Bedste bodywash: Se de 12 udvalgte sæber til kroppen i 2021

Bedste bodywash: Se de 12 udvalgte sæber til kroppen i 2021

Den bedste bodywash er den der effektivt renser huden og plejer den, så den efterlades velplejet og genopfrisket. Hvad end du er på udkig efter en exfolierende body wash, en naturlig bodywash eller måske en shower gel, har jeg inkluderet det perfekt match til dig lige her i guiden. Med den bedste body wash er du sikret en sund og smuk hud. Bliv klogere på valg af den rigtige kropssæbe til din hud og se hvilke vi anbefaler til kropsvask lige her i artiklen.

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 2. november 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 20. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Australian Bodycare bodywash

Konklusion: Her er den bedste bodywash

Australian Bodycare bodywash er udvalgt af Camilla Østergaard, som den bedste bodywash i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af bodywash

Med den bedste bodywash kan du nænsomt rengøre din hud for sved og snavs uden at udtørre huden. En god bodywash vil faktisk hjælpe dig med at opretholde den perfekte fugtbalance i din hud, så huden er på forkant, når du bagefter bruger en bodylotion.

Din body wash er en fast del af din bade rutine og det er derfor vigtigt, at du vælger en bodywash, der passer til din hudtype og som tager forbehold for evt. sensitiv hud eller ønske om veganske produkter mm.

Udvalget af bodywash er enormt og kan være svært at navigere i. Jeg har derfor her samlet et udvalg af de absolut bedste bodywash på markedet. Det er alle produkter, der er sprængfyldte med nærende og fugtgivende ingredienser som din hud vil elske. Efter gennemgangen får du en masse nyttig bonus viden om bodywash.

3 gode råd til dig der er på jagt efter en ny bodywash

 1. Vælg en bodywash der passer til din hudtype - Det er vigtigt, at du tager hensyn til din hudtype, når du vælger bodywash. Har du sensitiv hud, bør du undgå parfume og for meget kemi, har du tør hud så vælg en body wash der giver ekstra meget fugt til huden osv.
 2. Vælg en duft der henrykker dine næsebor - De fleste bodywash er parfumeret. Du kan vælge en bodywash med en mere kraftig duft og fravælge parfume eller eau de toilette eller du kan vælge en mere diskret duftende bodywash, der ligger som en blid undertone til dine parfume.
 3. Vælg en bodywash der giver ekstra pleje til huden - Din bodywash er en oplagt mulighed for at give din hud noget af den fugt og næring, som den har brug for. Din bodywash kan ikke gøre det ud for en bodylotion, men den er et godt supplement, hvis du vælger den rigtige.

Hvilken bodywash er bedst i test?

2. Ecooking Shower Gel bodywash

Ecooking Shower Gel bodywash

Ecooking bodywash

Ecooking Shower Gel er en mild og rensende sæbe til kroppen. Den har en skøn duft af orange, lavendel og rose, som efterlader huden ren og med en frisk duft. Shower gel har et højt indhold af økologisk glycerin, der har blødgørende og glansgivende egenska... Læs mere hos Signatura

Velduftende kropssæbe, renser blidt huden, tilfører fugt og næring, kan bruges som shampoo, fri for parabener & 100% vegansk.

3. American Crew 3-In-1 Shampoo shampoo

American Crew 3-In-1 Shampoo shampoo

American Crew shampoo

American Crew 3-In-1 Shampoo er den perfekte shampoo til den moderne mands travle livsstil.3-In-1 Shampoo fungerer som shampoo, conditioner og body wash samtidig, så forvirring slet ikke er en mulighed og man samtidig opnår de forventede flotte resultater... Læs mere hos Brandshop

Shampoo & balsam & body wash, 3 produkter i én flaske, renser, plejer og blødgør håret, vasker skånsomt kroppen, fri for kunstig parfume & stimulerer hovedbunden.

