Bedste barbermaskine: Se de 7 udvalgte barbermaskiner til barbering af skægget i 2021

Bedste barbermaskine: Se de 7 udvalgte barbermaskiner til barbering af skægget i 2021

Den bedste barbermaskine giver en tæt barbering uden at hive i skægstubbe og hår. Herudover er en god robust konstruktion med brede barberblade ligeså at foretrække. Skal du have en barbermaskine på batteri eller med ledning? Bliv klogere på valg af den rigtige model til netop dig og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Bapoons skægentusiast
Priser er opdateret i dag søndag d. 17 oktober 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 5. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 30. oktober 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Braun Series 9 Pro 9460cc barbermaskine

Konklusion: Her er den bedste barbermaskine

Braun Series 9 Pro 9460cc barbermaskine er udvalgt af Philip, som den bedste barbermaskine i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af barbermaskine

Den bedste barbermaskine er den barbermaskine, som har et super skarpt skær og et flexibelt og affjedrende skærehoved, hvilket sikrer dig en nænsom og helt tæt barbering uden, at barbermaskinen niver i huden eller river i håret.

Den bedste barbermaskine er ligeledes den, der er hurtigt opladt og som er god til at holde strøm. For nogen er den bedste barbermaskine også en selvrensende barbermaskine med medfølgende rensestation, der både oplader, renser og smører din barbermaskine efter brug.

Er du på jagt efter en ny barbermaskine, så følg med her, hvor jeg nu præsentere dig for de absolut mest anmelderroste barbermaskiner på markedet lige nu. Jeg har valgt barbermaskiner i flere prisklasser, så er der er noget for ethvert budget.

3 god råd til dig der skal købe barbermaskine

 1. Køb en barbermaskine med flexibelt skærehoved - Du bør købe en barbermaskine med affjedring i skærehovedet, hvis du ønsker en rigtig tæt barbering eller hvis du har sensitiv hud og let får rødme i huden efter barbering.
 2. Vælg en barbermaskine med trimmer kamme - Hvis du gerne vil kunne lade skægget stå, men alligevel se præsentabel ud, så vælg en barbermaskine med trimmer kamme, så du let kan trimme skægget eller dine bakkenbarter.
 3. Vælg en barbermaskine med hurtig opladning - Alle kan glemme at sætte barbermaskinen til opladning. Hvis du vælger en barbermaskine med lynopladning, så er dagen reddet alligevel.

Hvilken barbermaskine er bedst i test?

1. Braun Series 9 Pro 9460cc barbermaskine

Braun Series 9 Pro 9460cc barbermaskine

Braun barbermaskine

Verdens mest effektive elektriske barbermaskine (testet vs. førende produkter), videreudviklet til at være endnu bedre. Series 9 Pro er effektiv og nænsom i hvert eneste strøg, uanset om du barberer 1, 3 eller 7-dages skæg. Barbermaskinen til mænd er fors... Læs mere hos Proshop

2. Philips Series 9000 S9711/31 barbermaskine

Philips Series 9000 S9711/31 barbermaskine

Philips barbermaskine

Shaver fra Philips med unikt Contour Detect teknologi, som giver exceptionel tilpasning og tæt barbering. *Godt køb i Råd & Rön i Sverige, November 2017. Se mere på www.radron.se... Læs mere hos Elgiganten

3. Braun Series 9 9390cc barbermaskine

Braun Series 9 9390cc barbermaskine

Braun barbermaskine

Barbermaskine, trådløs, Lift & Cut-trimmer, Direct & Cut-trimmer, Skin Guard, 2x OptiFoil ™, 10D Flex-hoved, Justering af skægdensitet, SyncroSonic ™ -teknologi, Pro Display, Clean & Charge System Pro, Titaniumbelagt trimmer, sølv... Læs mere hos Elgiganten

4. Braun Series 9 Pro 9415s barbermaskine

Braun Series 9 Pro 9415s barbermaskine

Braun barbermaskine

Verdens mest effektive elektriske barbermaskine (testet vs. førende produkter), videreudviklet til at være endnu bedre. Series 9 Pro er effektiv og nænsom i hvert eneste strøg, uanset om du barberer 1, 3 eller 7-dages skæg. Barbermaskinen til mænd er fors... Læs mere hos Proshop

