Bedste bodyscrub: Se de 8 udvalgte scrubs til kroppen 2021

Bedste bodyscrub: Se de 8 udvalgte scrubs til kroppen 2021

Den bedste bodyscrub giver en effektiv exfoliering af huden, der fjerner døde hudceller og urenheder - og den renser i dybden og forebygger dermed hudproblemer. Vælg en blødgørende og fugtgivende body scrub der har den ønskede duft. Scrub og eksfolier din hud smuk, blød og jævn. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære scrubs netop nu!

Af Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Priser er opdateret i dag torsdag d. 28 oktober 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 13. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 3. januar 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ecooking Body Scrub 02 bodyscrub

Konklusion: Her er den bedste bodyscrub

Ecooking Body Scrub 02 bodyscrub er udvalgt af Louise, som den bedste bodyscrub i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af bodyscrub

Med den bedste bodyscrub kan du nemt og nænsomt eksfoliere din hud, så du fjerner døde hudceller og booster hudens regenereringsproces. Med en god scrub renser du din hud helt i bund og forbereder den på en lækker fugtgivende bodylotion.

Implementer en bodyscrub i din hudplejerutine én til to gange om ugen og du vil opleve at din hud får en sund glød og at din hud føles blød og jævn. Afslut altid med at smøre dig ind i en fugtighedscreme.

Jeg kigger her nærmere på de bodyscrub, som har begejstret mest de seneste stykke tid. Det er scrubs, der både eksfoliere og fugter huden og samtidig er utrolig lette at arbejde med. Efter gennemgangen af produkter kigger jeg nærmere på alle bodyscrub´ens fordele.

3 ting du bør holde fokus på når du skal køber og bruger bodyscrub

 1. Hvilken type bodyscrub er bedst for din hud? Der findes overordnet 3 typer scrubs, sukker scrub, salt scrub og olie scrub. Sukker bodyscrub er god til sart hud, salt scrub giver en virkelig effektiv scrub og olie bodyscrubs giver masser af fugt til huden samtidig.
 2. Vælg en scrub med masser af nærende ingredienser - Når du fjerner alle de døde hudceller fra kroppen, så gør du din hud ekstra modtagelig overfor plejende stoffer og fugt. Udnyt det og vælg en bodyscrub der tilfører din hud en masser lækker fugt og pleje.
 3. Eksfolier din krop 1 - 2 gange ugentligt hele året rundt - For at give din hud den mest optimale pleje så bør du gøre det til en vane at eksfolierer din hud 1 - 2 gange om ugen både sommer og vinter og efterfølge behandlingen med din yndlings bodylotion.

Hvilken bodyscrub er bedst i test?

1. Ecooking Body Scrub 02 bodyscrub

Ecooking Body Scrub 02 bodyscrub

Effektiv og hurtig exfoliering af døde hudceller

Ecooking Body Scrub 02 er en super lækker bodyscrub, der hurtigt og effektivt fjerner døde hudceller, og får huden til at føles silkeblød. Når du eksfolierer huden har kroppen lettere ved at optage din hudpleje produkter, da den tørre hud ligger sig som e... Læs mere hos BilligParfume

Renser din hud i dybden, fugter og plejer, efterlader huden velplejet & citrus - viol & hvid peber.

2. Karmameju MORE Salt Body Scrub 03 bodyscrub

Karmameju MORE Salt Body Scrub 03 bodyscrub

Dansk bodyscrub med havsalt fra Himalaya og nærende olier

MORE Salt Body Scrub 03er enfantastisk body scrub fra det skønne danske mærkeKarmameju. Den renser i dybden og giver krop og sjæl et skud ny energi. Den er beriget med havsalt fra Himalaya og nærende olier. De nøje udvalgte ingredienser reducerer spænding... Læs mere hos Nicehair

3. Urtekram Aloe Vera Body Scrub bodyscrub

Urtekram Aloe Vera Body Scrub bodyscrub

Bodyscrub med økologisk glycerin samt nærende plante olier (fx broccoli frø, oliven, mandel samt jojoba frø)

Urtekram Aloe Vera Body Scrub er en body scrub indeholdende økologisk glycerin samt nærende plante olier fra bl.a. broccoli frø, oliven, mandel samt jojoba frø, der alt sammen yder kæmpe pleje for huden. Ved hjælp af citron, appelsin og citrongræs, har sc... Læs mere hos Billigvoks

Naturlig bodyscrub, tilfører intens næring, blid, effektiv peeling, efterlader skøn duft, fri for parabener, ecocert certificeret, naturlig formel & plantebaseret emballage.

