Bedste børnevitaminer: Se de 7 udvalgte vitaminer til børn i 2021

Bedste børnevitaminer: Se de 7 udvalgte vitaminer til børn i 2021

De bedste børnevitaminer er dem der indeholder alle de vitaminer og mineraler børn skal have. Herudover skal det selvfølgelig også være en børnevitamin, som dit barn vil spise. Det er specielt fra barnet er 4-12 år, at behovet for vitaminer og mineraler er stort. Børnevitaminer skal ses som et godt supplement til en ellers varieret kost. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Frisør
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 27 juli 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 9. juli 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 14. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk børnevitaminer

Konklusion: Her er de bedste børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk børnevitaminer er udvalgt af Camilla, som de bedste børnevitaminer i juli 2021.

Bedste

Hvilke børnevitaminer er bedst i test?

3. Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin og mineraler 60 stk. pektin bjørne - BørnevitaminGiv dine børn de bedste forudsætninger i hverdagen med bjørne-multivitaminer fra Kids Zoo. Multivitaminerne fra Kids Zoo indeholder bl.a. C-vitamin, der bidrager til et normalt immunfo... Læs mere hos Signatura

4. Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Tyggebjørne med Propolis og C-vitaminPropolis + C-vitamin Bjørne fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder Propolis, hyldebær, hyber og C-vitamin, der har et utal af gavnlige virkninger på immunforsvaret og... Læs mere hos Billigvoks

5. VitaYummy Kids Multivitamin 60 stk børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin 60 stk børnevitaminer

VitaYummy børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin er multivitaminer til børn iform af lækre, bløde og velsmagende vingummibjørne. Vingummierne er beriget med vitamin A, C, D, E, B6 og B12, samt biotin, zink og jod. Vingummierne indeholder bl.a. C vitamin der bidrager til immun... Læs mere hos Apopro

6. Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 kapsler børnevitaminer

Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 kapsler børnevitaminer

Biosym børnevitaminer

BioSym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 stk - Børnevitamin80 tyggetabletter. OmniMini tyggetablet med naturlig jordbærsmag multivitamin og mineralpræparat med 22 vigtige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, udviklet specielt til børn fra 4 år og... Læs mere hos Signatura

7. Solaray Barne-Multi 100 tyggetabletter børnevitaminer

Solaray Barne-Multi 100 tyggetabletter børnevitaminer

Solaray børnevitaminer

multivitaminer til børnSolaray Barne-Multi er et multivitamin til børn. Vitaminerne kommer som tyggetabletterder har en naturlig smag af kirsebærså de let glider ned hos børnene. Barne-Multi har bl.a. et højt indhold af D-vitaminerder bidrager til normal... Læs mere hos Billigvoks

Vælg de bedste børnevitaminer til dit barn

Som forældre vil man gerne sit barn det bedste. Det betyder også, at mange forældre er bekymrede for, om deres barn for nok vitaminer. Denne bekymring opstår specielt, hvis barnet er kræsen eller småtspisende, hvilke mange børn er.

Ifølge eksperterne får både voksne og børn vitaminer nok, hvis de spiser en varieret kost hver dag.

Det er dog de færreste, som spiser en diæt, der fuldstændig imødekommer behovet for vitaminer og mineraler.

Derfor er vitaminpiller til børn og voksne også utrolig populære.

Der er uden tvivl tider på året, hvor risikoen for vitaminmangel er større. Det gælder specielt om vinteren, hvor vi opholder os meget indendørs og derfor ikke får det sollys, vi har brug for. Det kan give mangel på C-vitamin.

Samtidig er vinteren også den sæson, hvor vores immunsystem kommer mest på prøve. De kolde temperaturer og det fugtige klima kan give forkølelser og det er også på den årstid, at influenza symptomerne ofte rammer.

Derfor kan vi også med fordel give vores børn vitaminer for at booste deres immunforsvar og sikre, at de er fuldstændig dækket ind med alt, hvad de har brug for.