5. Philips Series 5000 S5110/06 barbermaskine

Philips Series 5000 S5110/06 barbermaskine

Philips barbermaskine

Philips Barbermaskine series 5000 S5110/06- Barbermaskine til tør barbering, maskinen er designet med MultiPrecision-knivsystem og fuldt vaskbare hoveder. Information: - Brug: Tør - Drift: 40 min - Produkttype: Shaver-trådløs - Ladetid: 60 min... Læs mere hos Hvidevareshoppen

6. Philips OneBlade QP2520/20 barbermaskine

Philips OneBlade QP2520/20 barbermaskine

Philips barbermaskine

Philips OneBlade er et helt fantastisk og multifunktionelt værktøj, der kan klare alle funktioner når man skal ordne skægget, og derved slipper man for at skulle have flere forskellige maskiner og redskaber. Dette smarte værktøj kan nemlig både trimme, ba... Læs mere hos Proshop

7. Braun Series 8 8413s barbermaskine

Braun Series 8 8413s barbermaskine

Braun barbermaskine

Velkommen til næste niveau inden for barbering med Braun Series 8, en elektrisk barbermaskine til mænd, der er både effektiv og nænsom i hvert eneste strøg. Med Brauns unikke soniske teknologi, der bruger 10.000 mikrovibrationer for at hjælpe med at fange... Læs mere hos Proshop

De fleste mænd foretrækker barbermaskinen fremfor en skraber

Langt de fleste mænd foretrækker barbermaskinen frem for skraberen og det er der flere grunde til. Den nok altoverskyggende fordel ved en barbermaskine fremfor en skraber er, hvor tidsbesparende barbermaskinen er.

Du behøver heller ikke holde samme fokus, når du barberer dig, fordi barbermaskinen ikke skærer dig, hvis du et øjeblik er uopmærksom. Har du sart og sensitiv hud, så vil din hud helt sikkert også foretrække barbermaskinen frem for skraberen, som er meget voldsommere ved huden. De fleste undgår helt røde knopper mm når de kun bruger barbermaskine.

Man hører ofte, at man ikke kan få en lige så tæt barbering med en barbermaskine, som du kan med en skraber. Det er både rigtigt og forkert.

Ved ældre eller billigere barbermaskiner kan det være svært at få en helt tæt barbering, men vælger du en dyrere og nyere barbermaskine, så vil den have affjedring i skærehovedet som gør, at du kan komme helt tæt på huden og få en tæt barbering helt på højde med den, du kan få med en skraber - og måske kun overgået af en professionel barber og hans barberkniv.

Fordele ved en barbermaskine fremfor en skraber

 • Barbermaskinen er tidsbesparende
 • Barbermaskinen bliver ikke sløv
 • Barbermaskinen giver dig ikke rifter og sår
 • Barbermaskinen er god til sensitiv hud
 • Barbermaskinen kan trimme dit skæg og bakkenbarter
 • Barbermaskinen kan give dig en helt tæt barbering hvis du vælger god kvalitet

Stil krav til din barbermaskine

Barbermaskinen er konstant i en rivende udvikling, hvor producenterne arbejder hårdt på at give manden den bedste oplevelse, når han står foran spejlet om morgen. Det betyder også, at du sagtens kan tillade dig at stille krav til din barbermaskine.

Der findes nemlig SÅ mange forskellige modeller derude, hvoraf mange har særlige funktioner som er målrettet forskellige problemstillinger. Det gælder blandt andet de soniske barbermaskiner som jeg kommer nærmere ind på senere.

For der er mange andre ting ved en barbermaskine, der skal gå op i en højere enhed, hvis du skal have den bedste barbermaskine til din skægtype og ansigtshud. Jeg gennemgår dem nu en for en, så du kan tage notits af, hvilke der har størst betydning for dig.

Skærtype

Når du køber en ny barbermaskine, så bør dit hovedfokus være på barbermaskinens skær. Det er jo her magien sker, når du barberer dig. Skærene kan være lavet af forskellige materiale. De hyppigst forekommende er titanium og stål.

Stål er oftest forekommende, da titanium skær som regel hører de dyrere barbermaskiner til. Der er heller ingen tvivl om, at titanium skær er langt mere hårdfør en stålskær, MEN da din hud ikke udøver noget stort pres på skæret, så er det ikke noget du vil lægge mærke til i daglig brug. Et titanium vil dog i sidste ende holde længere.