4. Miqura Body Scrub 2-n-1 bodyscrub

Miqura Body Scrub 2-n-1 bodyscrub

Effektiv bodyscrub (og wash) der fjerner døde hudceller

Miqura Body Scrub 2 in 1 er er et skønt 2-i-1 produkt, der både fungerer som en body scrub og en bodywash. Den har en lækker gelé-agtig konsistens med bionedbrydeligt glimmer, og den giver en blid eksfoliering af huden, som fjerner døde hudceller. Huden b... Læs mere hos Nicehair

6. Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Body Scrub bodyscrub

Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Body Scrub bodyscrub

Bodyscrub til alle hudtyper

Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Body Scrub er en helt fantastisk scrub til kroppen, velegnet til alle hudtyper. En spa oplevelse som virkelig giver følelsen af forkælelse og velvære så snart produktet bliver påført. Denne bodyscrub fjerner døde h... Læs mere hos Nicehair

7. Badeanstalten Nectar Salt Scrub bodyscrub

Badeanstalten Nectar Salt Scrub bodyscrub

Bodyscrub med citrongræs, havsalt og plejende olier

Badeanstalten Nektar Saltskrub er ren luksus på bøtte! Saltscrubben har en frisk og lækker duft af citrongræs, man aldrig bliver træt af. Indholdet af havsalt og plejende olier, fjerner effektivt de døde hudceller fra hudens overflade. Blodcirkulationen s... Læs mere hos Med24

8. RAZspa Mint Scrub bodyscrub

RAZspa Mint Scrub bodyscrub

Effektiv bodyscrub mod appelsinhud til alle hudtyper

Dybderenser og plejer hudenRazSpa Mint Scrub fjerner effektivt døde hudceller, renser huden i dybden og modvirker begyndende appelsinhud. Scrubben er velegnet til alle hudtyper. Anvendelse Massér scrubben ind i fugtig hud og skyl derefter... Læs mere hos Nicehair

Få en fløjlsblød hud med en lækker bodyscrub

Hvis du gerne vil forkæle din hud og holde den strålende klar og lækker blød, så er det vigtigt, at du eksfoliere din hud 1 til 2 gange ugentligt med en god bodyscrub.

Vores hudceller fornyes hele tiden i takt med at hudceller dør. Det er de døde hudceller, som du effektivt fjerner med en bodyscrub.

De døde hudceller er “døde”. Det vil sige, at de ikke er i stand til at optage fugt som en levende hudcelle.

Du er derfor nødt til at fjerne de døde hudceller med en bodyscrub for, at din fugtighedscreme eller bodyoil kan trænge ordentlig ind i huden.

Med alderen foregår cellefornyelsen af vores hudceller langsommere. Huden kan ikke forny sig optimalt, så længe den stadig er dækket af afstødte hudceller.

Det er derfor endnu vigtigere med alderen, at du inkorporere bodyscrub som en del af de hudplejerutine.

Hvad er en bodyscrub?

En bodyscrub er en meget populær behandling, som effektivt exfolierer din hud og efterlader den gennemfugtet og fløjlsblød.

En bodyscrub er lavet af fugtgivende og opstrammende ingredienser, der er blandet med små korn, der nænsomt sliber de døde hudceller af din krop, når du massere scrub´en ind i huden.

De små korn i din bodyscrub kan være lavet af mange ingredienser. Det mest almindelige er:

 • Sukker
 • Salt
 • Knuste kerner (som fx abrikos eller mandel)

De små korn sliber effektivt huden, så de blødgørende og fugtgivende ingredienser rigtig kan trænge ind i huden.