4. Intima Intimate Soap intimsæbe

Intima Intimate Soap intimsæbe

Intima intimsæbe

Intima Intimate Soap er en effektiv sæbe, der er særligt udviklet til den intime zone, da huden i det område er mere sart end på resten af kroppen. Derfor er denne sæbe allergi-certificeret, uden parfume, samt beriget med mælkesyre, så du kan bibeholde om... Læs mere hos Nicehair

8. Meraki Body Wash Northern Dawn bodywash

Meraki Body Wash Northern Dawn bodywash

Meraki bodywash

Naturlig kropssæbeNorthern Dawn Body Wash fra Meraki er en naturlig bodywash, der skånsomt renser huden fri for urenheder og efterlader huden ren og velduftende. Kropssæben tilfører intens fugt til huden og har en plejende og glansgivende virkning. Northe... Læs mere hos Magasin

Glansgivende kropssæbe, 99.4% naturlige ingredienser, renser skånsomt huden, tilfører intens fugt og pleje, fri for parabener, til alle hudtyper & Økologisk certificeret.

9. OrganiCup OrganiWash intimsæbe

OrganiCup OrganiWash intimsæbe

OrganiCup intimsæbe

OrganiCup OrganiWash er en intimvask til både dig og din OrganiCup. Det anbefales ikke at vaske sin OrganiCup med almindelig håndsæbe, da dette kan give ubehag, irritation eller endda infektioner. Derfor anbefaler vi, at man bruger denne milde, PH-neutral... Læs mere hos Nicehair

Naturlig 2-i-1 intimsæbe, vask af intime områder, rengør organicup, giver hygiejne i top, fri for parabener, naturlige ingredienser, vegansk formel & allergitestet.

10. Karmameju BLAST Body Wash 03 bodywash

Karmameju BLAST Body Wash 03 bodywash

Karmameju bodywash

Karmameju BLAST Body Wash 03 er et skønt renseprodukt som giver masser af energi til krop ogsjæl.Den er medplejende ekstrakter og reneæteriske olier, som bringer en træt og stresset hud tilbage i balance. Denne lækre bodywash virkerbåde revitaliserende og... Læs mere hos Nicehair

12. L:A Bruket 069 Hand & Body Wash Lemongrass krop-og håndsæbe

L:A Bruket 069 Hand & Body Wash Lemongrass krop-og håndsæbe

L:A Bruket krop-og håndsæbe

L:A Bruket 069 Hand og Body Wash Lemongrass er et lækkert og aromatisk to i én produkt, der både kan bruges som en håndsæbe eller som en body wash. Den har en fortryllende og forfriskende duft af citrongræs, der udover at virke forfriskende også virker re... Læs mere hos Magasin

Hvad er bodywash?

Bodywash er betegnelsen for en sæbe, der er specielt udviklet til huden på vores kroppe. Kært barn har mange navne og derfor støder du også på bodywash under mange andre navne som shower gel, bade gel, vaskegel, kropssæbe og bodyshampoo, men der er tale om én og samme ting.

Du bruger din bodywash hver eneste gang, du er i bad og det er derfor vigtigt, at du vælger en bodywash som din hud sætter pris på og som ikke forårsager nogen form for irritation af huden.

En bodywash er udviklet til nænsomt at fjerne snavs og sved fra huden, så porerne ikke bliver blokeret hvilket kan give kropsacne. Udover at skulle fjerne snavs og ildelugtende sved, så skal den også hjælpe din hud med at holde sig sund og spændstig.

Der findes mange forskellige hudtyper med hver deres udfordring og derfor er det også vigtigt, at du giver din bodywash lidt omtanke og vælger en der passer til din hud.

Forkæl kroppen med en lækker bodywash

For mange er et bad en del af den daglige rutine. Det er der, hvor vi starter dagen og vasker søvnen ud af øjnene eller afslutter dagen med at vaske dagens skidt og sved af os.