Vibrerende eller roterende skær

Du kan købe barbermaskiner med henholdsvis vibrerende skær eller roterende skær. Hvilken du skal vælge at langt hen af vejen et præference spørgsmål, altså et spørgsmål om smag og behag, når det kommer til, hvad du foretrækker.

Er det din første barbermaskine du skal til at købe og har du ikke tidligere erfaring med hverken vibrerende eller roterende skær, så er en god tommelfingerregel:

 • Grov skægvækst - Hvis du har grov skægvækst eller skæg der har tendens til at vokse i mange forskellige retninger, så anbefaler producenterne, at du vælger en barbermaskine med roterende skær.

 • Fin skægvækst - Har du fin skægvækst og barberer du dig hver dag, så anbefales det, at du vælger en barbermaskine med roterende skær, da den er mere nænsom mod huden.

Forskellen på brugeroplevelsen med henholdsvis roterende og vibrerende skær er minimal - og det er ikke der du udelukkende bør lægge dit hovedfokus.

Trimmerkamme

Hvis du gerne vil se velsoigneret ud uden at være helt glatbarberet, så vælg en barbermaskine med trimmerkamme, så du kan trimme vildtvoksende skæghår og områder, hvor skægget ikke vokser ens.

Der er en smule forskel på hvor mange trimmer kamme, der følger med de forskellige barbermaskiner, men det drejer sig ofte om 2 eller 3. Du skal forvente at kunne finde trimmer komme i størrelser fra 3 mm til 20 mm. Nogle modeller afviger selvfølgelig.

Længdeindstillinger

Nogle barbermaskiner har kun én standard længdeindstilling, men du kan også få barbermaskiner, hvor du selv har indflydelse på længden.

Det betyder, at du kan få en super tæt barbering på ned til 0,6 mm eller en mere nænsom barbering på op til 2 mm, uden at skulle påsætte trimmerkam.

Præcisionstrimmer

En præcisionstrimmer er uundværlig, hvis du gerne vil kunne trimmer dit overskæg eller dine bakkenbarter selv. Præcisionstrimmerskæret kan oftest skydes frem på barbermaskinen, så du har god mulighed for at se hvad du laver.

En præcisionstrimmer kan også i en håndevending bruges til at rette hårene i nakken til mellem frisørbesøg.

Wet & dry

Flere og flere barbermaskiner tilbyder den smarte wet & dry funktion, som betyder, at barbermaskinen kan anvendes på både våd og tør hud i modsætning til traditionelle barbermaskiner, der kun kan anvendes på tør hud.

En barbermaskine med wet & dry funktion gør, at du kan tage din barbermaskine med i bad og barbere dig, mens du står under bruseren. Barberer du dig som sidste trin i dit bad, så har din hud blevet dampet varm og smidig og du kan foretage en endnu tættere barbering.

Barbering i badet er en mere nænsom barbering, som kan være en fordel, hvis du har sensitiv hud, der har tendens til røde prikker.

Endnu en fordel ved en wet & dry barbermaskine er, at du kan bruge den sammen med barberskum for den helt super tætte barbering, akkurat som du ville have gjort med en barberskraber, men med alle barbermaskinens fordele.

Rensestation

Du har forskellige alternativer at vælge mellem, når det kommer til rengøring og vedligeholdelse af din barbermaskine. Ved de mere enkle barbermaskiner vipper du skærehovedet af og børster skægrester væk. Ved nogle modeller kan du også skylle skærehovedet forsigtigt, det afhænger af som du har valgt en wet & dry barbermaskine.

Du kan også vælge en barbermaskine med rensestation eller Clean & Charge funktion, som det også kaldes. Det er en praktisk anordning, som både oplader din barbermaskine, så den altid er fuldt opladet og klar til brug. Men samtidig så renser og smører den også skærerne i skærehovedet og sliber dem, så de altid er super skarpe.

Fordelen ved at bruge en rensestation frem for at vaske den under rindende vand er at skærerne ikke oxiderer når du bruger en rensestation. Det kan de gøre når du rengør i vand. Oxideringen sløver skærerne.

Batteri og opladetid

De fleste barbermaskiner har et Li-ion batteri som gør, at du kan lade barbermaskinen op igen og igen uden, at batteriet går i stykker. Nogle barbermaskiner har i stedet for et Li-ion batteri et NiMH-batteri.

