Bedste børnevitaminer: Se de 6 udvalgte vitaminer til børn i 2021

Bedste børnevitaminer: Se de 6 udvalgte vitaminer til børn i 2021

De bedste børnevitaminer er dem der indeholder alle de vitaminer og mineraler børn skal have. Herudover skal det selvfølgelig også være en børnevitamin, som dit barn vil spise. Det er specielt fra barnet er 4-12 år, at behovet for vitaminer og mineraler er stort. Børnevitaminer skal ses som et godt supplement til en ellers varieret kost. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Bapoons børneguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 13. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 14. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer

Konklusion: Her er de bedste børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer er udvalgt af Kristina, som de bedste børnevitaminer i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af vitaminer til børn

Med de bedste børnevitaminer sikrer du dig, at dine børn får alle de vitaminer og mineraler de har brug for til deres udvikling. Vitaminer til børn er sammensat, så de tager hensyn til barnets behov.

Børnevitaminer smager godt og er farvestrålende pakket ind. Det gør det let at gøre vitaminpillen til et dagligt ritual, som barnet glæder sig til. Børnevitaminpiller fås både som tyggetabletter og som vitamin-gummibamser.

Jeg præsenterer dig her for de bedste børnevitaminer på markedet og giver dig samtidig alt den information om vitaminpiller til børn, som du har brug for, for at træffe det rette valg for dit barn. Læs med videre og bliv klogere på alle fordelene ved at give dit barn børnevitaminer.

3 gode råd til dig der skal købe børnevitaminer til dit barn

  1. Begynd aldrig med børnevitaminer før barnet er fyldt 2 år - Børn under 2 år må ikke få børnevitaminer. Først og fremmest så kan barnet let kvæles i vitaminpillen og dernæst er vitaminpillen heller ikke sammensat med henblik på helt små børn, som er dækket af modermælken.
  2. Vælg en børnevitamin der passer til aldersgruppen - Børn udvikler sig hele tiden og det sætter store krav til vitaminpillen, som jo skal indeholde alt det barnet har brug for. Sørg derfor altid for at købe vitaminpiller der passer til barnets alder.
  3. Bland ikke børnevitaminer og andre kosttilskud - Hvis du giver dit barn børnevitaminer, så er barnet dækket ind. Du bør derfor ikke give yderliger kosttilskud som fiskeolie og lignende, da barnet risikere at få for stor en dosis. Kalk er dog en undtagelse og må altid gerne tages som supplement til børnevitaminpiller.

Hvilke børnevitaminer er bedst i test?

1. Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin m. jordbærsmag 60 stk Giv dine børn de bedste forudsætninger i hverdagen med bjørne-multivitaminer fra Kids Zoo. Multivitaminerne fra Kids Zoo indeholder bl.a. C-vitamin, der bidrager til et normalt immunforsvar og A-vitamin der bidr... Læs mere hos Helsegrossisten

Vitaminer til børn med jordbærsmag, tyggebjørnene er et velsmagende kosttilskud til børn fra 1-10 år, indeholder kun naturlig farve og smag & ingen kunstige søde- eller tilsætningsstoffer / gluten eller æg.

2. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr børnevitaminer

Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk. - BørnevitaminKalk + D-vitamin Tyggedyr fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder både D-vitamin og calcium, der har et utal af gavnlige virkninger på blandt andet... Læs mere hos Helsegrossisten

3. Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitaminer + Mineraler til børn indeholder blandt andet plantebaseret D3-vitamin og er 100% vegansk Kids Zoo Multivitamin + Mineraler er et kosttilskud der består af vegansk vingummi formet som sjove, vilde dyr, tilsat 13 forskellige vitamine... Læs mere hos Helsegrossisten

Velsmagende og nemme at tygge, fri for kunstige tilsætningsstoffer og kunstige sødemidler & bidrager til udviklingen af børns kognitive funktioner.

4. Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Tyggebjørne med Propolis og C-vitaminPropolis + C-vitamin Bjørne fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder Propolis, hyldebær, hyber og C-vitamin, der har et utal af gavnlige virkninger på immunforsvaret og... Læs mere hos Med24

5. VitaYummy Kids Multivitamin børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin børnevitaminer

VitaYummy børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin er multivitaminer til børn iform af lækre, bløde og velsmagende vingummibjørne. Vingummierne er beriget med vitamin A, C, D, E, B6 og B12, samt biotin, zink og jod. Vingummierne indeholder bl.a. C vitamin der bidrager til immun... Læs mere hos Med24

Kosttilskud til børn, vingummi konsistens, for en afbalanceret, sund livsstil, velsmagende, nemme at tygge og sluge, vedligeholder kroppen & veganske.

6. Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn (kapsler) børnevitaminer

Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn (kapsler) børnevitaminer

Biosym børnevitaminer

BioSym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 stk - Børnevitamin80 tyggetabletter. OmniMini tyggetablet med naturlig jordbærsmag multivitamin og mineralpræparat med 22 vigtige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, udviklet specielt til børn fra 4 år og... Læs mere hos Helsegrossisten

Multivitamin med 22 vigtige næringsstoffer, bidrager til et normal immunsystem & vegansk.