Til et godt bad hører en god bodywash som er tilpasset din hud og giver den den pleje og kærlighed, som den har brug for.

Jeg har allerede præsenteret dig for et udvalg af de absolut bedste bodywash på markedet lige nu og i det følgende kan du blive meget klogere på, hvordan du vælger den bedste bodywash til DIN krop.

Hvorfor du ikke bør bruge shampoo på kroppen

Mange begår stadig den store fejl, at de bruger deres shampoo som bodywash. En shampoo er et fantastisk produkt til at vaske hår, men den er ikke udviklet som en bodywash og er derfor ikke altid egnet som en sådan.

Først og fremmest så er pH-værdien i hovedbunden en anelse lavere end huden på resten af kroppen, dvs at en shampoo der er afstemt hovedbundens pH-værdi, ikke er optimal for huden på kroppen.

Derudover er shampoo udviklet med henblik på specielle problematikker som for eksempel tørt og skadet hår. Shampoo til tørt og skadet hår indeholder ofte olier, som er fantastiske for håret, men som kan forårsage blokere porer på kroppen og dermed acne.

En shampoo til fedtet hår giver derimod slet ikke den fugt og næring til huden på din krop, som den har brug for.

Brug derfor shampoo til det det er godt til - nemlig dit hår og køb en bodywash der styrker huden på kroppen.

Dérfor er det vigtigt, at du vasker kroppen, når du er i bad

Fejlagtigt fokuserer mange mennesker på primært at vaske deres hår og ansigt. Kroppen bliver overfladisk vasket med rester af shampoo eller ansigtsvask. Men det er vigtigt, at du husker at sæbe din krop ind.

Vandet der flyder ned over kroppen fjerner selvfølgelig en del skidt, sved og bakterier men langt fra nok. Brug en bodywash og sørg for at sæbe hele kroppen ind fra top til tå - bortset fra intimzonen, hvor du bør bruge en intimsæbe.

Når du sæber kroppen ind så:

 • Fjerner du overproduktion af olie i huden
 • Du renser tilstoppede porer
 • Du fjerner snavs
 • Du fjerner sved
 • Du fjerner bakterier

En god indsæbning med bodywash kan derfor sikrer dig en god hygiejne og at du dufter ren og nyvasket.

Sådan finder du den bedste bodywash

Det kan godt betale sig at vælge bodywash med omhu. Specielt hvis du har sart og sensibel hud eller hvis du går meget op i din hudpleje og gerne vil holde din hud ung og spændstig. Det starter nemlig allerede ved din bodywash.

Jeg gennemgår nu nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, når du køber bodywash. Tager du stilling til dem, så har du minimeret risikoen for fejlkøb og får i stedet en bodywash som er et plus i din hudplejerutine.

Tilpas din bodywash til din hudtype dermatologisk testet sart hud

Det er super vigtigt, at du tilpasser dine hudplejeprodukter til din hudtype. Det gælder også, når vi taler om body wash eller kropssæbe som det hedder på dansk.

Når vi taler om hudplejeprodukter så henvender de sig til henholdsvis:

 • Normal hud
 • Tør hud
 • Sensibel hud
 • Acne hud

Bodywash til normal hud

Hvis du har normal hud, så henvises der ikke til den mest almindelig forekommende hudtype, for det er den faktisk ikke, men der henvises til at huden af normale niveauer af fugt og fedt i huden. Man kan også sige, at der er tale om en hud, der er i balance.

Har du normal hud, så skal du prise dig lykkelig, men du skal stadig sørge for at pleje den med en god bodywash til normal hud efterfulgt af en bodylotion til normal hud.

Bodywash til tør hud

Rigtig mange døjer med tør hud. Specielt i vinterhalvåret hvor temperaturene er lave og hvor vi er pakket ind i tøj fra top til tå. Det sætter større krav til din bodywash som på ingen måde må bidrage til at tørre din hud yderligere ud.