Det er dog en god idé at gøre vitaminpillen til et dagligt ritual for barnet hele året rundt. På den måde er du helt sikker på, at dit barn får alle de mineraler og vitaminer, som det har brug for.

Hvor mange vitaminer kan børn tåle

Der er stor forskel på vitaminpiller til voksne og til børn og det er derfor vigtigt, at du aldrig giver dit barn voksen vitaminpiller, med mindre lægen har foreskrevet det.

En barnekrop er meget mindre end en voksen krop og et barn har derfor brug for et mindre dagligt indtag af vitaminer end en voksen.

Men der er også forskel på hvilke vitaminer og i hvilke doser børn har brug for.

Vælg derfor altid en vitaminpille laves særligt med henblik på børn. Og vælg en børnevitaminpille som dækker barnets aldersgruppe.

Overskrid aldrig den anbefalede mængde af børnevitaminer

Den rette mængde vitaminer styrker en række vigtige funktioner. Blandt andet hjerte og hjernefunktioner. Men også knogler, muskler og hud. Selv synet håret og neglene.

Men det er vigtigt ikke at overdosere vitaminer. Det gælder både vitaminer til børn og vitaminer til voksne.

Overdosering af vitaminer kan være skadeligt og fremkalde symptomer på forgiftning.

Børnevitaminer bør derfor heller aldrig stå fremme, hvor barnet selv kan komme til dem. Men skal håndteres af en voksen.

Du bør også være opmærksom, hvis du giver dit barn multivitamin. Multivitaminpiller til børn indeholder nemlig alt, det barnet har brug for.

Du skal derfor være påpasselig med at give barnet yderligere tilskud. Det kunne for eksempel være fiskeolie, som godt nok er rig på de vigtige omega 3 fedtsyrer, men i kombination med en multivitaminpille vil den daglige dosis være for stor.

Du kan dog godt give dit barn ekstra kalk i form af kalktabletter til børn, hvis barnet ikke spiser eller kan tåle mejeriprodukter.

Er du det mindste i tvivl, bør du altid tale med din læge.

Vælg en børnevitamin der passer til barnets aldersgruppe

Der er lagt meget forskning og omtanke i at sammensætte børnevitaminer, som fuldstændig dækker barnets behov uden, at indeholde for høje værdier i forhold til den anbefalede daglige dosis.

Det er derfor også vigtigt, at du vælger en børnevitamin, der passer til dit barns aldersgruppe.

Du kan altid læse på emballagen, hvilken aldersgruppe en børnevitamin er henvendt til.

Når du vælger en børnevitamin, der passer til dit barns alder, så kan du føle dig sikker på, at vitaminpillen indeholder lige præcis den rette mængde vitaminer og mineraler, som dit barn har brug for til sit immunforsvar og sin udvikling.

Hvornår må mit barn starte med at få vitaminpiller?

Du må først starte med at give dit barn børnevitaminer, når barnet er 3 år gammelt. Du skal dog starte med at give D-vitamin langt tidligere.

Det anbefales, at du dagligt giver dit barn D-vitamin fra barnet er nyfødt og frem til ca. 2 års alderen. D-vitaminer er vigtigt for, at barnet kan udvikle stærke knogler. D-vitaminen går nemlig ind og sørger for, at barnets krop kan optage og udnytte calcium.

Børn under 2 år kan ikke spise hverken tyggetabletter eller gelebjørne. Derfor laves D-vitamin til små børn som dråber, du kan give med en pipette.

Når barnet er 3 år, så kan du starte de gode vaner med en vitaminpille hver morgen, så du er sikker på, at dit barn altid har alle de vitaminer og mineraler i kroppen, som det har brug for til en sund udvikling.

Vitaminer er også utrolig vigtige for børn i skolealderen. Vores hjerner og evner til indlæring er nemlig også afhængig af, at kroppen har det, den har brug for.