Vælg de bedste børnevitaminer til dit barn

Som forældre vil man gerne sit barn det bedste. Det betyder også, at mange forældre er bekymrede for, om deres barn for nok vitaminer. Denne bekymring opstår specielt, hvis barnet er kræsen eller småtspisende, hvilke mange børn er.

Ifølge eksperterne får både voksne og børn vitaminer nok, hvis de spiser en varieret kost hver dag.

Det er dog de færreste, som spiser en diæt, der fuldstændig imødekommer behovet for vitaminer og mineraler.

Derfor er vitaminpiller til børn og voksne også utrolig populære.

Der er uden tvivl tider på året, hvor risikoen for vitaminmangel er større. Det gælder specielt om vinteren, hvor vi opholder os meget indendørs og derfor ikke får det sollys, vi har brug for. Det kan give mangel på C-vitamin.

Samtidig er vinteren også den sæson, hvor vores immunsystem kommer mest på prøve. De kolde temperaturer og det fugtige klima kan give forkølelser og det er også på den årstid, at influenza symptomerne ofte rammer.

Derfor kan vi også med fordel give vores børn vitaminer for at booste deres immunforsvar og sikre, at de er fuldstændig dækket ind med alt, hvad de har brug for.

Det er dog en god idé at gøre vitaminpillen til et dagligt ritual for barnet hele året rundt. På den måde er du helt sikker på, at dit barn får alle de mineraler og vitaminer, som det har brug for.

Hvor mange vitaminer kan børn tåle

Der er stor forskel på vitaminpiller til voksne og til børn og det er derfor vigtigt, at du aldrig giver dit barn voksen vitaminpiller, med mindre lægen har foreskrevet det.

En barnekrop er meget mindre end en voksen krop og et barn har derfor brug for et mindre dagligt indtag af vitaminer end en voksen.

Men der er også forskel på hvilke vitaminer og i hvilke doser børn har brug for.

Vælg derfor altid en vitaminpille laves særligt med henblik på børn. Og vælg en børnevitaminpille som dækker barnets aldersgruppe.

Overskrid aldrig den anbefalede mængde af børnevitaminer

Den rette mængde vitaminer styrker en række vigtige funktioner. Blandt andet hjerte og hjernefunktioner. Men også knogler, muskler og hud. Selv synet håret og neglene.

Men det er vigtigt ikke at overdosere vitaminer. Det gælder både vitaminer til børn og vitaminer til voksne.

Overdosering af vitaminer kan være skadeligt og fremkalde symptomer på forgiftning.

Børnevitaminer bør derfor heller aldrig stå fremme, hvor barnet selv kan komme til dem. Men skal håndteres af en voksen.

Du bør også være opmærksom, hvis du giver dit barn multivitamin. Multivitaminpiller til børn indeholder nemlig alt, det barnet har brug for.

Du skal derfor være påpasselig med at give barnet yderligere tilskud. Det kunne for eksempel være fiskeolie, som godt nok er rig på de vigtige omega 3 fedtsyrer, men i kombination med en multivitaminpille vil den daglige dosis være for stor.

Du kan dog godt give dit barn ekstra kalk i form af kalktabletter til børn, hvis barnet ikke spiser eller kan tåle mejeriprodukter.

Er du det mindste i tvivl, bør du altid tale med din læge.

Vælg en børnevitamin der passer til barnets aldersgruppe

Der er lagt meget forskning og omtanke i at sammensætte børnevitaminer, som fuldstændig dækker barnets behov uden, at indeholde for høje værdier i forhold til den anbefalede daglige dosis.

Det er derfor også vigtigt, at du vælger en børnevitamin, der passer til dit barns aldersgruppe.

Du kan altid læse på emballagen, hvilken aldersgruppe en børnevitamin er henvendt til.

Når du vælger en børnevitamin, der passer til dit barns alder, så kan du føle dig sikker på, at vitaminpillen indeholder lige præcis den rette mængde vitaminer og mineraler, som dit barn har brug for til sit immunforsvar og sin udvikling.

Hvornår må mit barn starte med at få vitaminpiller?

Du må først starte med at give dit barn børnevitaminer, når barnet er 3 år gammelt. Du skal dog starte med at give D-vitamin langt tidligere.

Det anbefales, at du dagligt giver dit barn D-vitamin fra barnet er nyfødt og frem til ca. 2 års alderen. D-vitaminer er vigtigt for, at barnet kan udvikle stærke knogler. D-vitaminen går nemlig ind og sørger for, at barnets krop kan optage og udnytte calcium.

Børn under 2 år kan ikke spise hverken tyggetabletter eller gelebjørne. Derfor laves D-vitamin til små børn som dråber, du kan give med en pipette.

Når barnet er 3 år, så kan du starte de gode vaner med en vitaminpille hver morgen, så du er sikker på, at dit barn altid har alle de vitaminer og mineraler i kroppen, som det har brug for til en sund udvikling.