Vælger du en bodywash til tør hud, så vil den indeholde ekstra rige mængder af fugt og fedt. Ofte i form af lækre kropsolier som en del af kropssæben.

Det betyder, at du tilføjer fugt og pleje til huden allerede, mens du vasker den. Det gør den også ekstra modtagelig for videre pleje fra den efterfølgende bodylotion til tør hud.

Bodywash til sensibel eller sart hud

Hvis du har sart eller sensibel hud, så er det vigtigt, at du vælger en bodywash som er lavet på så rene ingredienser som muligt. På den måde minimere du risikoen for at din hud reagerere på en af ingredienserne.

Samtidig bør du også vælge bodywash, der er uden parfume og andet kemi som kan virke irriterende på huden. Hvis du har sart og sensibel hud, så er det ekstra vigtigt, at du sørger for at smøre dig ind i en kropslotion der har beroligende egenskaber efter dit bad.

Bodywash til acne hud eller fedtet hud

Det er ikke kun i ansigtet, at huden kan være fedtet. Den kan den også på kroppen. Specielt på ryggen. Det kan give udbrud af acne, hvilket både kan gøre ondt og så er det heller ikke kønt at se på.

Døjer du med acne på kroppen, så skal du vælge en bodywash, der tager specielt hensyn og som har ekstra fokus på at rense porerne op og som samtidig ikke tilføjer mere fedt til huden som kan fremprovokere acne. En acnehud skal stadig have fugt, fugten skal bare vælges med omhu. Det har en bodywash til acne hud styr på.

Type af bodywash

Der er forskel på konsistensen af de forskellige bodywash. For nogen betyder det intet, for andre gør det en kæmpe forskel om bodywashen er silkeblød og luftig, når den påføres kroppen eller at den er dejlig cremet og skummende.

Bodywash gel - Bodywash gel bliver også ofte kaldt for showegel. Det er den mest almindelige form for bodywash og har været det i mange år.

Bodywash creme - Bodywash cream er bodywash og creme i ét produkt. Det henvender sig specielt til dig, der har tør hud eller dig som gerne vil springe bodylotion over efter badet.

En bodywash creme lækker en fugtende belægning på huden selv efter, at du har tørret dig. Men med mindre din hud er helt normal, så vil jeg dog anbefale dig også at bruge en god bodylotion, så du er sikker på, at huden er ordentlig gennemfugtet.

Bodywash olie - Bodywash oil er et af de nyere produkter indenfor bodywash. Bodywash oil er perfekt til dig, der har tør hud eller som supplement i vinterhalvåret, hvor huden er ekstra udsat.

En bodywash oil er en rensende olie som du skummer op i hænderne og smører på kroppen hvorefter du skyller det af som en almindelig bodywash.

Bodywash mousse - Bodywash mousse er en lækker og luftig sæbe som er nem at skumme op. Den giver også et lækkert blødt skum. Hvis du elsker en dejlig skummende sæbe, der kan indhylle dig i bløde bobler, så er en bodywash mousse værd at overveje.

Eksfolierende bodywash - Det er vigtigt, at rense huden for døde hudceller, hvis du gerne vil beholde en sund glød i huden. Det kan du gøre i badet med en bodyscrub, men du kan også vælge at slå to fluer med et smæk og købe en eksfolierende bodywash som nænsomt eksfolierer din hud og fjerner døde hudceller samtidig med at du vasker dig.

Kan du godt lide at spare tid i badet, så er dette lige produktet til dig. Det er også et godt produkt hvis du ønsker en mild eksfoliering du kan foretage ofte.

Skal din bodywash være svagt eller kraftigt duftende - Når du køber bodywash, så kan det godt betale sig, at du tænker over, hvor kraftigt den dufter. Hvilken duft du foretrækker er individuel, men styrken af duften i din bodywash kan have indflydelse på din parfume.

