: Vælg ikke crepejern ud fra prisen, men fokuser i stedet for på:

 • Muligheden for temperaturindstilling
 • Dets bølgede varmeplader
 • Dets fysiske størrelse, design og form

Temperaturindstilling - vælg IKKE et crepejern med høj temperatur

Vidste du, at dårlige stylingredskaber arbejder ved alt for høje temperaturer? De bedste stylingværktøjer, med gode varmeelementer, behøver ikke høje temperatur for at skabe et perfekt resultat.

Kaster du et blik udover guides til køb af crepejern, så vil du få besked på, at du skal vælge en model hvor du kan indstille temperaturen og gerne et der kan komme langt op i temperatur… Hold igen!!

Du skal ALTID bruge et varmebeskyttende produkt før du styler håret. Alfa og omega for den gode styling-oplevelse starter dog med et godt redskab og ikke en høj temperatur.

 • Vælg en model med gode varmeplader- og elementer.
 • Vælg IKKE redskab ud fra hvilken temperatur det kan arbejde ved.

Varmepladernes kvalitet, skal de være keramiske eller metalliske?

Vælg det bedste crepejern med keramiske varmeplader og se bort fra modellen med metalliske varmeplader.

Tidligere var modellerne med keramiske varmeplader ekstraordinært dyre, men det er ikke længere tilfældet. Dem med metalliske plader er måske lidt billigere, men de er meget tæt på hinanden rent prismæssigt. Så tæt, at du bør vælge keramiske.

Design, form og størrelse, hvad skal jeg vælge?

Du kender det måske allerede fra andre stylingredskaber, at de også findes i små udgaver. Herunder f.eks. en rejseføntørrer, mini glattejern el.lign. Der findes også små crepejern.

Vælg et lille crepejern hvis:

 • Du vil gå i detaljen og arbejde med håret helt nede ved hovedbunden.
 • Hvis du vil skabe ekstra små crepe-bølger i håret.
 • Og den oplagte, hvis du skal have det med på rejsen eller i håndtasken.

En god og logisk tommelfingerregel siger, at jo tættere de små bølger på varmepladerne er placeret, desto mindre crepe-krøller får du.

Ønsker du store strand krøller, så bør du selvfølgelig vælge et stort crepejern - et med større afstand mellem bølgerne på varmepladerne.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 crepejern, har Camilla valgt ghd Contour Crimper , som det bedste crepejern i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære crepejern, herunder bl.a. BaByliss The Crimper (2165CE), HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver, HH Simonsen ROD VS6 Crimping Iron & Ultron Mach 4 Crimper Large Glam Edition... klik her for at se de resterende!

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Diva Professional Styling Mini Pro Crimper og Babyliss Pro (PRO-2512EPCE).

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla har en baggrund som frisør og har derfor et stort praktisk kendskab til hårprodukter, klippeteknikker mv. Desuden har Camilla været med siden starten på søstersiden Hair-blog.dk, der så dagens lys tilbage for mange, mange år siden.

2 ofte stillede spørgsmål til crepejern

 1. Tænd for dit crepejern og lad det varme op.
 2. Spray håret med en varmebeskyttende spray.
 3. Inddel håret i mindre sektioner og opsæt evt. med hårclips.
 4. Klem crepejernet om den første sektion af hår, ca. 2 - 3 cm fra hovedbunden. Vent et par sekunder mens håret crepes og fortsæt ud mod spidserne.

Et crepejern minder om et glattejern, men har små konturer på varmepladerne, der giver et crepet hår.

Sammenlign crepejern (8 forskellige)

ghd Contour Crimper crepejern
ghd Contour Crimper
BaByliss The Crimper (2165CE) crepejern
BaByliss The Crimper (2165CE)
HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver crepejern
HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver
HH Simonsen ROD VS6 Crimping Iron crepejern
HH Simonsen ROD VS6 Crimping Iron
Ultron Mach 4 Crimper Large Glam Edition crepejern
Ultron Mach 4 Crimper Large Glam Edition
HH Simonsen MIDI ROD VS6 crepejern
HH Simonsen MIDI ROD VS6
BaByliss Multistyler MS21E crepejern
BaByliss Multistyler MS21E
Pris
1099 kr. 549 kr.
499 kr. 219 kr.
999 kr.
999 kr.
999 kr. 549 kr.
599 kr. 449 kr.
499 kr. 374 kr.
Arbejdstemperatur 185 °C 120 - 210 °C 200 °C 120 - 200 °C 80 - 180 °C 90 - 200 °C 170 °C
Auto-sluk funktion Ja min. Ja min. 90 min.
Ledningslængde 2,7 meter 1,8 meter 3 meter 3 meter 3 meter 2,2 meter
Opvarmningstid 30 sek. 20 sek. 25 sek. 50 sek. 20 sek.
Bedøm denne artikel
67 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5