Forskellen mellem et Li-ion batteri og NiMH-batteri er, at NiMH-batteriet kan holde til flere opladninger end Li-ion batteriet. Forskellen er dog ikke voldsom og du vil ikke opleve nogen brugermæssig forskel på de to batterier, når det kommer til barbermaskinens formåen.

Det er altså ikke batteritypen du bør lægge voldsom meget vægt på, når du køber barbermaskine. I stedet bør du koncentrere dig om hvor barbermaskinens opladetid og brugstid.

Det er en stor fordel at have en barbermaskine som er hurtigt til at oplade, så du hurtigt kan få lidt power på maskinen, hvis du har glemt at lade den natten over. Ligeledes bør du være opmærksom på, om du gerne vil have en barbermaskine som du lader direkte i stikkontakten eller om du foretrækker en ladestation.

Design

Hvis du gerne vil have din barbermaskine til at stå fremme på badeværelset, så kan det godt betale sig at købe design, der falder i konen eller kærestens smag, så den ikke bliver henvist til et skab.

Men et vigtigere aspekt af designet er, at du vælger en barbermaskine, der har et godt ergonomisk greb, så den ligger godt i hånden. Vælger du en wet & dry barbermaskine er det yderligere vigtigt, at barbermaskinen har non slip gummi på grebstrykket, så den ikke smutter ud af hænderne på dig under bruseren.

Størrelse

Barbermaskinens størrelse og vægt kan have stor betydning, hvis du ofte rejser i forbindelse med dit arbejdsliv eller hvis du nyder at tage på weekendophold i ind- og udland.

Du kan sagtens finde kvalitets barbermaskiner, hvor der fra producentens side er lagt energi i, at gøre barbermaskinen så kompakt som mulig. Til de fleste af disse medfølger et praktisk rejse etui.

Barbermaskiner og sonisk teknologi

Barbermaskinen er i en rivende udvikling, der gør, at du i dag kan få barbermaskiner, der nærmest kan tænke selv. I hvert fald hvis du vælger en barbermaskine med sonisk teknologi.

En barbermaskine med sonisk teknologi kan læse dit ansigt, eller afkode dit ansigt om du vil. Den kan altså hele tiden fornemme, hvad der skal til. Det gør den til den optimale barbermaskine til mænd, hvis skægvækst er meget vekslende, altså kraftig nogle steder og mere sparsom andre.

Den soniske teknologi gør også, at barbermaskinen kan kende forskel på skægvæksten på kinderne kontra skægvæksten på hage og hals. Den ved altså, hvor den skal sætte ind med ekstra kraft eller hvor den skal være mere nænsom.

Hvis du ikke har noget imod at spendere lidt ekstra på din barbermaskine, så er sonisk teknologi virkelig værd at kigge nærmere på.

Sådan modvirker du svie og hudirritation ved barbering

Hvis du barberer dig jævnligt, så har du sikkert oplevet, at din hud er blevet irriteret og er begyndt at svie. Hvis det er et problem, som du oplever hyppigt, så kan du overveje at købe en lidt dyrere barbermaskine. På mange af de lidt dyrere barbermaskiner er der nemlig lagt mange tanker bag designet, så du får skærehoveder, der er mere fleksible og som følger ansigtets form bedre. Det giver dig også mulighed for en endnu tættere barbering.

Du bør også altid sørge for at vaske dit ansigt, inden du barberer dig, så du fjerner dagens sved og skidt som ellers kan være med til at irritere din hud. Det kan du gøre med en god ansigtsvask.

Ligesådan er det en god idé at afslutte barberingen med at lukke porerne i huden med en neutralt duftende aftershave eller en barber lotion, som ikke skal kæmpe om kap med den herreduft du har valgt.

3 gode råd der modvirker svie og hudirritation ved barbering

 1. Rens dit ansigt inden barbering
 2. Vælg en barbermaskine med et flexibelt og fjedrende skærehoved
 3. Luk porerne i huden efter barbering

Rengør og vedligehold din barbermaskine så den holder længere

Det er vigtigt, at du holder din barbermaskine ren, så der ikke ophober sig bakterier og skægrester i maskinen. Køber du en dyrere kvalitets barbermaskine, så medfølger der ofte en rengøringsstation. Denne rensestation indeholder en speciel rensevæske, som rengør barbermaskinen grundigt uden at oxiderer barberæggen.