Sørger du for, at dit barn får en sund og varieret kost og nok søvn. Og topper du det op med en vitaminpille, der svarer til barnets alder. Så har du været med til at lægge en god bund for læring og trivsel.

Styrk immunforsvaret på de små

Mange oplever, at deres børns immunforsvar bliver udfordret, når de starter i børnehave og skole.

Det er der ikke noget at sige til, fordi barnet pludselig bliver udsat for en helt masse bakterier, som det ikke er vant til. Samtidig er børn ofte mange tæt sammen, hvilket gør dem til lette ofre for virus og lignende.

Du kan ikke undgå, at dit barn bliver forkølet eller får en virus. Det er en del af livet. Men du kan sørge for, at dit barns immunforsvar er boostet til at klare angreb mod kroppen bedst muligt.

Det kan du gøre med en daglig vitaminpille.

Det er farligt at overskride den anbefalede dosis vitaminpiller. Sørg derfor for at stille børnevitaminer i et skab hvor børn ikke kan nå dem.

Tyggetabletter, gelebjørn eller flydende vitamin?

Producenter har gjort deres for at gøre det lettere for forældre, at få børn til at spise deres vitaminpiller.

Det har de gjort ved at give vitaminpillerne en smag, som vækker glæde hos de fleste børn.

Børnevitaminer smager ofte af jordbær eller hindbær. Børnevitaminer findes overordnet i 3 forskellige versioner:

  • Tyggetabletter
  • Gelebjørne
  • Flydende vitamin

Vi ser nu kort på fordele og ulemper ved de enkelte varianter

Tyggetabletter

Tyggetabletter som børnevitaminer har været på markedet i mange år. De er rigtig gode til børn, der ikke kan sluge piller.

Tyggetabletter kan som navnet angiver tygges uden, at de smager grimt. De har ofte en smag af jordbær eller hindbær, som de fleste børn kan lide.

Der er mange varianter på markedet, så det er op til dig om du foretrækker børnevitaminer uden kunstige sødemidler og konserveringsmidler eller ej.

Gelebjørne eller vingummi børnevitaminer

Producenterne af børnevitaminer har virkelig haft fokus på at gøre børnevitaminer til noget, alle børn er vilde med.

Det betyder bedre smagsvarianter, der smager sødt og ikke bittert. Samtidig er der børn, der bakker ud bare ved synet af en pille. De er ligeglade med, om pillen kan tygges eller ej.

Til børn som disse kan gelebjørne børnevitaminer været den perfekte løsning. Denne slags børnevitaminer ligner til forveksling en vingummi. Konsistensen er også den samme.

Det får næsten alle børn til at elske dem. De fås i forskellige farver og smagsvarianter og også formet som forskellige vilde dyr fra ZOOlogisk have.

Flydende vitaminer

Det er ikke så almindeligt. Men du kan faktisk også få flydende vitaminer til børn.

Det er du som forældre allerede vant til fra D-vitaminer, som du har givet barnet de første par år. Det blev givet i en pipette.

Flydende vitaminer til større børn kræver ofte en større dosis som 1 spiseskefuld eller to.

Flydende vitaminer kan være multivitamin, men som oftest drejer det sig om fiskeolie eller levertran.

Det kan lyde som en slem smagsoplevelse, men faktisk er både fiskeolie og levertran i dag næsten smagsneutralt, hvis det er en god kvalitet. Ydermere er der ofte tilsat smag af citrus eller lignende.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 børnevitaminer, har Camilla valgt Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk , som de bedste børnevitaminer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære børnevitaminer, herunder bl.a. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk, Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne 60 stk, Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne 60 stk & VitaYummy Kids Multivitamin 60 stk... klik her for at se de resterende!

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla har en baggrund som frisør og har derfor et stort praktisk kendskab til hårprodukter, klippeteknikker mv. Desuden har Camilla været med siden starten på søstersiden Hair-blog.dk, der så dagens lys tilbage for mange, mange år siden.

Bedøm denne artikel
33 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5