Bruger du ikke parfume, så det oplagt at vælge en kraftigt duftende bodywash som kan indhylle dig i en duft af renhed dagen igennem.

Men har du brugt mange penge på en parfume, hvor duftnoterne er afstemt til hinanden, så er det ærgerligt, hvis din bodywash eller deodorant er overdøvende. Du kan i så fald vælge en bodywash i samme serie som din parfume, hvis det findes eller vælge en bodywash uden parfume.

Økologi, bæredygtighed, vegansk, cruelty free - Markedet for bodywash er heldigvis så stort, at du sagtens kan tillade dig at være kritisk og stille krav til din bodywash. For nogen er det vigtigt, at deres hudplejeprodukter er lavet så bæredygtigt som muligt og med stor tanke for dyrevelfærd.

For andre er det alfa omega at produktet er vegansk og/eller økologisk. Mange vil også have rene hudplejeprodukter som er fri for ingredienser som parabener og parfume.

Intimsæbe frem for bodywash i de intime områder

Du kan bruge en god bodywash dagligt på hele kroppen. Lige på nær i intim-området. pH-værdien i intimområdet adskiller sig nemlig fra resten af kroppen og kræver en speciel intim bodywash med en lavere pH-værdi.

Hvor pH-værdien i en almindelig bodywash er på mellem 4,5 og 5,5 så må pH-værdien i en intim bodywash ikke komme over 4 på pH-skalaen.

Har du prøvet at have ømme slimhinder eller let svien i skridtet så kan det meget let skyldes at du forstyrre den naturlige pH-værdi. Du kan heldigvis let genoprette balancen ved at anvende den rette type sæbe når du vasker dig.

Plej både hud og hår i badet

De rigtige hud- og hårplejeprodukter kan gøre en kæmpe forskel i dit daglige velbefindende. Det kan måske lyde overdramatisk, men en god hårdag hvor din hud samtidig føles blød og gennemfugtet er da langt at foretrække, frem for en dårlig hårdag og sensibel, tør og kløende hud.

Jeg tænker, du har rigtig godt styr på bodywash og hvad du skal tænke på, når du skal vælge den bedste bodywash til lige præcis dig. Men det er værd at lægge lige så meget omtanke i resten af de produkter, som du bruger når du står uden bruseren. Her tænker jeg på din:

Shampoo - Akkurat som din bodywash skal passe til din hudtype, så er det vigtigt, at du vælger en shampoo, der passer til din hårtype og som kan give det den fugt og pleje som det har brug for.

Har du blond hår, så kan du vælge en gang imellem at skifte din almindelig shampoo ud med en silver shampoo, som kan fjerne gulligt skær i lyst hår.

Balsam - Næsten alt hår har brug for, at hver hårvask sluttes af med en god balsam. Igen skal du sørge for at din balsam styrker dit hår. Det gør du, ved at vælge en balsam der passer til din hårtype. For eksempel skal du bruge balsam til tørt hår, hvis dit hår er tørt.

Hårkur - En hårkur er et godt supplement til din almindelige hårpleje, hvis dit hår enten er slidt, farvet, glansløst eller på anden måde mangler ekstra pleje. Du kan med fordel bruge hårkur én gang om ugen i stedet for balsam. På den måde gennemfugter du håret og giver det ekstra glans.

Bodyscrub - Hvis ikke du har valgt en eksfolierende bodywash, så bør du købe dig en bodyscrub, som du kan bruge til at fjerne de døde hudceller på kroppen. Ved at fjerne døde hudceller så booster du cellefornyelsen i huden, så huden bibeholder sin sunde glød.

Du bør bruge en bodyscrub i badet mindst én gang om ugen og huske at slutte af med en god bodylotion eller kropsolie.

Ansigtsscrub - Du kan med fordel udnytte tiden, mens balsam eller hårkur virker med at eksfolierer dit ansigt. Det gør du med en ansigtsscrub. Det er vigtigt, at du ikke bruger din bodyscrub i ansigtet da den er for grovkornet til den sarte ansigtshud. Brug en eksfolierende ansigtsscrub én til to gange om ugen.