Vitaminer er også utrolig vigtige for børn i skolealderen. Vores hjerner og evner til indlæring er nemlig også afhængig af, at kroppen har det, den har brug for.

Sørger du for, at dit barn får en sund og varieret kost og nok søvn. Og topper du det op med en vitaminpille, der svarer til barnets alder. Så har du været med til at lægge en god bund for læring og trivsel.

Styrk immunforsvaret på de små

Mange oplever, at deres børns immunforsvar bliver udfordret, når de starter i børnehave og skole.

Det er der ikke noget at sige til, fordi barnet pludselig bliver udsat for en helt masse bakterier, som det ikke er vant til. Samtidig er børn ofte mange tæt sammen, hvilket gør dem til lette ofre for virus og lignende.

Du kan ikke undgå, at dit barn bliver forkølet eller får en virus. Det er en del af livet. Men du kan sørge for, at dit barns immunforsvar er boostet til at klare angreb mod kroppen bedst muligt.

Det kan du gøre med en daglig vitaminpille.

Det er farligt at overskride den anbefalede dosis vitaminpiller. Sørg derfor for at stille børnevitaminer i et skab hvor børn ikke kan nå dem.

Tyggetabletter, gelebjørn eller flydende vitamin?

Producenter har gjort deres for at gøre det lettere for forældre, at få børn til at spise deres vitaminpiller.

Det har de gjort ved at give vitaminpillerne en smag, som vækker glæde hos de fleste børn.

Børnevitaminer smager ofte af jordbær eller hindbær. Børnevitaminer findes overordnet i 3 forskellige versioner:

  • Tyggetabletter
  • Gelebjørne
  • Flydende vitamin

Vi ser nu kort på fordele og ulemper ved de enkelte varianter

Tyggetabletter

Tyggetabletter som børnevitaminer har været på markedet i mange år. De er rigtig gode til børn, der ikke kan sluge piller.

Tyggetabletter kan som navnet angiver tygges uden, at de smager grimt. De har ofte en smag af jordbær eller hindbær, som de fleste børn kan lide.

Der er mange varianter på markedet, så det er op til dig om du foretrækker børnevitaminer uden kunstige sødemidler og konserveringsmidler eller ej.

Gelebjørne eller vingummi børnevitaminer

Producenterne af børnevitaminer har virkelig haft fokus på at gøre børnevitaminer til noget, alle børn er vilde med.

Det betyder bedre smagsvarianter, der smager sødt og ikke bittert. Samtidig er der børn, der bakker ud bare ved synet af en pille. De er ligeglade med, om pillen kan tygges eller ej.

Til børn som disse kan gelebjørne børnevitaminer været den perfekte løsning. Denne slags børnevitaminer ligner til forveksling en vingummi. Konsistensen er også den samme.

Det får næsten alle børn til at elske dem. De fås i forskellige farver og smagsvarianter og også formet som forskellige vilde dyr fra ZOOlogisk have.

Flydende vitaminer

Det er ikke så almindeligt. Men du kan faktisk også få flydende vitaminer til børn.

Det er du som forældre allerede vant til fra D-vitaminer, som du har givet barnet de første par år. Det blev givet i en pipette.

Flydende vitaminer til større børn kræver ofte en større dosis som 1 spiseskefuld eller to.

Flydende vitaminer kan være multivitamin, men som oftest drejer det sig om fiskeolie eller levertran.

Det kan lyde som en slem smagsoplevelse, men faktisk er både fiskeolie og levertran i dag næsten smagsneutralt, hvis det er en god kvalitet. Ydermere er der ofte tilsat smag af citrus eller lignende.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 børnevitaminer, har Kristina valgt Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne , som de bedste børnevitaminer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære børnevitaminer, herunder bl.a. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr, Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne, Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne & VitaYummy Kids Multivitamin... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål til børnevitaminer

Kan børn få for mange vitaminer?

Børn kan godt få for mange vitaminer. En enkelt vitaminpille om dagen er ikke farlig, men spiser barnet flere piller på én gang kan barnet blive forgiftet. Det er særligt jernindholdet i vitaminpillerne, der i større doser kan være giftig.

Hvornår skal børn starte på vitaminpiller?

Sundhedsstyrelsen vurderer, at almindelige kost dækker barnets behov for vitaminer og mineraler. Der findes derfor ikke en generel anbefaling om tilskud af vitaminer og mineraler til børn. Hvis du giver dit barn en multivitamintablet el.lign., så vælg en med indhold på omkring 100 % af ADT (Anbefalet Daglig Tilførsel).

Er det nødvendigt for børn at spise vitaminpiller?

Sundhedsstyrelsen vurderer, at børn får dækkes deres ADT (Anbefalet Daglig Tilførsel) gennem almindelig kost.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Solaray Barne-Multi (tyggetabletter).

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den bedst mor for sine to børn og har derfor en naturlig interesse for gode produkter til børn.

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5