De fleste barbermaskiner er i dag vandtætte. Det vil sige, at du kan bruge den mens du står under bruseren, men selvfølgelig også på tør hud.

Det er oplagt at skylle maskinen ren for døde hudceller og skægrester men faktisk så har barbermaskinen blade ikke godt af vand, selvom maskinen er vandtæt. Når du renser din barbermaskine i vand, så oxiderer barberæggen nemlig. Det gør æggen sløv.

Faktisk er det ofte forkert rengøring, der gør barbermaskinen sløv frem for for meget brug.

Del ikke barbermaskine med andre og køb aldrig en brugt - Alle mennesker har bakterier på huden og de sætter sig også i skægget. Deler du barbermaskine med andre eller køber en brugt, så har du stor chance for at få skægpest, der hverken ser særlig pænt ud eller føles særlig rart.

Har du fundet din favorit barbermaskine?

Så er vi ved at være ved vejs ende og vi har nu været omkring alle de funktioner og fagtermer du kan støde på, når du skal købe en barbermaskine. Højst sandsynligt har du allerede forelsket dig i en af de barbermaskiner, jeg har præsenteret dig for her, men sidder du alligevel tilbage med spørgsmål om et af produkterne, som jeg ikke har haft plads til at besvare her, så har jeg har link ind direkte til forhandlerne.

På forhandlernes egne sider kan du finde uddybende produktinformation om de enkelte barbermaskiner og det er også der du kan foretage dit køb. Jeg har endda gjort det let for dig at sammenligne priser så du er sikker på at gøre en god handel.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 barbermaskiner, har Philip valgt Braun Series 9 Pro 9460cc , som den bedste barbermaskine i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære barbermaskiner, herunder bl.a. Philips Series 9000 S9711/31, Braun Series 9 9390cc, Braun Series 9 Pro 9415s & Philips Series 5000 S5110/06... klik her for at se de resterende!

7 ofte stillede spørgsmål til barbermaskiner

Kan jeg barbere mig skaldet med en barbermaskine?

Du kan i teorien godt barbere dig skaldet med en barbermaskine, men de sidste hårstubbe bør du tage med en skraber og godt med barberskum.

Hvordan vedligeholder man sin barbermaskine?

Vedligehold af ens barbermaskine kan gøres på forskellige måder, og det kommer meget an på hvilken model man har. Man bør tømme den for hår efter hver barbering og skylle den under hanen minimum en gang om ugen.

Hvordan undgår man irritation ved brug af barbermaskine?

Man kan bedst undgå irritation ved barbering med maskine ved at holde den ren, og sørge for at skifte barberhovedet når det føles sløvt. Skyl hovedet under koldt vand efter barbering, tør det af og put evt. en tonic eller aftershave på til sidst. Så dufter den også godt.

Hvordan barberer man sig med en maskine?

Man barberer sig med en maskine ved at placere maskinen i den rette vinkel og køre over det samme sted flere gange. Nogle maskiner fungerer bedst ved cirkulære bevægelser og andre med frem og tilbage. Tryk ikke for hårdt mod huden, da det kan give rifter. Et let og jævnt tryk er rigeligt.

Hvor længe holder en barbermaskine?

En god barbermaskine holder i mange år. Barberskæret (kniven) bør dog skiftes efter ca. 18 måneders brug. Bliver skæret beskadiget bør det skiftes med det samme.

Hvor kan man købe en barbermaskine?

En barbermaskine kan købes online i en netbutik eller i en fysisk forretning. I en fysisk forretning kan du se produktet og mærke kvaliteten. Det er dog ofte online, at man finder de bedste tilbud på barbermaskiner og det største udvalg. Køber du online bliver den også leveret til døren.

Hvad koster en barbermaskine?

En barbermaskine koster fra ca. 500 kr. og op til mange tusind kroner. Pris og kvalitet følges ofte ad og man bør derfor ikke købe en billig barbermaskine pga. prisen.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Panasonic ES-RT87-S503, BaByliss For Men Beard Trimmer (E846E), Philips S5400/06 og Braun Series 3 3050cc.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Philip

Philip er Bapoons skægentusiast. Han ved alt om grooming & pleje af skæg og har uden tvivl det flotteste & altid blødeste skæg.

Bedøm denne artikel
35 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5