Ansigtsmaske - Det er praktisk at lægge ansigtsmaske, inden du skal i bad, så du kan fjerne masken under bruseren. Det er oftest det letteste. En ansigtsmaske giver din hud et ekstra boost og kan anvendes efter behov.

Epilator - Tiden under bruseren bruges ofte på hårfjerning. Hvis du gerne vil have en hårfjerning, som giver længerevarende resultater, så kan du vælge en epilator. Epilatoren kan både anvendes på tør og våd hud. Du kan altså sagtens tage den med under bruseren.

Med en epilator så hives hårene ud med rod. Det giver hårløse ben og armhuler i op til 4 uger.

Ladyshaver - En ladyshaver der også kan anvendes på våd hud, altså i brusebadet er super smart til dig, der gerne vil udnytte tiden bedst muligt. En ladyshaver er en pendant til barbermaskinen, men er udviklet, så den kan give dine ben og armhuler en tæt barbering.

Her er dog tale om en barbering så hårene vokser rimelig hurtigt ud igen. Til gengæld er det lynhurtigt at anvende en ladyshaver.

Skraber til ben - En skraber til ben kender alle. Det er den løsning rigtig mange vælger, fordi du let kan udskifte hele din barberskraber eller blot bladene, når de bliver sløve. Bruger du skraber, så skal du dog anvende en barberskum, barber gel eller en barbersæbe for ikke at irritere huden.

Skraber til ben giver en ultra tæt barbering men hårene vokser hurtigt ud igen.

Hvilken bodywash skal hjem og stå i DIT badeværelse?

Så er vi ved at være ved vejs ende. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at du allerede har forelsket dig i mindst én af de bodywash, som jeg har præsenteret dig for her. Og at den egentlige problematik ligger i, at du skal beslutte dig mellem to, der er lige gode.

Det kan du løse ved at gøre som jeg og have flere bodywash stående på bruser hylden, så du kan vælge duft efter humør.

Hvis du har spørgsmål omkring indholdsstoffer eller lignende i en af de bodywash som jeg har præsenteret dig for her, så følg venligst linket videre til forhandleren, hvor du kan finde den komplette produktinformation. Det er også der, du kan foretage dit køb. Jeg vil ønske dig god fornøjelse med din nye bodywash.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 12 bodywashes, har Camilla Østergaard valgt Australian Bodycare bodywash, som den bedste bodywash i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 11 andre populære bodywashes, herunder bl.a. Ecooking Shower Gel, American Crew 3-In-1 Shampoo, Intima Intimate Soap & Ecooking Herre Hår- & Kropssæbe... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål til bodywash

Må bodywash bruges overalt på kroppen?

Man kan (næsten) bruge bodywash overalt på kroppen. Til intimvask bør man, som kvinde, vælge en intimsæbe med den rette pH værdi. Til håret bør man anvende den rette shampoo beregnet til ens hårtype.

Kan man bruge bodywash på nybarberede ben?

Man kan godt bruge bodywash på nybarberede ben. Man kan med fordel bruge kropsvask før barbering af ben, for dermed af blødgøre huden og give ekstra fugt.

Hvor ofte skal man bruge bodywash til kropsvask?

Man bør bruge sæbe til kropsvask hver gang man er i bad. En god bodywash fjerner svedlugt og plejer huden.

Anbefalingerne er givet af • Bapoons frisør & hårguru
Skriv til Camilla Østergaard

Camilla er Bapoons frisør & hårguru og er ansvarlig for vores anbefalinger indenfor hårpleje mm. Hun har altid et godt hårtip klar, der måske ikke engang inkluderer et hårprodukt. Vi er alle enige om, at Camilla er den éne person, der aldrig har dårlige hårdage - kun gode!

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5