Fordele ved at bruge bodyscrub

 • Fjerner døde hudceller
 • Renser huden i dybden
 • Stimulerer blodcirkulationen
 • Regenerer huden
 • Fjerner grå og trist ud

Bevar din lækre sommerglød. Ved jævnligt at give din hud en god scrub og fjerne døde hudceller, så hjælper du faktisk din hud med at bevare den smukke glød længst muligt. Sørg samtidig for, at din hud er godt gennemfugtet. Vi elsker solens varme stråler, men solen er skadelig for huden, så husk altid en god solfaktor. Du skal nok få en fin farve alligevel.

Hvilken bodyscrub skal du vælge?

Når du skal vælge bodyscrub, så skal du være opmærksom på, hvilken hudtype du har. Der er nemlig forskel på, hvor grove de forskellige korn er.

Har du en meget sart og sensibel hud, så bør du vælge en bodyscrub med helt fine korn.

Det kunne være en sukkerscrubs, der er blandt de mildeste bodyscrubs. Hvorimod en scrub som en saltscrub er en del grovere.

Vi gennemgår nu kort de forskellige typer bodyscrubs, du oftest vil støde på.

Sukker-bodyscrub

En sukkerscrub er som navnet indikere lavet af små fine sukkerkorn. Sukkerscrubben anses for, at være en af de mildeste former for bodyscrubs der er.

Faktisk er sukkerscrubben så nænsom, at det ofte også er hovedingrediensen i ansigtsscrub.

Ansigtshuden er jo særlig fin og kræver en yderst nænsom behandling.

Bruger du din body sukkerscrub i ansigtet, så skal du være påpasselig med ikke at komme til at presse for hårdt, men i stedet bruge let cirkulære bevægelser.

Og du må endelig ikke komme for tæt på den sarte øjenhud.

Sukker indeholder glykolsyre. Glykolsyre er både slibende, men også særdeles fugtgivende.

Derfor vil du opleve, at din hud bliver babyblød, når du har brugt en sukkerscrub.

Salt-bodyscrub

Saltscrub, som en bodyscrub med salt også kaldes, har en masse gode egenskaber.

Salt er rig på mineraler, der er med til at rense dine porer for giftstoffer. Specielt salt fra Det Døde Hav er kendt for sine helende og anti-inflammatoriske egenskaber.

En Saltscrub er dog en del grovere end for eksempel en bodyscrub med sukker. Det er en fordel, hvis du har hård hud på for eksempel fødder eller hænder.

Det er også rigtig godt at give dine albuer og knæ en god tur med en bodyscrub med salt.

Men fordi her er tale om en grovere bodyscrub, så er det vigtigt, at du er forsigtig, når du masserer bodyscrubben ud på din krop.

Olie-bodyscrub

Fordi en vel eksfolieret hud tager ekstra godt imod fugt, så er der også flere brands, der vælger at lave en oliescrub.

Altså en bodyscrub hvor de slibende korn er blandet med en olie. Det kunne være en mandelolie, en arganolie, en jojobaolie, en kokosolie eller en anden olie, der er fugtgivende og nærende for huden.

Bruger du en oliescrub, så vil du opleve at din hud bliver ekstra lækker og blød på grund af den nærende olie.

Smører du dig ind i en god kropsolie efter badet, så vil du mærke en markant forskel på din hud.

Selvforkælelse med lækre hudplejeprodukter giver velvære

Det er vigtigt, at vi i en hektisk hverdag husker at tage os godt af os selv.

Hvis du sætter tid af til at gøre lidt ekstra ud af dig selv, så vil du blive overrasket over, hvor meget det giver på velvære kontoen.

Prøv en gang imellem af gøre dit bad til en lækker spa oplevelse. Det kræver faktisk ikke så meget. Og det kan sagtens lade sig gøre, selvom du ikke har et karbad.

Sørg for at dit badeværelse ikke er iskoldt og skab den rette stemning med levende lys.

Hvis du har et duftlys, vil det være oplagt at bruge det.

Giv dig god tid til først at eksfoliere din krop og ansigt med en lækker bodyscrub, der passer til din hud.

Sæb dig derefter ind i en velduftende bodyshampoo. Du kan eventuel vælge en med æteriske olier, der virker afstressende.

Når du er kommet ud af badet, så sørg for at give dig god tid til at smøre dig ind i en fugtgivende bodylotion eller bodyoil, så du rigtig kan gennemfugte din ny-eksfolierede hud, inden du hopper i behageligt loungewear og nyder, at du er kommet helt ned i gear.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 bodyscrubs, har Louise valgt Ecooking Body Scrub 02 , som den bedste bodyscrub i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære bodyscrubs, herunder bl.a. Karmameju MORE Salt Body Scrub 03, Urtekram Aloe Vera Body Scrub, Miqura Body Scrub 2-n-1 & Australian Bodycare... klik her for at se de resterende!

12 ofte stillede spørgsmål om bodyscrubs

Kan man bruge bodyscrub i ansigtet?

Nej, du bør ikke bruge bodyscrub i ansigtet. Produktet er udelukkende tiltænkt brug på kroppen, og IKKE i ansigtet hvor den kan være for drøj og i stedet ende med at irritere huden. Huden er ligeså tyndere i ansigtet end på resten af kroppen og derfor ekstra følsom.

Hvordan bruger man skrubbecreme?

 1. Start ud med at forberede huden ved at gå i et varmt bad, så porerne i huden åbner sig.
 2. Påfør altid bodyscrub på fugtig hud og massér den herefter ind i huden med cirkulære bevægelser. Start fra toppen og arbejd dig nedover kroppen. Bryst, mave, ryg, baller, arme og ben - i denne rækkefølge.
 3. Vask den resterende scrub af kroppen og din hud er nu lækker blød.

Hvor ofte skal jeg bruge bodyscrub?

Brug bodyscrub 1 til 3 gange om ugen. Eksfoliering er hårdt for huden, hvis det gøres for meget. Du kender din krop bedst og du bør tage hensyn til den og tilpasse din brug af bodyscrub tilsvarende.

Hvor køber man bodyscrub?

Bodyscrubs kan købes online i en netbutik eller i en fysisk butik med hudplejeprodukter. Går du på udkig efter en bodyscrub online er udvalget stort og du vil samtidig nemmere kunne finde den bedste pris på den variant du ønsker at købe.

Hvor kommer bodyscrub fra?

Bodyscrub stammer fra Egypten hvor man brugte eksfolierende bodyscrubs, der var tilsat parfumerede olier, til at holde huden blød og modvirke den tørre varme fra ørkenen.

Hvad er en body scrub?

Body scrub er et hudplejeprodukt med en partikellignende konsistens. Selve produktet har en tyk konsistens, men fordeles nemt på kroppen og kan fjerne gamle hudceller. Bodyscrub får huden til at føles blødere og fremstå sundere.

Hvad bruger man bodyscrub til?

Bodyscrub bruges til eksfoliering af huden og fjerne døde hudceller. Bodyscrub er til dig, der ønsker en blødere og mere forfinet hud der fremstår sundere.

Hvad betyder det at eksfoliere huden?

Eksfoliering af huden fjerner døde hudceller, der forhindrer, at andre hudplejeprodukter træner ordentligt ind i huden.

Findes der flere typer af bodyscrubs?

Ja, der findes flere forskellige typer af body scrubs, men effekten og det ønskede resultat er det samme. F.eks. eksfolierende creme, body scrubs og body polishes. Nogle varianter eksfolierer huden ekstra skånsomt og andre kan være ekstra fugtgivende.

Er der forskel på skrubbecreme og bodyscrub?

Der er ikke forskel på skrubbecreme og bodyscrub. Det er blot to forskellige navne for ét og samme produkt.

Er der der forskel på ansigts- og bodyscrub?

Ja, der er forskel på ansigts- og bodyscrub. Ansigtsscrub er en mildere eksfolierende end dem man køber til eksfoliering af resten af kroppen. Det derfor vigtigt, at du kun anvender bodyscrub på kroppen og køber en separat scrub til ansigtet.

Er bodyscrub godt for huden?

Bodyscrub fjerner døde hudceller og sikrer dermed en nemmere optagelse af dine andre hudplejeprodukter. Din hud bliver blødere og fremstår sundere.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise er Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger når det kommer til hudpleje mm.

Bedøm denne artikel
41 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5